Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aylarca seni beklettiğim için özür dilerim.Mazeret iznim vardı :P Neyse işte, döndüm ve okudum nihayetinde.

İyi adam ile kötü adam kavramı çok fazla, klişe kalmış sanki.Yani tam olarak klişe değil, hmm, nasıl desem, daha ziyade "iyi adam olmak için var, kötü adam Lightflarer'ın dediği gibi kontenjan dolduruyor?"

Ama aksiyon sahnesi güzeldi.Egemen'i zaten sevdiğimi belirtmiştim.

Damla ise eski dikbaşlılığını, cesaretini kaybetmiş, yıkılmış gibi geldi bana.Üstünden cennet geçmiş gibi bir hâli var (Çok soğuk oldu di mi espri :D )

Egemen'in gidişi acıydı ya, yıldırım oldu, sonra yağmur olacak, sonra toprağa inip bir çimen olacak, sonra onu bir inek yiyecek.Sonra

Neyse, ben artık yatayım, merak ediyorum devamını, iyi geceler herkeze :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Not: Bir geride olduğu için aynı haberi tekrar etme ihtiyacı duyduk kamu vicanı olarak, Edmond yorumlar için sağol ama dükkanın önünü kesiyorsun... :D

Ölüm Zamanı serisinin ilk kitabı şeytan Kanı'nın film uyarlaması 2010 yazında vizyonlarda olacak. Ã?oğu karakterin hangi oyuncu tarafından canlandırılacağı belli olmasa da belli olanları buradan sizinle paylaşacağız...

Serdar Seçkin, öykünün ana karakterlerden birisidir. Annesiyle yaşayan, babasız hayatın zorluklarına göğüs germeye çalışan genç üniversite öğrencisidir. Kızlarla arası pek iyi değildir. Pek zeki olduğu da söylenemez. Ama onun diğer gençlerden hatta insanlardan farklı kılan bir sırrı vardır ve bu sırrı o bile bilmemektedir.

Serdar karakterinin Holywood uyarlamasında bir Türk oyuncunun oynayacağını düşünmek saçmalık olurdu herhalde. O karakteri kimin canlandıracağını söyleyince heyecanlanacaksınız muhakkak ki! Yüzükjlerin Efendisi, LOst ve X-Men Origins: Wolverine gibi yapımlarda gördüğümüz usta oyuncu Dominic Monaghan Serdar karakterine hayat verecek seri boyunca....

Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ölüm Zamanı serisinin film uyarlaması için kitabın önemli karakterlerinin kimler tarafından canlandırılacağı bir bir ortaya çıkıyor.

Serinin diğer ana karakterlerinden biri olan gizemli Emre'yi de kimin canlandırılacağı ortaya çıktı. Acımasız ve çocukluğunu pek fazla yaşayamamış bir karakter olan Emre'yi Batman'in son filmlerinden tanıdığımız usta aktör Christian Bale canlandırıyor. Emre genelde seri boyunca kel olarak takıldığı için oyuncunun makyajlar mı yoksa gerçekten de kel olarak mı gezeceği şimdilik merak konusu...

Image
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Yönetmen kim bu arada?

Bir de bunlar sözde ikiz olacak sanırım? Makyajlar için ne kadarı gözden çıkardılar kim bilir...

Kadro yalnız iyiye benziyor, daha kimler var?

Bir de çok soru dolu oldu, ama merak kediyi öldürür demişler... (Aklıma ilk gelen bu yahu, ne yapayım saçmaysa :D )

Bekliyoruz bakalım
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Bugün ekibimiz gerçekten de çok hızlılar, hızlı bir ölümü hak ediyorlar diyecem o derece... :D

Ölüm Zamanı serisinde yer alan karakterlerden Sevgi'yi canlandıracak oyuncu da belli oldu. İzmir'e ailesiyle birlikte yeni başlayacağı üniversiteye ziyarete gelmiş, müzik yeteneği olan bir kızdır Sevgi. Karakteri ise Heroes dizisinden tanınan Kristen Bell canlandıracak.

Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni bölüm de eklenmiştir... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Bu hikayede hem Ashriel'in hem de Azrail amcanın gerçek olduğunu öğrendik diyebiliriz.Ã?ünkü Emily aynı anda iki yerde olma gücüne sahip değil!

Ya da Ashriel, Emily'dir, orada Serdar ile savaşmışlardır, fakat Catboy FlashForward denen şeyden yapmıştır, oraya Flashback yaparak dönecektir belki de.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

uzun ve hüzünlü bir bölüm bu. kötülüğün kazandığını görmek çok fena. bu emily e çok fazla sinir oluyorum. hiç sevmediğim bir karaktere sahip. emre de aynı şekilde sapıtmış durumda. kötülerin önde gittiğini görmek ölüm zamanında alıştığımız bir şey, ama henüz en sonunda ne olacağını bilemiyoruz. bence iyi bitecek..

sonraki bölümleri bekliyorum. bu bölümde içimdeki en baskın duygu emily ve emre ye karşı olan nefterimdi...
Image
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Aslında ilginç bir durum var.

Mictian zamanda geriye gittiğinde kendisinin olmadığı zamanlara, ama yine de Dünya'ya varmıştı.

Serdar ise yalnızca kendi bedeninde geçmişe gitti.

Garip :D

Aslında ilginç bir şey daha, Serdar'ın ne zaman öleceğini biliyor olmamız, Serdar'ın hikaye boyunca öldüğünü zannettiğimiz yerlerde ölmediğini görmemize sebep oluyor.

Misal:

Serdar hiçbir zaman ölemez, çünkü ölseydi, Mictian ile karşılamazdı.Ã?ünkü Mictian olduğuna göre Serdar ölmemiş demektir.

Serdar ile Mictian yanyanaydı ve bıçak Mictian'a saplandı.Eğer Serdar'a saplansaydı Serdar ölmeyecekti, çünkü Mictian olamazdı o zaman.

Neyse bu kadar Paradoksi yeter :D

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölüm de eklenmiştir. Bu bölümde Serdar sonunda ondna istenileni başarıyor ve her şeyin başladığı nokteye geri dönüyor. Burada bir takım şaşırtıcı gerçekleri öğrenecek ve iki önemli varlık ile ilk defa karşılacak.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Böylece Serdar'ın ve Emre'nin çocukluklarında da (melekliklerinde de mi demeliydim yoksa) haylaz olduklarını öğrendik :D

Aksiyon olmasa da gayet bilgilendirici bir bölümdü.

Ayrıca Serdar'ın cehennemdeki hisleri çok güzel anlatılmıştı, tebrik ederim :)

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Yeni bölüm eklenmiştir, Serdar, Aziz Bey'den Emre'Den nasıl kurtulduğunu öğrenecek. Ashriel de insanların arasında geçirdiği bunca yıldan sonra büyük bir karar verecek... Final bölümü öncesi yayınlanan bu bölüm (diğerlerine göre daha kısa ama büyük final öncesi aperatif olsun istedim) için yorumlarınızı bekliyorum...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Çok kısaydı yahu, bir de hiç aksiyon yok muydu, sadece bir iki cümleden oluşan bir paragraf mıydı bana mı öyle geldi :D

Neyse, eğer bu insanlar içinde evlenme olayı tüm meleksi özelliklerden arındırıyorsa şeytansı özelliklerden de arındırır ve Emre ve Serdar şeytan kanından böylece arınabilirler sanki.

Bunu bir düşün Serdar :D

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ve Ölüm Zamanı final bölümüyle karşınızda... :cry:
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Neyse en azından ölüm zamanı serisini bitirebilmeyi başardım, bu benim bitirebildiğim ilk seri oldu. Okuyan ya da göz atan herkese teşekkür ederim...
Post Reply