Sıradışı Sır - Yorum ve Tartışma

Baştan aşağı kendi özgün hikayelerinizi yazmak için…
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Illyra wrote:Bu benim ilk birinci şahıs yazı denemem.
Birinci şahıstan anlatımı severim, Ben de genelde birinci şahıs yazarım. Ã?ünkü okuyucu kahramanın yerine girer; onun gördüğü kadarını bilir ve olayı onla beraber çözmeye çalışır. Ayrıca kahramanın iç dünyasını da bence en güzel böyle aktarırsın.

Catboy sana katılmıyorum; şu zordur bu zordur tartışması kadar saçma bir şey de yok, bunu tartışmayacağım. Birinci şahıs anlatımın kendine özgü olguları vardır, üçüncü şahıs anlatımın da kendine özgü olguları. "ama sen yazınca iş değişiyor tabi" deyip işin içinden de çıkmaya çalışmak ucuz, kusura bakma. Demek ki yazarın iyiliğine bağlı anlatım, birinci ikinci şahıslarla ilgilisi yok. Illyra güzel yazıyor. Başkası kötü yazarsa onun derdi, seçtiği anlatımın değil.
catboy wrote:bu ismi de bu bölümde kullanarak beni benden aldın, çok severim hatta okurken avcılık oynarım böyle öykünün adının geçtiği yerleri bulabilecek miyim diye
Demin sana katılmadım ama burada sonuna dek katılıyorum. En sevdiğim şeydir bir filmin/kitabın/dizinin adının olaylar içinde geçmesi. Bir karakter söyleyince nedense çok mutlu oluyorum :D

---

Illyra, yazına gelince bir iki gereksiz noktada takıldım ama bence harika yazmışsın. Çok başarılı anlatıyorsun, kızla beraber yaşıyoruz olayları; ama öykü yarımmış meğer :( Devamını bekliyorum!
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Ben orada Twilight ve yazarına gönderme yapmıştım, birinci şahıs anlatımı kullanarak beni bu anlatım biçiminden soğutmuştu...
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Teşekkür ederim Possessed, beğenmene sevindim :) Yazmaya başlarken birinci şahıs olduğu için sıkıcı olacağını düşünmüştüm de... Catboy her fırsat buldukça Meyer'e laf atmadan duramaz da kendisin pek seviyor çünkü, gizli gizli twilight okuduğundan şüphelenmiyor değilim :roll:
Image
Post Reply