vay, bak sen şu işe.. sağlam oldu bu giriş ha..?Bogus wrote:...Ama mesela benim karakter de diğer taraftan "3 düzine warg", bir başkasınınki de "öbür yönden 1 düzine ork gördüm, onlar da geliyor" diyebilir. Tek demek istediğim yolumuz bu olacaksa bunun da bir düzene oturtulması gerektiği.
eyvallah,
tek tek mantık silsilesini açıklarım ama lüzum yok.. zamanım ise ondan da az.. sanıyorum yanlış yerde yanlış şeyi savunmaya çalışıyorum..
neyse, düzeltecek birşey yok ve mesajımı yekten siliyorum.. yalnız ortak öyküyle FRP oyunu mantığını birbirine karıştırmamanız gerekliliğini hatırlatmam gerekecek.. burada sevgili Catboy'un kurgusunda ilerliyoruz.. ancak bu bir frp oyunu değil.. ve Catboy da GM değil..
herkesin sırası geldiğinde, diğerler kahramanların yaptığı seçimlere, inisiyatiflerine, sözlerine vs tüm davranış ve düşünüşlerine müdahale etmeden ve öykünün mekaniğine de ters düşmeden hikayeyi devam ettirmesidir burada amaç..
yani evet oradaki dağlara fül çıkarsaydım haklı olabilirdin sevgili Bogus..
ama gidişatımız gün geçtikçe öyküden frp ye, oyuna dönmeye başladı.. örneğin, yukarıda biryerlerde geçen gün uyarmama rağmen hala geriye dönük açıklamalar ve anlatımlar konu ilerlemesine karşın devam etmekte.. şu haliyle içinde bulunduğumuz ve katkı sağamaya çalıştığımız şey bir öykü olma şansından hayli uzak.. herkes kendi karakterini oynuyor yalnızca.. o yüzden, bir oturum sırasında karakterinizi hikayeye sokamadıysanız ve illa o anki hareketlerini yazmak istiyorsanız bunu hikaye anlatma becerinizi kullanarak öykünün devamlılığına engel olmayacak şekilde yapmalısınız..
yani tabii ki benim karakterim de grupla beraber indi.. ancak hikaye ilerlediği için uçarken yaşadıklarımı o an yazmam doğru olmaz.. yeri geldikçe bundan hikaye akışını bozmadan bahsederim.. eğer gerekiyorsa..
anlatabildim mi çok emin değilim ancak şu an başım kalaba ve daha çok uğraşamayacağım.. sevgili Catboy senden ricam son yazdığım mesajımı silmendir çünkü ben beceremedim silmeyi şimdi bakınca forumdan.. bugün-yarın kaldığım yerden devam ederim, şimdilik Eolin sizinle beraber hareket eden sessiz eleman olarak dolaşabilir..