Genelde tanımadığım kişiler ile internetten oynadığım için pekte enstantene olmuyor açıkçası. Ã?vünmek gibi durduğundanda şüpheliyim ama öyle diyorsan öyle farzet sende işte ne olacak ki sonuçta sitede bir tek ben bilgi ve anı paylaşımında bulunmuyorum. Kaldı ki bu konuda psionların ve magelerin birbirlerine göre üstünlük sağlaması benim ne tür oyun oynadığım yada nasıl oynadığım değil benceSacoKhan wrote:Bence asıl anlatılmaması gereken şeyler yaptığın büyük işler falandır. Ã?ünkü övünüyormuşsun gibi oluyor, daha çok komik enstantaneler ya da zekice yapılmış planlarını falan anlatsan çok hoş olabilir, ki ben de zevkle okurum.
psion vs. mage
-
lightflarer
- Kullanıcı

.
Official official da bir yere kadar kardeşim; ben olsam bu psionları arada sırada senaryo icabı bir NPC haricinde oyuna kesinlikle sokmam!
Oyunda %100 denge olsun diye tutturanlardan değilim ama azcık da denge olsun bence. Psionlar abartılmış yahu; kıyasladım, inceledim; bütün arcane büyülerin psionic versiyonunu yapabiliyor; psion versiyonu demek: birkaç power point ekleyerek büyüyü işlemeyene işler hale ve çeşit çeşit metamagic modifikasyonlu hallere getiriyorlar. Üstelik sorcerer misali, hiç hazırlanmadan büyüleri yapıyorlar. Özellikle ileri seviyelerde gerçekten de durdurulamaz filan olur.
.
Official official da bir yere kadar kardeşim; ben olsam bu psionları arada sırada senaryo icabı bir NPC haricinde oyuna kesinlikle sokmam!
.
Oyundaki karakterlerden en sağlamının şu anda Cliks'in drudidi olduğunu biliyorsun sanırım.
Psion karakterini yaratırken bir şeyi fark ettim.
Psionlar büyük bir yelpazeden küçük bir güç miktarını çekebilirler. Güçleri çok kısıtlı. Değişik yönlere sapabiliyorlar ama kesinlikle mageler gibi taktik adamı değiller. Her şeye ve duruma taktikler üretmek yerine ellerindekileri olaya uydurmaya çalışıyorlar ki bu ir yerden sonra olmuyor.
Psionlar içinde dengesiliği en fazla öne çıkan telepatlar. Oldukça abartılmış güölere sahipler. Bir miktar psişik pua harcayarak kendilerine dev köleler, büyücülern asla büyüleyemeyeceği ırklardan yaratıklar ve başka pek çok şeyi bağlayabilirler. Kısa bir sürede bir ordu gücünde yaratık topluluğuna sahip olabilirler. Bunun üstüne karşısındakinin zihnini etkileyerek istediklerini yaptırabilirler, kendi kendilerine saldırtabilieler, kolaylıkla hareketsiz bırakabilirler. Sadece psionic dominate üstüne bir karakter bile yaratılabilecekken bu onların tek bir gücü.
Telepatlara baktktan sonra onlarla neler yapabileceğimin hayalini kurdum. Ama onlarla oynamanın ne kadar kolay lacağını ve bu sınıf ile oyunda sadece kazanabileceğimi fark ettim. asıl zevk ise linetissitte.
Çok saldırgan bir sınıf. Savunma büyüleri ile neredeyse saldırıya yönelik. Konsantrasyon gerektiğinden bir büyüyü yatım oldu bitti olmuyor. Yanındaki psicrystal'a konsantrasyonu devredip başka büyüye başlayabilirsin ama oldukça zorlanacağın kesin. Güçleri ise pek çok yöne kıvrılacak nitelikte. Farklı durumlarda farklı şekillerde kullanılabilir. Sanırım bu sınıf mage'den daha zevkli bile olur.
Dispele karşı +5 savunma güçleri ve çok yüksek seviyeden dispelleri düşük seviyelerde atabilmeleri sebebiyle bu sınıf teketekte magelere yerleri öptürür. Ancak Hazırlıklı ve işini bilen bir mage psion'un alternatifsizliğinin ötesinde çok daha taktiksel ve gruba yararlı şeyleri başarabilir.
