Benim favori dizilerimden hangisi sizin de favoriniz?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Benim favori dizilerimden hangisi sizin de favoriniz?

Post by catboy »

Ben dizileri her zaman filmlere (tabi seri halinde olan filmler hariç) tercih etmişimdir, çünkü dizilerde karakterleri daha çok tanıma fırsatı elde edersiniz. Neyse ben buraya takip ettiğim yabancı dizilerden bahsetmek istiyorum, bir de bir anket koyacağım. bakalım benim favori dizilerimden hangisi sizin de takip ettiğiniz bir dizi. Hem yabancı dizilerden bizim sitede takip edilenler var mı? Onu da öğrenmiş oluruz... (Spoiler içermeyecek bir şekilde yazdım, rahat olabilirsiniz yani...)

- Lost: 6. sezonu şıubat ayında başlayacak olan Lost'u merakla bekliyorum, çünkü bu son sezonu, son 18 bölümü olacak. Tüm sorular cevap bulacak, tüm gizemler çözülecek. Senaristler gerçekten de yanıtsız soru bırakmamaya özen gösteriyorlar, yani düzgün bir şekilde, boşuna mı izledim demeyeceğimiz bir final sezonuyla diziyi bitireceğiz.

- Heroes: 4. sezonu başladı, ana teması günahlardan arınma olan bu sezonda karakterler geçmiş sezonlardaki anılarını unutmaya ve yine (!) sıradan bir hayat yaşamaya çalışıyorlar. Yahu hep aynı geyik, sonra neden Heroes'un reytingleri ilk sezondaki gibi değil diyorlar... Neyse Prison Break dizisinden tanınan Robert Knepper'ın da kadroya alınmasıyla takip edilesi bir sezon olacak gibi görünüyor.

- Supernatural: Bomba gibi bir sezon, gerçekten de epik bir hikayeye dönüşen bu diziyi özellikle herkese tavsiye ederim. İlk sezonlara bakıp da hep aynı şekilde konu ilerleyecek sakın zannetmeyin ve izleyin. 5. sezonda süper bir hikaye ilerliyor, lütfen ama bu muhteşem diziyi sakın izlememezlik etmeyin hele dini temaların da işlendiği konuları beğeniyorsanız.

- Flashforward: Lost yapımcılarından yine bomba bir dizi. Daha ikinci bölümü yayınlandı yani geç kalmadınız. Bakalım Lost bittikten sonra onun tahtına yerleşecek mi göreceğiz. Konusu çok ilginç, global bir olayın (olayı asla tahmin edemezsiniz, ama tüm dünyada aynı anda olduğunu bilin yeter) nasıl, neden, kimler tarafından yapıldığını çözmeye çalışıyoruz dizide. Lost gibi gizemleri çözemeye çalıştığımız yeni bir dizinin gelmesine sevindim.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

walla dediklerinin içinden bir tek heroes'u izledim o da tek sezon o yüzden pek seçme gibi olmadı bile oylamıyorum. Aslında taa eskiden biraz lost da izlemiştim. Ama Supernatural izlemeye niyetliyim. Belki onu severim.

Lostun ikinci sezonu bir hayli bayıktı yürüyorlar koşuyorlar falan... dönüp dolaşıp aynı yere bölüm bittiğinde neredeyse bir olay olmamış oluyor. Resmen sezona yayalım diye kasmışlar o da bende çok antipati uyandırmıştı izlemeyi bıraktım.

Heroes'a bu yaz başladım. Başlangıçtaki bölümler hiç sürükleyici değildi ama biraz daha sabrettikten sonra insanı sürükleyebiliyor. Merak ediyor insan en azından. Bu da dizi izlemedeki en büyük motivasyonumuz zaten. Merak...

Onlar dışında How i met your mother, Big bang theory tarzı mizah dizilerini seviyorum. Takipçisiyim.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Lost : İlk üç sezonunu izledim ve gerçekten güzeldi sonra nedense kendiliğinden unuttuğum ve taki petmediğim bir dizi halini aldı.

Heroes: Biiraz baktım konu ve ilerleyiş süper ama yine zaman burda önümü kesen neden oldu. Nedense hiç zaman bulamıyorum dizi takibine özelliklede izlemeyip sonradan yetişmeye çalışıyorsanız..

Supernatural: Anlatımına göre hoş gözüküyor catboy ama hiç bakma fırsatı bulamadığımı belirteyim bi ara göz atayım diyorum...!!

