Çok koptum buna valla akşam akşam güldürdün beni dwaxerdwaxer wrote:.
Bu Köy Lanetli Mi?
Altında envai çeşit sapkın yaratık var; bir de bu yaratıkların bastıkları ve -dilim söylemeye varmıyor ama- Ã?İş ETTİKLERİ SUdan mı içmiş bu köylüler bunca zaman!![]()
Iyy iirenç!
.
Power play tabanlı eğlencesine oyun
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Bunlar shadow (Gölge) diye tabir edilen yaratıklar. Yani dışkılarını atmaları için bir sistemleri yok. Havası olsun diye photoshopta resimler üstünde oynadım da size bu şekilde vereyim dedim ama pek güzel olmadı demekki.
Hepiniz yerlerinizi DikeyX-YatayY şeklinde belirtebilirse harita üstündeki yerlerinizi de gösterebilirim. Taktik yapmanız kolaylaşır.
Hepiniz yerlerinizi DikeyX-YatayY şeklinde belirtebilirse harita üstündeki yerlerinizi de gösterebilirim. Taktik yapmanız kolaylaşır.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ben x:2,y:3te olayım ama bu fireballdan dolayı yerler nasıl olur bilmiyorum geri çekilmiştim ayımla beraber. Ayımda x:2,y:4te olsun (soldan sağa x, yukarıdan aşağıya y diye düşünürsek)Darkgnome wrote:Hepiniz yerlerinizi DikeyX-YatayY şeklinde belirtebilirse harita üstündeki yerlerinizi de gösterebilirim. Taktik yapmanız kolaylaşır.
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
Albert Einstein
Edmond ektoplazmiğin açıklamasına baktım ve ruhsal bir olaydan oluşmuş fiziksel bir luşum yazdığını gördüm. Bu durumda senin kırbacın touch attack yapmasına rağmen fiziksel saldırılar için de kullanılabilecek. O başında veridğim fiziksel olsun olmasın olayını unutalım ve doğrudan fiziksel yapıya saip touch attack yapan haline geri döndürelim. Ancak artık sadece 1d8 vuruyor kırbacın.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Benim zarler sizi pek sevmedi.
Arkadaşlar bazı taktiksel hatalar yaptığınızı düşünüyorum. Size söylediğim gibi bu powerplaylik bir oyun. Yani sizin gücünüze göre çarpışmalar ile karşılaşıyorsunuz. Ama gücünüz ne kadar olursa olsun, boş geçen turlarınız yüzünden hep zor durumlara düşüyorsunuz. Kullanabileceğiniz bazı taktikler,
Ready action: bir fullround action dışında herhangi bir action'ı oluşacağını düşündüğünüz bir belli bir duruma karşı hazır tutabilirsiniz. Bu durumun olması durumunda ise hazırladığınız hareketinizi yaparsınız. Bu durum meydana geldiği anda hazırladığınız hareket hazırlıklı olduğunuz olay gerçekleşmeden karakteriniz tarafından gerçekleştirilir.
Bu, mesela tahtaları gevşek bir köprüden geçmek isterken yavaşça geçme ve tahtaların kırılması durumunda ipe tutunma ya da gerisin geri sağlam kayaya basma gibi bir durumdan, bir büyücünün yanında ona saldırmaktansa büyü yapmaya kalkışması durumunda ona bir darbe indirmek istemeye kadar gidebilir.
Oyununuzdan örnek olarak ise Saintanger ve Edmond bu şekilde bir ready action yapsaydı gölge yaratıklara fazladan bir saldırı daha yapabileceklerdi. Ancak şimdi sadece turu geçirmiş oldular.
BU hareketin dez avantajları ise öncelik artınızın, hazırda tuttuğunuz hareketi tetikleyen durumun olduğu insiyatif artısına düşmesi ve o turda hazırda tuttuğunuz hareket hangi actina tekabül ediyorsa o hareketi, o tur için normal hareketleriniz içinden çıkartmanız gerekmesi. Yani full round action yapamazsınız.
Delay action: Arkada bekleyip durumu tartmak ve ona göre bir hareket yapmak isteyenler için bir hareket. Ne olursa olursa olsun kendi insiyatif değerinizi sizinkinden daha düşük birisininkinin 1 düşüğüne alarak o kişi ile koordineli çalışabiliyorsunuz.
