Kara Toprak

FRPWorld Diyarı ile ilgili aktif RP başlıklarının bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am
Contact:

Post by devrimk »

"Banim adım da Tarqhan..."

Birden bağrışmalar gelince kafasını o yöne çevirdiı korsanla sarhoşun ne yapacağını bekledi merakla.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 4316
Joined: Wed Oct 01, 2003 10:00 am
Location: istanbul
Contact:

Post by yeminer »

Archi kadına baktı, müşteri değilmiş! dedi kendi kendine. Kızdı mı? Evet ama çok değil. Müşteri olmasa da ihtiyacı olan şeydi.

"Geç önlüğü geçir üstüne ve müşterilere bakmaya başla." dedi. Bu kız iyi olmuştu. Kızın suratındaki şaşırma ifadesi bu kadar çabuk kabul beklemediğini net bir şekilde anlatıyordu.

"Durma kuzum öyle boş boş. Müşteri servis bekliyor çabuk çabuk!" dedi suratında hafif bir gülümseme ile.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 716
Joined: Fri May 28, 2004 10:00 am
Location: Arborea
Contact:

Post by Lysana »

Gözlerini sevinçle kocaman bir şekilde açtı..'' Harika'' dedi ellerini birbirine kavuşturarak..

Patronunun dediği üzerine,yeşil cübbesini çıkarıp tezgahın altına bi yerlere sıkıştırı verdi.
Beline beyaz önlüğünü çabucak bağladı.Kararlarını asla düşünmez sadece yapardı şuanda bu han da çalışmak istiyordu ve hiç düşünmeden harekete geçmişti, sonuçları kız için olumluydu..Henüz patronuyla tanışamasada hanın belki sakin bir anında tanışabilirdi.

şimdi han sahibini mutlu etme zamanıydı ve müşteleriler kızın ilgisini epey çekmişti,hepsi farklı bir müşteriydi ve hepsiyle konuşacak yeterli zamanı vardı..Ã?nündeki sarhoş ve korsanın dialoğunu işitmişti aralarında pek bir kızışma olmasa bile yaptıkları sohbet ilgi çekiciydi..Kızın ilk müşterileriyle konuşma vakti gelmişti yüzüne tatlı ve sıcak bir gülümseme yayıldı..

'' Merhaba değerli yolcular,elimden geldiğince bu han'da rahat etmenizi sağlıyacağım,saygıdeğer misafirlerimizin şuanda herhangi bir arzusu varmı?''
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 882
Joined: Fri Feb 10, 2006 10:00 am
Location: Ankara
Contact:

Post by Lydronk »

"Bizimki gelmiyor galiba..." diye hafifçe mırıldandı kendine Lydronk. Han fazlasıyla kalabalıktı; ama beklediği kimse içeri girmemişti henüz. Azıcık kalmış yahnisinin yanına biraz daha biraz isteyecekken, bariz bir biçimde gecikecek olan arkadaşının birasına gözleri takıldı: "Eh, o da geç kalmasaydı..!" dedikten sonra, gecikmeden bira ve yahnisini bitirdi. Kalabalık genelde çirkin olurdu. Gerçi kalabalığın içinde kaybolmak çok kolaydı, ama o yarım bıraktığı bir işi bitirmek niyetindeydi, sessiz bir yere gitmesi gerekliydi.

İçeri girenler durduğunda atının yanına çıktı. Ã?ıkmasıyla şok olması bir oldu: atların çevresinde kurdun biri dolanıyor, adeta atları koruyordu. Sonra içeri giren iki kurtlu adam aklına geldi. Onlardan birinin kurtuydu bu. Eh, atının korunmasına karşı çıkacak değildi; ama o köpekleri ve köpekgilleri hep korkutucu bulmuştu. Uzun süredir donakalmış, kurdu takip ettiğini fark ettiğinde o hayvan atının çevresinde tur atarken eyer çantasına gidip bir şey alamayacağını anladı ve içeri girdi. Ona servis yapan garson adam meşgul görünüyordu, ama önlük giymiş bir kız vardı; herhalde onun için eyer çantasından bir iki şey getirirdi.