-Büyülü alet yaratımında wizard çok daha iyi.
-Değişik taktikler kurmada wizard daha iyi.
-Yardımcılar oluşturup bunlara iş yaptırma konusunda wizardlar daha iyi.
-Yandaşlar konusunda wizardlar kesinlikle daha iyi. Psicrystaller kesinlikle familiar'ın yerini alamazlar. ama bazı marifetler ile çok farklı şeyleri yapabilirler.
Magelerin o kullerinden herşeyi başarabilmleri psionlar için geçerli değil. Belki buna en çok yaklaşan telepattır ama o da yeterli değil. Telepat zaten sınıf üstü bir sınıf, hiiç hazzetmedim.
Psion karakterini yaratırken bir şeyi fark ettim.
Psionlar büyük bir yelpazeden küçük bir güç miktarını çekebilirler. Güçleri çok kısıtlı. Değişik yönlere sapabiliyorlar ama kesinlikle mageler gibi taktik adamı değiller. Her şeye ve duruma taktikler üretmek yerine ellerindekileri olaya uydurmaya çalışıyorlar ki bu ir yerden sonra olmuyor.
Psionlar içinde dengesiliği en fazla öne çıkan telepatlar. Oldukça abartılmış güölere sahipler. Bir miktar psişik pua harcayarak kendilerine dev köleler, büyücülern asla büyüleyemeyeceği ırklardan yaratıklar ve başka pek çok şeyi bağlayabilirler. Kısa bir sürede bir ordu gücünde yaratık topluluğuna sahip olabilirler. Bunun üstüne karşısındakinin zihnini etkileyerek istediklerini yaptırabilirler, kendi kendilerine saldırtabilieler, kolaylıkla hareketsiz bırakabilirler. Sadece psionic dominate üstüne bir karakter bile yaratılabilecekken bu onların tek bir gücü.
Telepatlara baktktan sonra onlarla neler yapabileceğimin hayalini kurdum. Ama onlarla oynamanın ne kadar kolay lacağını ve bu sınıf ile oyunda sadece kazanabileceğimi fark ettim. asıl zevk ise linetissitte.
Çok saldırgan bir sınıf. Savunma büyüleri ile neredeyse saldırıya yönelik. Konsantrasyon gerektiğinden bir büyüyü yatım oldu bitti olmuyor. Yanındaki psicrystal'a konsantrasyonu devredip başka büyüye başlayabilirsin ama oldukça zorlanacağın kesin. Güçleri ise pek çok yöne kıvrılacak nitelikte. Farklı durumlarda farklı şekillerde kullanılabilir. Sanırım bu sınıf mage'den daha zevkli bile olur.
Dispele karşı +5 savunma güçleri ve çok yüksek seviyeden dispelleri düşük seviyelerde atabilmeleri sebebiyle bu sınıf teketekte magelere yerleri öptürür. Ancak Hazırlıklı ve işini bilen bir mage psion'un alternatifsizliğinin ötesinde çok daha taktiksel ve gruba yararlı şeyleri başarabilir.
-Büyülü alet yaratımında wizard çok daha iyi.
-Değişik taktikler kurmada wizard daha iyi.
-Yardımcılar oluşturup bunlara iş yaptırma konusunda wizardlar daha iyi.
-Yandaşlar konusunda wizardlar kesinlikle daha iyi. Psicrystaller kesinlikle familiar'ın yerini alamazlar. ama bazı marifetler ile çok farklı şeyleri yapabilirler.
Magelerin o kullerinden herşeyi başarabilmleri psionlar için geçerli değil. Belki buna en çok yaklaşan telepattır ama o da yeterli değil. Telepat zaten sınıf üstü bir sınıf, hiiç hazzetmedim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Darkgnome yazında biraz kıskançlık sezdim sanki.
şaka bir yana Psinoniclerin hala çok kuvvetli olmadığını düşünmekteyim.
Psionicler Prestij sınıflar gibi düşünebiliriz. Daha keskin ama bu yüzden geniş bir alana sahip değil.
