PSIONIC SAVAş ................. tanıtım, yorumlar

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D
İlgi gayet sevindirici
İki ayrı oyun olacak arkadaşlar; "Psionicler" ve "normaller" ama tahmin edebileceğiniz gibi bu iki oyun bir noktada kesişip aynı oyun olabilir.

Normaller (ya da Avcılar) için bir iki ufak tefek özel eşya yardımı olacak. Bunları saraydan (sınırlı sayıda) veriyorlar. Detaylarını oyunda açıklayacağım ama şimdiden ip ucu vereyim kötü süpriz olmasın; bu eşyalar psionicleri yakalamak için özel üretim:
-Psiomagic Manacle: tılsımlı kelepçe; taktığınız kişi psionic güç kullanamaz (ayrıca somatic olsun olmasın normal büyüler de yapılamaz bu takılırsa)
-Psiomagic Net: Bu ağı attığınız kişi eğer yakalanırsa yine kelepçedeki gibi bir durum yaşar.
-Ayrıca magic silahınıza (fiyatı:+2 prim) "Psionic Leech" tılsımı ekletebilirsiniz. Böylece psioniclere her vurduğunuzda verdiğiniz hasar kadar Psionic powerını azaltmış (emmiş) olursunuz.

Bir de normal wizard ve Clericler; şu büyüyü psioniclere karşı kullanabileceğinizi unutmayın: (Power Pointlerini emen bir alan oluşturuyor)

http://www.d20srd.org/srd/psionic/spell ... urmoil.htm

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

CLiCKs wrote:Yarın bursa da olucam benide alabilirseniz yarın karakterimi hazırlayabilirim.
Hoşgeldin Clicks; zaten geçen oyunda bir tek sen karakter hazırlamıştın, ama kadro boş kaldığından oynayamamıştık. Senin önceliğin var; hangi takıma gireceğini söyle ama; "Avcılar"a mı gireceksin?

Bir de arkadaşlar kimler 2 karakter birden oynatmak istiyor? Kadro çok kalabalık olursa olmaz ama iki grup olacağımızdan ikişer karakter oynatılabilir diye düşünmüştüm; şart değil tabii. Mark 2 psionic oynatacak mesela.

.
CLiCKs
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CLiCKs »

Ben şimdi avcılara girmeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalde değiştirmem. Bu oyun aksiyonu bol olucak. Her türlü şeytanlık 2 grup arasında görülebilir :schemes:
Ben gelecek için hiç endişe duymadım.O yeterince hızlı geliyor zaten.
Albert Einstein
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Arkadaşlar; karakter kağıtlarımızı hazırlarken; aldığımız eşyaların tanıtıcı linklerini ve özellikle Psionic arkadaşlar psionic eşya, feat ve powerlarının açıklayıcı linklerini de yanlarına yapıştırırlarsa çok memnun olurum. İtiraf edeyim psionic uzmanı değilim ama bu oyun vasıtasıyla öğreneceğiz yavaş yavaş (4Ed. da öyle öğrenmedik mi :mrgreen: ) Oyun içinde de kullandığınız büyü olsun, power olsun linklerini yapıştırıp yardımcı olursanız sevinirim. “X büyüsü atıyorum!” dediğinde ben, “acaba bu büyü kaç menzilliydi, dmg kaçtı?” diye düşüneceğimden, bir tık uzakta büyünün açıklaması olursa süper faydalı olur benim için; hem böylece diğer oyuncu arkadaşların da tecrübesi gelişir vs.

Edmond tebrik ederim çok esprili bir şekilde hazırlamışsın karakterini. İlk karakter hazırlayan kişi olduğundan Nazarullah’a eşantiyon olarak çalıştığı manastırdan bir adet “Greater Magic Fang+5” poiton vermişler.

Ayrıca tereddüt ettiğin özelliklere benim yorumum şöyle:

-Purity of Body:At 5th level, a monk gains immunity to all diseases except for supernatural and magical diseases.
(bütün hastalıklara karşı bağışıklısın ama tılsımlı ya da doğaüstü olanlar hariç)

-Wholeness of Body:At 7th level or higher, a monk can heal her own wounds. She can heal a number of hit points of damage equal to twice her current monk level each day, and she can spread this healing out among several uses.
(Her gün, monk levelinin iki katı, yani sen 10.level olduğuna göre toplam 20 hit point kendi yaranı iyileştirebiliyorsun ve bu iyileştirmeyi bir defada yapmak zorunda değilsin, birkaç seansa bölebilirsin, azar azar da iyileştirebilirsin kendini, toplam 20 hpye kadar)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

şu anda “Sandor” şehrindesiniz. Ölkenin başketi değilse de kralın yazlık sarayının olduğu (soygun burada yapılmıştı) oldukça popüler, kalabalık ve surlarla çevrili büyük bir şehir (nüfus: 300 bin civarı) Sandor deniz kenarındadır; balıkçılık ve deniz yoluyla ticaret çok gelişmiştir. Ayrıca hem kuzey yolu hem de nehir yoluyla, ülkenin içlerine doğru da yoğun bir ticaret trafiği işlemektedir. Ã?evresindeki araziler de tarıma çok elverişli olduğundan bu yöredeki halk pek yoksulluk çekmez.