Kıza yaklaştı: "Ee... Pardon... Acaba diyorum, atımın eyer çantasından bir şeyler getirmenizi istesem? Biley taşım olacaktı, onu, bir de 'Gizlenmişler' diye bir kitap olacaktı, kapağına yüzük resmi işlenmiş, onu. Ha, ayrıca bir defter var, onu da getirirseniz çok güzel olur!" dedi. Kesesinden bir çeyrek gümüşlük çıkardı ve kıza uzattı: "Gerçekten çok güzel olur! Kestane rengi at benimki!"

Sonra hancıya gitti: "Odalar dolmadan bir oda tutamak lazım dedim. şimdilik bir gece kalacağım. Ayrıca, Lydronk diye birini soran olursa gelip de, odama getirirseniz sevinirim."
Image
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 736
Joined: Wed Jan 03, 2007 10:00 am
Location: Grand Line
Contact:

Post by WeS_DeX »

Sarhoşla olan ufak çaplı atışmasından sonra bir bayanın sesini işitmişti. Son birasını az önce Archi'den istemek yerine bu güzel bayandan istemek daha mutluluk verici olabilirdi ama artık şansını kaybetmişti. Birasından bir kaç yudum aldı ve ayağa kalktı "Hey sarhoş... Suan da kavga edecek havamda değilim. Anlattığım gibi buraya gelmeden senin gibilerin inanamayacağı bir olay yaşadım." dedi ve "huuhhhhh" layarak barın çıkışına doğru gitti. Kapıyı sakince açtı ve rüzgarın esişini hissetti, tıpkı denizlerde olduğu gibi.

Han tepedeydi ve güzel bir yerdeydi. Manzara her ne kadar boş olsada çok uzakta gözüne bir harabe ilişti. "Hmm muhtemelen bir tapınak" diye düsündü. Sönmüş piposunu harladı fakat bu sefer içine garip bir bitki karıştırmıştı tütünün. "Ahhh işte bu rahatlatıcı olacak" piposundan bir kaç duman aldı ve yüzünü ekşitti biraz. şarkı söylemeye başladı tekrar, buraya gelirken söylediği şarkıyı anımsadı.

Gece olur fırtınalar baslar denizlerde
Gündüz olur korkular biter, güneşin ışığı vurur güverteye
Ahh nerde eski kokular, eski dostlar
İcelim hep beraber, serefe dostlar
Bırakın alsın rüzgar düsünceleri
Bırakın geride kalsın eski anılar


Sarkısı bittiğinde daha eğlenceli bir seyler söylemek geldi aklına...

İçelim, gezelim, görelim
Sallayalım kılıçlarımızı özgürlüğümüz için
Kıralım boş şişeleri bizler için
Yakalım, Yıkalım, Kıralım, Dökelim...
Hepsi bizim için, altın için, kaptan için


O sırada derin bir nefes aldı. Ne arkasında dolanan kurt ilgisini çekiyordu nede elindeki birayla dolu bardak. Piposundan bir nefes daha aldı..."İşte evindesin Donaef..."
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 716
Joined: Fri May 28, 2004 10:00 am
Location: Arborea
Contact:

Post by Lysana »

Kendisine yaklaşan müşteriyi dikkatlice dinledi ve isteklerini duyduktan sonra gülümseyerek '' Hayhay'' dedi ve han'ın dışarsındaki kestane renkli atın yanına gitti,hemen acele etmeliydiki müşterileri bekletmesin..

At'ın biraz ilersinde oturan kurt'u gördü,kurtlar sahiplerine sadık hayvanlar olsalarda yabancılara karşı tutumları çokda iyi sayılmazdı..Bu yüzden kurt'tan biraz sakınarak kestane renkli at'ın yanına gitti, atın kafasını biraz okşadıktan sonra müşterinin istediği malzemeleri atın eyerinden aldı,hepsini kucağına sıkıştırarak han'a geri döndü,elinde tuttuğu kitabın içinde neler yazdığını merak ediyordu bir yandan,konuşulcaklar listesine bu müşteriyide ekledi..

Kendisiyle konuşan adamın biraz ilerde han sahibine birşeyler söylerken buldu,hızlıca adamın yanına gitti..

