FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

şimdilik yönetici sıfatımda değilim ne yazık ki, üzülüyorum desem pek anlaşılmaz ama cidden üzülüyorum. Elimden geldiğince muhabbet etmeye çalışıyorum site içerisinde. Sadece forumlara yazılar yazsanız bile yeterli arkadaşlar. Benim genelde en çok istediğim şey güzel bir dostluk oluşması...
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Çok doğru Efla, katılıyorum. Alkış :clap: (aslında alıntı yaptım ama çok yazmışsın, baya büyük göründü :D ) Orada mesajlaşmayı ben de çok uygun bulmuyorum, orası bir nevi selamlaşma/haberleşme alanı. Bazen konuşmalar üstüne benim de bol bol yazasım geliyor. Zaten uzun yazarsan da kötü görünüyor, okuması zor orada. Onun yerine konu açsalar orada tartışsak :D

Ben de aktif bir üye sayılmam ama mümkün mertebe bir iki cümle fikirlerimi yazmaya çalışıyorum. Zamanında siteyi ilerletme adına biraz ilgilenmeye çalıştım ama (özür dilerim) pek hareket göremedim. Ama iyi fikirlerle çıkarsanız yardıma varımdır. Bu başlık en çok uğradığım başlıklardan biridir.

Darktimes burada dillendirmemiş ama onun önerisi fena değildi. Dışarıda sık sık buluşsak burada paylaşacak daha çok şeyimiz olabilir... Bilemiyorum, tartışalım?
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ben de bir çift laf söylemek isterim, kedioğlan gevezeliğiyle ünlü olduğundan kısa bir şeyler yazmayacağımı tahmin edersiniz. şahsen geveze olarak yazılarımda da gerçek hayatta olduğundan daha çok prim yapabildiğimi fark ettim. Ã?ünkü yazarken aklıma gelen neredeyse her düşünceyi daha rahat bir şekilde aktarabiliyorum, konuşurken ağız bazı düşüncelerimi aynen aktaramıyor bazen lafları dil kaslarında mı suç bilemem ama çarpıtabiliyor, yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Bu yüzden yazı dilini, konuşmaya tercih etmişimdir her seferinde.

genelde şikayet etmek bir yakarış olarak algılanabilir, ama iyi niyetle yapıldığında şikayet bir yakarıştan ziyade bir hayal kırıklığı halini alır. yani umduğunu bulamama, daha iyisini bekleme, bu hayal kırıklığı sadece en sevdiğin kişilere karşı veya kendini mutlu ve rahat hissettiğin yerlerde kendini gösterir.

hastanelerde doktorun ilgisizliğine de şikayet edersin ama o bir yakarıştır. ama annenin ilgisizliğine şikayette bulunursan o bir hayal kırıklığıdır. ama bu hayal kırıklığı, beklentinin altında bir tepkiyle karşılaşmandan daha doğrusu iyi niyetine karşı istediğin karşılığı bulamamandan gelir.

bu nedenle ben site hakkında yapılan bunca eleştiri ve yapılan şikayetleri iyi niyetli olarak ve bu siteyi ailesi olarak görenler için bir hayal kırıklığı çerçevesinde görüyorum. daha iyisini bekliyorlar ve bu nedenle de hayal kırıklığında olmaları çok doğru.

peki bu hayal kırıklığına karşı site kendisini nasıl düzeltebilir ve o hayal kırıklığını unutturabilir? bazı arkadaşların gerçekten uzun zamandır dillendirdikleri bir şeyler var. buluşma diyenler var. uygun öneriler tabi ki de, tek sorun herkesin istanbulda olmaması. buna bir alternatif olarak diğer illerde de mesela ankara ve izmir (ben izmirdeyim arada ek bilgi vereyim) gibi yerlerde de buluşma ayarlanabilir.

buluşmalarda konuşulan konular, yaşanan olaylar siteye de yansır. sitede buluşmadan arta kalanları tartışırız ve sitede bir hareketlenme olur. evet, bu konuda katılıyorum ama buluşmaların ben tek başına yeteceğini sanmıyorum.

bir aile gibi gördüğüm bu siteyi (nerdeyse artık her öykümde bir sinan, bir kerem, bir alperen isminde bir karakter oluyor yahu, ben tutamıyorum kendimi onlar demek ki bu kadar zihnimde yer bulmuşlar.) ayakta tutabilmek için bir şeyleri yapmak gerçekten de çok istiyorum.

