Baldur's Gate

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
Post Reply
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Sadece okuduğumu hatırlıyorum. Keşke okuduğum yeri verebilseydim ama bu bağlantı ile idare etmeni rica edeceğim.

Code: Select all

http://1d4chan.org/wiki/Minsc
Mavi yazıların üstüne basarak gerekli bilgiye ulaşabilirsin.

Bu arada araştırmayı yaparken onca zamanda Minsc hakkında dahi bazı şeyleri unuttuğumu fark ettim. Minsc'in yanlış hatırldığım cümlelerinin doğruları ve en sevdiğim ama yazmayı unutmuş olduğum bir kaç repliği daha.

"Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

"Fall on my sword, evil, I won't be as gentle!"

"Butt kicking for goodness!"

"Less talk, more fight!" (Ã?oğunlukla üstüne tıkladığınızda alabileceğiniz bir cevap)

"Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVIL!!"

"No effect?! I need a bigger sword!" (Hasar düşürme özellikli yaratıklara saldırırken.)
Minsc'in Boo'su Minyatür dev uzaylı hamster, oyunda bununla ilgili kanıt yok fakat editörle hamsterin statlarına bakarak normal bir hamster olmadığını anlamışlar.
Boo
HP: 2/2 XP: 1
Armor Class Resistances
Base -1 Fire 0% Cold 0%
Crushing 0 Missile 0 Electricity 0% Acid 0%
Piercing 0 Slashing 0 Magic 100%
Magical fire 0% Magical cold 0%
THAC0: 1 Slashing 0% Piercing 0%
Number of Attacks: 4 Crushing 0% Missile 0%

Abilities Morale Saving Throws
Str 9 Int 9 Morale 10 Death 1 Breath 1
Dex 25 Wis 9 Breaking Point 5 Wands 1 Spells 1
Con 3 Cha 9 Recovery Time 60 Polymorph 1
Lore 0 Luck 0
http://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_ ... ce_hamster

Ayrıca
"Swords, not words!"
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

Alenthas wrote:
catboy wrote:şimdi ben baldur's gate oyununu hiç oynamadığımdan soruyorum bu oyunu bu derece klasik yapan öğeler size göre nelerdir? yani ben oynamayı planlıyorum da yani benim bu oyunu neden oynamam gerektiğini size göre açıklayabilir misiniz? yani bu oyun size göre hangi yönleriyle güzel?
Klasik yapan şey Black Isle'ın ta kendisidir. RP ögelerinin gelmiş geçmiş bütün oyunlardan daha geniş olduğu bir oyundur. Bunun yanı sıra parti karakterlerinin birbirleri içinde konuşması, kavga etmesi, hatta partiden çıkıp birbirlerine saldırmaları bile mümkündür. Aynı zamanda olan / olmayan şeyler sonucunda, ya da başka bir karakterle aşk yaşamaya başladığınız / başladıkları zaman bu karakterlerin alignmentinin bile değişmesi! Ana hikayesi, içeriği, şuyu buyu... şimdiki oyunlarla Baldur's Gate'i kıyaslarsak (grafiklerle bile) Baldur's Gate 9.9 alır.

Mesela sokaktaki bir çocukla bile konuşsak size bir şey söyler. Tabii bazen "Pffffft!" şeklinde sesler çıkartabiliyorlar ama birisiyle konuştuğunuz zaman genellikle başına gelen şeylerden yakınırlar ve orada biter.
Baldur's Gate 2 Gamespot.com sitesinin tarihindeki en yüksek notlu oyunlardan biri (9.2). Cidden gamespot için çok yüksek bir not. Grafikleride eski olsada rahatsız edici değil yüksek çözünürlükte oynarken. Hatta güzel bile.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

devrimk wrote:
Darkgnome wrote:Sadece okuduğumu hatırlıyorum. Keşke okuduğum yeri verebilseydim ama bu bağlantı ile idare etmeni rica edeceğim.

http://1d4chan.org/wiki/Minsc
Mavi yazıların üstüne basarak gerekli bilgiye ulaşabilirsin.