Psionic Kardeşlik Ã?rgütü:
(sadece Psionicler bilebilir)

Code: Select all

Psionicler seyrek şekilde rastlanan ve toplum tarafından korkulan kişilerdir. Korku nefreti de beraberinde getirmiştir. Kişiliğine bakmaksızın psioniclerin zararlı, kötü karakterler olduğu inancı yaygınlaşmıştır. Psioniclerin kişilerin beynine hükmettikleri, insanları delirttiklerine dair hikayeler anlatılır. Toplumdan dışlanan psioniclerin bazıları çareyi kendi gibi olanları aramakta buldu; böylece yanlızlıkları bir nebze hafifleyecekti. Zaman içinde çoğaldılar ve Psionic Kardeşlik Ã?rgütünü kurdular. Ã?rgütün amacı, psionic kardeşlerine ihtiyaç duyulduğunda yardımcı olmaktı. 
Ã?eşitli gizli toplantı yerleri var. Bunların çoğu şehrin altındaki büyük kanalizasyon şebekesinde, Düzenbazlar Loncası’nın hakimiyetindeki barınaklar. Psionicler örgütü bu imkanı sağladıkları için Düzenbazlar Loncası’na düzenli olarak kira ödemekte ve bazen de psionic yeteneklerini kullanarak makul işlerde yardımcı olmaktadırlar. Ã?te yandan örgütün sadece yüksek seviyeli üyelerinin yerini bildiği asıl genel merkezi var ki, dağlardaki bir mağarada olduğu düşünülüyor. 
Psionic Kardeşlik Ã?rgütü, üyelerinin karakter yönelimine karışmaz, ancak örgütü tehlikeye atacak, ya da açığa çıkaracak bir eyleme asla tolerans göstermez ve üyeler, aralarındaki çürük elmanın cezasını kendileri verir.

Image

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mathius;
Senin isteğine baktım:
http://www.d20srd.org/srd/monsters/lyca ... m#werewolf
Burada görüldüğü kadarıyla "Level Adjustment:+3" diyor yani Laycan olacaksan level-7 başlarsın oyuna.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Yer kaldıysa Psioniclere katılabilirim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Yer kaldıysa Psioniclere katılabilirim.
Yer var Devrimk, sevinirim katılmana.

Henüz karakterler hazırlanma aşamasında; fakat tahmin edebildiğim kadarıyla:

"Avcılar" oyunu için
1-Edmond
2-Mathius
3-Clicks

"Psionicler" oyunu için
1-Darkgnome
2-Mark
3-Devrimk

Oynamak istediklerini belirttiler. Aegron ve Lightfarer, "belki" oynarız dediler. Adını unuttuklarım varsa özür dilerim; hatırlatsınlar kendilerini. Adaylar karakterlerini hazırlayıp ilgili başlığa attıklarında oyuna başlayacağız umarım. Bu kadro bile güzel bir oyun için yeterli. İkişer karakter oynatabilirsiniz dediğime de pişman oldum; hiç tahmin etmedim bu kadar ilgi olacağını. :mrgreen: 4 kişi bulsam öpücektim. :-P

Edit: Darkgnome ve Devrimk sizler zaten meşgul insanlarsınız o yüzden siz 2 karakter birden hazırlamayın; tek karakter oynatırsınız.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
İlgi gayet sevindirici
İki ayrı oyun olacak arkadaşlar; "Psionicler" ve "normaller" ama tahmin edebileceğiniz gibi bu iki oyun bir noktada kesişip aynı oyun olabilir.

