Türk Fantazya birliği Öykü Yarışması

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Efla
Site Admin
Site Admin

Türk Fantazya birliği Öykü Yarışması

Post by Efla »

Frpworld'ün de üyesi olduğu Türk fantazya birliği ilk etkinliğini yapıyor. Her mevsim böyle bir hikaye yarışması konsepti düşünüyor.

Image

2009 Güz dönemindeki yarışma "Kıyamet Sonrası" konseptinde yapılacaktır. Ã?düller, kurallar ya da yarışma hakkında daha ayrıntılı bilgi için http://www.turkfantazya.net/yarisma/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sorularınız ve yorumlarınızı da buradan paylaşabilirsiniz.

Yarışma şartları

- Yarışmaya son katılım tarihi 15 Ekim 2009'dur.
- Katılımcı yazarlar, yalnızca kendi yazmış oldukları öykülerle katılabilirler.
- Her yazar ancak bir öyküyle yarışmaya katılabilir.
- Biçimsel olarak öykü niteliği taşıyacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir ödül almamış olması gerekmektedir.
- Ã?ykülerin yarışma konseptine uygun olması zorunludur.
- Ã?yküler en az 1000, en çok 3500 kelime uzunluğunda olabilir.
- Değerlendirmede öykülerin, Türkçe'nin kullanımına uygunluğu ve özgünlüğü dikkate alınacaktır.
- Yarışmaya seçici kurul üyeleri katılamaz.
- Ã?yküler 15 Ekim 2009 günü bitimine kadar yarisma@turkfantazya.net adresine Word dosyası halinde ekli dosya olarak gönderilmelidir.
- Ã?ykü dosyasında yazarın kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamalı, öykü dosyasının başında bir rumuz bulunmalıdır.
- Yazarın kimliğine ait bilgiler (adı, soyadı, adresi, telefon numarası, mail adresi) aynı mail içerisinde başka bir dosyaya yazılı olarak ekte gönderilmelidir.
- Belirtilen süre sonuna kadar gönderilmeyen veya yukarıdaki şartları taşımayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
- Sonuçlar 15 Kasım 2009 tarihinde açıklanacaktır.
- Birinci, ikinci ve üçüncüden oluşan dereceye girenlere ödül verilecektir. Seçici kurul gerek gördüğü takdirde özel ödül verme hakkına sahiptir.
- Dereceye giren hikayeler internetten ücretsiz olarak indirilebilecek E-kitap haline getirilecektir. Kazanan hikayelerin daha sonra kitaptan kaldırılması söz konusu değildir.

Ã?düller

İlknokta & İthaki Yayınları'ndan Jules Verne Biyografisi, Mezarlık Kitabı, Hurin'in Ã?ocukları, Ölüm Yolculuğu kitapları
Laika Yayıncılık'tan Anadolu Korku Ã?yküleri, Prestij, Sandman 7, Avcının Kılıçları Seti, Kara Elf Üçlemesi Seti
Ayrıca ödül kazanan kişilere T.F.B. Yarışması Sertifikası gönderilecektir.

Seçici Kurul

- Ayfer Kafkas (Kitap Kokusu)
- Galip Dursun (Kan Güncesi)
- Gökçe Ozan Toptaş (Kaleidoskop)
- Kayra Küpçü (FrpNet)
- Sinan Onur Altınuç (FrpWorld)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vay be güzelmiş cidden. şiir de yazılabilir mi diye sorayım ben. : ) ) ) ) Düz yazıda öykü yazamadığıma uzun deneyimlerden sonra karar verdim.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ã?ykü yarışması malesef firble olacağını zannetmiyorum =)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

aslında bana biraz saçma geliyor kıyamet sonrası konsepti, çünkü kıyametin tanımına bakıldığında mutlak sona ulaşılıyor. yani kıyametten sonra kıyameti yaşayan evrende bir daha hayat olmaması lazım. Bu kıyamet sonrası olayını ilk fallout evreninde gördük yanlış hatırlamıyorsam ama orada kıyameti nükleer savaş olarak adlandırıyorlardı, yani o insanların kendi başlarına getirdikleri bir olaydı, bir nevi o kadar büyük bir felaket olmuştu ki ancak kıyamet ile özdeştirilebilirdi...

Ben böyle düşünüyorum... :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

şimdi catboy bir açıdan haklı olabilirsin, en azından dini açıdan kesinlikle haklısın. Fakat dini açıdan çıkarsak kıyamet, felaket anlamına gelir. Fallout hesabı alabilirsin yani :) Felaketten sonrası diye düşün.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ben dini açıdan dememiştim sadece, sözlük tanımı olarak ele almıştım. nükleer felaket konseptini kıyamet sonrası olarak ele alıyor zaten çoğu fallout tarzı hikayede... :)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

catboy wrote:ben dini açıdan dememiştim sadece, sözlük tanımı olarak ele almıştım. nükleer felaket konseptini kıyamet sonrası olarak ele alıyor zaten çoğu fallout tarzı hikayede... :)
Yalnız şöyle bir düşünce olabilir, söylendiği üzere kıyamet esnasında bütün inananlar ölecek ve geriye inanmayanlar & günahkarlar kalacak. Buna benzer bir şeyler duydum da tam olarak ben de bilmiyorum, neyse işte sonuç olacak kıyamet esnasında tamamen bütün yaşamın sona ermediğini düşünün, aslında çok iyi hikaye çıkar bundan. Mesela aslında cehennem diye bir yerin olmadığı, kıyametten sonra cehennemin dünya olduğu vb. güzel fikirler çıkabilir.

edit: kimse çalmasın kullanmayı düşünüyorum :D

edit2: çok alakasız bir yazıyı alıntı olarak almışım, neyse kısmet :P
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Firble wrote:Vay be güzelmiş cidden. şiir de yazılabilir mi diye sorayım ben. : ) ) ) ) Düz yazıda öykü yazamadığıma uzun deneyimlerden sonra karar verdim.
Bence sormalısın. Yarı şiir yarı hikaye tarzında yazarsan çok hoş olabilir bence. Dede Korkut hikayeleri gibi olur :)
Image
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

"Kıyamet Sonrası"nı bir janr olarak ele almak lazım. Ben esasında PA'yı "kıyamet sonrası" değil, "afet sonrası" olarak adlandırıyorum daha ziyade. Kıyamet hakikaten çok nihai oluyor. Ama afet de tek başına yetersiz kalıyor gibi bir yandan. Belki felaket filan...
Ama neticede olay janrı veya janrın ismini tartışmak değil :)
Bir de tabii Fallout filan yakın zamanlı bilgisayar oyunları, özellikle Soğuk Savaş döneminde bu janra ait pek çok edebi eser mevcut.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Katılmayı düşünen yok mu ? Bu alanda düzenlenmiş en büyük yarışmalardan biri olacak. Çok da fazla vakit kalmadı hani. Tekrar hatırlatayım dedim =)
MG
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MG »

Katılmayı çok isterdim ama çok sonradan haberim oldu yarışmadan
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Frpworld'de ve Türk fantazya birliğinde böyle yarışmalar olmaya devam edecektir. Sonrakilere katılırsınız artık =)
MG
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MG »

Ã?yle yapacağız artık :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bugün açıklanmıyor muydu yarışma sonuçları? :roll:
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Jurilerin günlük işleri bazen engelleyebiliyor değerlendirmesi zor gerçekten =)

Birkaç güne açıklanır.
Post Reply