Ne bu saçmalık?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
blindguardian
Kullanıcı
Kullanıcı

Ne bu saçmalık?

Post by blindguardian »

Bir arkadasla kitaplar hakkında muhabbet ederken , konu tanrıların delisi , fizbandan açıldı. Aynı kelimeyi arkadasımada soyledim tanrıların en delisi olan diye , muhabbete kulak misafiri olan biri saçma sapan bir azar attı . Allah tan baska yaratıcının adını azına alan kafirdir felan diye :D

şimdi dürüstce söyliyim. ben din kurumuyla alakasız biri olarak üstüme alınmadım.
ama arkadasım 2 gundur kendi kafasında felsefe yapıyor. İnsana verilen yaratıcılık gücünü kullanmak suçmu diye? Yoksa bu yobaz bir adamın attığı boş bi azarmı.

düşüncelerinizi paylasırsanız sevinirim.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yoldan geçen adam konuşmayı yanlış anlamış, bu yüzden lafa karışmış sadece. sonuçta herkes fantastik edebiyat ile ilgilenecek diye bir şey yok. bu yüzden fantastik tanrıları duyduklarında bunu aşırı ciddiye alıp kafir muhabbetleri dönebilir doğal olarak. Hem bu konu da din ve inanç konusuna kayacak gibi duruyor.
blindguardian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by blindguardian »

burda ne konusulsa , biyerinde din siyaset diye konu kesiliyor.
ozaman ne anlamı kalıyor ki bilgi paylasmanın . neyse .
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Bence tartışılabilir, açıkçası benim bu konuda tam bir görüşüm yok. Yani yapabildiğin bir şeyi yapmak, bunu iyi yada kötüye göre yapmak ve yaptığımız şeyin iyi mi kötü olduğunu anlamak ve bunu yaparken baz alacağımız iyi ve kötünün ne olduğunu bilmek gerekiyor.

Bunlar ayrı ayrı tartışılabilir.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

din ve siyaset tartışmak için doğru bir yer mi burası pek emin değilim ben açıkçası, herkes kendi fikrini kabul ettirmek isteyecektir ve sonunda zıtlaşmalar söz konusu olacaktır. Bu sitede görmek istemediğimiz olaylar bunlar, bizler de bunun olmaması için uğraşıyoruz sadece...
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Eğer adam size kafir demişse ve bunu konuyu bile bilmeden demişse o zaman asıl kendisi kafirdir.

Ã?ünkü kafir lafı ortaya atılmışsa o kişilerden birisi kafirdir. Sizin konuştuğunuz olayın dinle alakası bile yok. Hem bir kişinin din özgürlüğüne karışan müslüman olamaz. Demekki arkadaşının hiç öyle kendini üzüp durmasına gerek yok :)

edit: Ayrıyetten "Allah'tan başka yaratıcı" ne demektir yav? :D Eğer tek Allah'ın olduğuna inanıyorsan o zaman başka yaratıcı yoktur ki! :D
Image
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

FRP oynamak ile dini birbirine karıştırmamak gerek. Fantastik filmlerde de bu gibi konular var ama izleniyor. O yoldan geçen amca onları izlermiydi bilemem ama kendi düşüncelerine kendini biraz fazla kaptırmış. Neyin ne olduğunu bilmeden konuya atlayan bu gibi adamları kafanıza fazla takmamanızı tavsiye ederim.

Arkadaşını rahatlatmak için bence söyleyebileceğin şey, kendi kafasından yarattığı bir imge ile Allahı bir tutmuyorsa kendini kapatmasının anlamsız olduğu. Hayal gücünden oluşmuş bir düşünce ile sürekli zihinini yormak, zamanını geçirirken biraz da dinlenmek ve dünya sorunlarından uzaklaşmak hatta kendi sorunlarını yaratarak bunların üstünden arkadaşlarında eğlenebileceğin bir ortam yaratmak FRP oynamak ile oluyor. Kİmseye zararı yok ve akıl sağlığın yerinde olduğu sürece de zararsız.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

eğer burda bu konuları adam gibi konuşamayacaksak boşuna yaşıyoruz.
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
blindguardian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by blindguardian »

dragona fazlasıyla katılıyorum.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar şimdi olayları birbirinden ayıralım. Niye özgürce konuşamıyoruz gibi muhabbetler geömiş. Özgürlük paylaşabilmek her kesin isteği olan şeyler.

Fakat biraz kullanıcıların empati kurmasını da bekliyoruz. Kurallar koyulurken "siyasetle din de tartışılmasın canım" diye karar alınmadı. Kurallar ihtiyaçlardan doğdu ve bu konularda dolayı cidden sitede sıkıntı yarattı.

şu anda birbirimizle güzel bir ortamda ortak bir hobi çerçevesinde konuşabiliyoruz. Bu bakımdan güzel bir ortam. Peki bir şekilde herhangi iki insanın diğer başka bir insana sinirlenmesini. Birbirine karşı önyargı oluşturmasını burada farklı grupların tartışmasını ister miyiz?