DC yükseltme işine gelince:
Spell Focus + Gr.Spell Focus = Psionic Endowment + Gr. Psionic Endowment
Augment = Heighten Spell (Feat)
Overchannel = Wild Mage (Prestige class)
Wildmage'in ilginç bir DC hesaplaması var, (-3+1d6) bu da büyüyü +3 seviye yüksekten yapabilirsiniz anlamına geliyor. (Overchannel'da 15 seviye de 5d8 hasar yiyerek 3 seviye yükseltebiliyorsunuz.)
Bundan hariç DC yükseltebilen Thay bölgesine ait bir feat: Tatooo Focus
Prestige Class: Elemental Savant (10 seviyede +2 DC veriyor fakat DC verdiği seviyelerde spellcasting level vermiyor)
Psionic Focus her ne kadar feat ile move action olarak yapılabiliyorsa da büyük bir kısıtlama.
Psionicler arasında Psychic Warrior bana göre en güçlü görünen sınıf. Onun da karşılığı aslında Fighter değil Cleric olduğu için. D&D'de de Clericler her zaman en güçlü sınıf olmuştur.
şaka bir yana Psinoniclerin hala çok kuvvetli olmadığını düşünmekteyim.
Psionicler Prestij sınıflar gibi düşünebiliriz. Daha keskin ama bu yüzden geniş bir alana sahip değil.
DC yükseltme işine gelince:
Spell Focus + Gr.Spell Focus = Psionic Endowment + Gr. Psionic Endowment
Augment = Heighten Spell (Feat)
Overchannel = Wild Mage (Prestige class)
Wildmage'in ilginç bir DC hesaplaması var, (-3+1d6) bu da büyüyü +3 seviye yüksekten yapabilirsiniz anlamına geliyor. (Overchannel'da 15 seviye de 5d8 hasar yiyerek 3 seviye yükseltebiliyorsunuz.)
Bundan hariç DC yükseltebilen Thay bölgesine ait bir feat: Tatooo Focus
Prestige Class: Elemental Savant (10 seviyede +2 DC veriyor fakat DC verdiği seviyelerde spellcasting level vermiyor)
Psionic Focus her ne kadar feat ile move action olarak yapılabiliyorsa da büyük bir kısıtlama.
Psionicler arasında Psychic Warrior bana göre en güçlü görünen sınıf. Onun da karşılığı aslında Fighter değil Cleric olduğu için. D&D'de de Clericler her zaman en güçlü sınıf olmuştur.
PSionic fghter'ın karşılığının cleric olduğu görüşüne katılıyorum. Ama gayet rahat bir şekilde fighter'ın da yerini alabilir. Hele yüksek seviyelerde zaman götürmeyen özelliklerini kullanmaya başlarsa o zaman fighterdan daha da güçlü hale geliyor.
Psioniclerin en büyük avantajı bir temel kitap olmamaları. Yani isterseniz kullanmayn, ana kurallardan farklı şeyler var der gibi bir anlayışta var. Sadece bir marifet ile büyücülerin prestij sınıfı ile alabildikleri özellikleri alabiliyorlar.
Boost construct: Effigy master'ı pek çok kişi alırken yaratılarına bazı artılar vermek çin alır. Aynı şekilde Teugmortagist için de geçerli. Ancak bu marifet ikisinin de verdiklerini az çok veriyor ve insanın bir kaybı olmuyor.
Metamorphic transfer: Polymorph üstüne uzmanlaşan bir prestij vardı sanırım. Onun en güçlü özelliği ise (SU) özellikleri alabilmesiydi. Tek bir marifet ile buna benzer bir şey yapılabiliyor.
Overchannel: Çok güçlü bir özellik. Psişikler kendilerini iyileştiremese belki o kadar güçlü olmazdı ama önce bunu kullnıp sonra kendini iyileştirerek fazladan PP harcayarak seviyenin çok üstünde güçler kullanabiliyorsun. +1 AC için fighterlar 1 marifet harcarken sen bu özellik ve bilmemne armor ile kendine alabiliyorsun.