Flashforward' a gelince merak ettim bakın şimdi...!!

Bunların dışında sanırım bu aralar Merlin baya iyi gidiyor onu da yazsak pek fena olmaz yanii...!!!

Bu arada edit edeyim oyum tabi ki en çok izlemiş olduğum Lost a oluyor...!! :mrgreen:
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

bunların hiç biri favori dizim değil, supernatural'ı belki izlemeye başlayabilirim ama benim favorim kesinlikle Dexter. Jeff Lindsay'in çok iyi başlayıp biraz karıştırdığı kitap serisini oldukça iyi bir şekilde uyarlayıp değiştirerek çok güzel bir seri oluşturmuşlar. 4. sezon daha yeni başladı zaten, ilk bölümde biraz tempo düşük olsada en çok güldüğüm bölümlerden bir tanesiydi nerdeyse o da ayrı bir konu.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

supernatural izlemiyorsanız bile 5. sezon 5. bölümü izlemelisiniz Paris Hilton'un hatrına :D
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Lost beni korkutuyor bir bakıma. Sadece ilk bölümünü izledim ve gerisini izlememeye karar verdim. Herhangi bir gelişme olmadan hemen ne olduğu belirsiz olaylar dizisi ortaya çıkmaya başladı. 5 sezon boyunca da cevaptan çok soru çıkartıyorlarmış. Hepsi bitsin sonra kendimi 15 günlüğüne evime kapatır hepsini birden izlerim. Sağ ok tuşunun diziyi 10 dakikaya indirme nimetinden de yararlanabilirim bu sayede.

Heroes şu anda takip ettiğim bir dizi. Merak, eğlence ya da başka bir sebepten değil. Oldukça baygınlık geçirici bir dizi aslında. Zaman geçirmek için ise birebir. Aklına geliyor, izliyorsun 10 dakika sonra da unutuyorsun. O güçler bende olsa neler yapardım...

Supernatural düşündüğüm bir dizi. Arkadaşımda bir bölümüne hızla baktım ve "Cesur ve güzel"in vampirler arasında yaşanını gördüm. Birbirlerine komplo kuruyor, arada da kan içiyorlar. Kendime olan saygımı kaybettiğimde (Az kaldı :) ) cesur ve güzele tercih edebileceğim bir dizi.

Flashforward'ı izlemedim bile.

Ben filmleri dizilere tercih ediyorum. Dizilerde karakterleri yakından tanımaktan sa aslında ne kadar tanımadığınızı anlıyorsunuz bence. Ayrıca karakter gizeminden yitiriyor. Hem sabal karakterleri o kadar da tanımaya ihtiyaç duymuyorum. Tabi bir kararakterin kişiliği hem çekici, hem de deriinlemesine yaratıldıysa biraz daha tanımak istiyor insan ama "İşte budur!" gibi gözüne sokar biçimde değil.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Genelde fantastik diziler seçilmiş. Ã?yleyse bu listede Fringe'de olmalıydı.
Bu türü sevenlere tavsiye ederim Alias, X-files karışımı bir dizi.

Lost gerçekten çok güzel başlamasına rağmen üzerine çöken yükün ağırlığını taşıyamadı. Sorular ve komplo teorilerinin altında kaldı, bu sorulara cevap veremeyeceğini anlayınca da kendini tamamen fantastik bir dünyaya oturttu.

Heroes çizgi roman kültürü olmayan insanlar tarafından yaratıldığı için kısır döngüye girdi. Çok güçlü süper kahramanlar senaryonun dengesini bozuverdi. (Hero-P.Petrelli-Sylar) Dördüncü sezonda biraz akıllanmışa benziyorlar, bazı sınırlamalar getirerek karakterlerin etkinliğini azaltıyorlar.

Flashforward'ı burada görünce izledim, ilginç olmasına rağmen kısır bir konu. Yenilikler getirmezlerse sıkıcı olur gibime geliyor.

Bense filmlerin aksine dizisever oldum. Fantastik diziler yerine gerçekçi diziler daha fazla hoşuma gidiyor, Breaking Bad, Californication, Dexter, House hatta Nurse Jackie gibi diziler daha ilgiyle izlenebilir geliyor bana.
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Hani prison break ? :-o
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Lugtarias
Forum Yöneticisi

Post by Lugtarias »

Merlin denmiş bir yerde. Tv dizisi olarak fena değil gibi ama Arthurian destanlara vakıf olan birisi için tadı tuzu yok...

