Ölüler Kulübü (2d6-beta oyun)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:"Dolaşsak iyi olacak sanırım. Benim farkedilme olasılığım daha az karanlıkta etrafı bir kolaçan edeyim faka basmayalım sonra"

Etrafı kolaçan eder. Önemli birşey yoksa şehirin içine doğru gizliden bir keşif yapmak için girecektir.Girmeden önce yarasa olarak...
Gördüğün kadarıyla, bu kasaba nehir kenarına kurulmuş ve limanı var. Nehir gemileri rıhtıma bağlı ve özellikle limanla han, ahır arası kalabalık. Belli ki tüccarlar, yolcular, denizciler vs gibi yerlisi olmayan pek çok insan da bulunuyor bu kasabada. Sarhoşların neşeli kahkahaları, abuk subuk hareketleri pek yadırganmasa da, kasabada devamlı devriye gezen 5 kişilik bir muhafız grubu var. Han ve ahır oldukça büyük, bu da bu kasabanın ne kadar hareketli bir yer olduğu konusunda ipucu veriyor.

Mezarlık bölümünde ise birkaç mozole, türbe vs binası var. Birinin üzerinde "Arthur" yazısı okunuyor (ki bu aradığınız türbe olmalı)

Image
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Arkadaşlarının yanına döndüğünde;
"Liman, han ve ahır arası ana baba günü gibi.. İti kopuğu toplanmış sanki buraya. Ha bide bizim keratayı buldum mezarlıkta. Nah bu kadar Arthurr yazıyordu"

Eliyle abartılı devasa bir şekil göstererek...
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Ulan salak gibi gençken vampirleri karizmatik akıllı şeyler sanardım.

Diye geçirdi içinden.

"Yahu şurdan ağrı (haritanın dışından olacak şekilde batıyı göstererke) başlayalım dolaşmaya, kuzeyden mezarlığa inelim işte. Kimseye görünmeyiz. şehre girmek zorunda değiliz ki."

RP Dışı: Yani haritanın fazlasıyla batısından kimse bizi görmeyecek şekilde dolaşıp kuzeye gidicez. oradan mezarlığa gireriz.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mezarlığa vardığınızda etrafının 1,5 metre yüksekliğinde bir duvarla çevrilmiş, oldukça büyük bir alan olduğunu farkettiniz. Hemen koruluğun yanında kurulmuş. Giriş kapısı demir parmaklıklı ama kilitli değil (aslında kilit asılacak yeri var ama nedense kilitlenmemiş) İçeri girer girmez solda küçük bir kulübe var; belli ki mezar bekçisinin kulübesi ama ışık filan yok pencerelerde.

Mezarlığın ön bölümlerinde normal mezarlar, arka kısımlarda, ormanın kenarında ise, hatırlı kimselerin olduğu belli olan türbeler mevcut. Bu türbelerden biri taştan yapılmış güzel küçük bir bina (Arthur"un mezarı) Kapısı metalden ve süslemelerle kaplı. şöyle bir yazı var: "Yüce Pelor"un sadık şövalyesi Arthur Irondome"un mezarı" Ayrıca metal kapının üzerinde aşağıdaki resimdeki gibi bir kabartma sembol bulunmakta. Bu sembole fazla yaklaştığınızda ya da dokunmak istediğinizde acı hissederek geri çekilmek zorunda kalıyorsunuz

Kemiketör Bilgi: 2d6-4= (6.6) düşeş! Başarılı.
KemiLich, sen bu sembolün sırf süs olmadığını, tıpkı senin negatif enerji patlaması yaptığın gibi bu sembolün de kutsal enerji patlaması yapabileceğini tahmin edebiliyorsun. Ayrıca bildiğin kadarıyla, bu sembol güneş tanrısı Pelor'un sembolü.

Kapının normal bir kolu ve anahtar deliği var.

Image
Last edited by dwaxer on Wed Jul 28, 2010 10:34 pm, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Anlaşılan buraya ölüler giremiyor."

Ã?yleyse canlı birinin girmesi lazımdı.

