Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Devrimk: Bu craven'ı kim yaptıysa işin cılkını çıkartmış. Kitabı bir bulsam içinden daha neler çıkar kim bilir. 2 fear savelerde düşme karşılığında her seviyen için +1 hasar. Hem de illaki rogue olmana da gerek yok. Yanlış yazmadıysan bu carakter seviyesi ile artıyor ki anlamı bu marifeti aldıktan sonra istersen fighter ya da başka bir sınıf olarak ta ilerleyebilirsin.
Sneak Attack yapabilmek şart.
Evet kitaptan gözüme çarpan bir kaç feat daha:
Pulverize Foe [General]
Str 15, Base attack bonus +6, proficient with bludgeoning weapon;
Benefit: Subsequent attacks deal +1d6 bludgeoning damage.

Skewer Foe [General]
Str 15, Base attack bonus +6, proficient with piercing weapon;
Benefit: Subsequent attacks deal +1d6 piercing damage.

Flay Foe [General]
Str 15, Base attack +6, proficient with slashing weapon;
Benefit: Subsequent attacks deal +1d6 slashing damage.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome benim magic missillere sadece 1d4 yazmışsın; gerçi hedef yokolmuş, farkeden bir şey yok ama missillerden her biri 1d4+1 hasar veriyor, haberin olsun yani. :mrgreen:

.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Kusura bakma Bela bi süre daha büyüsüz silahınla idare edeceksin, benden uzaktasın
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

silah büyüleme hareketimi dğeiştirmek istiyorum mümkünse;
"Caribal'ın rahibi önce önünde dayandığı kılıcın sembolünden tutmaya devam ediyordu,
'karanlığına geri dön ve yok ol!Pislikten arın ve bir daha geri gelme, Caribal adına karanlık ve ölüm sana emrediyorum ışığımın gücünü hisset ve kötülüklerden arın, yoksa yok ol!' ( turn undead'den kalan sayı:4) St.Angerın terleri etrafı ıslatıyordu kollarını yukarı uzatmaktan bile yorulmuştu.ağır gelen başını eğik tuttuğu kaskında düşmanlarını zar zor izlerken birden bir ışık hüzmesi etrafa yayıldı.Aniden gelen bir güç dalgası gibiydi.Gölgelerin üstünden geçiyordu adeta ve onlara yapacağı etkiyi izleyen St.Anger kahkaha atmaya başladı.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sevgili DM;
Thorkill'in magic missille'leri "1d4+1"den hesaplıyorsun değil mi? :mrgreen: +1 deyip geçmeyelim; 3 missilde 3 hp fark yaratır!

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu sefer hesaba kattım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

bu yaratığın bana vurması shadowların ordusuna birini daha katmak demek vasiyetim: bütün mal varlığım bu onurun anlayabilecek bir Caribal rahibine , eğer bulunamazsa yine savaşı seven bunun değerini anlayabilecek bir savaşçıya gitmesi (ki şimdilik bu savaşçix gibi gözüküyor)
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome para olarak anti-power play yapmışsın.
19.000 gp yerine 7.000 gp. vermişsin.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

O para mevzusu nerede yazıyor. Bir türlü bulamadım.

Bir şekilde kendimi affettiririm.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:O para mevzusu nerede yazıyor. Bir türlü bulamadım.

Bir şekilde kendimi affettiririm.
DMG sf.135
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Mathius, burada OotS yani powerplayin rol ile birleştiği bi dünyada yaşıyoruz. Senin karakterin büyü yapamaz gibi bir oay yok alayacağın. İstersen Bel'nın bışağını büyüleyebilirsin. Mantık çerçevesinden bakmak gerekiyor evet ama kurallarda belirtilmiş bir penaltı yok ise senin kendine o penaltıyı vermene gerek te yok.

OotS'i biliyor musun? Okumadıysan sana bir örnek vereyim.

Cüce cleric, biraz hantal. Ama karşısına Ogre çıkıyor ve cüce birden kıvrak hareketler ile parendeler atarak ogrenin vuruşlarından kaçmayı başarıyor. Sebebi Dwarfların devlere karşı aldıkları bonu!
•+4 dodge bonus to Armor Class against monsters of the giant type.
Tam OotS gibi oynatmıyorum. Zaman ilerleyişini sanki hepsi aynı anda oluyormuş gibi düşünüyorum ve iki kişi arasında insiyatif farkı az ise ve önden başlayan standart action yapıyor ise ve diğeri double move gibi uzun bir hareket yapıyorsa çnceden başlayan diğerinin gerisine düşebilir. Buna örnek oyunda Bela sizin yanınıza gelene kadar savaşçıx'ın harekertinin yarısını yapmış olması. Bu tip kural değişikliklerini de oyuna biraz daha heyecan ve gerçekçilik gelsin diye yapıyorum.
Eskisi ka
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Actionımı tur bitmeden önce yapılan hareketlere göre sakladığımı belirtmemişim kusura bakma.
mathius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mathius »

Aslında Oots yi okudum 2 kere bitirdim.Ama insan bütün gün sağda solda iş - güç için koşturunca olabiliyor böyle şeyler.Herneyse o zaman metni şöyle değiştirelim;
St.Anger hala zar zor kılıcının kabzasındaki tılsıma dokunabiliyordu ve haykırdı büyülü sözleri
sesi öyle gürdü ki delirmiş gibiydi; "Caribal pislikleri arındırdın güven duyduğumuz silahlarımıza yardımcı ol!Onları koru ve kutsa"
Magical Weapon

Sonrasında Bela'nın silahını parmak ucuyla gösterdi. Sonra kendini bir hayli zorlayıp Bela'nın silahına dokundu.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk: Galiba mathius hareketini değiştirmesine rağmen sen değiştirmeyeceksin. Toqqua'da büyülü saldırmadığı için urmaıyor. Ona Aid yapmanın da bir anlamı yokm aslında. Yarın çeviririm turu.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Devrimk: Galiba mathius hareketini değiştirmesine rağmen sen değiştirmeyeceksin. Toqqua'da büyülü saldırmadığı için urmaıyor. Ona Aid yapmanın da bir anlamı yokm aslında. Yarın çeviririm turu.
Ben insiyatifte Mathius'dan önce olduğum için değiştirmedim hareketi.
Ã?te yandan summon monsterla gelen belirli bir hd üstündeki yaratıkların saldırısı magical sayılır. Fakar Nature Ally'da böyle bir durum yokmuş.

Edit: Oyuna yazdığın notu şimdi gördüm.
Post Reply