Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome Dwaxer bir noktada haklı. Eğer yetenek (skill) ya da güçlerini oyuncular birbirlerinin üzerinde kullanmaya başlarlarsa oyun işin içinden çıkılmaz bir hale gelebiliyor.
İşin doğasına bakarsak zeki bir rahip ya da büyücü ilk iş olarak yanındaki aptal savaşçıyı cezbedecektir (charm). İşin doğası ve doğrusu budur fakat bu hakkı oyunculara vermek sorun yaratabilir.
Darkgnome gerekli noktalarda müdahale edeceğini zaten yazmış dolayısıyla bir sorun yok.
Endişelenme Dwaxer çoraplarımı yıkatmayacağım sana.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Darkgnome ben ayıma studded leather armor almıştım onu unutmuşsun.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ayak yıkatmak gibi saçma şeyleri yapacak değilsiniz tabeeki. Ama mesela ortada mantıklı bir durum var. Aşağıya kontrol için yarasanın gönderilmesi için seni ikna etmeye çalışıyorlar mesela. Sen göndermeyi pek istemiyorsun ama senin karakterine işine gelebilecek bir şeyler öneriyorlar diyelim. O zaman sende onların dediğine dönebilirsin.

Diplomasi ile birisinin ayaklarını yıkatması için seni bir güzel yandaşı etmeli, ardından diplomasi değerinde 50 üstü atmalı. Atabilir mi atabilir. Ama bunu yaptırması için iyi bir sebep göstermesi lazım önce. Mesela ayacıkları yaralanmış ve yürüyemez duruma gelmiş olabilir ve senin healing skillin ile onun iyileştirmeni sağlayacağı kesin olması gerekir. O zaman derki benim ayaklar perişan. Healingi olan biri ilgilenebilir mi? MAsaj yaptırır belki o zaman :D Buna bile izin vereceğim şüpheli :D

Ayının AC'sini değiştireceğim. Ancak vurma şansından, güç ve çeviklik gerektiren tüm becerilerinden ve denemelerinden 1 düşecek, haberin olsun. Masterwork alsaydın bu düşme de olmayacaktı. Ama işte parasızlığın gözü kör olsun. Ayrıca kendine o kadar büyülü eşya yapacağın yerde ayınla ilgilenseydin işte daha iyi olacağını gördün. İstersen bir büyülünden kurtul ve zırhı biraz daha geliştir sen.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Oooo. Devrimk ilk gizli şifreyi buldu. +25 exp. :D

...da "ekran kararır" ne oluyor?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

ulan teyze ve şifre ne alaka dur dur nolluyor?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk önceden kardeşlik adında bir yunda DM olmuştu bana. Kayırmak için mazeret arıyordum zaten. Keserim zaten ben onu bir şekilde. Oyunu yarıda bıraktı gitti. Dwaxer'den daah çok keseceğim zaten... :D :-P

Ekran karardı sözüne gittim ben. Acaba yine sıkıldı da gitti filan mı?
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Oooo. Devrimk ilk gizli şifreyi buldu. +25 exp. :D

...da "ekran kararır" ne oluyor?
Gizli şifre olduğunu düşünmemiştim, şaka mahiyetinde yazdığım ve oyun içinde alakasız görüneceği için ekran kararır yazdım.

"Gnome ve kadın birbirlerine boş boş bakarlar.
Ekran kararır.
Yeni sahne, maceracılar kuyunun başında konuşmaktadırlar."

gibi.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Ã?rnek Senaryo:
-"Ya Thorkill ayaklarım ağrıdı bütün gün yürümekten, hade güzel kardeşim, şu pis kokulu çoraplarımı çıkar da iğrenç terli ayaklarıma o küçük zarif ellerinle bir masaj yapıver. Hadi canısı, sana zahmet. Hanimiş benim tatlı gnome arkadaşım! :mrgreen: Diplomasi:20!!+15=35 başarılı.
-"Tabii ne demek. Bende hindistan cevizi yağı olacaktı, şimdi bir güzel ovarım ayakcağazlarını."

.
Çok müthişti Dwaxer gül gül öldüm ya :clap: :clap: :clap: :D :D :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ã?rnek Senaryo:
-"Ya Thorkill ayaklarım ağrıdı bütün gün yürümekten, hade güzel kardeşim, şu pis kokulu çoraplarımı çıkar da iğrenç terli ayaklarıma o küçük zarif ellerinle bir masaj yapıver. Hadi canısı, sana zahmet. Hanimiş benim tatlı gnome arkadaşım! :mrgreen: Diplomasi:20!!+15=35 başarılı.
-"Tabii ne demek. Bende hindistan cevizi yağı olacaktı, şimdi bir güzel ovarım ayakcağazlarını."

.
Çok müthişti Dwaxer gül gül öldüm ya :clap: :clap: :clap: :D :D :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Belki masterworke yetecek param vardır :D Bir bakayım. Olmazsa ayımı güçlendiririm bir büyülüden mahrum bırakarak. Bir de şunu sorucam ayıma fıst tarzı birşey takabilirmiyim daha güçlü olsun diye?

Son bir soru, yaratıkları vb şeyleri bir boyut(medium-small) küçülten büyünün adı neydi hep unutuyorum :|
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

enlarge spelleridir tahminen,

benimde cohort üstüne birşey almam gerekir mi aadamın ekipmanı var mı?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Son bir soru, yaratıkları vb şeyleri bir boyut(medium-small) küçülten büyünün adı neydi hep unutuyorum :|

şimdi bu dediğin "şeyler, yaratıklar" şeklinde olmuyormuş, ben de yeni öğrendim;
İnsanımsıları küçültmek için: Reduce Person
http://www.d20srd.org/srd/spells/reducePerson.htm
Ama hayvan küçültmek için: "Reduce Animal"
http://www.d20srd.org/srd/spells/reduceAnimal.htm
Ayrıca eşya küçültmek için: "Shrink Item" var:
http://www.d20srd.org/srd/spells/shrinkItem.htm

.

dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome
Benim "Mage Armor" var zaten. Düşmanı görmeden başka hazırlık büyüsü yapmayacağım. Çalıların arasında "Stealth" durumdayım ve yarasadan gelen mesajları bekliyorum. Yarasa telepati menzili dışına çıkmayacak. :-P (varsa öyle bir menzil)

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Teşekkürler dwaxer.

Yanındaki herkes için bir şeyler almak zorunundasın tabiiki. Hatta ben bu leadership marifetine gıcık olduğumdan başka şeylerde bulayım sana eziyet olsun.

Yanındaki adamlara maaş vermekle mükellefsin. Ayrıca adamların hastalandığında onlarla ilgilenmen de gerekir, aksi taktirde seni bırakıp giderler felan. Aslında cohort sizin tecrübe puanını da paylaşmalıymış ama bunu yaptırmayacağım macerada.

şu anki liderlik puanına göre 1 adet 5. seviye 6 adette 1. seviye adamın olabilir. Cohort üstünde basit zırhlar ve silahlar ile gelmiş biri ve sınıfına sen karar vereceksin. Seçebileceğin sınıflar NPC sınıfları olabilir.

Adept: Ezik bir büyücü ve clerik karışımı sınıf. 5. seviyede 2. sevye büyüleri yapmayı başarabiliyor. Sen 10. seviye olduğunda kendisi de 3. seviye büyüleri yapabilecek kıvama gelecek. Ayrıca kendine ait birde familiar'ı var. Eğer bu sınıfı seçersen belli büyülü aletleri 9/10'una yaptırabilirsin. En pahalı sınıf. Kazandığın paranın %10'unu ister.

Expert: Beceriler bakımıından gelişmiş bir sınıf. İstersen bir gözcü, istersen bir zırh tamircisi, ya da her ikisinden birden azar azar olabilir. Ama savaşta pekte etkili olmasını beklememek lazım. Bu sınıfı seçersen kendisi için seçtiğin bütün zanaatsal becerilerini kapsayan eşyaları 9/10'una yaptırabilirsin. Expert bulduğun paranın %5'ini ister.

Warrior: Elinde silahı haldur haldır dolaşan silahtarın. Senin gibi bir kahraman olmak için yaratılmamış ama bir çarpışma sırasında sana en çok yarıdmı dokunabilecek sınıf. Warrior kazandığın paranın %5'ini ister.

Commoner: Bunlar ezik çiftçi tipinde adamalar. Nerede arasan bulursun ama bunları savaşmaya teçvik etmek zor olur. Köylerini korumak için bazı basit görevlerde kullanabilirsin ama. Commonerlar belli basit görevler için ya paranın %1'ini isterler ya da hiç istemezler.

Cohort dışındaki daha düşük seviye zavallılar da vardır. 6 tane alabileceğin bu adamlar bakımlarını isterler, yiyecek ve kalacak yer isterler. Cohortların istediğinin % olarak 1/5'ini isterler. Diğer getirilerini ise sağlamazlar.

Cohort senin yöneliminde olmalı. Senin yöneliminde... aaaaaaa! Chaotic neutral. Yani bazı yerlerde "Hade len ordan!" yersen şaşırmaman gerek. Ayrıca köyde bir kızdan hoşlanabilir ve senden ayrılmak isteyebilir ya da hiç beklemediğin bir anda ihtiyacın var diye bütün parasını sana verebilir. :D Bildiğin dengesiz, sağı solu belli olmaz karakter işte :D Başını da belaya sokabilir yaptığı hareketlerle.

şimdi sen bu bilgiler altında cohortunda olmasını istediğin özellikleri, sınıfını, becerilerini belirt bakalım.

Özellikler: 12 puanı str, dex, con, int, wis, char için dağıt bakalım. Cohortun ona göre bir şey çıkacak.

Sınıf: Yukarıda belirtilen sınıflardan birini seçeceksin.

Beceriler: Hangi becerileri istediğini sınıfına göre belirle.

Cinsiyeti: İstediğin 2 cinsiyetten biri. Ayrıca heteroseksüel, homoseksüel, biseksüel ya da aseksüel arasından istediğini seçebilirsin. Bu konuda sana tam özgürlük tanıyorum. :D Senin karizmanda yüksekti dimi... Homoseksüel erkek seçersen sana ayrıyetten 250 gp vereceğim! ( :evil: )

Bu arada bir şeyi fark ettim. Leadership ile coordinated casting birlikte çok güzel çalışabilecek marifetler. bende coordinated casting ne için var diyordum. :)
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome
Benim "Mage Armor" var zaten. Düşmanı görmeden başka hazırlık büyüsü yapmayacağım. Çalıların arasında "Stealth" durumdayım ve yarasadan gelen mesajları bekliyorum. Yarasa telepati menzili dışına çıkmayacak. :-P (varsa öyle bir menzil)

.
Madem gizleniyorsun

Teamwork Benefit:
Cunning Ambush (PHB2 159)

özelliğimizi kullanalım.
Post Reply