Bu arada araştırmayı yaparken onca zamanda Minsc hakkında dahi bazı şeyleri unuttuğumu fark ettim. Minsc'in yanlış hatırldığım cümlelerinin doğruları ve en sevdiğim ama yazmayı unutmuş olduğum bir kaç repliği daha.

"Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

"Fall on my sword, evil, I won't be as gentle!"

"Butt kicking for goodness!"

"Less talk, more fight!" (Ã?oğunlukla üstüne tıkladığınızda alabileceğiniz bir cevap)

"Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVIL!!"

"No effect?! I need a bigger sword!" (Hasar düşürme özellikli yaratıklara saldırırken.)
Minsc'in Boo'su Minyatür dev uzaylı hamster, oyunda bununla ilgili kanıt yok fakat editörle hamsterin statlarına bakarak normal bir hamster olmadığını anlamışlar.
Boo
HP: 2/2 XP: 1
Armor Class Resistances
Base -1 Fire 0% Cold 0%
Crushing 0 Missile 0 Electricity 0% Acid 0%
Piercing 0 Slashing 0 Magic 100%
Magical fire 0% Magical cold 0%
THAC0: 1 Slashing 0% Piercing 0%
Number of Attacks: 4 Crushing 0% Missile 0%

Abilities Morale Saving Throws
Str 9 Int 9 Morale 10 Death 1 Breath 1
Dex 25 Wis 9 Breaking Point 5 Wands 1 Spells 1
Con 3 Cha 9 Recovery Time 60 Polymorph 1
Lore 0 Luck 0
http://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_ ... ce_hamster

Ayrıca
"Swords, not words!"
ilk oyunun bir yerlerinde aslında Boo'yu Minsc'e Elminster'ın verdiği belli oluyordu, adam ciddi ciddi konuşuyordu Boo ile :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Evet, bu TOB eklentilerini yükledikten sonra, oyuna girmeden önce "configiration" seçeneği var; ordan bütün özellikleri en yüksek bilgisayar ve grafik seçeneklerine getirince; artık oyun içindeki grafikler olsun, sesler olsun gözle görülür biçimde düzeliyor.

Bir de benim merak ettiğim: hep "good" yönelimde oynuyorum, acaba sadece "evil" yöneliminde çıkan senaryolar var mı; mesela Dritzz'in ana yurdu Mezzoboranzan'a girilebiliyormuş filan? :roll: (çok spoiler vermeden lütfen)
Yanımızdaki yardımcıların da kendine has questleri oluyor ve onları kaçırdığımızı biliyorum gerçi (pek sevmiyorum ekibi değiştirmeyi)

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.

Evet, bu TOB eklentilerini yükledikten sonra, oyuna girmeden önce "configiration" seçeneği var; ordan bütün özellikleri en yüksek bilgisayar ve grafik seçeneklerine getirince; artık oyun içindeki grafikler olsun, sesler olsun gözle görülür biçimde düzeliyor.

Bir de benim merak ettiğim: hep "good" yönelimde oynuyorum, acaba sadece "evil" yöneliminde çıkan senaryolar var mı; mesela Dritzz'in ana yurdu Mezzoboranzan'a girilebiliyormuş filan? :roll: (çok spoiler vermeden lütfen)
Yanımızdaki yardımcıların da kendine has questleri oluyor ve onları kaçırdığımızı biliyorum gerçi (pek sevmiyorum ekibi değiştirmeyi)

.
Farklı görev çıkıyordur muhakkak. Aynı görevleri farklı biçimde de bitirebiliyorsun. (Son anda ihanet edip görev vereni öldürmek vs.)
Kara elflerin bir şehrine gidilebiliyordu ama Menzoberanzan değildi sanırım, üstelik kötü olmakta gerekmiyordu.

Drizztle ilgili:

BG1'de azmedip Drizzt'i öldürür ve silahlarını alırsanız ve bu karakterinizi bg2'ye import ederseniz karşılaştığınıza Drizzt sizi hatırlıyor ve sizinle direk savaşa tutuşuyor.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Menzoberazzan'a girilemiyor, başka bir Drow şehrine gidiyoruz, daha küçük bir şehir burası tahminimce (Menzoberazzan'ı gördüğümden de değil gerçi ama :P ).

