Power play tabanlı eğlencesine oyun

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkvision'a ne gerek var ki? Low-Light al bence, nasıl olsa ışıksız kalmayacağız.Ben bir seviye sonra direk ateş okları atar hâle geleceğim.İki seviye sonra elime aldığım silah yanmaya başlayacak, 3 seviye sonra ise ateş adam hâline geleceğim :D şimdi bile doğal meşaleyim.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Darkvision'a ne gerek var ki? Low-Light al bence, nasıl olsa ışıksız kalmayacağız.Ben bir seviye sonra direk ateş okları atar hâle geleceğim.İki seviye sonra elime aldığım silah yanmaya başlayacak, 3 seviye sonra ise ateş adam hâline geleceğim :D şimdi bile doğal meşaleyim.
Haklısın yaa; zaten low-light bakıyorum; ne gerek var.
Dur Darkgnome değiştireceğim. Rod almayı düşünüyorum aslında metamagic-empower ya da Rod of Wonder
Darkgnome şu Rod of Wonder'in taşa dönüştürme ihtimalini kaldırırsan onu almak isterim; renkli olaylar olur :mrgreen: Ama dediğim gibi taşa dönüşme olmasa (onun yerine magic missile felan koyabilirsin sen DM'sin ne de olsa. :D
http://www.d20srd.org/srd/magicItems/rods.htm#wonder

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

+1 S.Sword 2.000 gp.
+1 S.Sword 2.000 gp.
Bracers of Murder 8.000 gp. (Drow of the Underdark sf 98 ) Flatfoot yakalarsan +2 Att ve dmg. Ayrıca sneak attack zarlarında 1 gelirse yeniden atılıyor.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond wrote:Darkgnome şu ana kadar hiç kullanmadığım bir Feat'imi değiştirmek için istiyorum senden? Mümkün mü acaba? Powerplay yapmak için istiyorum bu izini senden :D Çok müthiş olacak bak.Sidestep Charge featimi hiç kullanmadım.Onu değiştirebilir miyim?
Tamam. edit yapamıyorsan , bana at ben yapayım. Buradan da ne olduğunu yazarsan çok iyi olacak.
Devrimk wrote:+1 S.Sword 2.000 gp.
+1 S.Sword 2.000 gp.
Bracers of Murder 8.000 gp. (Drow of the Underdark sf 98 ) Flatfoot yakalarsan +2 Att ve dmg. Ayrıca sneak attack zarlarında 1 gelirse yeniden atılıyor.
Tamam. İstedğin gibi olmuş sanırım. Ancak flanke aldığında adam flatfooted olmuyordu sanırım. Bu durumda o bileklik senin ne kadar işine yarayacak.

Dwaxer: Taşa çevirme senin için geçerli değil. Yani seni değil doğrulttuğun kişiyi çeviriyor. Yalnız bayaa dengesiz bir şeye benzyiyor. Tüm planlarını bir anda mahvedebilir. Süreklide kullanacağın gözün gibi bakacağın bir alet olmayacak ama olsun. Sen bilirsin. Fiyatıda oldukça makulmuş yaptığı büyülere göre.

Başka bakalım kim ne siteyecek. :roll:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu eşyaları bulacağız herhalde? Yani gidip de o rodu satın almam ama senaryo icabı bulursam... :schemes:

........

Darkgnome bir de sen nasıl karakter kağıdı istiyorsun acaba; şu karakter kağıdım yetersiz mi geliyor sana; yetersizse nedir, detay?
http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... 971#187971

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Dwaxer: Bu karakter kağıdı güzel aslında. Renkler felan iç açıcı. Ben ihtiyaç duyduğum bazı değerleri buraya işleyebilir miyim? Sonunda bitince söylerim size ona göre karakter kağıtlarınızı değiştirirsiniz. :D Yada ben değiştirirm küçük değişiklikler gerekiyorsa.

Edmond: Adamantin silahın metal olması gerek. Senin kırbaç ise metal değil. Bu sebeple adamantine yapamıyorsun.

Ayrıca elinde firelash ile bir silah aynı anda çalışmaz.