Aynı şekilde turun sonuna kadar hiç bir şey yapmayacağınızı ve delay action'ı kullanacağınızı bana söyleyerek tüm tur bittikten sonra kendi turunuzu oynayabiliyorsunuz.
Dex avantajı ise en son hareket etmeye mahkum kalmanız ve en düşük öncelik artısına sahip kişiden 1 daha düşük öncelik artısına sahip olmanız.
Saint Anger intimidate denemesi yaptığından delay action kullanmış sayamayacağım. Ancak Bela, Tikel ve Yukarin hiç bir şey yapmadığından delay action yapmış sayılabilir. Eğer delay action'ı kullanırsanız yukarıda dez avantajı da kabul etmiş olacaksınız.
Arkadaşlar bazı taktiksel hatalar yaptığınızı düşünüyorum. Size söylediğim gibi bu powerplaylik bir oyun. Yani sizin gücünüze göre çarpışmalar ile karşılaşıyorsunuz. Ama gücünüz ne kadar olursa olsun, boş geçen turlarınız yüzünden hep zor durumlara düşüyorsunuz. Kullanabileceğiniz bazı taktikler,
Ready action: bir fullround action dışında herhangi bir action'ı oluşacağını düşündüğünüz bir belli bir duruma karşı hazır tutabilirsiniz. Bu durumun olması durumunda ise hazırladığınız hareketinizi yaparsınız. Bu durum meydana geldiği anda hazırladığınız hareket hazırlıklı olduğunuz olay gerçekleşmeden karakteriniz tarafından gerçekleştirilir.
Bu, mesela tahtaları gevşek bir köprüden geçmek isterken yavaşça geçme ve tahtaların kırılması durumunda ipe tutunma ya da gerisin geri sağlam kayaya basma gibi bir durumdan, bir büyücünün yanında ona saldırmaktansa büyü yapmaya kalkışması durumunda ona bir darbe indirmek istemeye kadar gidebilir.
Oyununuzdan örnek olarak ise Saintanger ve Edmond bu şekilde bir ready action yapsaydı gölge yaratıklara fazladan bir saldırı daha yapabileceklerdi. Ancak şimdi sadece turu geçirmiş oldular.
BU hareketin dez avantajları ise öncelik artınızın, hazırda tuttuğunuz hareketi tetikleyen durumun olduğu insiyatif artısına düşmesi ve o turda hazırda tuttuğunuz hareket hangi actina tekabül ediyorsa o hareketi, o tur için normal hareketleriniz içinden çıkartmanız gerekmesi. Yani full round action yapamazsınız.
Delay action: Arkada bekleyip durumu tartmak ve ona göre bir hareket yapmak isteyenler için bir hareket. Ne olursa olursa olsun kendi insiyatif değerinizi sizinkinden daha düşük birisininkinin 1 düşüğüne alarak o kişi ile koordineli çalışabiliyorsunuz.
Aynı şekilde turun sonuna kadar hiç bir şey yapmayacağınızı ve delay action'ı kullanacağınızı bana söyleyerek tüm tur bittikten sonra kendi turunuzu oynayabiliyorsunuz.
Dex avantajı ise en son hareket etmeye mahkum kalmanız ve en düşük öncelik artısına sahip kişiden 1 daha düşük öncelik artısına sahip olmanız.
Saint Anger intimidate denemesi yaptığından delay action kullanmış sayamayacağım. Ancak Bela, Tikel ve Yukarin hiç bir şey yapmadığından delay action yapmış sayılabilir. Eğer delay action'ı kullanırsanız yukarıda dez avantajı da kabul etmiş olacaksınız.
Eskisi ka
Eskisi ka
RPni beğendim; çok heroic olmuş bence.mathius wrote:shadowları turn undead etkilemez diye biliyorum...
Shadowlar da undead olduğundan etkiler, yeter ki kutsal ışık iyi patlasın, çil yavrusu gibi dağılırlar. Gölgelerin HD:4-9 diyor artık bilmiyorum DM nasıl dizayn etmiş ama Caribal yardım eder de şöyle okkalı bir "Turn Check" oturursa, patates gibi dökülürler aşşaa.
.
Sadece onda olsa iyi. Savaşçıx'a saldırılar 3,5,3, sonra mathius'a gelince 16,17...