"Burada bir mezarcı falan vardır. Onu kandırıp mezarı açtıralım. Tehdit etmek de fena fikir değil ama bu lanet sembol belki kötü niyetlileri engelliyordur. İyi niyetle girip mezarı dışarı çıkarsın bence."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

"Hadi insan gibi görünen bi ikimiz varız. Ben şu kapşonumu kafama çektim mi tamam. Aynı insan gibi oluyorum. Gidip bekçiye diyelim ki 'Ã?ocuğum Artur, Artur'un mezarına kaçmış. Aynı ismi görünce meraklanmış yaramaz. Yeni nesil işte. Biaçsakta kapıyı ben bi sıpayı alıp hemen çıksam. Yarın medresede sınavı var.' Belki yer. Ne dersiniz?"
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mezarcının kulübesine geri döndünüz. Kapıyı çaldığınızda cevap veren olmadı. Kapı kilitli. Camdan içeri göz attığınızda gördüğünüz kadarıyla tek odalı bir kulübe. Dağınık bir yatak, ve masanın üzerinde bırakılmış bulaşıklar, bekar evi görüntüsü veriyor. Anlaşılan evde kimse yok.

Gece yarısına bir-iki saat var. Henüz kasabanın ışıkları sönmediğine göre bu bekçi ya bir arkadaşına gitmiş ya da hana bir iki tek atıp eğlenmeye gitmiş olabilir. Ya da başka bir sebep?

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Hortmal'ın aklına iki şey gelir.

"Belki de gündüzleri bu amblem sönük kalıyordur. İçeri girilebiliyordur."

Diğer şey ise.

Geriler ve bütün gücüyle mezarcının kapısına omuz atar. Kapıyı kırar. Daha sonra içeri girip değerli paraları arar. Hepsini alıp cebine atar. Evi dağıtır. Evden çıkar. Mezarcı gelirse hırsızların mezara kaçtığını söyleyecektir, veya söyleyen Kemiketor da olabilirdi.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Hortmal'ın aklına iki şey gelir.
"Belki de gündüzleri bu amblem sönük kalıyordur. İçeri girilebiliyordur."
Diğer şey ise.
Geriler ve bütün gücüyle mezarcının kapısına omuz atar. Kapıyı kırar. Daha sonra içeri girip değerli paraları arar. Hepsini alıp cebine atar. Evi dağıtır. Evden çıkar. Mezarcı gelirse hırsızların mezara kaçtığını söyleyecektir, veya söyleyen Kemiketor da olabilirdi.
Evde değerli bir şey yoktur. 2 saat sonra mezarcı şarkı söyleyerek sarhoş bir şekilde gelir. Sizi ve evin açık kapısını görünce şaşırır ve korkar. "Ne oluyor burda siz de kimsiniz!" diye bağırır. Bu sırada hafiften hafiften mezarlığın çıkışına doğru kaymaktadır.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Kaç lan kaç yakalandık. Mezardan hazineleri gelip daha sonra alırız."

Diye bağırarak ormana koşar. Adam er geç girecek o mezarlığa :D

(Yuh be böyle de atılmaz ki :D )

-Freddie Mercury
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

"Dostum selam. Ben annemim mezarına geldiğimde bu kaçan ve bir kişi daha senin evi soyuyorlardı. Sonra biri ahanda şurdaki mezara kaçtı içeri girdi. Bu ormana kaçan benide soymaya çalışırken sen geldin..." Adamı inandırmak için ses tonunu tedirginleştirmişti. "Bu şunu yakalayım. Sen de mezardakinin icabına bak..." Direk koşarak Hortmalın peşinden gitti.
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mezarcı koşa koşa kasabaya doğru uzaklaşır.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

"Bu kadar mı kötü sallanır lan."

Arkadaşına baktı.

"Acaba bu mezarın kapıya da omuz atsam kırılır mı?"

DUrakladı.

"Zor, tekme falan atsam belki de."

Tabi hiç denemedi.

"Ben ne güzel yalan söylüyordum bana uyup benle gelseydin hazineyi almak için mezarlığa girerdi abi."

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Birkaç dakka sonra uzakta mezarlığa doğru gelen 5-6 kişi olduğunu farkediyorsunuz. Ã?ünkü meşaleler var ellerinde. Mezarlık bir tepenin üzerinde, aşağıdan doğru geliyor adamlar. (bahse girerim bunlar mezarcının çağırdığı muhafızlardır)

Image

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

"Hay allahım ne tırsak herif ya gitmiş çarşıyı toplamış gelmiş. O soldakinin elindeki döner bıçağı felan değil demi? Yok canım yok bana öyle geliyor."
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Post Reply