2d6 Basit Oyun Sistemi (Deneme Ölü Klübü YORUM)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

DM den tehditler :-P
Başarıcaz uleyn! :D
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:DM den tehditler :-P
Başarıcaz uleyn! :D
:mrgreen: Yok tehdit değil vallahi! Sadece koşullar göz önüne alındığında Frodo'nun yüzüğü Hüküm dağına götürmesinden daha zor sizin göreviniz. :D Ã?ünkü bir de işin dönüşü var. Bir avuç namevt insan memleketinde seyahat edip, hem de taa en kalabalık yerleşimlerin olduğu yere gidecek de, mezar soygunculuğu yapacak da bir de geri dönecek. Yani haritaya bakıyorum, bana zor bir görev gibi geliyor. Ama imkansız değil.

Bu arada Devrim senin zombinin ikna:+1 veriyorum, çok ikna ediciydin çünkü. Yalnız onun ismi Albet mi, Romero mu, yoksa Zack mi anlayamadım :-P

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Harita olsa elimizde sisler vadisinden çıkınca yola girmeden dümdüz güneye Burakin'in hizasına kadar sonra da batıya gitmeyi önerirdim fakat haritamız yok galiba.

Neyse çıkar bakalım düşmanları zombilik yapalım biraz.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Eski hayatında Albert Romero'ydu. Tanıyorum sanki bu ismi diyenler için:
http://www.imdb.com/name/nm0001681/

Artık Zombie Zack!
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Bence belli bir can sınırım olsun benimde yoksa ben önüme geleni emip canımı tavan yapabilirim kısa bir süreliğine de olsa God Mode'a geçerim :-P

Olsun ya biz hallderiz o işi Frodo bile başardı ufacık boyunlan biz burada zombi hortlak ve vampiriz biz mi başaramıycaz :-P
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer bu verdiğin artıları sen tutuyorsun galiba değil mi?

Bir de eksi verme konusunu nasıl düşünüyorsun onu merak ettim. şimdi benim saldırım 0, +5 savunması olan birine vurmam oldukça düşük ihtimal 3-4 kere ıska geçsem -1 mi olacak saldırım? Bu zayıf yeteneklerin daha da zayıflaması anlamına gelmez mi?

Yoksa iknası yüksek biri ikna edeceği yerde adama saldırıp öldürmeyi tercih ederse mi ikna yeteneğine eksi alacak?
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

duruuun. hemen geliyorum kalkmasın araba koşuyorummmm :D
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

devrimk wrote: Bir de eksi verme konusunu nasıl düşünüyorsun onu merak ettim. şimdi benim saldırım 0, +5 savunması olan birine vurmam oldukça düşük ihtimal 3-4 kere ıska geçsem -1 mi olacak saldırım? Bu zayıf yeteneklerin daha da zayıflaması anlamına gelmez mi?
Evet bu konuda birşeyler yapılması lazım ki dwaxer düşünmüştür herhalde buna birşey. Eğer bu şekilde olacaksa dwaxer in sizin bu görevi bitireceğinize iddaya girmem sözüne katılmak zorunda kalacağım.
devrimk wrote:Yoksa iknası yüksek biri ikna edeceği yerde adama saldırıp öldürmeyi tercih ederse mi ikna yeteneğine eksi alacak?
E yani öyle olur herhalde. Yada şöyle birşey yapılabilir iknası diyelim adamın en üst seviyeye yani +5 ulaştığı zaman belli bir süre eksi almasın mesela.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

Kemiketor
Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

fmc wrote:Kemiketor
Image
Hoşgeldin! :mrgreen:
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Fmc, rolünü ilk okuduğumda, çenesi kopup yere düşmesi filan komikti (+2 EB) ben herhalde iskelet oldun zannettim, ama karakterin resmi resmen Lich"e benzemiş. Tam olarak seçtiğin tipin hangisi olduğunu söyler misin acaba.

devrimk wrote:Dwaxer bu verdiğin artıları sen tutuyorsun galiba değil mi?
Bir de eksi verme konusunu nasıl düşünüyorsun onu merak ettim. şimdi benim saldırım 0, +5 savunması olan birine vurmam oldukça düşük ihtimal 3-4 kere ıska geçsem -1 mi olacak saldırım? Bu zayıf yeteneklerin daha da zayıflaması anlamına gelmez mi?
Yoksa iknası yüksek biri ikna edeceği yerde adama saldırıp öldürmeyi tercih ederse mi ikna yeteneğine eksi alacak?

Devrimk ben kendim tutuyorum değerlerinizi; takım tamam olsun başlığa da atarım görmeniz için.

Ã?ncelikle eksi verme durumunu artı verme durumundan az yapmaya çalışacağım. Artılar 1 ve daha küçük değerlerde daha çabuk gelecek ama +2, +5 arasında yükselmek için takdire şayan performanslar gerekecek.

