Oyun

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

catboy wrote:
Darktimes wrote:
lightflarer wrote:iwd 1-2, bg 1-2 ve ek paketleri yeterince geliştirir bence
Cahillik olsa gerek ki kısaltmalardan pek birşey anlamıyorum :roll:
İyi bari bir tek ben anlamadım diye düşündüğümden bir şey diyememiştim... :D (Ama sanırım bg, Baldur's Gate serisi olmalı)
iwd: Ice wind dale
bg: Baldur's gate
nwn: Never winter nights
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lightflarer'ın demek istediği Icewind Dale 1-2 ve Baldur's Gate 1 (ek paketi: "Tales of the Sword Coast") ve Baldur's Gate 2 (ek paketi: "Throne of Bhaal") yeter de artar. Kesinlikle katılıyorum, bu iki seri kadar uzun bir oyun görmedim hayatımda. Baldur's Gate 2'yi ilk oynadığımda yaklaşık bir ay boyunca hiç kalkmadan oynamıştım. Hatta loading screen tip'lerinden biri şuydu: "While your characters do not need to eat or drink, please remember that YOU DO. We do not want to lose any dedicated players!"

Yani: "Karakterleriniz yemek veya içmek zorunda değiller, ama siz zorundasınız. Kendisini bu oyuna adamış oyuncularımızı kaybetmek istemeyiz."

Ve doğru da, hiç bilgisayar başından kalkmayan birisinin şişmanlayacağını düşünürsünüz ama ben Baldur's Gate II oynarken hiç kalkmıyordum, yemek yemek için bile. Zayıflamıştım yahu!

Neyse, o zamanlar da İngilizcem çok kötüydü, bu oyun sayesinde ilerlemiş oldu bir hayli.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Aklıma gelmişken ekliyeyim:
http://www.sorcerers.net/Games/BG/index.php

Bu sitede
Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Icewind Dale
Icewind Dale 2
Planescape: Torment
Pool of Radiance: RoMD
Neverwinter Nights
Neverwinter Nights 2
The Temple of Elemental Evil
Forgotten Realms: Demon Stone
Dragonshard
Dungeons & Dragons Online
Dragon Age

oyunları için açıklama, çözüm, farklı fotoğraf ve ses eklentileri, hatta görev eklentileri mevcut.

Baldur's gate'in grafikleri biraz eskidir, Baldur's gate 2'yi ve bu siteden indireceğiniz Baldur's gate Tutu'yu yüklerseniz Baldur's Gate 1'i 2'nin grafikleri ve ırk, sınıf seçenekleriyle oynayabilirsiniz.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Dragon Age gerçekten de güzel oyun, ama hikayesi çok klişe, hiç sürükleyici, merakta bırakacak bir yanı yok. Ama oynanış, karakterler, mekanlar muhteşem, grafikler ve seslendirmeye girmeye gerek bile yok, aşmış o kısımları. Ama bir Kotor'un ilk oyunu kadar güzel bir hikaye sunamadılar nedense bir daha...
Darktimes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darktimes »

Değerlendirmeye alayım şu oyunları bir :evil:
Ultima bırakılmaz, ara verilir ;)
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

devrimk wrote:Baldur's Gate
Baldur's Gate 2
Icewind Dale
Icewind Dale 2
Planescape: Torment
Pool of Radiance: RoMD
Neverwinter Nights
Neverwinter Nights 2
The Temple of Elemental Evil
Forgotten Realms: Demon Stone
Dragonshard
Dungeons & Dragons Online
Dragon Age
Ã?oğunu biliyorum. Dragonshard strateji oyunudur zaten, D&D Online da WoW gibi paralıdır. Onun dışında Planescape'te combatın çok yavaş olduğu ve bol bol combat olduğu söylenir. Demon Stone'da aksiyon oyunudur, Salvatore tarafından yazılmıştır, tırt bir hikayesi vardır, bol bug bulunan ve pek anlam ifade etmeyen bölümlerde geçer falan.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Seç beğen al artık, Darktimes... Dön dolaş aynı oyunlar denir oldu, pek yeni oyun denmez gibime geliyor artık... :)
Post Reply