Power play tabanlı eğlencesine oyun
Bu oyunda ölüme mahkum olacak gibi geliyor bana. İsterseniz hemen hızla konuşma kısımlarını geçip sizin kuyunun altına indiğinize dair bir yazı da yazabilirim. restoration ile edmond'u iyileştirebilirsiniz bu arada. Çokta yüksek seviye bir büyü değil. Ama ezberinizde olması gerekir.
Bu bölümde Devrimk'in yolundan giderek ezberlenecek büyüleri yazmanızı istemiyorum. Dwaxer'e haksızlık olmasıno zaman dwaxer senin için nasıl bir kıyak yapayım?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Her levelden +1 büyü fazladan bileyim ve 0 level büyülerimi at-will yapayım.Darkgnome wrote:Bu bölümde Devrimk'in yolundan giderek ezberlenecek büyüleri yazmanızı istemiyorum. Dwaxer'e haksızlık olmasıno zaman dwaxer senin için nasıl bir kıyak yapayım?
Forumların modası geçti artık Darkgnome. Ã?ğrendiğime göre herkes WOW'da sosyalleşip RP yapıyormuş.
.
Tamam o zaman. Sen de ilk macera için her seviyeden 1 fazladan büyü bil ama 0. seviyeleri sınırsız yapmasan daha iy olacak. Sonra benim planlarımı bozarsın felan 
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Sayın DM, sen şimdi wizard, cleric vs gibi önceden büyülerini hazırlaması gereken sınıflara, büyülerini hazırlamadan, tıpkı sorcerer gibi yani benim gibi listeden istediği büyüyü seçip yapabilme imkanı mı verdin? (ama bu liste o9ldukça kabarık bir liste tabii) Aslında düşünürsek istediklerim az bile. Madem sınırsız vermiyorsun; her seviyeden kullanım hakkımı da +1 yapalım bari. Ve DC'ler de +1 bonuslu olsun.Darkgnome wrote:Tamam o zaman. Sen de ilk macera için her seviyeden 1 fazladan büyü bil ama 0. seviyeleri sınırsız yapmasan daha iy olacak. Sonra benim planlarımı bozarsın felan
.
Aslında senin karizman yeter ama tamam o zaman her seviyeden fazladan 1 büyü daha yapabileceksin.
Bu arada acaba pathfinder sistemi nasıl. Pnu da merak etmeye başladım. Belki ileride ona da dönebiliriz ama sistemde oldukça değişim yapılmış anlatacak biri gerek.
Bu arada acaba pathfinder sistemi nasıl. Pnu da merak etmeye başladım. Belki ileride ona da dönebiliriz ama sistemde oldukça değişim yapılmış anlatacak biri gerek.
Eskisi ka
Eskisi ka
Bedava PDF'i indirip incelemen lazım. Karakterleri güçlendiriyor biraz. şimdi benim familiar ölse (hatta sadece dismiss bile etsem) 200xlevel kadar exp kaybım olur (fort save 15 yarısı) ve 1 sene boyunca başka familiar gelmez. Pathfinder'de ise exp kaybı her türlü kaldırıldı; eşya yaparken exp'lerin zayi olmuyor mesela ve familiar yok olsa birkaç hafta içinde sadece gold masrafıyla, bir ritüel ile yeni bir familiar çağırabiliryorsun. "Improved Familiar" diye bir feat var; small elemental, homunculus ya da Pseudodragon familiar bile alabilirsin. (Ben şimdi dışardaki oyunumda sorcerer bir karaktere başlıyorum da, onun familiarlı konseptini oynatmak üzereyim; bu aralar çok kafa yoruyorum bunun üzerine; 'small air elemental mı alsam, vs ama 7.levelde kesinlikle ve kesinlikle Pseudodragon alırım; süper ötesi bir familiar çünkü)Darkgnome wrote:Bu arada acaba pathfinder sistemi nasıl. Pnu da merak etmeye başladım. Belki ileride ona da dönebiliriz ama sistemde oldukça değişim yapılmış anlatacak biri gerek.
http://pfogc.com/feats#improved-familiar
Neyse çok gevezelik ettim; known büyülerimi karakter kağıdımda +1'er arttırmıştım, günlük kullanımları da arttırayım o zaman. Herhalde kuyuya tek başına ineceğim.
.
