İhanetin İzinde (Orta Dünya - Ortak Öykü) - Yo

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Mark'ın cüce karakteri de geldi, Wes_Dex ile Possessed yazdıktan sonra ortak öykü devam edecektir... :)
Elrond size çok mühim bir görev verecektir... :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Wes_Dex yazmışsın, ama tabi benim hatam ileride düşünüyordum bunu ama şimdiden de belirtmeliydim Esgaroth'un denize kıyısı yok, dağlar arasında bir bölgede kaldığında gemiyle gidilemez. yani bir hata olmuş yazında, değiştirirsen iyi olur. ben ileride bir orta dünya haritası üzerinden yelreşim yerlerini göstermeyi planlıyorum ama şimdilik daha ortak öykü ayrıkvadi'de geçtiğinden gerek duymamıştım... :)
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Güzel başladınız, güzel de gidersiniz diye umuyorum. Olayların serilişi çok hoş gibi gözüküyor, parça parça olması da ayrı bir hoşluk. Bakalım, kendi gireceğim zamanı bekliyorum :P
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Wes_Dex kusura bakma, uyardım sen değiştir diye ama değiştirmemişsin, ben de coğrafi yönden yanlış bilgiler içeriyor diye sadece Esgaroth kısımlarını çıkartmak zorunda kaldım. Bir de ilk mesajıma resim ekledim haberiniz olsun... :)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

bakalım eh artık elronda dikkatlice sorularınızı sorun sonra ayrıkvadide bir daha onu göremeyeceksiniz... :D
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Catboy kusura bakma yaw :/ dünden beri cok sancılı bir diş ağrısı çekiyorum. Bu gece bir gram uyku girmedi gözüme. Neyseki az önce dişçiye gittim ve çekilmesi gerektiğini söyledi ve çekti :( Sabah sabah ağzımdaki bu iğrenç tat ve uyuşukluğun verdiği yamukluk ile bir özür dileyeyim dedim. Daha dikkatli olurum öykünün kalan kısımlarında.
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

WeS_DeX wrote:Catboy kusura bakma yaw :/ dünden beri cok sancılı bir diş ağrısı çekiyorum. Bu gece bir gram uyku girmedi gözüme. Neyseki az önce dişçiye gittim ve çekilmesi gerektiğini söyledi ve çekti :( Sabah sabah ağzımdaki bu iğrenç tat ve uyuşukluğun verdiği yamukluk ile bir özür dileyeyim dedim. Daha dikkatli olurum öykünün kalan kısımlarında.
Geçmiş olsun, Wes_Dex diş ağrısı kötüdür bayağı ya, umarım geçer yakında ağrın. Ya arkadaşlar, sıkıntı yaratan bir konu varsa belirtin lütfen, biliyorum başlarda pek size söz hakkı vermiyor gibi hissediyorum kendimi, ama Ayrıkvadi'de bilmediğiniz bir yerdesiniz sizin de yazabileceğiniz şeyler kısıtlı şu başlarda ama macera başlasın o zaman yazma hususunda bayağı bir özgür olacaksınız. Bence bu baştaki yerleri daha çok karakterinizin geçmişi hakkında bir şeyler yazarak kullanabilirsiniz, böylece biz sizin karakterinizi daha yakından tanımış oluruz.

Yani Elrond'a soracağınız soru yoksa bile karakterinizin o anki ruh halinden bahsedin, Elrond hakkında neler düşündüğünden ya da yakında gelecek olan savaş hakkında. Kısaca bana yazacak bir şey bulamıyorum gibi bir bahaneyle gelmeyin, çünkü yazabileceğiniz çok şey var. İlla aksiyon olsun, ben,m karakter kılıcımı sallasın diyen kesimden olmadığınızı bildiğimden zaten bu kadar ortak öykünün arka planıyla uğraşıyorum, yoksa Elrond size görev verdi hadi gidiyoruz diye kesebilirdim, bu kadar uğraşmazdım... :)

