Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

4. bölüm eklenmiştir, yorumlarınızı eksik etmezseniz sevinirim... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yine güzel bir bölüm daha :)

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, konuşmalarda uzun müddet boyunca hiç başka yazı yazmıyorsun.

Yani.

"bla bla bla"

"ama ama ama"

"bla bla bla"

şeklinde gidiyor.Bence hiç olmazsa biraz

"bla bla bla"

"ama ama ama" diye itiraz etti Serdar.

"bla bla bla" dedi gülümseyerek Aziz Bey.

şeklinde yazarsan, hiç olmazsa bu bölümde olduğu gibi Serdar "Bilmem gerekirdi." diye haykırarak ağlamaya başladığında şaşırmam.Yani konuşmanın ses tonu gerçek hayatta hafif hafif artar ve sonunda haykırır birisi.Ama eğer konuşmalardan sonra bunu belirtmezsen ve sadece haykırışta belirtirsen okuyucular -özellikle benim gibi kıt akıllıları- şaşırıp kalabilir.

Bir de haykırmalarda, ağlamalarda ünlem işareti koyarsan daha etkili olabilir. "Bilmem gerekirdi!" diye haykırdı gibisiinden.

Onun dışında Egemen'in yola çıkarkenki hâli beni çok duygulandırdı.Annesinin tavırları falan, çok gerçekçiydi.

Güzeldi kısacası.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yorumların için çok teşekkür ederim, edmond. uyarına dikkat edeceğim. bir de firble ve ıllyra'nın değerli yorumlarını okusaydım daha bir mutlu olurdum... :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Acikcasi ben Emreye ne oldugunu merak ettim. Ancak Egemen de bu bolumde ilgi cekici hale geldi. Ozellikle ilk basta asker olmak istemesi hos bir durum olmus.

Dogrusu onun Askeri Lisedeki anilarini da merak ettim. Her halde Kara Subay Okuluna gitmistir.

Neyse hadi bakalim. Bu ilacin bahsedildiginden daha farkli bir sey oldugunu dusunuyorum. Bence bahsedilmeyen bir etkisi olmali. Serdar niye acaba hic suphelenmedi soz konusu mektuptan...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

5. bölüm de eklenmiştir, yorumlarınızı bekliyorum... :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Gercekten benim en sevdigim bolumlerden birisi idi, zaten Emrenin kendisi ile yuzlestigi her bolum cok guzel oluyor.

Aklindaki her bir karakterle yuzlesmesi gercekten guzeldi. Bir de her yuzlesmenin sonunda gittikce daha fazla degisiyor, sanki diger insanlari umursamayan bir hala geliyordu. Belki de Emre gercekten bu defa cizginin obur yakasina gececek.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

sanırım Emre Ölüm Zamanı'nın vazgeçilmez karakterlerinden biri oldu artık... :D
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet başkarakter o oldu gibi artık.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Pöh! Zaten Cem Bey'i hiç sevmemiştim, aferim Emre, en doğrusunu yaptı.

Ayrıca Transformers'ı izleyenler bilir. Starscream vardı orada. Spoiler vermeyeyim şimdi ama Emre'ye çok benzetiyorum onu.

Onun dışında Ashriel çok ileri görüşlüymüş başına bela geleceğini anladı. Tebrik etmek lazım :D

(dipnot: Transformers'da en sevdiğim karakterdir Starscream)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

6. bölüm Son Ruh'da Hüsnü Bey'in geçmişini öğreneceğiz. Serdar ile Emre'nin ilk 2 sezon arasındaki kayıp zamanda başlarına gelenler ortaya çıkacak. Benjamin Soul, Emily Soul ve Elçi'nin konuk karakter olarak yer alacağı ve Ufuk Yücedoğan isimli yeni bir karakterin ortaya çıkacağı yeni bölüm çok yakında... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölüm eklenmiştir... :)
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Ölüm zamanının 4. sezonunu okudum sadece, ilginç bir konusu var, ilgi çekici. Hele ortak öykünün başlarına baktım. Catboy böyle bir şeyi tekrar yapacaksa ben seve seve katılırım bu ortak öykü projesine.

İyi bir kurgun var ve fazla karakterli deneilebilir. Ben Henry Soul'u beğendim açıkcası, emre'nin acı pişmanlıklarını önceki serileri okumadığım için benim hoşuma gitmedi. Hüsnü Beyi kötü adam olarak biraz yetersiz gördüm bir yardımcı olabilir ama lider olacak tip olarak gelmedi gözüme

Henry Soul mesela daha fazla lider görünümlü. Nasıl öldüğünü merak ettim aslında Serdar ve eşi iyi serdar tipik başkarakter gibi davranış gösteriyor. Aziz beyi görmek istedim ama fırsat olmadı =) Tasvirlerin biraz az ama diyalogların güzel. Diyaloglar da o dedi bu dedi flan pek yok ama o kadar rahatsız etmiyor.

İyi öykü yazıyorsun, devam dileklerimle...
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

değerli yorumların için teşekkür ederim, Walter kardeş. ben zaten her cildi ayrı bir öykü olarak görüyorum yani her cildin ilk bölümünde bilmeniz gereken bilgiler özet halinde verildiği için diğer öyküleri bilmeden de anlaşılabiliyor. Ben tasvirden ziyade diyalog ve karakter hikayelerine daha önem veririm (aslında biraz da beceri işi, pek beceremiyorum tasviri aramızda kalsın). :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Flashback güzeldi, Hüsnü'nün niye HSoul'dan hoşlanmadığını öğrendik, gerçi nedeni değildi bu ama olsun :D

AShriel bir komploya gitti o kötü oldu :D

Güzeldi

War has begun

(diye galiba ingilizcem kötüdür.)

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu bolum benim kafami iyice karistirdi. Demek ki Serdarin gorduklerinin hepsi hayal. Ya da oyle mi? Ayni zamanda Emrenin gordukleri de mi oyle? O zaman Ashriel Serdarin zaten yaninda degil miydi ne zamandir? Ya da Asriel de mi en azindan bir noktadan sonra hayaldi ? Kanatlilardan da ilginc bir seyler cikacak gibi... Hadi bakalim bekliyorum sonraki bolumu.
HARBE GİDEN
Post Reply