Rol yapma oyunlarımız için GENEL yorumlar, fikirler

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Karakterler gelirse en kısa zamanda başlayalım diyorum??
2d6 diyorsun, karakterleri hazırlarken parametrelerimiz ne olacak? Benim bildiğim bu 2d6 sistemini vatandaşın biri uydurmuş :-P Kaçıncı level olacağız, özellik puanlarını neye göre dağıtacağız, kaç puan vs.
Peki ben paladin hazırlayacağım madem, "lay on hand" "smite evil" "turn undead" güçlerim olacak herhalde; bunları dizayn edebilirim istersen gerçi?

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Aslında ben tabloda hazırladıklarımızdan seçilmesinden yanayım ama oynamak istediğiniz karakterleri de kısıtlamamak gerek tabi. O zaman şöyle yapalım; Edmond'da monk istiyor herkes kendi dizayn etsin başlangıç olarak sonra tartışıp her beraber düzeltelim. Böylece ortak karar ile sisteme sınıfları eklemiş oluruz.

Karakterleri de ;

Karakter: İsim
Güç: 0
Dayanıklılık: 0
Can: 50+Güç+(3*Dayanıklılık)
Ã?eviklik: 0
Zeka: 0
İrade: 0
Karizma: 0
Defans: 0
Saldırı: 0, hasar: (silah+Güç)
Nişancılık: 0, hasar: (silah)
Büyü: 0
İkna: 0
Bilgi(X): 0

Buna göre ayarlıyalım.

Özellik dağılımınıda aşağıda anlatıldıgı gibi yapalım;
"Oyuncuya karakterini şekillendirmesi için, (maksimum +3"e kadar yükseltebilme gibi sınırlama koyarak) bazı özellikleri arttırabilmesine imkan verilebilir; ancak karakter her +1 puan arttırımında başka bir özelliği de -1 azaltmak zorundadır; yani başlangıçta bütün özelliklerin bonus toplamı yine sıfır olacak, oyun yöneticisi senaryo ilerledikçe ve oyuncular tecrübe kazandıkça bonus arttırımı şeklinde ödüller verecektir."
Last edited by Aegron Linwelin on Tue Aug 17, 2010 4:55 am, edited 1 time in total.
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Aegron 2d6 sisteminde güncelleme:
Can: 50 + Güç + (3*Dayanım) olmuştu :)

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:.
Aegron 2d6 sisteminde güncelleme:
Can: 50 + Güç + (3*Dayanım) olmuştu :)

.
Düzelttim.. Dediğim de herhangi uymayan birşey yok demi uygun mudur herkes için?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:Dediğim de herhangi uymayan birşey yok demi uygun mudur herkes için?
Evet uygun bence. Oyuna ayrı başlık açarsan iyi olur, ciddiye binsin madem ki olay. En kısa zamanda hazırlarım, zaten karakter hazırlama kolay bu sistemde.
Tanrı olarak istediğimi seçebiliyor muyum, yoksa diyar konsepti nedir? (çünkü paladin tanrısından alıyor gücünü, paladin değil de kutsanmış şavaşçı diyoruz herhalde Türkçesi :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Oyun sistemi 2d6 olacaksa Monk tam anlamıyla işe yaramaz. Ben Power Play oyuncuyumdur (Üstad Darkgnome için saygı duruşu, bana o bulaştırdı bunu.) Ã?yleyse ben 2d6'nın en iyi sınıfını alayım.

Elf Ranger'ım, en çok hasarı onlar vuruyor. Savaş alanında kendisinden başka hiç kimse sağ kalmıyor. Dost düşman tam bir biçerdöver.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
fmc
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by fmc »

şu kritik vuruşa taktım kafayı ben. Onda 2 sınava olsa iyi olmaz mı?
1. sınama: Noktayı vurdu mu? bu 2d6-5 gibi olacak.
vuramadıysa 2. sınama: düşmanı vurdu mu? bu 2d6 gibi olacak.
yani demek istediğim ben bi düşmanın gözüne vurmak istiyorum vuramadığımda alnına vurma ihtimalim neden olmuyor :)
Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