" Efendim isteklerinizi getirdim" dedi sıcak bir tavırla,elindekileri adama uzatrıken tekrar konuştu " Başka bir isteğiniz varmı acaba ?"
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 882
Joined: Fri Feb 10, 2006 10:00 am
Location: Ankara
Contact:

Post by Lydronk »

Kızın kucağında bileytaşı, kitap ve defteriyle yanına geldiğini görüp gülümsedi: "Oh be, çok sağolun. Köpekler, kurtlar falan ödümü patlatır da..." diyip eşyalarını aldı: "şimdilik iyiyim böyle, tekrar sağolun." dedi. Odası için gerekli parayı ödeyip acelesizce odasına çıktı ve kitapla defteri masaya koyduktan sonra bıçağını bileylemeye başladı.
Image
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 281
Joined: Tue Jan 27, 2004 10:00 am
Location: Derfas
Contact:

Post by Dura »

içerinin karmaşası iyice canını sıktı.. bir süredir ayakta bekliyordu ama kendisiyle ilgilenen olmamıştı.. şöminenin yanındaki kırık sallanan sandalyeye hüzünlü bir bakış atıp Tarqhan'dan da müsaade isteyerek dışarı çıkmak için kapıya yöneldi.. kapının önündeki denizciye sakince:

geçmem mümkün müdür biraderim..? diye sordu..
Aurë entuluva...!!
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 736
Joined: Wed Jan 03, 2007 10:00 am
Location: Grand Line
Contact:

Post by WeS_DeX »

Dura wrote:içerinin karmaşası iyice canını sıktı.. bir süredir ayakta bekliyordu ama kendisiyle ilgilenen olmamıştı.. şöminenin yanındaki kırık sallanan sandalyeye hüzünlü bir bakış atıp Tarqhan'dan da müsaade isteyerek dışarı çıkmak için kapıya yöneldi.. kapının önündeki denizciye sakince:

geçmem mümkün müdür biraderim..? diye sordu..
"Hava oldukça güzel. İçerinin havası anlaşılan sizi de sıktı." dedi ve adamı süzdü daha önce belki hiç bu kadar nazik bir tavır takınmamıştı korsan "Buyrun" dedi gülümseyerek ve ilerledi tapınağa kaydı gözü tekrar. "Oradaki yapı hakkında bir bilginiz var mı? Bana eski bir tapınak gibi göründü ama yanılıyor olabilir..." dedi ve birasını adama uzattı "Sadece bir kaç yudum aldım. İcmek istersiniz umarım."
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 716
Joined: Fri May 28, 2004 10:00 am
Location: Arborea
Contact:

Post by Lysana »

Kız adama gülümsedi ve tekrar müşterilerine döndüğünde kapıdan çıkmak üzere olan adamı gördü,şimdi farketmişti adam bir süredir ayaktaydı onla ilgilenicek fırsatı olmamıştı kimsenin, müşterilerin memnuniyetsizce burdan ayrılmasını istemezdi sonuçta henüz burda çalışmaya yeni başlamıştı ve patronun gözüne girmeliydi..

"Efendim bekleyin bir dakika" dedi hızlıca kapıdan çıkmakta olan adamın yanına koşarak.
Yüzünde sıcak bir gülümseme vardı "Mazur görürsünüzki burda daha yeniyim ve elimden geldiğince siz değerli sakinlerimizi iyi ağırlamak isterim"dedi tatlı tatlı gülümseyerek

Hanın dışarsında duran korsanı farketti,korsan önündeki adama tapınakla ilgili birşeylerden bahsediyordu.."Beyler" dedi saçlarıını kulağının arkasına alarak " ikinizin sohbetini bölmek istemem,ama isterseniz sizi tekrar han'a alabilirmiyim,siz sıcak bir şöminenin önüne kurulurken bende size içinizi ısıtıcak şaraplardan getirirm" dedi davetkar bir tonla " Ayrıcı hikayelerinizi dinlmekten de mutluluk duyarım"
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 2082
Joined: Thu Feb 03, 2005 10:00 am
Contact:

Post by devrimk »

Belli ki yabanda yaşamaktan yabanileşmişti iyice Dura. Tıpkı kendisi gibi iletişim kurmakta zorlanıyordu. Ã?te yandan yanlız yaşamanın delirttiği hayvanlarla, bitkilerle konuşan insanlar da tanımıştı. Sabır göstermek belki de delirmemenin tek yoluydu. şöminenin yanında durdu oradan aldığı ateşle piposunu yaktı.

