Uyku Hakkında

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Post Reply
Firble
Forum Yöneticisi

Uyku Hakkında

Post by Firble »

Değişik bir öykü olmuş. Özellikle öykünün sonunda insan şaşırmayı başarıyor. Konu, nasıl desem, biraz fazla hüzünlü ama belki böyle konuları da okumaya ihtiyacı var bazen insanın.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

İlginç şeylere gebe olduğunu tahmin ediyorum bu hikayenin. Sunum çok hoş; çoğu ifade de kulağa bayağı hoş geliyor. Kısa olduğu yadsınamaz; ama devam edecğini tahmin ediyorum. Ölüm'ün yaşamı üzerine bir öykü olacak gibi. Ölüm'ün basit bir vergi tahsildarı gibi rutin bir işe sahip olması gibi nitelikler sezdim, ama bakalım :)

Devamı güzel olur. O yüzden devam etmek gerek bence :D

Edit: Ha, bir de farkettim ki ölen karakteri isimsiz, anonim bırakmışsın. Bu çok işe yarar, çok özelliklidir tabii, ama kimi durumlarda özne karşıklığına yol açabilir; bu durumda yapılması gereken en mantıklı şey ana karakterin gözünden isimsiz karakteri isimlendirmektir sanırım. Ã?rneğin ana karakterin dikkatini simsiyah saçlar çekiyorsa, isimsiz olan karaktere 'siyah saçlı' denilebilir. Bu hem ana karaktere dair ipuçları verir; hem de karakteinr anonimliğini korunmuş, hatta vurgulanmış olur.
Image
Ferilien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ferilien »

Firble:Sasırtabildiysem sevindim amacım biraz da buydu.Saskınlık yaratmayı saglayan sanırım sıradan bi öykü gibi yazmam oldu.Hüzünlü oldugu da dogru,ama Ölüm baslı basına hüzünlü bi durum zaten degil mi :)
Lydronk:Gercekten cok yapıcı bi elestiride bulunmussun.Ã?ykümü bir daha okuyunca farkettim bazı yerlerde Ölüm den mi yoksa baska birinden mi bahsettiğim belirsiz olmus.Ama bu kadar hata olur diye düşünüyorum :) Kısalığına gelince..öyküyü yazarken saat cok geçti dikkatimi fazla veremeden yazdıgım icin bi şekilde çabuk sonlandırdım.Sanırım uyku, yazmaktan daha cazip geldi o an.Bir de üzerinde pek düşünerek yazdıgım bir öykü degil aslında.Hani olur ya bi sarkı dinlersiniz pat diye aklına bir seyler gelir..Bu da öyle bi anda geldi aklıma.Unutmamak adına yazdım daha cok.Bu sebeple de devamını getirmek gibi bir düşüncem yoktu :)
<strong><br></strong>
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

İyi yapmışsın kardeş... Bazen en iyi hikayeler o şekilde yazılanlar oluyor.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Lydronk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lydronk »

Firble'a o noktada katılıyorum, sitede rep sistemi olsaydı +rep vermiştim şuanda :P

O kadar hata tabii anlaşılabilir; hatta uykun varken yazdıysan; bayağı hoş olmuş :) Bu hikayenin devamı değil belki; ama başka hikayelerini de okumak isterdim, sen koy, gerisini ben hallederim :P
Image
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben bunun böyle kalması gerektiğini düşünüyorum, böyle kısa ama insanın okurken yüreğine işleyen bir ürperti taşıyan stilde yazmışsın. Her bir cümlen o kadar nakış gibi işlenmiş ki, sanki o cümleler sırf senin bu yazın için varlar. Abartmıyorum, gerçekten de bu kısa öykün beni o kadar etkiledi ki. Umarım daha başka yazılarınla da bizleri etkilemeye devam edersin, kardeş.

Ölümü ilk kez bu kadar farklı ve özgün bir şekilde ele almış bir yazıyı okudum ve devamını da sakın yazayım deme, böyle kalsın çünkü böyle bir bütün halinde olmuş yazın. :)

Bu arada Lydronk'un eleştirisine ben katılmıyorum, ben okurken hiç karıştırmadım karakterleri, kimin kim olduğu (tabi diğerinin neyin nesi olduğu yazının sonuna doğru ortaya çıksa da) isim olarak belirtmesen de belli oluyor...

Bu güzel öyküyü siteye giren herkesin okuması istiyorum, bu yüzden bir hafta boyunca sabit olarak kalsın, hak ettiği değeri bulsun değil mi? :)
Ferilien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ferilien »

:D Catboy: Böyle bir yoruma 32 dişimi birden gösterip bütün sevincimi göstererek gülüyorum hayatımda duyup duyabileceğim en güzel iltifat bu sanırım.Üstelik bir de sabitlemişsin öykümü teşekkür ederim.Tekrar öykü yazar mıyım bilmiyorum ama yazarsam umarım aynı etkiyi bırakabilirim okudugunuzda.Yorumuma tekrar çocuklar gibi şen gülüşümle son veriyorum :D
<strong><br></strong>
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

çok güzel.. çok huzurlu ve hafif bir müzik gibi akıp gidiyor..

bana yıllar evvel yazdığım bir kısa öyküyü hatırlattı bu küçük hikaye.. du bakalım bulabilecek miyim.. bulursam eğer atarım ocakbaşına..
Aurë entuluva...!!
Ferilien
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ferilien »

Dura: begenmene sevindim.müzik gibi akıp gitmesine gelince yazarken dinledigim sarkı yanlıs hatırlamıyorsam tori amos- winter dı.büyük ihtimalle o sarkının verdigi esinle bir de daha önce söyledigim gibi uykusuzlugun etkisiyle böyle oldu.senin öykünü de simdi okuyacagım :)
<strong><br></strong>
Post Reply