dwaxer wrote:Ropörtajda dikkatimi çeken şey, Efla birkaç kere üst üste, hatta ısrarla, "yönetici lazım, işlerle ilgilenecek, elini taşın altına sokacak, sinerji oluşturacak kişiler lazım!" diyorsun. Ben şahsen tam olarak hangi işlerden bahsettiğini anlamadım; bu konuyu açabilir misin biraz acaba?
.
Tabii bahsederim.
Aslında yapmak istediğimiz işleri daha önce sitenin başlıklarında tartışmıştık. şunları şunları yapsak fena olmaz diye konuşuyoruz hep. Ben eskisi kadar fazla vakit ayıramıyorum. Eskiden günü büyük bölümü sitedeydim şimdi birkaç saatle sınırlı kalıyor. Başka insanların da bir şeylerin ucundan tutması en azından "tamamben bu işin sorumluluğunu alıyorum" demesi lazım.
Aslında çoğu insan site için emek harcıyor ama bir yöneticiden farklı olarak bekleyeceğimiz şey ona lazım olduğu zaman bir işi yapacağına güvenmemiz. Ve kendi seçtiği bir alanda devamlı bir şeyler yapıyor olmasaı.
Konuyu biraz daha açayım.
şimdi moderatörlük mantığı genellikle bir bölümle ilgili oluyor. O bölümdeki mesaj hareketinden sorumlu olmak kurallara uymayan mesajları ayıklamak (neyse ki şu sıralar pek öyle bir problemimiz yok eskiden çok olurdu) O bölümü yalnızca denetlemek değil o bölümün aktif olmasını da sağlamak oluyor...
Aslında demek istediğim şeyin en güzel örneği şu an aktif olarak çalışan moderatörlerimizde var bende çok güzel birer örnekler. Ocakbaşı için zamanında bogusun yaptığı şimdi catboyun yapmakta olduğu şey... Sadece hikayeleri denetleyip düzenlemediler. Ocakbaşını daima canlı tuttular gerektiğinde kendileri bir şeyler paylaştılar insanları okumaya yorum yapmaya teşvik ettiler. Yarışmalar düzenlediler. Firble aynı şekilde kendi bölümünde değişik başlıklar açarak değiğişik projeler yürüttü.
şimdi göz korkutmak gibi olmasın. En az bu kadar yapacaksınız siz de demeyelim. Ama hevesli olun bir şeyler yapmak isteyin yeter. Destek lazım olduğunda kimseden destek çıkmazsa ben yapılan işe vaktim olduğunca destek çıkacağımı söyleyeyim cesaretlendirici olaraktan.
İlgilenen arkadaşlar yapmak istedikleri şeyi düşünsünler ilgili bir bölümü seçsinler olmadı öneriyle gelsinler. şu sarayı kalabalıklaştıralım. İşleri de bir sistematiğe bağlayalım artık. Daha hızlı yol alırız frpworld olarak.