Normaller (ya da Avcılar) için bir iki ufak tefek özel eşya yardımı olacak. Bunları saraydan (sınırlı sayıda) veriyorlar. Detaylarını oyunda açıklayacağım ama şimdiden ip ucu vereyim kötü süpriz olmasın; bu eşyalar psionicleri yakalamak için özel üretim:
-Psiomagic Manacle: tılsımlı kelepçe; taktığınız kişi psionic güç kullanamaz (ayrıca somatic olsun olmasın normal büyüler de yapılamaz bu takılırsa)
-Psiomagic Net: Bu ağı attığınız kişi eğer yakalanırsa yine kelepçedeki gibi bir durum yaşar.
-Ayrıca magic silahınıza (fiyatı:+2 prim) "Psionic Leech" tılsımı ekletebilirsiniz. Böylece psioniclere her vurduğunuzda verdiğiniz hasar kadar Psionic powerını azaltmış (emmiş) olursunuz.

Bir de normal wizard ve Clericler; şu büyüyü psioniclere karşı kullanabileceğinizi unutmayın: (Power Pointlerini emen bir alan oluşturuyor)

.
Dwaxer bu eşyalar biraz acımasız olmuş. En azından Dispel magic gibi bir zarı filan olsun.

Psionic Warrior olacağım, pençeleri enchant etme olanağı var mı?
Bir de bu güç saatlerce üstümde kalıyor bu kelepçe ve ağın aynı zamanda dispel özelliği var mı? Yoksa sadece power kullanmayı mı engelliyor?
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... eBeast.htm
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şİmdi kim kim nerede? Ben anlayamadım. Kimler avcı, kimler yolcu?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:
dwaxer wrote:.
İlgi gayet sevindirici

.
Dwaxer bu eşyalar biraz acımasız olmuş. En azından Dispel magic gibi bir zarı filan olsun.

Psionic Warrior olacağım, pençeleri enchant etme olanağı var mı?
Bir de bu güç saatlerce üstümde kalıyor bu kelepçe ve ağın aynı zamanda dispel özelliği var mı? Yoksa sadece power kullanmayı mı engelliyor?
http://www.d20srd.org/srd/psionic/power ... eBeast.htm
Eşyalar acımasız sayılmaz bence; siz değil miydiniz psionicler normallerin suratını pas pas eder, bu karşılaşma başlamadan bitmiştir diyen; azcık eşya takviyesi olsun o kadar :mrgreen: Uzaylı avlamaya gidenlere hükümet ekipman verir doğaldır :-P
Gruba 1 kelepçe, 1 net vereceğim; normal magic itemler nasıl dispel oluyorsa bunlarda olabilir (geçici olarak)
Kelepçe ve ağın dispel etme özelliği yok, sadece büyülü ve psionic güç kullanmanı engelliyor (bu aletlerle sizi yakalamak da o kadar kolay değil; "net" egzotic weapon, manacle için ise önce grapple edip, use rope skill kullanması gerekiyor sanırım. Kelepçeyi zaten Edmond'a verecem; Stunning Fist vurup stun ederse, bir sonraki tur şıp diye takabilecek kelepçeyi :schemes:

Devrim senin pençeler hakkında sorduğun soruya soruyla karşılık vereyim: sence pençeler enchant olur mu; :mrgreen: yani teknolojik olarak imkan varsa olsun (ama iki pençeye ayrı ayrı yaptırıyorsun bildiğim kadarıyla; "double weaponları bile iki ucunu ayrı ayrı ödetiyorlarmış)

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:şİmdi kim kim nerede? Ben anlayamadım. Kimler avcı, kimler yolcu?
:D Darkgnome sen "av"sın! :-P Ama ava giden avlanabilirmiş de.

Aslında sen psionic campaing oyuncularından birisin. Senaryo icabı öyle bir avcı-av durumu oluştu. X-Man filmlerini izlemişsinizdir; senaryo ordan arak :mrgreen:

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Doğal silahler ve yumruklar enchant olabiliyor. Ben güç sayesinde pençe çıkardığım için tam karar veremedim. Gerçi 10 saat boyunca aktif olan bir güç olduğu için o sürede enchant edilebilmesi lazım. +2 yapıyorum pençeleri.

Dargnome ve Mark, ben Psychic warrior yapıyorum vur vur ölmez. İyileştirilmeye ihtiyacı yok, hatta gerekirse bir gücümü değiştirip sizi iyileştirme gücü de alabilirim.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer tartışmaya bakarsan ben psioniclerin çok kuvvetli olmadığı kanısındayım, gerçi bu yaptığım savaşçı biraz anormal oldu.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer tartışmaya bakarsan ben psioniclerin çok kuvvetli olmadığı kanısındayım, gerçi bu yaptığım savaşçı biraz anormal oldu.
Evet, Darkgnome ile Sacokhan gaza getirdi beni. :mrgreen: Neredeyse avcılara "anti-psionic magnetic-field grenade" filan vericektim dengelemek için. :-P

.
Post Reply