Ortada böyle bir mevzu varken de konunun dönüp dolaşıp hiç bir sonuca bağlanamayan ve ortak hobimizle hiçbir alakası olmayan bir tartışmaya takılıp kalmasını ister miyiz?

Sanırım isteyen bir kişi bile olmaz bunları.

"İyi de bunlar olacak diye bi şart yok ki." diyenleri duyar gibiyim. Bu sitede oldukça eskiyim benden daha eskiler de var isterseniz onlara da sorun. Din ve siyaset tartışılırsa bu söylediklerim oluyor. Oldu... İşte bu yüzden bunları tartışmak istiyorsanız başka yerler var. Buralara davet ediyoruz. Yani amaç sadece ağzımızın tadı bozulmasın, kardeş kardeş ortak ilgi alanlarımızda tartışıp konuşa bilelim.

Bir de şöyle düşünün. Tartışmalarda birisinin birisine bir şeyi ispatlaması zaten nadir bir durumken, mevzu siyaset ya da din olunca bir tartışmanın olumlu sonuçlandığını ve insanların birbirini ikna edebildiğini ne zaman gördünüz. Ben hiç hatırlamıyorum.

Tartışmak güzel şeydir. Fakat taraflara ve ortama bir şey kattığı sürece.

şimdi ana konuya dönecek olursak. Eğer konu tanrının var olup olmadığını sorgulayan felsefi bir konu olsaydı kitlenebilirdi. Fakat bu daha çok toplum içinde yanlış anlaşılmamızla ilgili bir durum ve ortak problemimiz gibi.

Benim düşüncem ise şöyle.

Yunan mitolojisi hakkında konuşmak sizi sin konusunda bir sıkıntıya sokar mı? İnancınızı bilemem ama sokmamalı bence. Bir şeyden bahsetmek için ona inanmaya gerek yok. Yani içinde Herül ve Zeus geçen bir hikaye anlatmak sıkıntı oluyor mu? Olmuyor. İnsanların bir zamanlar inanmış olması bir yana bizim için bir kurgudur bunlar şu anda. İlgi ve merakla da ilgilenebiliriz ve kültürel bir olgu olduğunu bile söyleyebiliriz. Burada bir sıkıntı olmuyorsa bir romanın içeisinde geçen tanrılardan bahsetmek de sıkıntı olmamalı. Bence çok bir farkı yok. Tabii burada şu önemli. Bazı kişiler kendini o dünyada yaşamak istediğine inandırırcasına orada yaşamış olmak isterler. Bu olay da dinden bağımsız olarak sosyal yaşantıyı ve psikolojiyi olumsuz etkileyebileceği için hoş olmaya bilir. Fakat sanılanın aksine bence frp oynayanlar ve fantastik edebiyatla ilgilenen kişiler kurguyla gerçeğin arasındaki çizgiyi iyi gören insanlar. en azından çoğu diyeyim. Kendini kaptıranlara da rastladım ki hakkımızdaki ön yargılar genellikle üçüncü kişilerin bu kişiler üzerindeki gözlemlerinden doğuyor.

Haa şunu da söylemeli belki. Ã?n yargıları pek fazla takmamak lazım doğru. Fakat ne söylerseniz yanlış anlaşılabileceğinizi de önceden bir tartmakta fayda olabilir. Mesela profili çok da size yakın gençlerden oluşmayan bir yere gittiğinizde bu konuları diğer masaların sesini bastırarak tartışırsanız inanların sizin hakkınızda ön yargı oluşturmasını da çok garip karşılamamalısınız. Ama dışarıdan atlıyorsa insanlar yapacak bir şey de yok takmamaktan başka. "Ben olsam hikayeyi konuşuyoruz amca gerçek değil bunlar hikaye hikaye" tarzsı bir şey söylerdim herhalde. Ne yararı olacaksa artık =)
Last edited by Efla on Sun Aug 09, 2009 6:44 am, edited 1 time in total.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hahahahaha!

Ne kadar komik bir tartışma

Din tartışılmıyor, din tartışmak tartışılıyor ve din yüzünden değil, dini tartışmak yüzünden kavga çıkıyor :D

Sakin biraz yahu.

Ha bu arada aynı muhabbeti sağcı bir arkadaşa FRP oynatırken ben de yaşadım.Adama:

"Ya abicim sakin ol, sen bir tanrıya inanırsın, diğer tanrıların olmadığın söylersen olur biter."

diye çözüm attıydım :D Ama evet, hassas olanlar olabiliyor bu konuda.Yani adama işin içinde tanrıların geçtiği oyunlar kötü geliyor.Yani siz bunu komik görebilirsiniz ama adam da sizin yaptığınızı komik görüyordur. Empati yapmak gerek :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

ASlında kimsenin o kadar heyedanlandığını düşünmüyorum ben. Sanırım önceden kitlenen konular yüzünden arkadaşlar biraz sitem etmişler ben de en azından bir açıklamayı hak ettiklerini düşündüm.

