En önemli tarihi olay veya kişi
-
Death-Knight
- Kullanıcı

size katılıyorum ancak bu Mete Han'dan baslayan bir sürectir Teoman olsun Atilla,Bilge Kağan Osmanlı İmparatorlugu'nda Fatih Sultan Mehmet'in bizim icin onemini anlatmama gerek yok sanırım bu tarihler arasında onlarca daha kahraman vardır ve Mustafa Kemal ATATÃ?RK bizim tarihimizi degistiren en büyük kahramandır.Sadece Ã?anakkale'de,Samsun'da,Erzurum'da degil Hatay'ın elimizde kalmasının en büyük mimarıda yine Atatürk'tür.
My honor is my life,my life is darkness
-
neldoreths
- Kullanıcı

-
necroyunus
- Kullanıcı

-
Lord_Feanor
- Kullanıcı

her yönden çökmüş bir ülke ve milletten çok önemli bir güç yaratan(şimdilerde o gücü batırmak için ellerinden geleni yapıyor birileri, o ayrı) Atatürk ü ayrı bir yere koyuyorum.
ismi birçoğuna göre önemsiz gibi görünen jeanne d'arc kimsenin kolay kolay üstlenemeyeceği işlere girişmiş ve fransızlara millet olmayı öğretmiştir. bu nedenle tarih açısından çok önemli biridir.
ismi birçoğuna göre önemsiz gibi görünen jeanne d'arc kimsenin kolay kolay üstlenemeyeceği işlere girişmiş ve fransızlara millet olmayı öğretmiştir. bu nedenle tarih açısından çok önemli biridir.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Atatürk çok büyük bir kişiydi ancak ardından çok fena dağıttık. Bu sebeple, ne yazık ki, dünyayı değiştirecek kadar büyük bir etki bırakamadı. Hitler bile dünyayı daha çok etkilemiş olsa gerek. Koca bir kahramanı harcayan bir milletiz biz...
Dünya tarihinde en önemli gelişmeler zaten çağ geçişleri ile belirlenmiştir. İstanbulun fethi, Romanın dağılış, Kavimler göçü, Ateşin bulunuşu...
Tabii bunların da ötesinde ilk olarak dinlerin değil bilimin yolunu izlettiren aydnlanış çağları Rönesan ve Reform hareketleri...
En çok etkileyen kişiyi bulmak ise çok zor ama bazı öneriler getirebilirim;
1. Bilinen dünyanın yarısını ele geçiren ve dünya nüfusunun 4/10'una atalık eden Cengiz han
2. 1. dünya savaşının uzamasına sebep olmuş ve galip devletlere karşı kazandığı zafer ile diğer ezilen devletlere esin kaynağı olmuş Atatürk
3. 1. dünya savaşının gidiş hattını değitirebielcek olan Osmanlı Padişahının halifelik gücünü, arapları kışkırtarak yok eden Arap Lawrence.
...
Bu liste uzar gider bence. Aslında dünyayı en çok etkileyen kişiler bilim adamları olsa da bilim sadece bir ilerleyiş olduğundan ve insan hayatlarının kayıpları veya kurtarışları ile ilgilenmediğinden etkilenmemiş olarak gözükür. Oysa şu andaki pek çok cihazımızda kullnılan manyetik dalgaları kullanmamıza olanak sağlamış bilim adamı, radyasyonun etkilerini anlamamızı sağlayan Madam Curie gibi insanlardır dünyayı asıl etkileyen.
Dünya tarihinde en önemli gelişmeler zaten çağ geçişleri ile belirlenmiştir. İstanbulun fethi, Romanın dağılış, Kavimler göçü, Ateşin bulunuşu...
Tabii bunların da ötesinde ilk olarak dinlerin değil bilimin yolunu izlettiren aydnlanış çağları Rönesan ve Reform hareketleri...
En çok etkileyen kişiyi bulmak ise çok zor ama bazı öneriler getirebilirim;
1. Bilinen dünyanın yarısını ele geçiren ve dünya nüfusunun 4/10'una atalık eden Cengiz han
2. 1. dünya savaşının uzamasına sebep olmuş ve galip devletlere karşı kazandığı zafer ile diğer ezilen devletlere esin kaynağı olmuş Atatürk
3. 1. dünya savaşının gidiş hattını değitirebielcek olan Osmanlı Padişahının halifelik gücünü, arapları kışkırtarak yok eden Arap Lawrence.
...
Bu liste uzar gider bence. Aslında dünyayı en çok etkileyen kişiler bilim adamları olsa da bilim sadece bir ilerleyiş olduğundan ve insan hayatlarının kayıpları veya kurtarışları ile ilgilenmediğinden etkilenmemiş olarak gözükür. Oysa şu andaki pek çok cihazımızda kullnılan manyetik dalgaları kullanmamıza olanak sağlamış bilim adamı, radyasyonun etkilerini anlamamızı sağlayan Madam Curie gibi insanlardır dünyayı asıl etkileyen.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
şu saniye itibariyle bu başlığa Wizard of Quarks'ın katılması an meselesi.
Bu arada Darkgnome tebrik ederim çok güzel analiz etmişsin.
Hegel'in bu konudaki kelamları da dikkate değer.
Kısaca özetlemek gerekirse,
İçinde bulundukları çağa etki edebilen insanların yine içinde bulundukları çağın kollektif zihniyetini en mükemmel biçimde ifade edebilen insanlar olduğunu söylüyor.
Bir diğer değişle içinde bulundukları çağa hükmeden insanların sadece o çağa özgü olduğunu ve aslında o çağdan koparıp başka bir çağa getirdiğinde aslında son derece sıradan insanlar olacağını anlatmak istiyor.
Bu arada Darkgnome tebrik ederim çok güzel analiz etmişsin.
Hegel'in bu konudaki kelamları da dikkate değer.
Kısaca özetlemek gerekirse,
İçinde bulundukları çağa etki edebilen insanların yine içinde bulundukları çağın kollektif zihniyetini en mükemmel biçimde ifade edebilen insanlar olduğunu söylüyor.
Bir diğer değişle içinde bulundukları çağa hükmeden insanların sadece o çağa özgü olduğunu ve aslında o çağdan koparıp başka bir çağa getirdiğinde aslında son derece sıradan insanlar olacağını anlatmak istiyor.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı

Darkgnome çok iyi söylemişsin. Genellikle tarihsel çerçeveye bilimin entegre edilmemesi çok yapılan bir şey. Ama temele bakıldığında bilimin iyi ya da kötü her türlü şeyi etkilediği görülür. Galilei, Tesla, Newton, Dirac, da Vinci, Bell, vs... gibi insanların yaptıkları şeyler dünyayı değiştirmiştir. Bunun dışında Einstein'in 2. Dünya Savaşının sonucunu değiştiren küçücük katkısından bahsetmeye bile gerek yok sanırım. Bilim adına çok önemli bir gelişmeydi ama belki insanlığın sonunu getirebilecek bir şey.Darkgnome wrote:Bu liste uzar gider bence. Aslında dünyayı en çok etkileyen kişiler bilim adamları olsa da bilim sadece bir ilerleyiş olduğundan ve insan hayatlarının kayıpları veya kurtarışları ile ilgilenmediğinden etkilenmemiş olarak gözükür. Oysa şu andaki pek çok cihazımızda kullnılan manyetik dalgaları kullanmamıza olanak sağlamış bilim adamı, radyasyonun etkilerini anlamamızı sağlayan Madam Curie gibi insanlardır dünyayı asıl etkileyen.
Bu arada...
Kendimi kötü hissettim biraz...Bogus wrote:şu saniye itibariyle bu başlığa Wizard of Quarks'ın katılması an meselesi.
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..." Einstein
-
Possessed
- Site Çizeri
Oo, zor soru. Bunu tam yanıtlamak pek mümkün değil bence. Tabii "tarihi olay" denince akla siyasi ve askeri olaylar geliyor, Darkgnome'un yorumu müthiş bu noktada. Thomas Edison diyebiliriz örneğin, 20. yüzyılı değiştirmiştir buluşlarıyla, şu anda çoğu şeyi sanırım onun çalışmalarına borçluyuz, ilk basamak oydu. Ayrıca bana göre tıkanan bilimin önünü açan Albert Einstein'ı da saymak isterim, ki WizardofQuarks da bahsetmiş ondan; ama bir savaştan referansla. Nikolai Tesla da sevdiğim bilim adamlarındandır, Tesla'nın adını gördüm WizardofQuarks'ın iletisinde.
Hmm ateşin bulunması diyorum
Tüm insanlığı her açıdan değiştirmiştir, hayat biçiminden beslenme alışkanlığına her şeyi. Çok mu geri gittim?
Mustafa Kemal Atatürk demek biraz romantik bir yanıt bence. Ama Türk tarihi içinde soracak olursanız şüphesiz en önemli karakterdir. Ã?ünkü bir ulusu yok olmaktan kurtarıp üstüne bir de o geri kalmış ulusa çağ atlattırmayı başarmıştır. Tek yönlü bir lider de değildir, bulaşmadığı iş yok. Avrupa'nın yüzyıllar süren gelişimini birkaç yılda başarmıştır. Yoksa tarih savaş kazanan liderlerle dolu; ama kaç tanesi yok olmuş bir ülkeden o dönem şartlarında modern bir devlet yarattı? Yani Türklerin yaşaması gerekiyormuş diyorum, neyse konumuz bu değildi.
Hmm ateşin bulunması diyorum
Mustafa Kemal Atatürk demek biraz romantik bir yanıt bence. Ama Türk tarihi içinde soracak olursanız şüphesiz en önemli karakterdir. Ã?ünkü bir ulusu yok olmaktan kurtarıp üstüne bir de o geri kalmış ulusa çağ atlattırmayı başarmıştır. Tek yönlü bir lider de değildir, bulaşmadığı iş yok. Avrupa'nın yüzyıllar süren gelişimini birkaç yılda başarmıştır. Yoksa tarih savaş kazanan liderlerle dolu; ama kaç tanesi yok olmuş bir ülkeden o dönem şartlarında modern bir devlet yarattı? Yani Türklerin yaşaması gerekiyormuş diyorum, neyse konumuz bu değildi.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Zamanında bu soruyu TOEFL sınavında sormuşlardı. Ama soruda aynı zamanda neden öyle bulduğunuzu da anlatın diyordu. Ben Aya ayak basılan tarih demiştim. Astronomiyi de bildiğim için anlatması kolay olmuştu. Ancak gerçekten tüm insanlığı düşündüğümüzde bu tarihin en önemli tarih olarak görülmesi mümkündür. Hani olur da insanlık Dünyanın dışındaki gezegenlere yayılırsa bir gün sanırım bu tarih ateşin bulunması kadar neredeyse önemli olacak. Sonuçta içinde yaşadığımız gök cismi dışında bir gök cismine ayak basmış olduk. Bence bu birçok başka tarihi gelişmenin önüne geçebilecek bir olay.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>