The Legend of The Seeker nerede?? Mutlaka öneririm, The Sword of the Truth'un diziye dökülmüş hali. Serinin bir kitabı Türkçe'ye çevrilmiş ama başka çevrildi mi emin değilim. Kitap kokuyor dizi zaten anlarsınız..
Ve sonbahar gelmeden toprağa düştü yeşil renkli yaprak, geceyi beklemeden ortaya çıkan ayla birlikte.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Darktimes wrote:Hani prison break ? :-o
Prison Break geçen sene 4. sezonundan sonra yayınlanan tv filmi ile bitti, ondan eklemedim. Hem başlıktan da anlaşılıyor, ben bu dizileri beğenerek takip ediyorum acaba benim sevdiğim bu dizileri sizler de seviyor musunuz diye sormaktı yani şıklarda benim takip ettiğim diziler mevcut.

Lost konusunda aslında bir şeyler eklemek istiyorum. Lost'un yapımcısı J. J. Abrams'a ilk başt abu dizi teklifi geldiğinde kabul etmemişti, bunun sebebi de dizinin sadece adaya düşen kazazedeleri maceralarını anlatacak olmasıydı. Zaten buna benzer bir sürü film ve kitap mevcuttu, eğer diziye fantastik öğeler de serpmesine izin verilecekse bu dizi fikriyle ilgileneceğini önermişti o da.

Lost zaten hiç bir zaman gerçekçi ve bilimsel metotlarla her şeyi açıklayacağız demedi, kendi mitolojisini oturttu. Tüm sezonları ardıardına takip ederseniz de bir bütün görürsünüz zaten, belki sorularınıza beklediğiniz yanıtı alamazsınız yani siz daha farklı bir şey beklerken daha uç bir şey ortaya çıkmıştır ve hayal kırıklığı olur bu sizin için. Ama ilk sezon ile son yayınlanan 5. sezon arasında kurgu yönünden bir kargaşa yoktur, yani saçmalama, kurguda hata gibi şeyler.

Lost çok farklı bir dizi, yani seven var nefret eden de ama ileride herkesin ismini en azından duyduğu bir şey olacak tarihin tozlu sayfalarında. Yüzüklerin Efendisi gibi, seven var sevmeyen var (bence cuk oturan bir örnek oldu bu ikisi farklı şeyler ama aynı şeyler aslında) nefret eden, ama herkes ismini biliyor ne olduğunu biliyor. Türkiye de artık Lost izleyen kesime geçti, sağolsun artık Lost'u vermeyen Türk kanalı kalmayacak ileride...

Heroes ve Prison Break bir izleyin ilk sezonlarını bir de 4. sezonlarını akıl almaz kurgu hataları mevcut. hani sadece tvd takip edildiğinden unutulduğu için hatırlanmayabilir ama ardıardına bakılınca gerçekten de rahatsızlık edici boyutlara varıyor. En azından spoiler barı altında prison break'in vurucu hatalarını belirtmek isterim...

Code: Select all

İlk sezonda Sara'nın bir kız kardeşi olduğundan bahsedilir, ama 2. sezonda tek çocuk olduğu söylenir. 
Michael ve Lincoln'ın annesi karaciğer kanserinden ölmüştür birinci sezona göre ama 4. sezona göre de beyninde tümör çıkmıştır.
sezonluk dizi yapılınca böyle oluyor işte, sadece sezonu kurtarmaya çalışıyorlar ama mesela Lost'ta son 3 sezonun senaryosu aynı anda 3. sezon ile 4. sezonun arasında yazıldı ve 2010'da 6. sezon ile biteceğini 3 yıl önce de bildirdiler.

Heroes nedir öyle ya, adamların senaristleri birbirlerinden habersiz galiba. biri bir bölüm önce bir karakterin geçmişinden bir şey bahseder, gizemli bir olaydır, ama ondan sonra gelen hiç bir yazar o olaya bir daha değinmez. bütün olarak bakıldığında da o olay gereksiz durur, bölüm doldurmaca olarak kendini gösterir. Tim Kring hala fanlara göre iş yapmaya devam ediyor, ilk sezonun kötü adamı final bölümünde öldürülecekti ama popülerliği sebebiyle öldüremediler ve finito, ilerleyen sezonlara sırf o kötü adama yer verebilmek için diziyi mahvettiler aşırı yan karakter, yan olay, final bölümlerinde alakasız olaylar, karakterlerin birbirlerinden haberleri olmamaları.