Belki tabi bana itiraz ederler "Saçmalama Efla ne alakası var" derler o zamantartışma falan olabilir de. şimdi pek daha tartışma olmamış gibi. =)

O kadar heyecanlı olan yok galiba... Yani ben sezmedim en azından var mı? Varsa söyleyin :D

Sen de azıcık heyecan yaratmışın Edmond =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Neden tartışılamadığıyla ilgili açıklamalar yapabilirim, ilgilenen varsa tartışmaktan zevk alırım, bana özel mesj atabilirsiniz. Ayrıca yapamazsınız gibi bir şey yok ortada, sadece herkes sizin kadar olgunca tartışamıyor konuyu. Bu şey gibi oldu, trafiğe çıkıyorsun asla kaza yapmayacağını düşünüyorsun çünkü iyi sürücüsün. Umarım anlamışsınızdır demek istediğimi.
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Dragon_Knight
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dragon_Knight »

ben zaten burda diye özellikle belirttim. on kişi ya varız ya yokuz.. Neredeyse hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Biz bile tartışamayacaksak, bilmiyorum...
Neden insanlar bu kadar acımasız ?<br>Neden dostum düşmanımdan farksız ?<br>Neden kaybedilince değerler anlaşılır ?<br>Neden güçlü hep duygularla oynaşır?<br>
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Bu konularla ilgili ne zaman mesaj atsam ya konu kitleniyor ya da mesajlar siliniyor. Onun için pek konuya dalmadan bir iki şey belirteyim.

Dragon_Knight söylediklerinde haklısın, burada biz bizeyiz. Ama ne yazık ki en iyi arkadaşınla bile bu konular pek konuşulmayabiliyor. Çok zıt düşülünce "Ya bu adam nasıl böyle düşünür?! Nasıl bu kadar cahilce?" diye düşünmeden edemiyorsunuz. Yaşadım ben, arkadaşlığınızı sorgulamaya başlıyorsunuz. O yüzden tavsiye etmiyorum ve Efla'ya bir bakıma katılıyorum. Ama yani biraz konuşup da kişilerin nabzını yoklama olayı da yapamıyoruz, bu konular hakkında zıtlaşmayacağım belki de aranızdaki bazı arkadaşlarla müthiş felsefik konular üzerine konuşup bilgi paylaşarak kendimizi geliştireceğiz. Ne yazık ki kurunun yanında yaş da yanıyor... :( Ama olay şurada, sözüm meclisten dışarı olsun, çok çabuk alevleniyor insanlar. Karşısındakini tartmadan, düşüncelerini saymadan ağzına geleni yazabiliyor. Kendisinin yanılabileceğini kabul etmeden ve sonuçlarını düşünmeden saydırıyor. O zaman Efla'nın korktuğu oluyor. Beni takip edenler bilebilir; ben hiçbir tartışmayı uzatmadım, baktım iş uzuyor, ikimize de fayda yok, kesiyorum. Yoksa kuyruğumu çekerseniz ben de tırmalarım, insanın biraz da doğası bu.

Bu konuların konuşulduğu deneme bir bölüm açılabilir forumda. Ã?rneğin adı da.. "Astral Beden" olur, normalde forumda konuşulamayan konular orada dökülür. Ama işin doğrusu sanmıyorum ki uzun süre adam gibi konuşulsun orada. Mutlaka birileri karıştırır orayı. Yanlış anlaşılmasın, karıştıran ben de olabilirim. Sadece karamsar bir özeleştiri yapıyorum şu anda. İyimserseniz deneriz bakarız çalışacak mı diye.

---

Bu arada Efla, şu Yunan mitolojisi ile ilgili dediklerine katılmıyorum. Senin için kurgusal şeyler başkaları için çok değerli olabiliyor. İnanmadığını "kurgusal" diye kestirip atınca tartışmalar büyüyor işte. Atıyorum İslam dini bana kurgusal gelirken sana gelmeyebilir ve ben atıp tutarsam seni sinirlendirebilir. Yunan mitolojisinden ne farkı vardır bunun? Açıkçası ben de Yunan mitolojisinin çok da kurgusal olduğuna inanmıyorum, biri çıkıp aşağılamaya başlarsa ben de ağzımı açabilirim.

Yani kısacası olay bir şeyin kurgusallığında değil, karşısındakini düşünüp sayabilmekte. Beni Yunan mitolojisine inandığım için yargılayıp küçük görmemelisin. Bunu başarabildiğimiz zaman oturup konuşabiliriz.

Neyse kesiyorum burada, daha çok yazasım yok.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Post Reply