Bir prestij sınıfa girmek için zaten bazı marifetlr ve becerileri gerekli yerlere getirmek gerekiyor. Bunun için harcananlar çoğunlukla heba oluyor. Ama tabiki güçlürüni doğru ayarlamış ve prestijine geçmiş bir mage'in gücüne ulaşamıyorlar. Herşeyden biraz yapabilen marifetlere sahip oluyorlar. BU yüzde ileriki kitaplarda magelerin psioniclerden daha güçlendiği kanısındayım. Ama düz mantık ile bakılırsa psişikler daha güşçlü oluyorlar.
Ayrıca dediğim gibi büyücülerin pek çok güzel büyüsü psişiklerde yok. Sorcererler için pek olmasa da wizardlar için büyük bir artı bana göre. Mesela bilgisayar oyunu oynasam "Baldurs gate" gibi o zaman hep sorcerer seçerim çünkü zaten seçebileceklerin çok sınırlıdır. Ama masa üstünde wizard giderim. Masa üstünde psişik mi, wizard'mı deseler grup ile birlikte karar veririrm ama önce DM'yi uyarırırm. Hepimiz pisişik olursak çok güçlenebiliriz. Tüm kaynaklar kabuş der ise o zaman ona sada acıyarak gülerim sonra wizard seçerim
Psioniclerin en büyük avantajı bir temel kitap olmamaları. Yani isterseniz kullanmayn, ana kurallardan farklı şeyler var der gibi bir anlayışta var. Sadece bir marifet ile büyücülerin prestij sınıfı ile alabildikleri özellikleri alabiliyorlar.
Boost construct: Effigy master'ı pek çok kişi alırken yaratılarına bazı artılar vermek çin alır. Aynı şekilde Teugmortagist için de geçerli. Ancak bu marifet ikisinin de verdiklerini az çok veriyor ve insanın bir kaybı olmuyor.
Metamorphic transfer: Polymorph üstüne uzmanlaşan bir prestij vardı sanırım. Onun en güçlü özelliği ise (SU) özellikleri alabilmesiydi. Tek bir marifet ile buna benzer bir şey yapılabiliyor.
Overchannel: Çok güçlü bir özellik. Psişikler kendilerini iyileştiremese belki o kadar güçlü olmazdı ama önce bunu kullnıp sonra kendini iyileştirerek fazladan PP harcayarak seviyenin çok üstünde güçler kullanabiliyorsun. +1 AC için fighterlar 1 marifet harcarken sen bu özellik ve bilmemne armor ile kendine alabiliyorsun.
Bir prestij sınıfa girmek için zaten bazı marifetlr ve becerileri gerekli yerlere getirmek gerekiyor. Bunun için harcananlar çoğunlukla heba oluyor. Ama tabiki güçlürüni doğru ayarlamış ve prestijine geçmiş bir mage'in gücüne ulaşamıyorlar. Herşeyden biraz yapabilen marifetlere sahip oluyorlar. BU yüzde ileriki kitaplarda magelerin psioniclerden daha güçlendiği kanısındayım. Ama düz mantık ile bakılırsa psişikler daha güşçlü oluyorlar.
Ayrıca dediğim gibi büyücülerin pek çok güzel büyüsü psişiklerde yok. Sorcererler için pek olmasa da wizardlar için büyük bir artı bana göre. Mesela bilgisayar oyunu oynasam "Baldurs gate" gibi o zaman hep sorcerer seçerim çünkü zaten seçebileceklerin çok sınırlıdır. Ama masa üstünde wizard giderim. Masa üstünde psişik mi, wizard'mı deseler grup ile birlikte karar veririrm ama önce DM'yi uyarırırm. Hepimiz pisişik olursak çok güçlenebiliriz. Tüm kaynaklar kabuş der ise o zaman ona sada acıyarak gülerim sonra wizard seçerim
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ha ha ha, savaşmanın ne anlamı var! Yapmayın lütfen, burada CEREBREMANCER var! Kendisi tek level atlamasına rağmen bir Arcana, bir de Psişik sınıf atlamış gibi yükselebilen bir sınıf.
