tabii ki korkudan, orklar saygı duymaz ki, sonuçta öl yada öldür üzerine kurulu kaotik bir toplum yapıları var. Zaten Sauron düşünce hepsi kaçıyor. Darth Vader is dediğin gibi peşinden ölüme gidecek kadar fanatik hizmetkarlara sahip bir sith lordu, toplumu peşinden sürüklüyor, hatta imparatorluk içinde İmparator'dan nefret etmesine rağmen sadece Vader için imparatorluğa çalışıyorlar. Farkındaysanız filmde falanda imparator pek sevilmiyor asiler tarafından ama Vader'a karşı korkuyla karışık bir saygı var çünkü adam işini biliyor. Thrawn dahil hiç bir generalin Vader'la çatışma yaşarken onu hafife alacağını sanmıyorum. Fanboy oluyorum sanırımulmara wrote:ben Darth Vader'a oy verdim çünkü benim gözümde karizmatik demek vururum döverim daha güçlüyüm ölümsüzüm demek değil.Bu üçlü arasında en güçlünün Sauron olduğunu düşünüyorum,o ayrı ama Darth Vader'ın,kitleleri peşinden sürükleyip liderlik yapabilecek vasıflara daha fazla sahip olduğunu düşünüyorum.Ha Sauron'un da bir sürü ordusu var mıdır?Vardır...Ama saygıdan mı korkudan mı onu tartışırım.
En karizmatik kötü adam?
-
lightflarer
- Kullanıcı

-
lightflarer
- Kullanıcı

catboy wrote:Thrawn bildiğim kadarıyla bir roman serisi idi değil mi? okumadığımdan ona yorum yapamam, ama dediğin gibi filmlerde de görüyoruz, diğer generaller Darth vader'a korku ile karışık garip bir saygı duyuyorlardı...
Evet, Amiral Thrawn bir kitap karakteri, George Lucas'ın yarattığı bir karakter değil, zaten George Lucas her ne kadar diğer eklemeleri desteklesede Star Wars'un orjinal hikayesi 1, 2, 3, 4, 5, 6. filmler, The Force Unleashed oyunu ve Clone Wars filmi ile dizisi diyor. Ama olsaydı duyardı, ki kitapta bile Vader'ın anısına ihanet etmeye korkuyor çünkü Vader İmparatorun aksine İmparatorluk'ta esas oğlan, ve halk İmparatordan çok onu tanıyor, askerlerde tabii ve daha çok ona saygı duyuyor.
-
lightflarer
- Kullanıcı

katkıda bulunmakla içine katılmak farklı şeyler. Bizzat kendisi yazmadığı yada yardımcı yazar olmadığı senaryoları saymıyor adam iştecatboy wrote:Lucas, Old Republic online oyunun senaryosuna katkıda bulunacağını açıklamış yani bu durumda resmen Kotor oyun serisini de kendi filmleri gibi star wars evreninde yer bulmuş yani canon olarak gördüğünü belirtmiş oldu.
force unleashed oyun olarak çok güzel olsa da (ben oynayamadım gerçi pclere çıkmadığı için) ve senaryosunu lucas yazdığı için filmleri birbirine bağladığı söylense de kurgusu star wars evrenine çok ters unsurlar içeriyor. artık bu oyundan sonra lucas bir daha star wars senaryosu yazmasın, emekli olsun esprileri dolaşmaya başlamıştı forumlarda hep...
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Kotor Bioware tarafından yapılmıştı, mekanikleri ve sistemiyle gerçekten inanılmaz derecede başarılı buldum ben. Zaten Bioware'in yaptığı bir şeyi beğenmeyen bir RP oyuncusu yaşamasındır
Hikaye olarak Black Isle'ın katkılarıyla yapılan Baldur's Gate serisine bakacak olursak dediklerin onda da geçerliydi.
edit: Kahretsin Darth Vader kazanıyor! Sahte üyelik açıp beraberliği sağlamak lazım 
Code: Select all
Sarevok'u öldürürsün, sonra ikinci oyunda cehennemde yine öldürürsün, sonra ikincinin ek paketinde geri gelir (Gerçi Sarevok'un kaç kere geri geldiğini bilmiyorum, birinci oyunu ve ek paketini oynayamamıştım. Düşük level bir büyücü olmak gerçekten sinir bozucu oluyor da :D Ve daha ToB'u bitirmediğimden dolayı Irenicus daha gelir mi bilmiyorum :P ). Irenicus'u üç kere öldürürsün... Jan ve Edwin'den alıntı yapacağım:
Jan (Irenicus'la cehennemdeki savaşta): "Hmph. Some villains just refuse to die. Kill them once, kill them twice... it's like some bad play. Well, here's hoping for a decent ending..."
Edwin (Pocket Plane'de Sarevok ile karşılaşınca): "Oh, it's *you* again. Well, I suppose it holds true that a good villain never knows how to die properly the first couple of times, yes?"
Last edited by Alenthas on Tue Jul 21, 2009 3:10 am, edited 1 time in total.
-
lightflarer
- Kullanıcı