Oyunda karakterleri sessiz kalan arkadaşlarımızın en azından sebeplerini belirtmelerini rica ediyorum. Bu şekilde oynayanlarda oldukları yerde çakılı kalıyorlar. Eğer böyle olacaksa ben daha etkin bir rol alarak bilgisayar oyunu tarzı bir ilerleyiş yapmak zorununda kalacağım. Mesela burada yaratığı öldürür öldürmez yaşlılar gelip sizi kutlayıp gidecek ve siz kendini birden kuyunun dibinde bulacaksınız tarzı bir ilerleyiş. Oyunu hızlandırır ama OotS tarzındaki pek çok esprinizin yada oyununuzun olulmamasını sağlayabilir. Bunun üstesinden gelmek için de bana D&D'de size komik gelen bazı konuları bana yazabilirsiniz ve bende bunları karakterinizde gösterebielcğeiniz ortamlarda size bu hakkı tanıyacak bir ortam yaratabilirim.
Imrowed familiar için belki ayrı bir başlık dahi açılabilir ki aslında bu konuda düşünürken belki bir başlık açsan sana güzel fikirler verecek kişiler de çıkar. Yandaşların üstüne oynama benim her daim ilgimi çeken bir konu oolduğu için oldukça araştırmıştım.
Buradan bazı fikirler verebilirim mesela.
Druid3/Sorcerer4/Arcane Hierophant + Natural bond + Companion Spellbond
Druid'in animal companion'ı ile sorcerer'in familiarları tek bir yaratık haline geliyor ve her ikisinin de özelliklerini alıyor. Arcane Hierophant her seviye atladığında animal companion ve familiar içinde seviye atlamış oluyor. Üstüne Her iki büyü alnında da seviye atlıyor, druid'in shapechange güçleri de bir yandan gelişiyor ve deri zırh içinde iken her iki büyü alnında da büyü yapabiliyor. Konusal alanda ise harika bir sınıf.
Improved familiar marifetinin bazı kötü tarafları da var. 1. Sorcerer seviyelerin familiar üstündeki etkinliğini biraz yitiriyor. Sebebi HP, save ve int değerlerinin zaten yüksek olması bu yaratıkların. Ayrıca sana kazandırdıkları beceri artılarını bu hayvanlar ile alamıyorsun. Üstüne famial boyutları büyüdüğünden eskisi kadar gizli işlere götürebileceğin bir familiar'ın olamıyor.
Pseudodragon gerçekten de harika bir seçim. Wizard'ın pek çok zayıflığını kapatıyor. Mesela 60' içinde sende gizlenen bir canlığı büyük ihtimalle hisseder. 30' uzaktan yapılan sneak attacklerden artık korkmaya gerek kalmadı gibi
Ayrıca zehirinin uyutması bazı ahmakları öldürmeden yakalamanı ve gizlenme özelliği ise casus olarak kullanımı sağlıyor.
Imrowed familiar için belki ayrı bir başlık dahi açılabilir ki aslında bu konuda düşünürken belki bir başlık açsan sana güzel fikirler verecek kişiler de çıkar. Yandaşların üstüne oynama benim her daim ilgimi çeken bir konu oolduğu için oldukça araştırmıştım.
Buradan bazı fikirler verebilirim mesela.
Druid3/Sorcerer4/Arcane Hierophant + Natural bond + Companion Spellbond
Druid'in animal companion'ı ile sorcerer'in familiarları tek bir yaratık haline geliyor ve her ikisinin de özelliklerini alıyor. Arcane Hierophant her seviye atladığında animal companion ve familiar içinde seviye atlamış oluyor. Üstüne Her iki büyü alnında da seviye atlıyor, druid'in shapechange güçleri de bir yandan gelişiyor ve deri zırh içinde iken her iki büyü alnında da büyü yapabiliyor. Konusal alanda ise harika bir sınıf.
Improved familiar marifetinin bazı kötü tarafları da var. 1. Sorcerer seviyelerin familiar üstündeki etkinliğini biraz yitiriyor. Sebebi HP, save ve int değerlerinin zaten yüksek olması bu yaratıkların. Ayrıca sana kazandırdıkları beceri artılarını bu hayvanlar ile alamıyorsun. Üstüne famial boyutları büyüdüğünden eskisi kadar gizli işlere götürebileceğin bir familiar'ın olamıyor.
Pseudodragon gerçekten de harika bir seçim. Wizard'ın pek çok zayıflığını kapatıyor. Mesela 60' içinde sende gizlenen bir canlığı büyük ihtimalle hisseder. 30' uzaktan yapılan sneak attacklerden artık korkmaya gerek kalmadı gibi
Ayrıca zehirinin uyutması bazı ahmakları öldürmeden yakalamanı ve gizlenme özelliği ise casus olarak kullanımı sağlıyor.
