Ejderha Mızrağı serisi hangi sıra ile okunmalı
Ejderha Mızrağı serisi hangi sıra ile okunmalı
Merhaba. şimdiye kadar Güz Alacakaranlığı Ejderhaları ve Kış Gecesi Ejderhaları'nı okudum. Bundan sonra da İlkbahar şafağı Ejderhalarını okuyacağım. Ama bundan sonra seri biraz karışıyor, İkinci Nesil var, Efsaneler Üçlemesi var, Yazalevi Ejderhaları var ve piyasaya her gün yeni Ejderha Mızrağı kitapları çıkıyor. Bunları hangi sırayla okumalıyım ? 
ejderhaların popülasyonu biraz arttı gibi :=)
esasında güzel bir soru. şu an piyasada o kadar çok ejderha mızrağı kitabı var ki (tabi okuyup bitirince insana kesinlikle az gelir ama) hangi sıra ile okuyacağına karar vermek zor. ben de okumadığım için sana bu sırayı kendimden emin bir şekilde söyleyemeyeceğim. nasıl olsa bilenler beni düzeltir. üçüncü kitabı şu an okuyarak doğru sıradan şaşmadığın kesin. bundan sonra ise 4. kitap gibi gözüken yaz alevi ejderhaları benim bildiğim ilk üç kitaptan konuca çok ileride bir yerlerde geçiyor, o yüzden sıradaki kitap o değil. ikinci nesil de birinci nesil bitmeden geçmek için erken gibi geliyor bana. ben senin yerinde olsam ikizlerin zamanı üçlemesini tercih edebilirdim. vinus solamnus,kıyamet tugayı, ejderan kuraları falan zaten en sona kalacaklar. büyük ihtimal böyledir sanıyorum, hatam varsa ama kesin bilen biri düzeltsin 
Karanlık yolumu gösterir, sessizlik gerçeği bana fısıldar. Onlar benim yoldaşım, ben onların parçası.
Evet çok doğru bi sıralama olmuş
Önce War of the Lance serisinin ilk 3 kitabını okumalısın. Dragons of the Summer Flame çok ilerki bi zamanda geçio.
Bu kitaplardaki en karizma ve en gizemli karakterin hayatının devamını öğrenmek için Hemen Twins üçlemesine geçersin.
Tabii bu muhteşem karakter hakkında 6 kitap okumak sana yetmeyecektir o yüzden Soul Forged'u okumak zorunda kalacaksın (Bu noktada hastalık haline gelmiş olacaktır da...). Bu kitap ikizlerin küçüklüğünü anlatıyor ve oldukça uzun ve tatmin edici.
şimdi ikinci nesili okumalısın böylece yeni kitaplardaki anakahramanlar hakkında fikir sahibi olursun. Bundan sonra Dragons of the Summer Flame'i okuyabilirsin (ben çok başarılı bulmadım ama okunmalı).
Aslında kitapları okumanın belli bir sırası yok. Ben en sevdiğim karakter hakkındaki kitaplar üzerinde yoğunlaştım, belki senin de başka bir favorin olabilir onla ilgili kitapları alırsın. (Mesela Tasslehoffu sevenler hemen Kendermore'u alırlar ki bu serideki en eğlenceli kitaplardan biridir)
Fakat aynı kişiler bu saydığım kitapları da okumadan geçmezler. Bu sıra benim okuduğum sıraydı ve gerçekten çok eğlendim sana da tavsiye ederim ama doğru sırayı sen kendin bulacaksın, ruhun sana yol gösterecektir...
-------------------------------------------------------------------------------
Bunu yapacağım. Hayatımda hiçbir şeyin önemi yok, bundan başka. Hayatımda bundan başka hiç bir an yok. Bu anda doğdum ve eğer başarısız olursam bu anda öleceğim.
Raistlin Majere
Artık sessizliği kırıyorum çünkü gerçeklerin bilinmesini istiyorum. Eğer benden sonra gelecekler tarafından yargılanacaksam, gerçekler için yargılanayım.
Bu kitabı bana hayat vermiş olana adıyorum
Raistlin Majere
Önce War of the Lance serisinin ilk 3 kitabını okumalısın. Dragons of the Summer Flame çok ilerki bi zamanda geçio.
Bu kitaplardaki en karizma ve en gizemli karakterin hayatının devamını öğrenmek için Hemen Twins üçlemesine geçersin.
Tabii bu muhteşem karakter hakkında 6 kitap okumak sana yetmeyecektir o yüzden Soul Forged'u okumak zorunda kalacaksın (Bu noktada hastalık haline gelmiş olacaktır da...). Bu kitap ikizlerin küçüklüğünü anlatıyor ve oldukça uzun ve tatmin edici.
şimdi ikinci nesili okumalısın böylece yeni kitaplardaki anakahramanlar hakkında fikir sahibi olursun. Bundan sonra Dragons of the Summer Flame'i okuyabilirsin (ben çok başarılı bulmadım ama okunmalı).
Aslında kitapları okumanın belli bir sırası yok. Ben en sevdiğim karakter hakkındaki kitaplar üzerinde yoğunlaştım, belki senin de başka bir favorin olabilir onla ilgili kitapları alırsın. (Mesela Tasslehoffu sevenler hemen Kendermore'u alırlar ki bu serideki en eğlenceli kitaplardan biridir)
Fakat aynı kişiler bu saydığım kitapları da okumadan geçmezler. Bu sıra benim okuduğum sıraydı ve gerçekten çok eğlendim sana da tavsiye ederim ama doğru sırayı sen kendin bulacaksın, ruhun sana yol gösterecektir...
-------------------------------------------------------------------------------
Bunu yapacağım. Hayatımda hiçbir şeyin önemi yok, bundan başka. Hayatımda bundan başka hiç bir an yok. Bu anda doğdum ve eğer başarısız olursam bu anda öleceğim.
Raistlin Majere
Artık sessizliği kırıyorum çünkü gerçeklerin bilinmesini istiyorum. Eğer benden sonra gelecekler tarafından yargılanacaksam, gerçekler için yargılanayım.
Bu kitabı bana hayat vermiş olana adıyorum
Raistlin Majere
Adamlar hakkaten yanlış yorumlamış kahraman olayını... Yani babadan kıza geçiyor filan gibi düşünmüşler. İrda'nın da hemen Palin'e vurulması süper mantıksız olmuş... Bir hikayede hemen nasıl bu kadar şey koymuşlar anlayamadım...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Only God should have this power