Heroes'a acayip sinirliyim çünkü sevdiği bir konsepti ve konusu vardı çok güzel işlenebilirdi ama fanlara göre iş yapılmamalı, çok güzel bir ibretlik bir olaydır heroes.

Lost fanlığım tuttuysa yanlış anlaşılmasın Lost'a eleştiri yapanlara kafa göz dalma durumum yoktur, ama Lost hakkında yorumda bulunmak isteyenler bu aslında tüm diziler için de geçerli genel bir yorumda bulunmadan önce en azından tüm yayınlanan sezonları hakkında bilginiz olsun, yani zaten Lost'un her sezonu ayrıdır, bu ayrı kavramını 5 seoznu izlemeyenlere anlatamam. Hep aynı şekilde ilerlemez ilk sezonu izleyenler mesela diğer sezonlar hep aynı konseptte ilerleyemiyor demek istediğim. (Günün olayı+bir karakterin flashbacki menüsü eşliğinde değil yani)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Ben de sıkı bir dizi takipçisi değilim, denk gelirsem izlerim. Seninkiler içinde bir tek birkaç bölüm Heroes izledim, o da çok sarmamıştı. Ama en dikkatle ve sıkı izlediğim dizi X-Files'tı.
lightflarer wrote:bunların hiç biri favori dizim değil, supernatural'ı belki izlemeye başlayabilirim ama benim favorim kesinlikle Dexter. Jeff Lindsay'in çok iyi başlayıp biraz karıştırdığı kitap serisini oldukça iyi bir şekilde uyarlayıp değiştirerek çok güzel bir seri oluşturmuşlar. 4. sezon daha yeni başladı zaten, ilk bölümde biraz tempo düşük olsada en çok güldüğüm bölümlerden bir tanesiydi nerdeyse o da ayrı bir konu.
Dexter'a birkaç kere denk geldim. Hoş diziye benziyordu, izlemek isterdim tamamını. Bir de Cold Case dizisine bayıldım. Birkaç kere geceleri denk gelip izledim, çok etkileyiciydi. Geçmişle günümüz karışık işleniyor.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

şu Dexter dizisini ben de çok merak ediyorum, hani yarım yamalak takip edilecek bir dizi gibi görünmüyor. Bu yüzden 4. sezona başlamış bir diziyi izleyecek bir zaman bulamam bugünlerde hayatta, zaten her hafta yeni bölümü izlediğim dizilerim var (Flashforward, Heroes ve Supernatural). Clone Wars'un da 2. sezonu başladı, star wars evrenine olan saygımdan takip ediyorum, yoksa çok izlenesi bir şey değil. Ocak ayında da Lost başlayacak, artık Dexter'ın 4. sezonu da bitince yazın hepsini toptan izlerim... :)
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

catboy wrote:şu Dexter dizisini ben de çok merak ediyorum, hani yarım yamalak takip edilecek bir dizi gibi görünmüyor. Bu yüzden 4. sezona başlamış bir diziyi izleyecek bir zaman bulamam bugünlerde hayatta, zaten her hafta yeni bölümü izlediğim dizilerim var (Flashforward, Heroes ve Supernatural). Clone Wars'un da 2. sezonu başladı, star wars evrenine olan saygımdan takip ediyorum, yoksa çok izlenesi bir şey değil. Ocak ayında da Lost başlayacak, artık Dexter'ın 4. sezonu da bitince yazın hepsini toptan izlerim... :)
evet dexter pek öyle yarıdan başlanıcak bi dizi değil herşey çok ardarda oluyor ve dizideki her bir olay farklı bir şeyi ipucu veriyor.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Biri yukarıdaki postlarda Merlin dedi sanırım.. Hmm bir düşüneyim Merlin ilk bölümü ile baya kişiyi etkilsede her bölümde oturttuğu klasik birşeyleri çözme mantığı ile bir süre sonra sıkıcı ve monoton bir hal aldı. İzleyen sayısıda ilk bastaki orana göre baya düştü.(Düşme konusu kendi yorumum değil, okudum)
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Merlin için de aynısını düşünüyorum, biraz bölüm biriksin öyle toptan izleyecem onu yoksa merak ettiğim bir dizi kendisi... :)
Post Reply