Eskisi ka
Eskisi ka
Yarın işlerim erken biterse gerçek anlamda tur döndürüyorum. konuşmayanları girmeyi kabul etmiş olarak düşünüyorum ve kuyudan aşağıya indiğimizde kullanılmayan her tur için geçen çarpışmadaki sistemi kullanacağım. şu ana göre iki kişi sadece iniyor kuyudan aşağıya.
Gazanız mubarek olsun!
(Son sözden sonra derinden gelen ve gittikçe yükselen mehter marşı başlar!)
Gazanız mubarek olsun!
(Son sözden sonra derinden gelen ve gittikçe yükselen mehter marşı başlar!)
Eskisi ka
Eskisi ka
Lütfen bu oyunda tıkanmasın artık! Darkgnome olmazsa şöyle bir sırayla bizi ilerletebilirmisin mağarada.(karakter sahiplerinin isimleri üzerinden)
1.Mathius
2.Savaşçix
3.Clicks'in ayısı
4.Clicks
5.Devrimk
6.Edmond
7.Dwaxer
8.Cokrail
9.Dwaxer'in yarasası
(hatırlayabildiğim bu kadar ya da ilgilenenlerden tavsiye alalım ama ilerlesin oyun biraz.)
1.Mathius
2.Savaşçix
3.Clicks'in ayısı
4.Clicks
5.Devrimk
6.Edmond
7.Dwaxer
8.Cokrail
9.Dwaxer'in yarasası
(hatırlayabildiğim bu kadar ya da ilgilenenlerden tavsiye alalım ama ilerlesin oyun biraz.)
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
E geceyarısı sarhoş gibi başım dönerken, bitsede atsam diye atarsan mesajı bazı falsolar olacaktır. Ancak tüm yazıları doğru yazmış olmak benim için bir gurur kaynağıdır.
Üst-soldan 1 diye başlayalım ve sağa ve aşağı doğru artıralım.
Güzel roller olmuş. Mathius, savaşçıx'ı da sana veriyorum. Ben yeri geldimi oynatırım o zamana kadar savaşçıx'ı da Clix ve dwaxer'in yandaşları gibi sen oynatabilirsin.
Arkadaşlar geyik güzel. Severim geyik yapmayı. Ama hareketlerin bir de teknik terimsel karşılıklarını da verebilirseniz benim oyunu ilerletmem daha kolay ve meşakatsiz olacaktır.
Bu arada demedi demeyin. Dikkat ettiyseniz yaptığınız hataları bile kendi lehime kullanabilirim. Oyunda hatalı hareket yaparsanız, aslında böyle yapmayı düşündüğünü yazmak istediğini varsayıyorum demeyeceğim. Ã?rnek olarak cokrail'in (Yukarin'in) bıçağını verebiliriz. 10 mesafesine giden bıçak 10 dedimi duracaktır birden ve düşerç. Bu dünyanın fizik kuralları böyle.
Neyse işte amma çok yazdım. Geriye sadece iki oyuncu kaldı ki Cokrail sanli yine atmayacakmış birşey gibi geldi bana bir anda. 6. his mi, gelişmiş iç güdüler mi yoksa umutsuzluk mu dersiniz bilemem artık.
Üst-soldan 1 diye başlayalım ve sağa ve aşağı doğru artıralım.
Güzel roller olmuş. Mathius, savaşçıx'ı da sana veriyorum. Ben yeri geldimi oynatırım o zamana kadar savaşçıx'ı da Clix ve dwaxer'in yandaşları gibi sen oynatabilirsin.
Arkadaşlar geyik güzel. Severim geyik yapmayı. Ama hareketlerin bir de teknik terimsel karşılıklarını da verebilirseniz benim oyunu ilerletmem daha kolay ve meşakatsiz olacaktır.
Bu arada demedi demeyin. Dikkat ettiyseniz yaptığınız hataları bile kendi lehime kullanabilirim. Oyunda hatalı hareket yaparsanız, aslında böyle yapmayı düşündüğünü yazmak istediğini varsayıyorum demeyeceğim. Ã?rnek olarak cokrail'in (Yukarin'in) bıçağını verebiliriz. 10 mesafesine giden bıçak 10 dedimi duracaktır birden ve düşerç. Bu dünyanın fizik kuralları böyle.
Neyse işte amma çok yazdım. Geriye sadece iki oyuncu kaldı ki Cokrail sanli yine atmayacakmış birşey gibi geldi bana bir anda. 6. his mi, gelişmiş iç güdüler mi yoksa umutsuzluk mu dersiniz bilemem artık.
Eskisi ka
Eskisi ka