3. seviye Psion
3. seviye Wizard
olduktan sonra, aldığınız her seviye Cerebremancer'da
+1 level of existing arcane spellcasting class/
+1 level of existing manifesting class
Kazanıyorsunuz.
Mükemmel değil mi?
3. seviye Psion
3. seviye Wizard
olduktan sonra, aldığınız her seviye Cerebremancer'da
+1 level of existing arcane spellcasting class/
+1 level of existing manifesting class
Kazanıyorsunuz.
Mükemmel değil mi?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
Aslında haklısın. Her ikisinin en önemli güçlerini alıyor ve bunları geliştiriyor. Her ikisi de int. tabanlı olduğundan gelişiminde bir sorun da yok. Ama bazı dez avantajları da var.
Psion'a göre kayıpları
- Psicrystal'ı gelişmiyor. Bunun için belli bir marifeti almalı ki psicrystal'da gelişebilsin. Küçük bir kayıp gibi gelebilir ama psycristal'ın ileriki seviyede hoş olabilecek özellikleri var.
- Aynı seviye karakter ancak 2/3 kadar power pointe sahip.
- Düşük seviyesi sebebiyle kullandığı güçler'in etkinliği azalıyor.
- Kullandığı güçlerine daha az power point ekleyebiliyor.
- En etkili güçleri bilmede hep geriden geliyor.
- Her 5 seviyede bir gelen marifetlerinden oluyor.
- Zırh giymesi wizard'in varlığı sebebiyle ona zarar veriyor.
Wizard'a göre dez avantajları
- Familiarlarını kaybediyor. Familiar ilerleyen seviyeler ile özellikle improved familiar alınmışsa en büyük destekçiniz.
- En yüksek seviye büyüleri yapamıyor.
- Büyüleri seviyesi yüzünden daha etkisiz oluyor.
- Her 5 seviyede bir gelen marfietlerinden oluyor.
- Büyülü alet yaratımında geride kalıyor.
- Mage'e güç katan ve uzmanlaştıran pek çok prestij sıonıfından geri kalıyor.
Güçlü bir prestij ama aslında çok dağılıyor ve mage'in ve psion'un asıl ulaşmaya çalıştıkları yönden çok sapıyor bence. Sanki çok etkili olabilecekmiş gibi gözüküyor ama bir büyü kaynağından çok, büyü deposuna dönüşmeye başlıyor gittikçe. Etkinliğinden çok yitiriyor. Eğer cerebremancer bir farklı özellik daha geliştirebilseydi, yada 5 seviyede 1 gelen marifetleri kendisi de alabilseydi belki daha etkin bir sınıf olabilirdi. Ya da en azından powerlar ve speller arasında geçiş yapabilen, iki gücün birlikte kullnımını sağlayan bir kendine has özellik alabilseydi.
Psion'a göre kayıpları
- Psicrystal'ı gelişmiyor. Bunun için belli bir marifeti almalı ki psicrystal'da gelişebilsin. Küçük bir kayıp gibi gelebilir ama psycristal'ın ileriki seviyede hoş olabilecek özellikleri var.
- Aynı seviye karakter ancak 2/3 kadar power pointe sahip.
- Düşük seviyesi sebebiyle kullandığı güçler'in etkinliği azalıyor.
- Kullandığı güçlerine daha az power point ekleyebiliyor.
- En etkili güçleri bilmede hep geriden geliyor.
- Her 5 seviyede bir gelen marifetlerinden oluyor.
- Zırh giymesi wizard'in varlığı sebebiyle ona zarar veriyor.
Wizard'a göre dez avantajları
- Familiarlarını kaybediyor. Familiar ilerleyen seviyeler ile özellikle improved familiar alınmışsa en büyük destekçiniz.
- En yüksek seviye büyüleri yapamıyor.
- Büyüleri seviyesi yüzünden daha etkisiz oluyor.
- Her 5 seviyede bir gelen marfietlerinden oluyor.
- Büyülü alet yaratımında geride kalıyor.
- Mage'e güç katan ve uzmanlaştıran pek çok prestij sıonıfından geri kalıyor.