fmc wrote:şu kritik vuruşa taktım kafayı ben. Onda 2 sınava olsa iyi olmaz mı?
1. sınama: Noktayı vurdu mu? bu 2d6-5 gibi olacak.
vuramadıysa 2. sınama: düşmanı vurdu mu? bu 2d6 gibi olacak.
yani demek istediğim ben bi düşmanın gözüne vurmak istiyorum vuramadığımda alnına vurma ihtimalim neden olmuyor :)
Olmuyor değil oluyor, hatta oldu bile. Gayet iyi hatırlıyorum senin kertenkelenin gözüne bıçak saplama hamlen vardı ve gözü tutturamadığın halde hayvanın kafasına saplamıştın. 2.test zarı atmak yanlış olur ama aynı zarı cezasız mış gibi hesaplayıp (gözü kaçırsa da kafaya) isabet edip etmediğini anlayabiliyorum. Tabii bütün buna %50 ıskalama riski de koyuyorum ki :evil: eh o da nokta atışının riski olsun biraz. Ancak bu riskten kaçınmak ve cezanı -2 indirmek için (özellikle nişancılıkta) gerekenden 2 kat fazla tık harcayabilirsin. Ã?rnek: 6 tık ile ok atabiliyorsun ama şöyle dersen: "İyice nişan alıyorum gözünden vurmak için" (12 tık ile saldırı) şimdi ne oldu; iki saldırı yapabilirdin ama onun yerine tek bir hassas ayarlı saldırı yapmak istiyorsun, bu da sana atak:+2 verir yani eğer nokta atışı cezan -4 ise -2'ye düşer gibi...

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

2d6 sistemine böyle böyle baya şey eklenmeye başladı. Dwaxer bi ara kuralları iyice geliştirmek için birşeyler yapsak. Tabi senin yapman daha doğru olur ama :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:2d6 sistemine böyle böyle baya şey eklenmeye başladı. Dwaxer bi ara kuralları iyice geliştirmek için birşeyler yapsak. Tabi senin yapman daha doğru olur ama :D
Ã?bür başlıkta da belirttiğim gibi sınıfların başlangıçtaki ekstra özellikleri belli ama ben seviye atladıkça gelecek ek özellikler hazırlamayı düşünüyorum. Tabii ki D&D formatlarına uygun olarak klasik sistemlerden adaptasyon yöntemiyle. Bir de ek sınıflar tanıtmak lazım mesela Keşiş, şifacı, Afsuncu, Ninja, samurai, Ejder, mutant vs

Aslında böyle bir çalışma aklımdaydı ama bahaneyle hızlandırayım çalışmayı

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Benimde demek istediğim buydu işte :) Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardımcı olurum. Kolay gelsin şimdiden
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Bu 2d6'yı bir de süper kahraman oyununda denemek lazım; Spiderman, Batman, vs gibi.

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:.

Bu 2d6'yı bir de süper kahraman oyununda denemek lazım; Spiderman, Batman, vs gibi.

.
Geçen aklıma geldi zaten M&M sistemide d20 olduğu için uyarlamak zor olmaz gibi geldi bana. Hazır DC comics ve marvel karakterlerinin kartlarıda var ne de olsa güzel olabilir
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Aegron Linwelin wrote:
dwaxer wrote:
Geçen aklıma geldi zaten M&M sistemide d20 olduğu için uyarlamak zor olmaz gibi geldi bana. Hazır DC comics ve marvel karakterlerinin kartlarıda var ne de olsa güzel olabilir
Üzerine biraz düşündüm
Yapacağımız şey çok basit
Normal 2d6 karakterimizi hazırlayacağız
Süper Power özelliklerini de diğer özellikler gibi belirteceğiz; örneğin nasıl Ã?eviklik ya da İkna:+1 yazıyorsak, karakter kağıdına Electrik Ã?arpması ya da Sonik Tarama: +1 şeklinde karakterin süper güç konseptine uygun özelliklerini belirteceğiz. Karakter hazırlarken dağıtılan puanlarda ise kişisel özellikler ile süper güç özelliklerinin puanları ayrı ayrı verilecek.
Bir de sıradan insanların fiziksel becerilerine otomatik olarak -2 gelecek. Minion dediğimiz eğitimli kişilerin ise özellikleri +0 yani sadece 2d6.

Gerçi hiç süper kahraman oyunu oynamadık bu forumda (bir ara matrix oynamıştık gerçi, o da güzeldi) bilmiyorum konsepte pek ilgi yok sanırım, mutantlar filan...

.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Valla bende aşırı derecede M&M gazı var bu ara oyun olursa süper olur.
Çizgiroman okumayı seven arkadaşlar yok mu hiç?
Superman, Flash, Batman, Spiderman vs vs.
Post Reply