Ayrıca; Flash Flash Flash: Trip attack için melee touch attack yapman gerekiyormuş. Firelash ise ranged touch attack. Bu durumda firelash

1. Trip attack yapamaz
2. Power attack yapamaz
3. Str'den "+ hasar" almaz

Yani bu sınıfın en güzel alınma sebeplerinden biri yok oluyor. Anti bilgisini de bulduğuma göre artıkın firelash gücünü yitirdi. (Muhahahahahahahah :evil: )

Başından beri okurken, Dwaxer'e haksızlık ettğimi fark ettim. hayalindeki karakteri yaratamamış. Bir sonraki oyunda karakterlerinizi başta aşağı değiştirmenizin yolunu aömayı düşünüyorum. Aynı tecrübe puanı ile ırkına kadar farklı bir karakter yaratıp oyuna devam edebilirsiniz.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Beyler Yani karakter kağıdını Dwaxer'in söylediği gibi yaptım. Üstünde bazı renkili değişiklikler de yaptım bu kağıtların. Lütfen herkes kendi kağıdını bu örnek kağıda göre değiştirebilir mi?

Ã?rnek kağıt: Benim mesaj olarak attığım Bela Von Der Wonder, ve Edmond'un eski karakterinin edtilenmiş hali. Buna göre yeni oluşturduğunuzda eski halleirni sileceğim. Karakter kağıdını yapmış olduğum kişiler de lütfen buna göre karakter bilgilerini tazelesinler ve düzeltmeler gerekiyorsa düzeltsinler.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome wrote:Edmond: Adamantin silahın metal olması gerek. Senin kırbaç ise metal değil. Bu sebeple adamantine yapamıyorsun.

Ayrıca elinde firelash ile bir silah aynı anda çalışmaz.

Ayrıca; Flash Flash Flash: Trip attack için melee touch attack yapman gerekiyormuş. Firelash ise ranged touch attack. Bu durumda firelash

1. Trip attack yapamaz
2. Power attack yapamaz
3. Str'den "+ hasar" almaz

Yani bu sınıfın en güzel alınma sebeplerinden biri yok oluyor. Anti bilgisini de bulduğuma göre artıkın firelash gücünü yitirdi. (Muhahahahahahahah :evil: )
.
Ã?ncelikle ne yazık ki bende birkaç araştırma yaptım.

1.'si:Trip attack bir Whip ile yapılabilir.

http://www.d20srd.org/srd/equipment/weapons.htm#whip
A whip deals nonlethal damage. It deals no damage to any creature with an armor bonus of +1 or higher or a natural armor bonus of +3 or higher. The whip is treated as a melee weapon with 15-foot reach, though you don"t threaten the area into which you can make an attack. In addition, unlike most other weapons with reach, you can use it against foes anywhere within your reach (including adjacent foes).

Using a whip provokes an attack of opportunity, just as if you had used a ranged weapon.

You can make trip attacks with a whip. If you are tripped during your own trip attempt, you can drop the whip to avoid being tripped.

When using a whip, you get a +2 bonus on opposed attack rolls made to disarm an opponent (including the roll to keep from being disarmed if the attack fails).

You can use the Weapon Finesse feat to apply your Dexterity modifier instead of your Strength modifier to attack rolls with a whip sized for you, even though it isn"t a light weapon for you.
2.'si, Power Attack yapmadım ben de zaten :D

3.'sü

Whip RANGED bir Weapon değildir. Exotic One-Handed Melee REACH bir weapon'dur ki bu durumda bir TRİDENT ile aynı kategoriye girer.Dolayısıyla bir Melee Weapon gibi işlem görür ve bunun yanında 15 foot menzili vardır.Ama bitişiğindeki bir düşmana saldırırken AoO yer.

Ve Elimdeki Firelash ile bir silahın aynı anda çalışmayacağını söylemişsin.Bu konuyu daha önce şöyle halletmiştik.Ben Firelash ile Trip yapmak istemiştim, tamamen ateşten olan bu kırbaçla.Ama sen bana bunun olmayacağını söylemiştim çünkü Ektoplasmik ve dağılgan bir silahla Trip yapmanın mantıklı olmayacağını söylerek sen bana Firelash'ı bir silahın üstüne yükleme özelliği vermiştin :
Darkgnome wrote:
4- Firelash gibi touch attac ile saldıran ektoplazmik bir silahın insanı kavrayıp trip attack yapabileceğini sanmıyorum çünkü fiziksel şeylerin içinden geçen bir madde ile birisini çekerek dengesini bozamazsın. Ancak kurallarda bunu yapamayacağın ile ilgili bir yazıya da rastlamadım. Bu sebeple senin bu ektoplazmik silahını bir immediate action* olarak fiziksel hale getirebilmene izin veriyorum. Ancak bunu yapman durumunda geri kalan saldırılarını touch attack ile yapamayacaksın. Silahın bu durumdayken natural armor'u +3'ten düşük veya armor bonusu yok ise 1d3(fiziksel)+1d8(alev) hasar vuracak.