Lütfen rahatsız olduğunuz bir şey varsa buraya yazın, ben böyle kendimi kör gibi hissediyorum acaba bir şey mi oldu da yazmıyorlar diye kendimde hata arıyorum bu sefer de...
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

hemen cevap verebiliyor muyuz yoksa diğerlerinin de konuşup bir tam turun toparlanmasını bekliyor muyuz nedir bunun kuralı..?
Aurë entuluva...!!
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

elrond şimdi sizin görüşlerinizi bekliyor, ondan ben yazmıyorum daha ama siz kendi aranızda konuşabilirsiniz. Mesela Possessed'in Rohan hakkında dediklerine Dura hemen arkasından yanıt verebilir. İlerde de ben herkesin yazmasını beklemicem böyle, sadece Elrond herkesin görüşünü beklemek istiyor, ben de emir kuluyum bir yerde... :D
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Walter ve Mark bu akşama kadar yazmazlarsa ben devam edeceğim, artık Elrond ile konuşma şanslarını kaybetmiş olacaklar çünkü bir daha Elrond ile yüzyüze gelemeyeceğiz ortak öyküde haberiniz olsun... :)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Dura wrote:hemen cevap verebiliyor muyuz yoksa diğerlerinin de konuşup bir tam turun toparlanmasını bekliyor muyuz nedir bunun kuralı..?
Hakkaten, turn base bilgisayar oyunları gibi herkes sırayla mı yazsa yoksa konuşmak isteyen araya girse mi? Sıralı olursa oldukça düzenli olur ama ikili konuşmalarda aksaklık olabilir.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben Dura'nın sorusuna yanıt vermiştim zaten, karşılıklı konuşmalarda yazmaya devam edebilirsiniz... Ama onun haricinde sadece benden sonra tek sefer yazsanız daha düzenli olacaktır.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Dura'nın yazdıklarından sonra sanki Elrond artık daha fazla beklemez konuşma için gibime geliyor, ama ben yazarsam bu Elrond ile toplantı faslını bitiririm haberiniz olsun...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

ileride görev günlüğü de eklemeyi planlıyorum :D

ama şimdilik şöyle yapalım:

Ayrıkvadi Görevleri:
- Radagast Nerede?
Görevi veren: Elrond
Görevin amacı: Rhosgobel'deki evine gidip kayıp büyücü Radagastın yeri hakkında araştırma yapmak.

- Athelas!
Görevi veren: Elrond
Görevin amacı: Aragorn'un talimatlarına uyarak Ayrıkvadi'nin etrafındaki koruda athelas isimli otlardan toplamak
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hikaye hoş ilerliyor. Giderek orta dünya havasına daha çok bürünüyor. catboy da sanıyorum yüzüklerin efendisinin ayrık vadide geçen kısımlarını tekrardan bir göz gezdirmiş kurcalamış olacak ki hoş ayrıntılar var.

Bilbo'nun okuyacağı şiire aragorun yardım etmesiyle ilgili ayrıntı hoştu bence.

Birkaç tavsiye verebilirim belki.
Elflerin konuşmasının Osmanlı Türkçesi'ne benzemesi bana dahiane bir çevirmenlik örneği gibi görünmüştü. O havalarını çok güzel yansıtıyor. Belki o aromadan daha çok alırsak daha zevkle okuyabiliriz.

catboyun yazdığı kısımlarda bilgilendirici kısımlarla hikayeye ait kısımları bir şekilde fiziksel olarak ayırması belki daha güzel olabilir. Bu bir hikaye şeklinde olduğu için böyle bilgilendirici yazılara ihtiyaç var ama romanda gerek olmuyor. Böyle olursa nerde başlayıp nerde bittiğini bilerek bir roman havasına bürüebiliriz belki.

Görevlerin de bilgisayar oyunu gibi yazılması güzel olmuş :D

Vakit bulursam ve öykünün gidişatı el verirse benim de konuk karakterle katılma gibi bir niyetim var aslında. Bakalım nasıl bir şey olacak o kadarı da süpriz olsun hepimize.

--------------------------

Bir de aklıma önceden başladığımız yarım kalan orta dünya öyküsü geldi. Orada benim de bir karakterim vardı eldrındun hizmetkarıydı. Ey gidi =)

http://www.frpworld.com/modules.php?nam ... sc&start=0
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Post Reply