çoğu başlığa pek katılımda bulunamıyorum ya da işi geyiğe çevirdiğimi filan düşünebilirsiniz. ama gerçekten de buraya yazılan her yazıyı okuyorum, arkadaşların paylaştığı her şeyi ilgiyle takip ediyorum. sizlerin de aynı şekilde birbirimizin paylaştığı şeylerden en azından haberdar olduğunuzu biliyorum.

daha başka önerileri olan var mı peki? (bak konuşmayı yarıda kesip geldi...)

yazının devamı vardı da, ben önerilerimi bir süre sonra paylaşayım dedim.
:)
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

esasında bayağı eski bir üyeyim..

uzunca bir süre ayrı kaldıktan sonra yeniden ilgi göstermeye çalışıyorum.. ve site ile ilgili farkettiğim bir sıkıntıyı dile getirmek için iyi bir fırsat bu konu başlığı..

burası bir forum.. eyvallah.. iletişim mantalitesi de forum üzerinden gidecek.. ona da amenna.. ama forumdan daha etkili bulduğum blog mantalitesi canlandırılabilir ön sayfada.. hiç olmazsa hikayeler, kısa öyküler ve hatta oyunlar blog gibi ön sayfada görünürse siteye rastlantısal uğrayan yabancı insanlara da ulaşmamız mümkün olacaktır.. burada neler döndüğü hakkında daha rahat bilgi sahibi olacaklardır.. hem hikayelere, öykülere ulaşmaları da kolaylaşacaktır böylece..

yani ön sayfadaki, üzerinden aylar geçmiş duyurular çok ciddi bir sıkıntı.. buranın aktivitesinin düşük olduğu hissini uyandırıyor (bende dahil) insanlarda..

onların yerine site üyelerinin günlük girdikleri hikayeler, öyküler olsa mesela..

hatta şiiri çok seven ve bence gerçekten de harikulade yazan ozanlarımız şiirlerini ön sayfada neşretseler örneğin.. güzel olmaz mı sizce de..
Aurë entuluva...!!
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Dura deyince aklıma geldi, site yazarları vardı bir ara, Nn'oldu onlara. Yeni bir hevesli site yazarı kadrosu oluşturulabilir, hoş da olur diyorum.

Buluşmalar kesinlikle işe yarar bir yere kadar. Ama buluşma ayarlamak şu şartlarda biraz zorlar. Niye? Ã?ünkü çoğu üye eski üye, yani yaşlı ( :P ). İşleri güçleri var adamların, kalkıp buluşmaya gitmek için vakit bulmak bilhassa bu eski üyeler için zor(dur diye tahmin ediyorum). Ama eğer yapılabilirse güzel olur.

Aslına bakarsanız bence siteyi bu kadar kişiyle çok iyi döndürüyoruz. Aslen kalabalık ortamlar sevmem ben, şimdi nispeten daha az kişiden oluşan bir kadro olunca elde, herkesi tanımak falan daha çok işime geliyor. Biraz daha kalabalığa hayır demezdim tabii, ama bu halimizle de çok iyiyiz. Kimi eski üyeler de hafiften geri uğruyorlar, tam girdikleri sırada onları foruma yazmaya teşvik edebilirsek, yazmazlarsa linç edeceğimizi söyleyebilirsek güzel olur, iyi olur.

Aklıma daha farklı bir fikir geldi, türlü convention'lar oluyor türlü şehirlerde. Bu conventionlara giden arkadaşların dağıtması için bir FRP World afişimsisi hazırlarsak, gidenler bastırır bunları, sağa sola dağıtır. Neon tabelaya sitenin adresini yazıp sokakta dolaşmak da bir alternatif yöntem, ama yapmak isteyen olur mu bilmiyorum. Bence şu afiş işini denemeliyiz. Catboy'un bahsettiği 'biz bir aileyiz' temasını işleyebiliriz afişte ayrıca, çünkü cidden diğer sitelere nispeten çok iç içeyiz :D

Hmm, neyse. Benden bu kadar şimdilik.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vallahi ben en azından bir İzmire gitmek oradakilerle buluşmak istiyorum. Ama hayatımın son üç yılının dalgalanmalarından hala kurtulamadım. Hatta Facebookta bir yıl sonra nerede olacağım, ne yapacağım diye yarışma açtım. Bilene yemek ısmarlayacağım.

İzmir planını son anda iptal etmek zorunda kaldım, çok yakın bir arkadaşımın bir akrabası vefaat ettiği için, mutlaka orada olmam gerekiyordu.