Firelash özelliğini elinde bir kamçı varken kullanabilirsin artık ve kullanırsan kamçı +1 haline gelecek. Büyülü bir kamçı ile kullanırsan +1 kazandıramayacaksın ancak kamçının büyüsel özelliğine ek olarak kamçı +1d8 alev hasarı verecek.

Ayrıca sana whip proficiency veriyorum ki bu sana sözüm olan "+1;herhangi bir şey"in yerini alıyor.

*: İmmediate actin: Kendi yada başkasının turunda yapabileceğin bir hareket. Her round sadece 1 kere yapabilirsin.

9- Trip attackler, güç karşılaşmaları şeklinde gerçekleşiyor. Belki de whip'i her iki elinle birden tutarak trip attack yapmak istiyorsundur. Ancak tek el ya da çift el arasında herhangi bir fark yok. Bunu internetten çok araştırdım ve kitaplara da baktım ama nedense tek elinle bir insanı itip çekmek ile iki elinle birisini itip çekmek arasında sanki hiç bir fark yokmuş gibi düşünmüşler. Eğer burada gözümden kaçan bir durum var ise lütfen beni uyarın.
Bu da kanıtım olsun. He he, Powerplay'ci yalnızca sen değilsin.

Adamantin mevzusuna gelicek olursak, almayıveririm, çok şart değil adamantin :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Bu konuştuğumuz eşyaları ekleyelim mi yoksa sonra mı eklenecek?
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Devrimk: Sonradan karşınıza çıkartsam daha iyi olur.

Edmond:
Ben sana bu özelliği verirken bu firelash'in trip yapıp yapamayacağı hakkında bir kaynağa rastlayamadığımı, bu sebeple verdiğimi söylemiştim. Ancak sonrasında firelash'in sadece ramnged touch attack yapabildiğini gördüm. Oysa trip attack için melee toruch attack yapabilen bir silaha ihtiyacın vardır. Whip ile bablar gibi trip yapılır ama firelash ile yapılmaz demiştim.

Ama mademki benim dikkatsizliğimden sen bu duruma düştün, o zaman ben de sana o gücü vermeye devam edeceğim tabiiki. Ancak bir şeyi gözünden kaçırdın sanırım ( :evil: ), tama o zaman. Firelash ile bir silahı aynı anda kullanbileceksin. Ama bak ne yazmışım.
Silahın bu durumdayken natural armor'u +3'ten düşük veya armor bonusu yok ise 1d3(fiziksel)+1d8(alev) hasar vuracak.
Yani bir kamçı ile kullansan dahi vurabileceğin 1d3+1d8+büyüsel hasarı vuracak. Ancaaaaak... Senin kamçın üstünde küçücük bir zırh dahi olsa veya +3 natural armor ya da daha yüksek natural armor'u olan bir yaratığa vuracak olursa... :evil: (Arkasını döner ve ince, uzun ve gıcık sakalını kaşır. Sonra birden tekrar arkasını döner ve hırs dolu gözlerle zafer kazanmış birinin nidasıyla bağırır.) O zaman ona hiç hasar veremeyeceksin. Ne büyüsel, ne de fiizksel hasarların etkilyecek o zaman.

İstersen bu seviyeden sonra çoğu dümanına kullanamayacağın silahını büyüleyebilirsin. İzin veriyorum :D

Kötücül bir kahkaha atar ve erkran kararır.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hmm................

Ã?yle ise DM'nin yaptığı bir hata yüzünden güçlerimin ilginç bir şekilde elimde alınmasını protesto ederek harbiden bir sonraki maceraya karakterimi değiştirmem gerektiğini farkediyorum :D DM'den yaptığım masrafların parasını bir sonraki karakterimde talep ediyorum, ayrıca XP kaybı olmamasını da rica ediyorum :D

Ve bu macera boyunca ben silahımı bu haliyle kullanacağım :D Olsun Natural Armor +3'ten düşük olanlara vururum ben de :D

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Zati yeni karakter yaratınca XP kaybı olmayacak merak etmeyin :D
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Peki bu macera bitene kadar 8. seviye mi oluruz 9. seviye mi? Yoksa böyle sap gibi mi çıkarız, yoksa çıkamaz mıyız?

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Biraz performansınıza bakacak. Ama ya hiç atlamazsınız, ya da 1 seviye atlarsınız. Sonra bir ara verilebilir.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Cliks bunu unutmayacağım. Yine büyünün yanına ne lin ne de açıklama koymuşsun. Yine ben mi arayacağım büyüyü :(

DM kağıdına not alır. Ghast ve ghoulları Cliks'e saldrıt! Ayısını da yesinler gözünün önünde.
Eskisi ka
Post Reply