Fireball'da isyan olmasın diye 10 kere attım aslında ve en iyilerini aldım. Bir ara "Acaba zarlar hileli mi" diye bile düşündüm. Ama bizim shadowlar str damage vermeye başlayınca yüksek gelmeye başladı nedense.
Bakalım Turn nasıl olacak.
Arakdaşlar yeni bir skill yarattı dwaxer, Knowledge(Monster manual).
(Ama gerekiyordu. HImm Xp kessemmi ki acaba meta oluyor diye. Hımm. RP'yi de güzel yapıyor. O zaman "Pardon duyamadım. Roko yiyordum."
)
Fireball'da isyan olmasın diye 10 kere attım aslında ve en iyilerini aldım. Bir ara "Acaba zarlar hileli mi" diye bile düşündüm. Ama bizim shadowlar str damage vermeye başlayınca yüksek gelmeye başladı nedense.
Bakalım Turn nasıl olacak.
Arakdaşlar yeni bir skill yarattı dwaxer, Knowledge(Monster manual).
Eskisi ka
Eskisi ka
Darkgnome wrote:Arakdaşlar yeni bir skill yarattı dwaxer, Knowledge(Monster manual).(Ama gerekiyordu. HImm Xp kessemmi ki acaba meta oluyor diye. Hımm. RP'yi de güzel yapıyor. O zaman "Pardon duyamadım. Roko yiyordum."
)
Salladım tutmuş demek ki monsterlar shadowmuş! aaa...
.
Ya bu Penetrating Strike undeadlere sneak mi vurduruyor? Ben de böyle bir bilgi arıyordum bir arkadaş için; kaynak Complete Adv. ya da PHB-II değil tabii ki?devrimk wrote:Bela St.Anger'ın yanındaki bir yaratığı ortalarına alacak şekilde ilerledi.
Kılıcını yaratığa sokmaya çalıştı.
"He he! İyi ki Penetrating Strike özelliğim var yoksa bunlara hiç zarar veremezdim."
Melee: +16 (14+2 flank)
Dmg: 1d4+2, Sneak Att (4d6+7)/2
Amacım shadowlardan birini flank etmek St.'Anger ya da yardımcısı da olabilir.
Aoo yememek için gerekirse Tumble: 12
Edit: Baktım "Dungeonscape" demişsin Devrimk. Dergi filan galiba.
Edit-2: Hayır, koca kitapmış (var bende hepsi)
.
Kendin sorup cevaplamışsın ben giremeden.dwaxer wrote:Ya bu Penetrating Strike undeadlere sneak mi vurduruyor? Ben de böyle bir bilgi arıyordum bir arkadaş için; kaynak Complete Adv. ya da PHB-II değil tabii ki?devrimk wrote:Bela St.Anger'ın yanındaki bir yaratığı ortalarına alacak şekilde ilerledi.
Kılıcını yaratığa sokmaya çalıştı.
"He he! İyi ki Penetrating Strike özelliğim var yoksa bunlara hiç zarar veremezdim."
Melee: +16 (14+2 flank)
Dmg: 1d4+2, Sneak Att (4d6+7)/2
Amacım shadowlardan birini flank etmek St.'Anger ya da yardımcısı da olabilir.
Aoo yememek için gerekirse Tumble: 12
Edit: Baktım "Dungeonscape" demişsin Devrimk. Dergi filan galiba.
Edit-2: Hayır, koca kitapmış (var bende hepsi)
.
Ayrıca Bela'yı inceleyebilirsin, Darkgnome ile ortak çalışmamızın ürünüdür.
Craven +lvl kadar hasar veriyor sneak attacklarda.
İleride Martial Stance "Assassin's Stance", Shadow Blade featlerini alarak +2d6 daha sneak attack hasarı ve fazladan +dex kadar hasar da ekleyeceğiz.
Devrimk: Bu craven'ı kim yaptıysa işin cılkını çıkartmış. Kitabı bir bulsam içinden daha neler çıkar kim bilir. 2 fear savelerde düşme karşılığında her seviyen için +1 hasar. Hem de illaki rogue olmana da gerek yok. Yanlış yazmadıysan bu carakter seviyesi ile artıyor ki anlamı bu marifeti aldıktan sonra istersen fighter ya da başka bir sınıf olarak ta ilerleyebilirsin.
Eskisi ka
Eskisi ka