Baldur's Gate

Mucit Gnomların hayal makineleri, pc, konsol oyunları hakkında her sey..
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

arkadaşlar ne oldu bu iş?
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

lightflarer wrote:arkadaşlar ne oldu bu iş?
Benim Baldur's gate CD'im bozulmuş. Download ediyorum. Ã?nümüzdeki pazartesiye hazır olur.
Karakter olarak kimse söylemiyor ben yazayım bari: Paladin ya da Fighter-Cleric olacağım.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Ben Bard -> Sorcerer -> Mage tarzı bir karakter olcam.
Bende herşey hazır, bir ara multiplayer olayını denerim abimle beraber.
Been there. Seen that. Got the scars.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben açtım multiplayer bölümünü, TCP/IP vs kısmını tıklayıp, ( biriniz host olacak ve gönderdiği numarayı) "join game" yazıp vs bağlanacağız. Yıllar önce heroes3 oynardık böyle. Ben host olmayayım bilgisayarım en zayıf. Bekliyorum sabırsızlıkla. Oyun öncesinde bir google-wave wave'i açalım BG için, haberleşiriz böylece kolaylıkla.

Karakter olarak, ben dediğim gibi hepsini oynarım o yüzden en son söyleyeyim. şimdi tuzak bulucu ve kilit açıcı birine ihtiyaç var; Artemis eğer bard olacaksan bunu sen yapabiliyorsun herhalde?

.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Tamam o zaman herkes karakter konusunda kararsız ben yazayım kendi karakterimi.

Lyr, the Blazing Chick
Elven Sorcerer, Female
Neutral Good

Ã?ncelikli abilityler: Intelligence, Constitution
Kullandığı silahlar: Sling, dagger
Bildiği büyüler:
1. seviye -> Armor, Blindness, Burning Hands, Magic Missile, Identify
2. seviye -> Melf's Acid Arrow, Invisibility, (Strength veya Mirror Image).
3. seviye -> Haste, Vampiric Touch

Artemis ---> Sorcerer
devrimk ---> Fighter / Cleric? Paladin?
dwaxer ---> ???
Alenthas ---> ???
lightflarer ---> ???
????????? ---> ???

Belirsizlikler çok arkadaşlar hadi bir el atın şu duruma.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Ben şimdi deneme amaçlı açtım TOB multiplayer kısmını. Pre-generation character diye bir bölüm vardı oraya girip bir karakter hazırladım, sonra da export ettim; herhalde artık bu karakteri kullanabileceğim, çünkü deneme amaçlı (single player) oyuna başladım, import seçeneği ile kullandım hemen bu karakteri (sadece isim filan ayarlanabiliyor)

şimdi yalnız çok süper bir karakter oldu bu; acaba bir yanlışlık mı var? :mrgreen:
Karakter Elf - Fighter/Thief/Mage multi-class
Leveller her biri 11-13 arası
HP:110
Thieflik desen Pick pocketi 35 bıraktım, diğerleri 125-150 arası (zaten ayakta dururken yarı gölge gibi gözüküyor.
Büyüler desen level-6 büyüye kadar yapabiliyor
Thaco'suna filan bakmayı unuttum heyecandan ama gruptaki herkes böyle olacaksa çok iyi; şimdi herkes multiplayer power play yapsın arkadaşlar. :D

Böyle mi başlayacağız, bir de single player senaryo üzerinden mi gidiliyor, nasıl oluyor Devrim, tecrübeli arkadaşlar biraz anlatabilir mi acaba?

.

Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Benim yarattığım karakter SoA içindi sen TOB açmışsın. şahsi fikrim SoA ile başlmamaız yönünde ama siz daha iyi bilirsiniz bana hepsi uyar. SoA da açtığın karakterlerin büyük bir kısmı 7-8 level arası başlayacaktır. Dual-class gittiğinde 6-6 bölünüyor genelde.

Single Player senaryo üzerinden gidiyor oyun, hatırladığım kadarıyla hepimiz kafeslerin içinde başlıcaz SoA'da olduğu gibi.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Hımmm... Ben tank falan olurum herhalde.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Artemis Entreri wrote:Benim yarattığım karakter SoA içindi sen TOB açmışsın. şahsi fikrim SoA ile başlmamaız yönünde ama siz daha iyi bilirsiniz bana hepsi uyar. SoA da açtığın karakterlerin büyük bir kısmı 7-8 level arası başlayacaktır. Dual-class gittiğinde 6-6 bölünüyor genelde.

Single Player senaryo üzerinden gidiyor oyun, hatırladığım kadarıyla hepimiz kafeslerin içinde başlıcaz SoA'da olduğu gibi.
Oyunda şöyle bir numara yapılabiliyor, ToB'da karakter yaratıp onu SoA'ya import edebiliyorsun böylece yüksek seviyeli oluyor karakter. Tabii seviye atlaması daha uzun sürüyor ama oyun kolaylaşıyor.
dwaxer wrote:.

Böyle mi başlayacağız, bir de single player senaryo üzerinden mi gidiliyor, nasıl oluyor Devrim, tecrübeli arkadaşlar biraz anlatabilir mi acaba?

.
[/b]
Oyunu açan kişi ana karakter oluyor diğerleri, Minsc, Jaheria gibi yan karakterler oluyor.
Ben de Fighter/Cleric olmaya karar verdim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:
Artemis Entreri wrote:Benim yarattığım karakter SoA içindi sen TOB açmışsın. şahsi fikrim SoA ile başlmamaız yönünde ama siz daha iyi bilirsiniz bana hepsi uyar. SoA da açtığın karakterlerin büyük bir kısmı 7-8 level arası başlayacaktır. Dual-class gittiğinde 6-6 bölünüyor genelde.i.
Oyunda şöyle bir numara yapılabiliyor, ToB'da karakter yaratıp onu SoA'ya import edebiliyorsun böylece yüksek seviyeli oluyor karakter. Tabii seviye atlaması daha uzun sürüyor ama oyun kolaylaşıyor.
.
Evet denedim SoA ile aynı karakter 5-6 level oldu -ki bu durumda triple multiplayer yapmak anlamsız olur, yükselmesi çok yavaş olacağından dolayı.

Devrimk dediğin gibi yaparsak, oyun can sıkıcı derecede kolaylaşacak gibime geliyor, önümüze gelenei çabucak kese kese yürüyeceğiz yani. Ben her halükarda karakterlerimi hazırlıyorum ama hapishaneden başlayacaksak normal SoA seviyesinde başlayalım bence de. Zaten neyin nerden çıkacağını bilmek aşırı derecede avantaj veriyor. (ben bazen daha kapıdan bakmadan içeri fireball sallıyorum, önceden bildiğim için ne olduğunu :mrgreen: )

Benim "thief"li bir karakter olacağım kesin belli oldu grubun gidişatına göre. Ancak söyleyeyim chaotic-good olurum ve pick-pocket de yapmam! (thief alan olsaydı druid-healer filan olacaktım)

.
lightflarer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by lightflarer »

monk yada sorcerer olurum ama monk daha ağır basıyor, hatta evet monk olurum
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Devrimk'nın dediğini gören oldu mu? :D Ã?yleyse ben Minsc olurum...
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Alenthas wrote:Devrimk'nın dediğini gören oldu mu? :D Ã?yleyse ben Minsc olurum...
Yanlış anlatmışım, Minsc, Jaheria olmamız gerekmiyor onlar gibi yan karakter oluyoruz, yani oyundaki npc'ler bizi muhattap almıyor.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Programın program files'daki portrait klasörüne resim koydum ama programda gözükmedi. Bunun bir yolu vardı ama neydi? Kendi resimlerimizi yükleyebiliyorduk, vesikalıkları.

Bir de arkadaşlar karakterlere kendi bu sitedeki niklerimizi isim olarak verelim de oyunda tanımamız kolay olur birbirimizi. Olmaz mı?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Alenthas wrote:Devrimk'nın dediğini gören oldu mu? :D Ã?yleyse ben Minsc olurum...
Minsc hazırlamak çok zor değil; zaten fotosu filan var. Ol yani sen yine. :D tanıdık olur. Ama adını Minsc Alenthas filan yaz da öbürü zannetmeyelim. :mrgreen:
Post Reply