ya bu spoiler'a baka bir spoiler ile cevap veriyorum
:
Sarevok cehennemde öylesine belirmiyor oradaki testlerden bir tanesi sadece, bir yankısı o Sarevok'un çünkü normalde Sarevok ölünce zırhı yok oluyor ve kılıcıda Jon Irenicus'un zindanında alırsanız sizin oluyor. Black Isle ve Bioware'a laf ettirmem :D ama öyle bir olayda var ilk oyunda bir kadın Jon Irenicus'u sevdiği ama Irenicus'un onu sevmediği gibi bir şeyler zırvalıyor siz onu öldürmeden önce, yani adamlar çok önceden 2. oyunun senaryosuyla ilgili uğraşmışlar çünkü Irenicus Baldur's Gate hikayesi dışında adından bahsedilmeyen bir karakter. Irenicus sonra tob'da Pocket Plane'de ilk testte karşınıza çıkıyor, ama Irenicus'un adi bir kopyası zaten o, iki vuruşta ölüyor denebilir, kaldı ki ben Sarevok ile çok pis bir critical hit ile onu indirmiştim, sürekli olarak Absolute Immunity yapan bir adam için kolay bir ölüm çeşidi denebilir :D Sarevok'un tob'da geri dönmesi ise hikayeye başka bir hava katıyor bence çünkü klasik olanın aksine adam müttefik olarak dönüyor ve hatta alingment'ı chaotic good olarak değiştirebiliyorsunuz çeşitli diyaloglar sayesinde. ya bilirsin bu forumlarda hep kendini eletirmen sanan tipler vardır böyle saçma saçma bilmeden konuşurlar. Herkesin kendi fikri tabii ama öyle yazmalarının tek sebebi işte kıdemli ve bilgili gibi görünme çabası. O tiplere genelde bakarsan 1000 mesajından 500-600'ü "yes", "no", "possibly", "maybe" gibi olduğunu görürsünüz ve yeni çıkan bir şeye çok affedersiniz bok atmak eskiden çıkmış oluğta kabul görmüş birşeye bok atmaktan çok daha kolay ve zevklidir. Açıkçası ben FU hikayesinde bir açık ya da saçmalık görmedim. Tek saçmalık belki de şu olabilir ama zaten orjinal hikayesi oyuna uyarlanmış gibi değil:force unleashed oyun olarak çok güzel olsa da (ben oynayamadım gerçi pclere çıkmadığı için) ve senaryosunu lucas yazdığı için filmleri birbirine bağladığı söylense de kurgusu star wars evrenine çok ters unsurlar içeriyor. artık bu oyundan sonra lucas bir daha star wars senaryosu yazmasın, emekli olsun esprileri dolaşmaya başlamıştı forumlarda hep...
Galen Marek'in ard arda hem Darth Vader'ı hemde Palpatine'i yenmesi biraz saçma duruyor öncelikle ama orjinal hikakeye bakarsanız Marek Vader'ı yendikten sonra sadece umutsuz bir kurtarma için Sidius'un karşısına çıkıyor fakat İmparator adamdaki gücü ve karanlık tarafı hissedip kendisini öldürüp kaderini gerçekleştirmesi için önüne atlıyor adamın. Ã?ünkü Marek neredeyse Anakin ile aynı güç düzeyine sahip, ve Vader Anakin'den Vader'a dönüştükten hemen sonra aldığı yaralar yüzünden gücünden byük bir oranda düşmüş durumda. İmparator'un da en büyük gayesi en güçlü sith'in tahtta oturması, hatırlarsanız Yoda'ya da "Anakin ikimizden de güçlü olacak, beni öldürsende onu durduramayacaksın" demişti. Amacı Anakin'in yani Vader'ın başa geçmesiydi ama Vader güçten düşünce Galen Marek onun için uygun bir hedef oluşturdu. Bu arada Vader'ında Marek'i en gçlü halindeyken bile alt ettiğini söylemeden geçmeyeceğim :D
Last edited by lightflarer on Tue Jul 21, 2009 4:58 pm, edited 1 time in total.
İyi de Uldara aynı mantıkta Sauron'da çok güçlü, sadece yüzüklerin efendisi olarak algılama, Orta Dünya'yı da sadece bir gezegen olarak düşünme, çünkü Darth Vader özel yeteneği olan normal bir ölümlüyken, Sauron En güçlü Tanrı Morgoth'un sadık yardımcısı (maialar ayrıca bilidği gibi Valarlar'dan bir güçsüzdür ve demigodlık olarak geçer.) Yani Sauron yer yüzxünde bir Tanrı iken Darth Vader sadece güçlü bir insandır. Ayrıca Sauron şekilden şekilde girer idolayısıyla istediği kadar her elf e benzeyip ondan daha etkileyici yüzlere sahip olup Orta Dünya'daki en güzel varlık olabilirken Darth Vader yüzünü maskeyle örtmek zorundadır.Lütfen karizma üzerinden oy verelim güç değil, gerçi güç isteyene güç Sauron ve Arthas'tır...İkisi de direkt olarak Tanrılardan güç alır ve ikisi de güçlü büyüler yapabilir. Arthas büyü bakımından gayet güçlüdür dolayısıyla güçlüdür ve karizması yavaş yavaş kayboldu.Başta ARthas diyordum ama sonradan hatırladım burda kötü olanı istiyor ve ARthas Lich King olarak çook çirkin gibi geliyor bana...
-
lightflarer
- Kullanıcı