Sarhoş adama baktı, korsanın sözlerine bakılırsa o da en az bunun kadar içmişti. Sabah korkunç bir başağrısıyla uyanacaklar diye düşündü ve gülümsedi.
Alenthas
Forum Yöneticisi
Posts: 2670
Joined: Thu Oct 04, 2007 10:00 am
Location: Innsmouth
Contact:

Post by Alenthas »

"İlginç anılarını anlatır diye ummuştum, masal değil. Pöh!" ardından Alenthas Archi'ye dönüp. "Ayılmaya başladım, bir bardak daha uzatabilir misin, Arch-eee?" kahkaha attı. "Bu arada cidden, daha demin o korsan bozuntusunun dediklerinin zerresine inanan var mı?"
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı
Posts: 3268
Joined: Fri Jan 19, 2007 10:00 am
Location: Izmir
Contact:

Post by catboy »

"Oooo illa şaklabanlık mı yapayım? Nerede kaldı benim siparişlerim? Su istedik hala gelmedi. Olacak iş mi?" diye anlık bir patlama yaşadı genç büyücü.
Lysana
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 716
Joined: Fri May 28, 2004 10:00 am
Location: Arborea
Contact:

Post by Lysana »

Ã?nündeki iki adamın cevabını bekleyemezdi,handaki kızgın müşterinin sesini duymuştu,isterik olarak müşterinin yanına koşuverdi hemen...

"Beklettiğimiz için kusura bakmayınız istediğinizi hemen getiricem sizin için başka ne yapabilirim efendim?" yüzünde mahçup bir ifade vardı,ama yinede bilindik gülümsemesini yüzünden eksik etmiyordu..
Bir şehir,kalesini asla kaybetmez;
eğer onu taçlandıran duvarlar tuğladan
değil de insandan ise..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı
Posts: 4316
Joined: Wed Oct 01, 2003 10:00 am
Location: istanbul
Contact:

Post by yeminer »

Hadi bakalım dedi Archi kendi kendine. Bu hanlarında olayları bitmiyordu.
Sonra hancıya gitti: "Odalar dolmadan bir oda tutamak lazım dedim. şimdilik bir gece kalacağım. Ayrıca, Lydronk diye birini soran olursa gelip de, odama getirirseniz sevinirim."
"Bolca odamız var patron. Salonun en sonunda soldaki ilk oda senindir. Sabah şafak söktükten sonradan öğleden 3 saat önceye kadar kahvaltı var patron. Misafiriniz geldiğinde size haber gönderirim." dedi hancı, ilk yatmaya giden misafire.

"Oturacak yer mi? Salmir oturak getir" dedi hancı ve ellerindekileri dağıtan salmir misafirler için iki sandalye daha getirdi. Patron yeni bi çalışan daha almıştı. Hehe hoş hatun be diye düşündü.

Bu arada servisleri dağıtmış ortalıkta dolanıyor, müşterilerin soracağı isteyeceği birşeyler var mı diye dolaşıyordu.

--

Archee Alenthas a bir bardak bira daha verdi. İçelim patron dedi ve kendisine de bir bardak doldurdu. Sen de fazla kaçırma patron :) Sabaha sağlam kalalım dedi ve kupasını şerefe diye kaldırıp çeyreğini mideye indirdi.

Bu arada büyücünün sesini duydu. Hay aksi...

İçkiyi alıp büyücüye götürdü.

"Patron siparişin" dedi ve içkiyi büyücüye verdi.Sağlı dilerim büyücü. dedi ve yerine döndü. Yarın sabah yemek içkiler gelecekti. İlk gün beklemediği kadar içki tüketilmişti ve yarınki nevaleye ihtiyacı vardı.

Sabah bir sorun çıkmaz umarım diye düşünerek işine döndü hancı.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests