devrimk wrote:Ben de zombi olacağım taliplisi yoksa. Aklıma şöyle bir fikir geldi. Gerçek hayatında profesör olan Albert Romero hain bir büyücü tarafından öldürülüp zombiye çevrilmiştir. Üstün zakası arasıra gidip gelmekte fakat hem hantal vücudundan hem de konuşma yetisi kaybolduğu için bu zekasını gösterememekte iç çatışmalar yaşamaktadır. Ã?rneğin şöyle sahneler geliyor aklıma:
Romero kendine yardımcı olacak asistnına gitmeye karar verdi.
"Bir yolu olmalı mutlaka bir yolu olmalı." diye düşündü.
Labaratuarından içeri girdi, asistanı onu fark etmemiştir. Yanına yaklaştı asistanı ani bir hareketle döndü gözleri çılgınca bir korkuyla açılmıştı, kaçmaya çalıştı. Romero konuşmaya çalıştıysa da ağzından boğuk bir hırıltı çıktı bu asistanını delice bir paniğe sürükledi çığlıklar atmaya eline ne geçerse Romero'ya doğru atmaya başladı. Romero asistanının çığlıklarını bastırmak için eliyle ağzını kapamaya çalıştı. Asistanı yumruk ve tekmeler atarken elini sıkıca bastırdı, çıt diye bir ses duydu, asistanın boynu kırılmıştı. Yeni vücudunun muazzam kuvvetini hesaba katmamıştı. Romero üzüntüyle asistanını itekledi sanki hayata dönmesini bekler gibiydi. Beklentisi gerçekleşmeyince asistanın kafasına doğru baktı beyni kim bilir ne kadar lezzetliydi? Ne de olsa okumuş yazmış bir adamdı, hiç bir şey düşünmeyen aptal köylülerden daha lezzetli olmalıydı mutlaka. Üstelik karnı da açıkmıştı, aptal asistanı madem yardım etmemişti o zaman karnını doyurmasına yardımcı olsundu.
Fikirler aklında dolaşırken Asistanının beyninin elinde olduğunu fark etti, afiyetle sıcak beyni yemeye başladı.
Yazdıktan sonra pek komik gelmedi doğrusu, neyse üzerinde çalışırım biraz.
Yok bence gayet komik olmuş, hatta EB alacak kadar komik.
Devrimk hoş geldin. şimdi biz basit sistem oynadığımızdan klasik sistemlerden farklılıklarımız olacak; bunlardan biri de zombiler de konuşabilir. Ama sen bu becerini hemen geliştiremedin, namevt konuşması ses telleriyle olmadığı için ilk zamanlar bocaladın ama daha sonra birkaç beyin yiyerek Necrotox'taki büyücülerin de yardımıyla artık rahatça konuşabiliyorsun.
.
Evet arkadaşlar düşünüp taşınalım son kararlarımızı verelim.
Bir Zombi Albert'imiz var.
Edmond son kararın hortlak mı (biliyorsun değil mi common dilide Ghoul deniyor)
Aegron vampir
Fmc hepsini oynarım diyorsun, tanıtımları bir daha okuyup en beğeneceğin karaktere karar ver istersen
şimdi bir de tiplerin grup içi rollerine bakalım:
Vampir; insan içine karışıp casusluk ve bilgi toplama, sosyal etkileşimler konularına bakması lazım, hırsızlık da gelir elinden
Zombi, mumya kas gücü savaşçı
İskelet, Hortlak vurucu savaşçı, hortlak ayrıca hırsız rollerine de gidebilir sanırım
Hayalet, her türlü casusluk, keşif
Lich, iyileştirici ve menzilli saldırı büyücü ve bilişmsel araştırmalar vs
devrimk wrote:şöyle zincirli topuzlu zincir zırhlı bir zombi olabilir miyim?
Tabii olabilirsin;
Tablodaki değerlerden,
Dayanım: +8(+5) olacak (aldığın her fiziksel hasardan 8 düşeceğiz yani)
Saldırı / Hasar: 0 / +11 olaacak (zincirli topuz kullanımı 8 tık harcatıyor)
Gizlenme de minimum değer olan -5 olsun çünkü o zincirlerle ayaklı çangırak gibi ses yapacağın belli.
Bu Hortlak kavramı türk efsanelerindeki hortlak ile aynı değil mi? Ã?ünkü o efsanelerdeki hortlaklar biraz daha aklı başında, kız bile kaçıran tipler de?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Edmond wrote:Bu Hortlak kavramı türk efsanelerindeki hortlak ile aynı değil mi? Ã?ünkü o efsanelerdeki hortlaklar biraz daha aklı başında, kız bile kaçıran tipler de?
Sevgili Edmond Türk efsaneleri hakkında pek bilgim yok ama evet, hepinizin biraz da olsun aklı başında. Canavar görünüşlü ve hatta canavar içgüdüleri güçlü tipler olsanız da kişilikleriniz baskın. Zaten o yüzden bu göreve seçildiniz. Etraftaki yüzlerce ve hatta binlerce (evet ordu resmen) namevtlerden farkınız var. Rolünü yaparken içinden geldiği gibi gidebilirsin; başlangıç değeri zeka:0, ikna:-4 demişim ama o ikna canlılarla olan iletişiminde, korkunç gözüktüğün için o kadar cezalı. O sayılar değişebilir diye söylemiştim (+ veya - yönde) ama örneğin göz korkutmalarda kafadan hemen hepiniz +5 alırsınız yazmaya gerek görmedim. Demek istediğim bir başka namevti iknaya çalışırsan ceza almazsın.
Neyse bir iki hortlak resmi koyayım (aslında bir tane komik görmüştüm çok güzeldi, sonra kaybettim onu. Komik namevt resmi bulmak da bayaa zor; sitemizin yetenekli ressamları şuna bir el atsa )
.
Last edited by dwaxer on Mon May 10, 2010 4:20 am, edited 1 time in total.
.
Yahu Aegron Tvaylayt filan yalkışıklı bir tip yaparsın sanmıştım karakterini.
Bu arada karakterlerimize kısa bir özgeçmiş, isim cisim de düşünelim, vampir, hortlak diye mi hitap edeceğiz hep. Canlıyken neydiniz, nasıldınız vs... Devrimk'nın zombisi çok iyi yansıtıyor eski yaşam yeni yaşam çatışmasını teprikler Devrim! Bu arada EB:+3 bonusun var, ilk zarına ekleyeceğim kısmetse.
Evet Fmc karar verdin mi karakterine?
Bir kişi daha alabiliriz, oyuna istek olursa. Esprili olmak tercih sebebidir.
.
şimdi arkadaşlar şöyle bir kural getiriyoruz:
Anlayışla karşılayacağınızı zannediyorum çünkü konseptimiz için gerekli bu
Aranızdan bazılarının beslenmesi gerekiyor: Vampirin kan içmesi, hortlak ile zombinin de et yemesi lazım şöyle diyelim 1 gün beslenmezseniz zarlarınıza -1 ikinci gün -2 daha yani -3, üçüncü gün -6 diye gittikçe güçsüzleşeceksiniz. Günde bir kere biraz beslenmek sizi zinde tutacaktır. Tabii ben senaryo sırasında "acıkmaya başladın, yemek arzuluyorsun" vs gibi hatırlatmalarda bulunacağım. Tercihiniz canlı insan ama hayvan da olur yani.
Edmond wrote:Ben et istediğimi zaten oyunda da belirttim.
Tam istediğim karakter tipidir karşısındakine yemek gözündekiyle bakan piskopat bir hortlak. Ã?nüne gelene saldıran bir tip.
Bu arada hocam. karakter eğer bir insana dalmak isterse (zarı tutturamazsa -ki tuttursa da ben dalarım ona-) adama dalışın tasvirini ben yapsam ya
Tabii istediğin gibi dalabilir ve de tasvirini yapabilirsin Yalnız dediğimiz gibi, hepiniz biraz olsun aklı başında olduğunuz için bu göreve seçildiniz. Amaç önüne çıkanı katletmek değil de verilen görevi yerine getirmek olduğunu unutmayalım.
Canlıların da heroları var, sizin gibi namevtleri nasıl öldüreceklerini bilen. Ben olsam fazla göze batmamaya çalışırdım; ne de olsa Zander kasabasına kadar yolunuz epeyce uzun.