şimdiye kadar okuduğunuz en iyi kitap hangisi?

Genel olarak Fantastik Edebiyatla ilgili tartışmalar için…
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

LOTR bu başlıktaki çoğu kişide var sanırım ama yine de söyleyelim boru değil LOTR bu :D

Onun dışında ne severim ne severim... Ejderha mızrağı serisini unutuyordum az kalsın var mı böyle birşey ya
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Melekler ve şeytanlar - Dan Brown!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Belgariad.. kesinlikle.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

şimdi 1 tane deyip kıstırılmaz ki insan böyle köşeye..

sanıyorum en çok güldüğüm, en çok gerildiğim, en çok bilgilendiğim, en çok "vay anasını" dediğim kitabı seçmem gerekecek.. diğerlerine haksızlık etmemeye çalışarak Puslu Kıtalar Atlası diyorum..

bu öyle bir kitaptır ki anlatılmaz yaşanır..

Uzun İhsan Efendi'ye saygı ve hürmeti bir borç bilirim..
Aurë entuluva...!!
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Bak ilgimi çekti. Okumamıştım, bulup okumak lazım onu şimdi.
Image
EmberrLii
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EmberrLii »

Umberto Eco nun "Baudolino" su oldukça etkilemişti beni. Strugatski Kardeşler'in "Hard to be a

God" diye bir kitabı vardı, o da güzeldir. Bir de Alfred Bester'in "Star My Destination" ı var ki klasiktir zaten.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lydronk wrote:Bak ilgimi çekti. Okumamıştım, bulup okumak lazım onu şimdi.
Aynen, Dura sen reklam ajansı falan kur. Direk alıp okuyasım geldi yav :D
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Anayurt-Sürgün-Göç üçlüsü + Ã?rümcek Kraliçenin Savaşı Serisi + Nutuk + Ã?topya, devam eder gider :D
Moonwhisper
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Moonwhisper »

Avalonun Sisleri ve Silmarillion benim favorilerim.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Klasiklerden inatla okumadığım kitapların aslında oldukça iyi olduğunu, hobim uyuşan kişilerden duymak, merakımı cezbettirdi. Tüm mesajları okumama rağmen göremedim bu seriyi ama benim en sevdiğim kitap

Isaak Asimov'un "Vakıf" serisi...

benim için çok önemlidir, ki bu seriyi okumanın belli bir sırası olduğunu bilmeden 6 kitap birden okudum. Arada robot serilerinin de okunması gerekirmiş oysa. Bu yazarın hayal gücü ve kurgulama becerisi bence inanılmaz. Yüzüklerin efendisi ortaçağ temalı fantastik için ne demekse, bence, Vakıf serisi de gelecek zaman temalı bilimkurgu için o demektir.

Asimov kim derseniz; Robotların 3 yasasını yazan şahsiyet. Bilimkurgu'nun Tolkien'i ve belki daha da ilerisi. OKumayanlar kesin okusun (Efla kusura bakma...)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

10-12 sene önce astrid lindgren in güneş ülkesi(sunnanang) diye bir kitabını okumuştum. şu anda kitabın konusunu bile tam hatırlamıyorum ama bana çok dokunmuştu o zamanlar(çocuktuk tabi :D). muhtemelen yazılmış en iyi çocuk kitaplarından biriydi. bulsam da okusam tekrar :roll:
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Dura wrote:şimdi 1 tane deyip kıstırılmaz ki insan böyle köşeye..

sanıyorum en çok güldüğüm, en çok gerildiğim, en çok bilgilendiğim, en çok "vay anasını" dediğim kitabı seçmem gerekecek.. diğerlerine haksızlık etmemeye çalışarak Puslu Kıtalar Atlası diyorum..

bu öyle bir kitaptır ki anlatılmaz yaşanır..

Uzun İhsan Efendi'ye saygı ve hürmeti bir borç bilirim..
Tebrikler Dura, gerçekten çok güzel bir kitabı beğenmişsin. Ben bu kitabı askerlik sırasında okumuştum. Her şeyin düm düz bir mantıkla işlediği, son derece somut bir yerde bu kitabı okuduğumda o kadar çok etkilenmiştim ki... Bir de işin en ilginç yanı bu kitabı Adam Fawler'ın olasılıksız kitabından sonra okumuştum.

İkisini de okursanız anlarsınız, aslında her iki kitapta aynı şeyi bambaşka bir kurgu ve bakış açısından anlatıyordu ve bizim yazarımız amerikan best seller karşısında benim fikrim tam bir zafer ile ayrıldı. Bu kitabı o kadar çok beğendim ki, askerlik bitince ilk iş gidip Amat ve Kitab-ül Hiyel'i satın aldım ve ikisine de bayıldım.

Özellikle denizcilik kitaplarını, Master & Commander gibi kitapları seviyorsanız Amat'ı hararetle tavsiye ederim.

Puslu Kıtalar Atlası'nın sadece arka kapağında yazan ve kitabın içinde aslında birebir yer almayan pasaj bile sizi kitaba bağlıyor.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Post Reply