Güçlü bir prestij ama aslında çok dağılıyor ve mage'in ve psion'un asıl ulaşmaya çalıştıkları yönden çok sapıyor bence. Sanki çok etkili olabilecekmiş gibi gözüküyor ama bir büyü kaynağından çok, büyü deposuna dönüşmeye başlıyor gittikçe. Etkinliğinden çok yitiriyor. Eğer cerebremancer bir farklı özellik daha geliştirebilseydi, yada 5 seviyede 1 gelen marifetleri kendisi de alabilseydi belki daha etkin bir sınıf olabilirdi. Ya da en azından powerlar ve speller arasında geçiş yapabilen, iki gücün birlikte kullnımını sağlayan bir kendine has özellik alabilseydi.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

büyücüleri sevenler büyücüden vazgeçmiyor yeniliklere açık olanlar psion için yanıp tutuşuyor
büyücü şu zamana kadar hep çok güçlüydü ve level olarak güçlendikçe sürekli diğer sınıflar için çok güçlü bir rakip olarak kabul ediliyordu, böyle bir sınıf çıkınca bence yediremediler
çok hızlı ve yeterince çeşitli ayrıca çokta güçlü bir büyü yapma kapasiteleri var, büyücü büyülerini yapmak için uğraşırken psion ard arda bir sürü yapabiliyor ve bu da büyü sayılarında neredeyse eşit olupta speciality seçmek zorunda kalan psion'lara çok avantaj sağlıyor. Büyücülerle başa çıkamasalardı bu kesinlikle speciality seçme zorunluluğu konmazdı.
lightflarer. Sen sürekli büyücüleri ve psionları karşı karşıya koyuyorsun. Arenada çarpışma olsa ikisi de haytta kalmaz. Savaşçı sınıfları ikisini de siler süpürür.
Ancak takım içinde düşünmen gerek. Psionların büyüleri çok daha ben merkezci. Çok daha güçlü olabilir ama PsP'leri daha çabuk bitiyor. Çok daha etkili kullanasalr da ileride zorlanıyorlar.
Düz wizarlara göre güşlüler. Ama bi incantatrix ile nasıl boy ölçüşebilirler. Bu prestij büyüleri 24 saat üstünde tutuyor. Hiç br ek ödemeden metmagic yapıyor.
Bir swormage ile başa çıkabilirler mi? Tek turda 3 fireball atıyor bu sınıf. Ã?tüne birde kılıcıyla vuruyor.
Mageler uzun zamanlı, ileriyi düşünerek yaptıkları planlar ile güçlerini ortaya çıkartıyorlar.
Spell weaver bir tur içinde takımındaki 5 kişiye aynı anda bulls strength, armor ve benzeri büyüleri yapıyor. Yani normalde kalmış bir büyücünün ancak 15 turda yapabileceği şeyi yapıyor.
Abjurant champion savaşçıları kıskanıracak zırhı ile 1 turde önce dispell atıp sonra isterse saldırıyor, isterse büyüsünü yapıyor.
Bunların hiç biri ile psionic karşılaştırılamaz bence. Düz mantığında çok güçlü bir sınıf. Sanki bir prestijin güçlerine sahip ve gerçekten oynaması zevkli taktik oynaması kolay bir sınıf. Ama iyi ayarlanmış prestij bir mage'in uzmanlığı ile boy ölçüiemiyorlar.
Ancak takım içinde düşünmen gerek. Psionların büyüleri çok daha ben merkezci. Çok daha güçlü olabilir ama PsP'leri daha çabuk bitiyor. Çok daha etkili kullanasalr da ileride zorlanıyorlar.
Düz wizarlara göre güşlüler. Ama bi incantatrix ile nasıl boy ölçüşebilirler. Bu prestij büyüleri 24 saat üstünde tutuyor. Hiç br ek ödemeden metmagic yapıyor.
Bir swormage ile başa çıkabilirler mi? Tek turda 3 fireball atıyor bu sınıf. Ã?tüne birde kılıcıyla vuruyor.
Mageler uzun zamanlı, ileriyi düşünerek yaptıkları planlar ile güçlerini ortaya çıkartıyorlar.