Bak işte evrenler arasındaki farkı anlayamıyorsun. Darth Vader o gezegenin tanrısından güç alıyor zaten, orda tanrı, yaratan ve aslında herşey Güç. Güç ile yapılabilecek şeylerin haddi hesabı yok. Darth Vader ise en güçlü güç kullanıcılarından biri kaldıki Obi-Wan Kenobi ile yaptığı savaştan aldığı yaralar olmasa Darth Vader kesinlikle bir gezegendeki tüm hayatı durdurabilecek güçlere ulaşabilecek biri. Sen tamamen cüsseye ve hizmet ettiklerinin somutluklarına bakıyorsun ama Darth Vader oldukça soyut bir güç olan Güç'ü kullanıyor. Eğer biraz Star Wars evrenini araştırırsan Güç'ün neler yapabileceği konusunda biraz fikir sahibi olabilirsin, çünkü görünen o ki her ne dersen de o evreni pek iyi incelememişsin. Bunu seni kırmak veya küçük düşürmek için söylemiyorum ama ben mesela sadece bildiğim konular olan Star Wars ve Lotr olayına girdim ama sen sadece Jedi ve Sithleri ışın kılıcı sallayan tipler olarak anlatmışsın. Güç kullanıcılarının yapabileceklerini tam olarak bilsen böyle konuşacağını sanmıyorum. Darth Nihilius'a bakarsan Güç'üyle tek başına gezegenlerin ve üzerindekilerin hayat enerjisini emip kuruttuğunu görürsün. Sauron'un bunu rüyasında bile yapabileceğinden şüpheliyim.mathius wrote:İyi de Uldara aynı mantıkta Sauron'da çok güçlü, sadece yüzüklerin efendisi olarak algılama, Orta Dünya'yı da sadece bir gezegen olarak düşünme, çünkü Darth Vader özel yeteneği olan normal bir ölümlüyken, Sauron En güçlü Tanrı Morgoth'un sadık yardımcısı (maialar ayrıca bilidği gibi Valarlar'dan bir güçsüzdür ve demigodlık olarak geçer.) Yani Sauron yer yüzxünde bir Tanrı iken Darth Vader sadece güçlü bir insandır. Ayrıca Sauron şekilden şekilde girer idolayısıyla istediği kadar her elf e benzeyip ondan daha etkileyici yüzlere sahip olup Orta Dünya'daki en güzel varlık olabilirken Darth Vader yüzünü maskeyle örtmek zorundadır.Lütfen karizma üzerinden oy verelim güç değil, gerçi güç isteyene güç Sauron ve Arthas'tır...İkisi de direkt olarak Tanrılardan güç alır ve ikisi de güçlü büyüler yapabilir. Arthas büyü bakımından gayet güçlüdür dolayısıyla güçlüdür ve karizması yavaş yavaş kayboldu.Başta ARthas diyordum ama sonradan hatırladım burda kötü olanı istiyor ve ARthas Lich King olarak çook çirkin gibi geliyor bana...