Neyse arkadaşlar... Sonuç olarak son zamanlarda çok sevdiğim bir söz var. Hayatınızın karışık ve belirsiz olduğu dönemlerde sizin de belki hoşunuza gidebilir.

Tanrım bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için güç ve cesaret, değiştiremeyeceğim şeylere katlanmam için sabır ve dayanma gücü, ikisinin arasındaki farkı anlamam için akıl ver.

Sonuç olarak frpworldümüzü her birimiz yapabildiğimiz ölçüde daha iyi hale getirmek için uğraşıyoruz.... Sonuç olarak ne kadarını başarabiliyorsak o kadar iyi bir site oluyor. Açıkçası sitenin bu hali de ben çok seviyorum. Tabii daha iyi bir site haline gelirse de daha iyi olur.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Firble wrote:Açıkçası sitenin bu hali de ben çok seviyorum. Tabii daha iyi bir site haline gelirse de daha iyi olur.
Aynen site nedense her haliyle beni kendine çekiyor..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

açıkçası çok da değişmesi gerekmiyor.. hatta değişmesin zaten..

önemli olan, yukarıda bahsetmeye çalıştığım gibi neşredilen bazı yazıların önsayfada yerini alması.. çünkü bir web sayfasının en büyük olayı giriş sayfasıdır.. bu sayfada güncel olarak yenilenen güzel sunumlar olursa (fantastik içerikli hikaye, resim, download nesnesi, şiir, duyuru, haber vs) sitenin etkisi artacaktır..
Aurë entuluva...!!
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Ben anasayfaya artık çok az bakıyorum direk forum a yöneliyorum :)
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Belki ama işte frpworldde anasayfa her zaman bir sorundu. Sitenin forum dışı bölümlerinde de epey ilginç şeyler olmasına rağmen, hemen hemen hiçbir zaman bu bölümlere çok fazla yönlendiremedik sitenin sakinlerini. : ) ) )
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Firble wrote:Belki ama işte frpworldde anasayfa her zaman bir sorundu. Sitenin forum dışı bölümlerinde de epey ilginç şeyler olmasına rağmen, hemen hemen hiçbir zaman bu bölümlere çok fazla yönlendiremedik sitenin sakinlerini. : ) ) )
Ben bu lafın altında kalmam hemen ana sayfaya :mrgreen:
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Anasayfadan önce bir kitap tanıtımlarına bak. Ã?oğunu ben eklemiştim zamanında onların. : ) ) )
HARBE GİDEN
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Firble wrote:Belki ama işte frpworldde anasayfa her zaman bir sorundu. Sitenin forum dışı bölümlerinde de epey ilginç şeyler olmasına rağmen, hemen hemen hiçbir zaman bu bölümlere çok fazla yönlendiremedik sitenin sakinlerini. : ) ) )
Çok doğru saptamalar :clap:
Anasayfanın canlandırılması taraftarıyım. İnternet sitelerinde en önemli yer anasayfalardır, içerik bomboş da olsa albenili anasayfa hep dikkat çeker. Sürekli haberler güncellenmeli, yazılar eklenmeli, yeni bölümler oluşturulmalı bence. Görsel öğeler de zenginleştirilebilir. Fanteziyle ilişkili her şeyin haberi çıkmalı öncelikle. Hatta siteden haberler bile verilebilir. Kitap, film, yazar, çizer tanıtımları da onları takip etmeli. Bir de şu özellikle Firble'ın üzerinde çok çalıştığı ansiklopedi bir sözlük gibi düzenlenip ansiklopedinin anasayfaya bir erişim düğmesi eklenmeli.

Aslında yeniliğin en önemli göstergesi sitenin sisteminin ve temasının değiştirilmesi olacaktır. Ancak o zaman bir şeylerin değişiyor olduğunu hissedebiliriz sanırım...

Tabii bunlara kendini adayacak adamlar çıkmalı, kimseye yapın demiyorum... Benim yaptığım beyin fırtınası sadece.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Siteye blog sistemi eklenebilir. Herkes fantastik blog kullanabilir bence. İlginç olabilir. Bu blogların feedlerini de anasayfada falan tutabiliriz. Hem kişilerin kendi köşeleri olur hem de calılık gelir diye düşünüyorum :)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

şimdi güzel fikirler gelmeye başladı işte..
Aurë entuluva...!!
Post Reply