Spell weaver bir tur içinde takımındaki 5 kişiye aynı anda bulls strength, armor ve benzeri büyüleri yapıyor. Yani normalde kalmış bir büyücünün ancak 15 turda yapabileceği şeyi yapıyor.
Abjurant champion savaşçıları kıskanıracak zırhı ile 1 turde önce dispell atıp sonra isterse saldırıyor, isterse büyüsünü yapıyor.
Bunların hiç biri ile psionic karşılaştırılamaz bence. Düz mantığında çok güçlü bir sınıf. Sanki bir prestijin güçlerine sahip ve gerçekten oynaması zevkli taktik oynaması kolay bir sınıf. Ama iyi ayarlanmış prestij bir mage'in uzmanlığı ile boy ölçüiemiyorlar.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

şimdi fighter oyunun başında güçlü savunma büyüleri açılmadan önce oldukça güçlü ama sonralarda fighter çok güçlü büyülü eşyalara sahip olsada magelerin ve psionların açık bir güç farkı var, ancak inanılmaz bir resistance ile büyülerini bitirmelerini bekleyebilir ki zaten o kadar dayanıklı bir fighter büyük ihtimalle yarı-tanrı falandır diye düşünüyorum ben.Darkgnome wrote:lightflarer. Sen sürekli büyücüleri ve psionları karşı karşıya koyuyorsun. Arenada çarpışma olsa ikisi de haytta kalmaz. Savaşçı sınıfları ikisini de siler süpürür.
Diğer mage alt sınıflarının bonusları olabilir ama farkındaysan sırf onların bonuslarına bakıyorsun ve sadece mage olan adam oyunu düzgün oynuyormuş gibi görüyorsun. Bir mage'in savunması absolute immunity bile olsa, hatta üzerine chaotic commands'ı bile yapabilecek zaman bulsa, psychic drain'e nasıl dayanabilir? Konsantresi bozulan mage'in güçlerini nasıl kullanacağını düşünüyorsun? Mage'in en büyük gücü beynini kullanmasında ve psionlar'ın kesinlikle daha üstün zihinsel güçleri, magelerin en güçlü zihinsel savunmalarını bile kağıdı delen bıçak gibi delip geçiyor. Psionlar'ın neredeyse her türlü kişiye veya belli bir alana yapılan büyüleri emip, yansıtabilen korumaları varken (elbette çok güçlü bir büyücü bunları aşacaktır ama elbette psion'da güçlendikçe bunu kırılmaz bir hale getirecektir) mage'in attığı 3 fireball ne işe yarayacak, özelliklede bunlar kendisine yeniden çarpacaksa? Psion mage'in üzerindeki her eşyayı potansiyel bir patlayıcı olarak kullanabilirken mage taktiksel olarak çok iyi bir savaş çıkarsa ne olur ki? Kaldı ki Ultrablast gibi bir özelliğe psion çok fazla power point verdiyse bir ejderhayı bile neredeyse tek vuruşta ölümün eşiğine getirebilirken Abjurant Champion'un zırhı savaşçıları kıskandırsın ne olur ki? Yani demek istediğim kastettiğin koşullar psion'un en güçlü olduğu koşullar, mage o kadar büyü yaparken psion bunların 3'te biri zamanda daha fazla büyü yapmayıp armut gibi dikilmeyecek. Senin dediklerin psion orada bir iki tane savunma yaratıp öylece saldırmadan beklediğinde olur. Elbet magelerin üstün olduğu konularda var ama bire bir savaş bu değil. Belki bir battle mage daha güçlü bir rakip oluşturabilir tabii.
Sen hala 1'e 1 savaş diyorsun. Ben sana dedim. Güç birebir savaş ile ilgili değil.
Ancak illaki karşılaştırmak istiyorsan sana bir karşılaşma verebilirim. Hemde sadece düz bir Mage ile psion karşılaşacak.
Wizard: Seviye 11
Feats: Improved familiar
Familiar: Blade guardian (Complete warrior)
Blade guardian
1. Tur:
Mage (Blade guradian):Dimension door. Psionun' yanına ışınlar.
Blade guardian (Psion) Grapple ; Contingent spell: Anti magic field
Mage ready action ile psycrystalş'i aramaktadır. Eğer anti magic field dışına çıkacak olursa
Mage (Psycrystal): Quickend fireball
1. Tur :
Psion?
Ancak illaki karşılaştırmak istiyorsan sana bir karşılaşma verebilirim. Hemde sadece düz bir Mage ile psion karşılaşacak.
Wizard: Seviye 11
Feats: Improved familiar
Familiar: Blade guardian (Complete warrior)
Blade guardian
Code: Select all
Medium Construct
Hit Dice: 8d10+20 (64 hp)
Initiative: +0
Speed: 20 ft.
Armor Class: 20 (+10 natural), touch 10, fl at-footed 20
Base Attack/Grapple: +6/+13*
Attack: Claw +13 melee* (1d6+7)
Full Attack: 2 claws +13 melee* (1d6+7)
Space/Reach: 5 ft./5 ft.
Special Attacks: —
Special Qualities: Construct type, damage reduction 5/–,
darkvision 60 ft., fast healing 1, fi nd master, guard, lowlight
vision, spell storing
Saves: Fort +2, Ref +2, Will +2
Abilities: Str 24, Dex 10, Con —, Int —, Wis 10, Cha 1
Environment: Any
Organization: Solitary
Challenge Rating: 6
Treasure: NoneMage (Blade guradian):Dimension door. Psionun' yanına ışınlar.
Blade guardian (Psion) Grapple ; Contingent spell: Anti magic field
Mage ready action ile psycrystalş'i aramaktadır. Eğer anti magic field dışına çıkacak olursa
Mage (Psycrystal): Quickend fireball
1. Tur :
Psion?
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

psion : psychic blast = savaş biter
bu kadar basit bunu demek istiyorum işte ki 11. level bir psion bunu bu kadar rahat yapabiliyor. Hala kabullenmek istemiyorsun sanırım ama mage dimension door ile uğraşırken psychic blast zaten hedefini bulmuş oluyor ve chaotic commands efsunu varken bile will save yapmak zorunda kaldığı bu saldırı zaten o efsun yokken büyücüyü olduğu yerde zımbalıyor. Mind flayer'ların hep ilk kullandıkları saldırı işte. Hele psion zaten çok erken açtığı bu büyüsüne bir kaç power point verdiyse 11. seviye bir büyücünün kurtuluşu yok. Güç bire bir savaş değildir biliyorum ama benim bahsettiğim bire bir savaştı. Eğer düzgün bir dm'nin oynattığı bir oyunda bir psion'a karşı savaşmayı denersen önceden tuzak kurmadan ne kadar beyhude bir çaba olduğunu görürsün bundan bahsediyordum. Ã?ünkü büyücülerin aksine power resistance büyüye verilen power pointler fazlaysa hiç hesaba bile katılmayabiliyor. Yani işlemeyn büyü işler hale geliyor düşmanların üzerinde. Mesela en basit örnek magic ve power resistance'ı güçlü olan drow, büyücüden gelen disintegrate'i hiç zarar almadan atlatabiliyorken, psion 4 power point verdiği (ki 11'e kadar disintegrate'e verebiliyor) disintegrate ile drow'un fortitude save ve power resistance'ını rahatlıkla aşıp onu ilk seferde toza çevirebiliyor. Birde yazdıklarımı okursan ben başından beri bire bir savaşlarda ısrar ediyorum. Ona bakarsan role play'de ki açık ucu dikkate alınırsa rouge oyundaki en güçlü karakter sınıfı oluyor, fakat tek başına bir büyücü kendisiyle aynı seviyede 4-5 tane rouge'u tek fireball'da cayır cayır yakabiliyor.
-
lightflarer
- Kullanıcı

bir de linkini görmediysen şu sayfaya bakmanı tavsiye ederim http://www.d20srd.org/indexes/psionicPowers.htm
psionlar'ın boş durmadığını ve büyücülerin yapabildiği herşeyi yapabildiğini göstermek için yeterince iyi bir sayfa.
psionlar'ın boş durmadığını ve büyücülerin yapabildiği herşeyi yapabildiğini göstermek için yeterince iyi bir sayfa.