Bu şehirde süpriz bir isimle karşılaşıyoruz.

Jarlaxle
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Bu arada TOB eklentisinin çok az bir bölümünü oynadım, sadece giriş kısmını.
Druid olarak girdim öylesine; birden kendimi Stonehenge gibi bir yerde buldum, dedim nooluyoruz, yoksa druid olmayla mı bir ilgisi var. Peşimden biri gelmiş beni öldürmeye, dedim aga sen necisin, neden yani neden? Meğerse o da Bhaal'in çocuklarından biriymiş ve tam olarak anlayamadım ama sanırım "İskoçyalı" filmindeki gibi, Bhaal'in çocukları ne kadar azalırsa ya da öldürdüğünün gücünü almak filan gibi bir şey söz konusuymuş, ya da mirasçı mı olcan :mrgreen: evet çok da olaya bulaşmak istemedim ilk bölümü tamamen bitirmeden ama anlaşılan gelen çocuk kardeşlerinin peşindeydi, daha önce de başka kardeşlerini öldürmüş ve bundan bir çeşit fayda sağlayacaktı.

Tabii beni öldürmeye gelmişti ama birden karşısında bir ayı bulunca kendi parça parça oldu arkadaş! :-P

.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar Baldurs's gate serisi alabileceğimiz bi yer biliyo musunuz. GOG.com steam tarzı ucuz böyle? =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Oyun her aligment'a uygun şekilde ilerliyor, sadece ana iskelet pek değişmiyor ama onun dışında cidden oynattığınız karakteri hissedebiliyorsunuz. I love BG
And i still wonder if you ever wonder the same!...
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

HULKMAN

Image

Ã?ift-el kılıcı ile düşman wizardlarını tek vuruşta kıyma haline getiren (!?) :-P half-orc kahramanımızın parmağındaki büyülü bir yüzük sayesinde (resimden pek belli olmasa da) karizma:18 !! :mrgreen:

.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

dwaxer wrote:.

.
yok öyle bir menzoberranzan yalanı, oyunu her türlü olası kombinasyonla en az bir kere bitirdim ben daha önce. Ust Natha var drow şehri olarak, istersen oraya girmeden direkt Adalon'u katlederek karanlık altından çıkabiliyorsun ama acayip bir deneyim, para ve eşya kaybı oluyor, oyun kısalıyor ve Jarlaxle falan gibi karakterlerle tanışmamış oluyorsun.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sevgili Günlük... :-P

Evet, ilk dragonum, hem de "Shadow Dragon"u katletmiş bulunuyorum. :D iğrenç namevt varlıklarıyla Amn bölgesinde huzur bırakmayacaklardı ama neyse ki Hulkman "son of Baal" oralardaydı da karanlık güçlerin hepsini ışığıyla eziverdi. :mrgreen:

Savaş taktiğim şöyleydi:
Hulkman tek başına melee... :D (eveeet!..) Minsc dahil olmak üzere diğerleri ranged weaponlar ile çevreye dağılmış ve küçük küçük hasarlar vermekte. Bazen dragon Hulkman'i 100 metre öteye savurduğunda, dragonu peşinden koşturmak ve zaman kazanmak gibi bir görevleri vardı. Neyse ki Hulkman kendine çabuk geliyor ve "haste" potion etkisinde koşa koşa dragonu dövmeye geri dönüyordu.

Kızlar hariç diğer herkes "haste" potion içmişti hızlıydılar yani. Hulkman'da, protection from evil, iksirle str:21, iksir ve eşya ile mind shield, ayrıca shield, luck büyüleri filan vardı. Dövüşün yarısında Hulk'u bir ara kenara çekmek ve iyileştirmek zorunda kaldım. Bu arada Minsc ve Yoshimo ve Aire'nin summon monsterleri dragon'u oyaladılar. Jahira da durmadan cure basıyordu baş kahramanımıza. Hulkman"in sağlığı tekrar fullenip dövüşe geri döndüğünde ise artık gölge-ejderin ilk baştaki aşağılayıcı tavrından eser kalmamıştı. Kendi gölgesine yapıştı sonunda.

