cübbe renkleri hakkında

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
Vitnai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vitnai »

bana kalırsa DL de büyücülüğün üç tanrıya göre olması çok saçma. Cleric mi bunlar arkadaş! Yok kötü olursa siyah giyecek olayına filan bişe demiyecem. İsteyen istediğini giyer. Onu sembolik olarak yazmış yazar. Tam hatırlayamıyorum ama duymuştum, Wizards of the Red diye mi ne bişe vardı forgotten realms te onlar kırmızı ama kötüler. Öle diilmi? tam hatırlayamadım. Nese dediim gibi cleric deil bunlar wizard.
<strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Onlar büyü tanrıları ama, büyü kullanan oluşturan tanrılar, O sistemde düşünülmüş yani, ınların clericleri yok bildiğim kadarıyla. Dl de sistem ile Fr daki sistem farklı işliyor..
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Tanrıların tekrar dünyayı terk ettikten ve wild magic kullanılmaya başladıktan sonra DL daha çok anlam kazanmaya başladı.

Code: Select all

Hatta Takhisis sonradan iyi tanrı rolünü üstlenseydi çok daha hoş olurdu. Her şeyin göründüğü gibi olmadığını, aslında iyi olanın o kadar da iyi olmadığını anlatsaydı mesela. Ama tabii ki öyle olmadı, kötü görünen herzamanki gibi kötü oldu, kaybetti ve klasik, klişe iyi-kötü çatışması devam ettirildi. Tam anlamıyla hayal kırıklığı...
Eskilere katılıyorum, siyah giyenler kötüdür beyaz giyenler iyidir falan, çok çocukça geliyor bana. Herkes kendince bir renk giyer. Ya da lonca olur, lonca üyeleri yerine göre (eğer varsa öyle bir şey) loncanın üniformalarını giyer (ki bunlar da tek tip olacağından) aynı rengi giymiş olurlar.
Image
Vitnai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vitnai »

altınay karakteri ve crysania ne o zaman? priest ya da cleric diye biliyorum ben
<strong>Puslu</strong> gecede yalnız bir kurt...<br>-<br><div>Alıntı:"They're just masks you morons."</div>
Walter
Yönetici

Post by Walter »

Nuitari, kara büyünün tanrısıdır.

Lunitari, Tarafsız büyünün ve illüzyonların tanrısıdır

Solinari, İyi Büyünün tanrısıdır.

Krynnde bir çok tanrı var onların hepsinin clerickleri vardır ama bu üçünün yoktur. Onlar büyü tanrıları olduklarından. Clercikleri olmaz zaten

Ayrıca Crysiana Paladine rahibesidir Altınay ise Mishakal'ın ermişidir. Yukarıdaki üçü dışında bütün tanrılrın clericleri vardır. Ama büyü tanrılarının clericleri olmuyor DL de Fr da oluyor ama...
Beş dakika süren savaşlar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaşta korkuyla değil tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan ağlayacak insan kalmış olur.
Vitnai
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Vitnai »

Ona bakarsan savaşçıda büyücüde hırsızda yok. Herkes aynı. Ben demek istiyorumki eğer bu karakterleri sınıflara taşısaydık ne olurlardı? Crysania ve Altınay cleric altında bişeler olurdu. Sonuçta cleric. Raistlin wizard. Caramon fighter. Tanis Ranger-Fighter gibi
Post Reply