Ölüm Zamanı (Yorum)

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

firble dikkatli okursan bu sahnelerin ilk 2 cilt arasında geçtiğini anlarsın, sadece Hüsnü Bey ile katilin konuşmasıyla Serdar'ın kanatlılarla karşılaşması günümüzde geçiyor... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

7. bölüm de eklenmiştir...
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

“Evet, bana ve Henry’e saldırırken yıldırım yollamıştın hani, ben de odaklanarak yıldırımı yok etmiştim. Aslında yıldırımı başka bir zaman sonraya yollamıştım, o zamanlar daha yeteneğime yeni hâkim olmaya başlıyordum. Bu yüzden kaç dakika veya saat sonraya yıldırımları yolladım bilemeyeceğim.”
Herhângi bir yerde, herhângi bir zamanda.

"Genç adam, koşarak kumsala yaklaştı.Nihayet bu adadan kurtulacaktı. Yaşamak için ağaç meyvelerini tırmaladığı zamanlar geçiyordu artık, 3 yılın sonunda ilk kez geçen bir gemi vardı ve o gemiyi görür görmez bütün adayı yakmıştı! Hiçbir ağaç kalmamıştı artık. Hepsi yanıyordu ve gemi görmüş, işareti almış, yönünü adaya çevirmişti."

Derken bir yıldırım gemiye düşmüştü.Düşen yıldırım yüzünden gemiden çıkan çatırtıyı adadan arkasında yangına rağmen duymuştu adam. Ã?yle bir sesti ki, ciğerine işlemişti.

Daha sonra geminin alevler içinde batışını izlerken, arkasındaki adada yiyeceği meyveleri de yakmış olduğunu farketti.Artık son gelmişti.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hikayenin yeni bölümünde hangi karakterlerin girip, hangilerinin çıktıklarını anlamak zorlaşıyor.Aziz Bey'i görebilecek miyiz? Bu şeytan kanlılar gizli kurulmuş ama daha sonra büyümüş bir güç olabilir mi? Ya da Ashriel'e çarpıp silahı verip kaçan öküz kimdi?

Hepsini öğrenicez inşallah.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

tüm en baştan olayları sıralayan bir kronoloji hazırlıyorum, o zaman her şey yerli yerine oturacaktır herhalde firble. yüzüklerin efendisi kitaplarının sonunda yer alan kronoloji gibi düşünün.. :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Kronolojiyi ayrı bir başıkta koyacağım, her cildin sonunda da düzeltmeler söz konusu olacaktır kronolojide ve eklemeler yapılacaktır...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

kronoloji eklenmiştir... :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu bölümde özellikle Aziz Beye üzüldüm. Doğrusu daha önce de Aziz Beye üzüleceğim aklıma gelmezdi.

Bu arada Aziz Bey ve Cebraili anlattığın bölüm çok güzel olmuş. Özellikle tasvirler çok canlı.... O sahneyi gözümün önünde çok güzel şekilde canlandırabildim.

şu on dakika zamanı durdurma yeteneği ile ilgili aklımda epey bir soru oluştu. Yani böyle bir yetenek kullanılırken ortaya çıkabilecek birçok sorun var sanki. Ama elbette hikaye bu sorunların hepsini düşünmek ve çözmek zorunda değil. Ama ileride belki bu yetenek kullanılırken sorunlardan birisinin ortaya çıkması güzel olabilir.

Bir de bu yeteneğin sınırları neler olabilir. Ne kadar bir alanda zamanı dondurmak mümkün olabilir. Neyse işte aklımda böyle sorular oluştu.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölüm eklenmiştir... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Neden bilmiyorum fakat katilin Vangelis olacağı zaten geliyordu aklıma, belki de en çok ona yakıştırmıştım bu rolü.

Ayrıca Henry'nin başarısız bir peygamber olması çok acı bir şey.Yazık.

Acaba Ashriel geri dönecek mi? Yoksa Vangelis onu tedavisi olmayan bir yola mı soktu? şeytanı görecek miyiz? Az sonra :P

-Freddie Mercury
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yine dengeler değişmiş gibi görünüyor hikayede. Ancak ben biraz da Emreli bölümü bekliyorum. Vangelisin durumu da ilginç oldu aslında. Onun karakterinin de nasıl bir dönüşüm yaşadığını izlemek zevkli olabilir. Ama yine de hala karakterinin yaşadığı çelişki ile Emre en ilginç kişi olmayı sürdürüyor hikayede.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeni bölüm gelmiştir...

Bu bölümde olanlar;

- Emre geliyor...

- şeytan ortaya çıkıyor... (Pat diye oldu demeyin, tam zamanında geldi!)

- Serdar duymak istemediği bir gerçeği öğreniyor...

- Bir karakter işkence dolu bir ölümle buluşuyor...

Yorumlarınızı bekliyorum...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

En kısa zamanda okuyacağım. İşlerimi yavaş yavaş düzene koyuyorum. şu tahta kurusu derdinden kurtuldum ya.
HARBE GİDEN
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Vay canına, şeytan bir melekmiş!

(Bunu catboy, sana hikayeni ilk yazdığını söylediğimde, "şeytan da bir melekti" dediğimde sen benim hikayemde değil, demiştin, hatırlatayım. Her zaman biliyordum.)

Ayrıca şeytanın amaçları çok iyi olsa da. Dünyayı cennetten güzel hale getiremez. Yanlış. Aptalca, savaşları durdurmak için savaşanlarla savaşacak, yine savaş çıkacak, yanlış. Çok yanlış var.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yok haklısın, ortak öyküdeki karakterin tarikatın adamıydı ve tarikat şeytanı meleklerden farklı biri olarak biliyordu. selim de tarikat içinde büyüdüğü için o sözü söylemesi metagame'e eşit olurdu. hem ben bunu sürpriz olsun istiyordum, bu yüzden o zaman bunun doğru olmadığını belirtmiştim, sürprizi bozmamak için... :)
Post Reply