Ansiklopediciler
Yeni fark ettiğim bir durum şu oldu arkadaşlar. Ansiklopedi başlığı, yani en üsteki başlıkta bazı maddeler çıkmıyormuş. Dolayısı ile ne yaptım. Eskiden tek mesaj olarak tüm maddeleri yazmaya çalışırken şimdi onları birden fazla mesajla yolluyorum. Dolayısı ile madde sayısı arttıkça o başlıktaki mesaj sayısı da mecburen artacak. Eee artık ansiklopedimiz büyüyor. Artık tek madde ile yollanmayacak kadar büyük.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Yukarıdaki yazıyı yazmıştım. Yollamadan başlıktaki yazıları okumadığımı farkettim ki daha önceden tartışılmış. Catboy da aynı noktada bir şeyler söylemiş.Tartışılanların üstüne söylemek istediğim şey belki şu olur:Tamamen okumaya fırsatım olmadı ama göz gezdirirken tesadüfen bir şey gözüme çarptı.
şamanlar(druidler) şeklinde yazılmış.
Ben ikisini farklı şeyler olarak biliyordum. Dünya tarihini ele alırsak ikisi de paganizmin bir çeşidi birbirine benzer yanları var ama druidler çir çeşit kelt rahibiydi. Doğadaki öğeleri kullanarak değişik büyüler yapıyorlardı. şaman ise hekim, büyücü, ruhani bir lider olarak ortaya çıkıyor yanılmıyorsam. Doğadaki ögelerin ruhları olduğuna inanarak onlarla iletişime geçerler yardım isterler.
Yani ortak noktaları olmasına rağmen sanırım kökenleri farklı.Fantastik edebiyata uyarlayacak olursak birine doğa adamı birine ruhların adamı dersek çook basitçe özetlemiş oluruz belki.
Aslıda şimdi kendimi uzaktan bilmişlik yapanlar gibi hissettim. Çok biliyorsan kendin yaz derler adama. Ama hoşgörüye sığınıyorum =)
Paganizm biraz daha geniş bir kavram tek tanrılı olmayan inançların çoğu paganizm çerçevesinde incelenebiliyor. Benzedikleri konusunda firble'a katılıyorum. Ama kökenleri farklı olduğu için de catboy'a hak veriyorum.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Frpworld E-kitap çıkarmamız tanıtım açısından da güzel olabilir diye düşünüyorum.Efla wrote:Bu arada Ansiklopediyi forumdan sonra farklı bir şekilde de değerlendirsek mi. Biraz gözden geçirip böyle noktaları netleştirdikten sonra bir frpworld e-kitabı şeklinde ya da sitenin bir bölümü şeklinde açsak mı dersiniz?
Bu arada uzun süredir bakamadığım bu bölüme artık bende yazılarımı koymaya devam edeyim. Herkese iyi çalışmalar...
Thanks Mario but The princess is in another castle!!

Aegron, ekleyecegin maddeleri ansiklopedi maddeleri altina ekleyebilirsen ben de onlari edit secenegi ile ana ansiklopedi basligina tasirim. Boylece ana ansiklopedi basliginda harf sirasina dikkat etmis oluruz. Bir de benim yazacagim ve yazdigim maddelerle cakismazsa olabildigince daha iyi olur. Eger cakisma olursa ben ikimizin yazdiklarini birlestirmeye calisirim. Ama su saffada ansiklopedinin olabildigince cok maddesinin olmasi sanirim daha iyi.
Samanla Druidlerin farklari konusunda elbette ansiklopediye bir seyler eklenebilir. Zaten tum maddeler gelismeye aciklar. Her hangi bir maddeyi gelistirmek ona bir seyler eklemek isteyen bunu simdi de yapabilir. Yalniz kendi eklediklerini ansiklopedi maddeleri bolumune yazarsan ben harf sirasini bozmadan onu ust taraftaki ansiklopediye eklerim.
Efla kardes. ansiklopedinin farkli sekilde degerlendirilmesi onerisine sonuna kadar acigim. Ancak su anda ansiklopediye madde eklemeye devam ediyorum. Cok fazla web isinden anlamiyorum. Ama farkli bir ortama tasiyacaksak bile sanirim bu ortamda ansiklopediye madde eklemek cok da zor olmamali.
Kisisel olarak araliga kadar 120 madde sozu vermistim. Daha kendi yazdigim madde sayisi 50 kisaca yol var daha onumde... Ama yine de sanirim biraz siki calisarak aralik sonuna yetistirecegim 120 maddeyi.
Samanla Druidlerin farklari konusunda elbette ansiklopediye bir seyler eklenebilir. Zaten tum maddeler gelismeye aciklar. Her hangi bir maddeyi gelistirmek ona bir seyler eklemek isteyen bunu simdi de yapabilir. Yalniz kendi eklediklerini ansiklopedi maddeleri bolumune yazarsan ben harf sirasini bozmadan onu ust taraftaki ansiklopediye eklerim.
Efla kardes. ansiklopedinin farkli sekilde degerlendirilmesi onerisine sonuna kadar acigim. Ancak su anda ansiklopediye madde eklemeye devam ediyorum. Cok fazla web isinden anlamiyorum. Ama farkli bir ortama tasiyacaksak bile sanirim bu ortamda ansiklopediye madde eklemek cok da zor olmamali.
Kisisel olarak araliga kadar 120 madde sozu vermistim. Daha kendi yazdigim madde sayisi 50 kisaca yol var daha onumde... Ama yine de sanirim biraz siki calisarak aralik sonuna yetistirecegim 120 maddeyi.
HARBE GİDEN
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

Devam edebilirsin o zaman. Özellikle belli mitolojilere ya da hikaye evrenlerine ait yaratıkları atlıyorum. Çok genel geçer olanları sadece koydum ansiklopediye.... Zaten olanlar da şu andaki ansiklopedide duruyorlar.
Artık 60 maddeye gelince kendi kendime kutlarım New Yorkta ansiklopediyi yarılamış olmayı. Gerçi yazın yarılamak gerekiyordu... Hem öyle yapsam Türkiyede kutlamış olacaktım ki muhtemelen daha güzel olurdu.
Artık 60 maddeye gelince kendi kendime kutlarım New Yorkta ansiklopediyi yarılamış olmayı. Gerçi yazın yarılamak gerekiyordu... Hem öyle yapsam Türkiyede kutlamış olacaktım ki muhtemelen daha güzel olurdu.
HARBE GİDEN
-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Aegron Linwelin
- Kullanıcı

-
Possessed
- Site Çizeri
Ne kadar bahanedir bilemem ama bu bana da çok olur... Kendime daha bol boş zaman yarabilsem neler yapacağım ben deAegron Linwelin wrote:Oturup yazmaya bi fırsat bulabilsem hanidir birşeyler yapıyım diyorum kahpe kader hep önüme birşey çıkarıyor...!!
Neyse, ben ortalıklarda olmayalı baya ilerlenmiş ansiklopedi de. Kutlarım çalışan arkadaşları.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..