Gruptan herkes yaralanmıştı, hatta Minsc eksiye düşmüş de ilk başta Aire tarafından yapılan "Aid" büyüsü sayesinde taşıdığı geçici ekstra can sayesinde ayakta kalmış :mrgreen: hemen iyileştirilmeler yapıldı vs.

Ejderin ganimetleri tabii ki en merak ettiğim konuydu:
Ã?eşitli değerli taşlar ve paranın yanısıra değişik iki madde vardı: Biri "DragonScale" bu ejderin siyah pullarından zırh yapılabilirmiş; bakalım nasıl bir şey çıkacak. Diğeri de bir parşömen; bu kağıtta 3 değişik büyülü eşyanın birleştirilerek "Dwarwen Hammer" gibi sanırım relic bir silahın nasıl yapılacağı tarif ediliyormuş.
Gidip "Bridge" bölgesindeki ustayla görüşeceğim, bakalım ne diyecek. Ancak bendeki şu meşhur mavi bir taş vardı onu herhangi bir silaha ekleyemiyor, anladığım kadarıyla özel bir şey (belki de bir kırık kılıç oluyordu) istiyor. Bu dragonscale için de özel bir zırh mı ister yoksa herhangi bir zırha ekler mi bilemiyorum artık.

Neyse aslında benim kafayı taktığım bir kızıl ejder var; bu gölge ejderi öldürdükten sonra kızılı da hayli hayli öldürürüm gibime geliyor.

İmza
Dragon Slayer Hulkman

.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Abi ne güzel anlatmışsın canım çekti oynayasım geldi yine ha.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis Entreri wrote:Abi ne güzel anlatmışsın canım çekti oynayasım geldi yine ha.

Oyna valla; :D eski bir oyun ama benim böyle fantastik grup yönetmeli ve tur usülü (evet koşturmayı sevmiyorum) oyunlar çok hoşuma gidiyor. BG ise tam bir klasik. (gerçi son oyunları bilmiyorum sanırım Dragon Age filan gibi BG konseptinde grafik manyağı oyunlar da varmış ama senaryolarıyla efsanenin pabucunu dama attı dedirten bir oyun henüz çıkmadı herhalde)

Ben bitirmemiştim de o yüzden yeniden başladım. Biraz da işim kolay olsun diye power-play yaptım, 2.Ed. kurallarını filan inceleyip Half-Orc Fighter ile girdim oyuna. Bunu bitirip bir de kısmetse eklenti paketi var onu da bitirmek istiyorum.

Bir bilene Not:
Hakkatten şu ilk başta bulduğumuz mavi pommel midir nedir, silaha takılabilen bir mücevher var; yok mu bilen onun için hangi silahı bulup götürmem lazım usta demirciye?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
Artemis Entreri wrote:Abi ne güzel anlatmışsın canım çekti oynayasım geldi yine ha.

Oyna valla; :D eski bir oyun ama benim böyle fantastik grup yönetmeli ve tur usülü (evet koşturmayı sevmiyorum) oyunlar çok hoşuma gidiyor. BG ise tam bir klasik. (gerçi son oyunları bilmiyorum sanırım Dragon Age filan gibi BG konseptinde grafik manyağı oyunlar da varmış ama senaryolarıyla efsanenin pabucunu dama attı dedirten bir oyun henüz çıkmadı herhalde)

Ben bitirmemiştim de o yüzden yeniden başladım. Biraz da işim kolay olsun diye power-play yaptım, 2.Ed. kurallarını filan inceleyip Half-Orc Fighter ile girdim oyuna. Bunu bitirip bir de kısmetse eklenti paketi var onu da bitirmek istiyorum.

Bir bilene Not:
Hakkatten şu ilk başta bulduğumuz mavi pommel midir nedir, silaha takılabilen bir mücevher var; yok mu bilen onun için hangi silahı bulup götürmem lazım usta demirciye?

.
Silahın ismini hatırladım "Equalizer" şurada toplanacak parçaları yazıyor.
http://www.ehow.com/how_4487704_forge-e ... -gate.html

Çok iyi bir kılıç değildi hatırladığım kadarıyla.
Post Reply