Değerlerin değişmesinin gelen zarlarla pek ilgisi olmayacak. Mesela senin karakter daha baştan zeka ve ikna özelliklerini ilerletti ve biz bunlar için hiç zar atmadık. Bu biraz benim keyfime kalmış gibi görünüyor evet, ve elimde hassas terazi olmadığından haksızlıklar da olabilir ama elimden geldiği kadar objektif olmaya çalışarak, yapılan role göre, yaşadığınız tecrübe doğrultusunda bu değerler değişiyor. Bu sistemin özü bu, biraz da oyun hakeminin kararına saygı duyup son sözü ona bırakarak, arada atladığı yerler olduğunu düşünüyorsanız hatırlatabilirsiniz tabii.

Tabii daha yeni tecrübe ediyoruz ama ben bu tip bir uygulamanın, "ben seviye atladım, çevikliğime 1 puan, gücüme 1 puan ekliyorum, +2 tuzak bulma, +3 diplomasi yükseltiyorum!" şeklindeki klasik uygulamadan daha hoş olduğunu düşünüyorum. Yani gerçekten kullandığın yetenekler gelişecek, zaten normalde böyle olmaz mı; pratik yapmak mükemmele ulaştırır! Savaşta sık sık ıska da yapsan önemli değil, çünkü bu da aslında sana bir tecrübe kazandıracak; yani zarda aldığınız kötü sonuçlar düşürmeyecek özelliklerinizi. Ancak yapılan kötü bir eylem, örneğin ikna yeteneğini ele alalım; ikna edebileceği kişiyi yanlış bir söz ederek ikna edemezsen eksi alabilirsin ama eğer zaten ikna etmeye niyetin yok ve kesersen bu eksi getirmez. Yaa biraz da bunlar duruma göre gelişecek zamanla göreceksiniz ama şundan emin olun ki, size daha çok avantaj kazandırmaya çalışırım daima.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

dwaxer wrote:.
şimdi arkadaşlar şöyle bir kural getiriyoruz:
Anlayışla karşılayacağınızı zannediyorum çünkü konseptimiz için gerekli bu
Aranızdan bazılarının beslenmesi gerekiyor: Vampirin kan içmesi, hortlak ile zombinin de et yemesi lazım :mrgreen: şöyle diyelim 1 gün beslenmezseniz zarlarınıza -1 ikinci gün -2 daha yani -3, üçüncü gün -6 diye gittikçe güçsüzleşeceksiniz. Günde bir kere biraz beslenmek sizi zinde tutacaktır. Tabii ben senaryo sırasında "acıkmaya başladın, yemek arzuluyorsun" vs gibi hatırlatmalarda bulunacağım. Tercihiniz canlı insan ama hayvan da olur yani. :-P
.
Bu kural üzerine tekrar düşündüm; rakamlar çok abartılı olmuş. Bunu şöyle değiştiriyoruz: eğer 5 gün ila 1 hafta beslenilmezse (zar atıp belirleyeceğim) bu zayıf düşmeler başlıyor. Yani minimum 5 gün aç durabiliyorsunuz rahatlıkla, gerçi açlık size rahatsızlık veriyor ama fiziksel kondüsyonunuzda bir eksilme olmuyor ilk 5 gün kadar.

.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Araya giricem ama demem lazım, sınava çalışıyordum da kafam dağılsın diye siteye baktım ve işte sizin oyununuzu okudum, gerçi önceden okumuştum başlarını. Neyse fmc gerçekten çok süper yazmışsın, gülmekten öldüm hele sadece sırıttığını kendi biliyordu lafını okuyunca bıraktım kendimi direk, iyi ki oyuna katılmışsın, renk katacağın belli olmuş şimdiden. :) neyse devam edebilirsiniz dedim ben diyeceğimi. :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

:D Evet, "Ölüler Kulübü"nde çok güzel RP'ler oluyor gerçekten. Konsept çok hoş, arkadaşlar da esprili. Benden bol bol espri bonusu (EB) alacaklar ve inşallah güzel bir hikaye çıkacak bundan. Cidden bundan güzel Fantastik-Komedi olur gibime geliyor, ilerde maceralarınızı romana çevirmek istiyorum. :mrgreen:

Edmond, şöyle yapalım: Sen Hortlak iradene sahip olma ya da olmama olayını kafana takma, eğer dayanamaz saldırırsan bunu ben yazayım; sen bilinçli hareketlerini yaz. Ancak şunu biliyorsun ki, canlılara yaklaşık 3 metre kadar yaklaşırsan manyaklaşabiliyorsun, (haritada 2 kare diyelim) bunun bilincinde olarak yaklaşmamayı, uzak durmayı seçebilirsin.

Devrimk, yalnız böyle olmuyor, Lich olmadın, dahi zombiyi oynuyorsun; fikirler süper akıyor, zeka puanı yolda yani, " cüzzamlıyız biz" fikri mükemmel uydu, beni şaşırtmaya devam edin.

Herkes bir şeyler yazsın diye bekliyorum, zarları sonra sallıcam.

.
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

çok eğlenceli oldu bu ya. ben kendini lich sana zavallı bi iskeletim. öyle deli cesareti olan bişey. o resimdede kendimi öyle görüyorum. umarım devamı akar gider. hayırlısı bakalım :)
Post Reply