paladin

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yaw bi kere zaten drizzt pala diil ama bi drow için mielliki nin kolcusu olmak da çok büyük bi olaydır. Haa pala olsa daha bi bomba olurdu tabi ama tekrar söylüyorum zaten onlar bu farkları nedeniyle herodurlar ve yine bu yüzden Jarlaxle bir hero diildir
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Drizzt veya başka bir elfin paladin olması mantıklı degil çünkü hayata yaklasım tarlzarı farklıdır. Elfler doguştan içlerinde büyüyle dogarlar ve bireysellik anlayışları paladin olmaya uygun degildir. Elflerin kendilerine ait blade singer kahramanları vardır mesala ama paladinleri yoktur çünkü knightly order olayına hiç bi zaman yakın olmamışlardır.
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

Ben bikere bana bi paladini tanimlar misiniz??
Paladin nedir
kim niye paladin olur
bundan sonra elf paladin olurmu diye tartissak
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

burock wrote:paladinin lg olacağı su götürmez bence. Yani kuralları felan bi tarafa bırakın, paladinin tanımı zaten lg. ayrıca elften de orctan da küsürden de paladin olur lg olması şartıyla. Düşünsenize outcast bi half-orc paladinin ikilemlerini. Dünyanın parasını verip outcast drowun hikayelerini okuyoruz da niye benzerini oynamıyalım. Yaşasın role-play
Paladinin illa lg olası gerektiğini söylüorsun. Ve lg olmak şartıyla her ırkın paladin olabileceini savunuyorsun. Peki lg anlayışı nedir? Bu tarz canlıların hayat görüşleri nasıldır? Bunları hiç düşündün mü? lg bir insan ile lg bir elfin düşünce farkları nelerdir?

Birkaç örnek veriyim. Dünyamız dl. Silvanestiler, kagonestileri tutsak edior, işkence yapıyor, çalıştırıor, kaçanları öldürüyor, insanları topraklarına yaklaştıkları için öldürüveriyor, ağaçlara zarar veren canlılara, veya küstah bulduklarına acımıyorlar... Ve bunların arasında lg olanları hiç azımsanmayacak düzeyde. Kalanları da ya ng, ya da cg zaten... Onların iyilik, kural anlayışları böyle. Peki bu ne kadar bildiğimiz paladinliğe uyar?
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

kesinlikle katılıyorum... kirath... paladin olamaya bi ırk anca bu kadar uzak olabilir... adamlar gündelik hayat ve yaşam hakkında son derece ilgisizler....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

dikkat ediniz ki bahsettiğiniz ırkların hepsinin toplumsal kuralları bu şekilde. Oysa ki herhangi bi heroyu hero yapan kendi etiği, kendi davranışlarıdır. Drizzt Underdark'ta Menzo'da kalsaydı tabii ki Mielikkinin kolcusu olmazdı. Sadece Mielikkiyi tanıyamayacağı için diil, ırkı ona tamamen düşman olacağı için olamazdı bu. Ama Menzo'da kalmadı, işte bu bireysel davranışı onu bi hero yaptı. Bu noktadan hareketle, sadece o topluma ait topraklara tecavüz ettiği için öldürülecek bi kimseye o toplumun içinden destek çıkanlar mutlaka olur (düşünce babında). Ama bu muhalifler düşüncelerini eyleme dönüştüremedikleri için hero diildirler. Drizzt'in Menzodan kaçmadan evvel gördüğü çarpıklıklara tepki veremeyişini hatırlayın. Ama o, bu kısır döngüden çıkmayı başardı ve ödülünü de aldı. Otobiyografisinden dünyanın parasını vurmuştur :wink:
War, war never changes...
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

siz çok fazla derinlemesine düsünüyosunuz o kadar yukardan bakmaya gerk yok biraz kendi gözünüzden kendi bakinizdan kendi hayatinizdan örneklerle duruma bakin disaridan yapilan kitaplara bagli kalinarak yapilan yorumlar çok yüzeysel kalir
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Sonuçta bir drow cg de olmaz, bahsettiğimiz bireysellik deil burda lütfen konuyu bulandırmayalım. Tabiki her zaman istisnalar olabilir.

Genel olarak baktığımızda bu ırkların dünya-hayat görüşleri paladinlik kurumuna aykırıdır...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

ya haklisin genel olarak uymuyo tabiki ama zaten yüzlerce paladin çikmiyo ki??
her clandan en fazla 10 paladin çikiyo (benim bildigim)??
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

bi önceki yazıda günlük hayattan örnek vermek aklıma gelmişti ama nasıl karşılanacağını tahmin edememiştim. Yani burada konuşulanlar tamamen fantastik ve aslında biz de tamamen havanda su dövüyoruz bence. Hani C.Arkın'ın matrix için gerçekçi diil demesi gibi. Ama şöyle bi örnek geldi aklıma:
Otobüstesiniz, şöför doldurdukça dolduruyo otobüsü. Hemen herkes bu durumdan rahatsızdır ama kimse ses etmez. Aradan sadece bir-iki kişi (ki o da her zaman olmaz) itiraz eder. Diğer yolcular ancak bu ilk muhalifi görünce onun yanında saf tutar.İşte bu "ilk kan" kendi çapında bi herodur.
Olayı biraz baside indirgediğim için kusura bakmayın, pek iyi bi örnek olmamış da olabilir ama bu benim bakış açım. Yalnız şöyle bi yanlış anlaşılma olmasın. Heroluk muhalefet yapmak diildir, ben bunu söylemiyorum. Burada söylemeye çalıştığım, kendi ırksal/toplumsal yapısı (orc,drow,vs..) belli bi sınıfı kaldıramayan bireyler muhalif olup bu sınıflara girebilirler tabii ki sürgün hatta ölüme varan bedellere de hazırlıklı olarak. İyi bi DM + bu tür bi karakteri masaüstünde oynamak zevklidir, tavsiye ederim.
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

yoo bence çok güzebir örnek olmus
ama ben gerçek hayat derken bunu kast etmemistim anlayamamisim yani handbook kurallarina göre konusmayalim oyunlari baz alarak konusalim demek istemistim tabiki fantazi üzerine olan bir dünyada gerçek hayattan esinlenmeler ve ana fikirler vardir sadece
ama verdigin örnek iyi oturmus katiliyorum
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

...EğER...

Post by Tufan »

Eğer ki paladinleri kahraman olarak algılarsak,Elf'ten paladin olur;ama paladinlerin "düzen koruyucusu" sıfatını düşünürsek,Paladin,toplumun belirlediği;KENDİ İNANCIYLA TAMAMEN Ã?RTÃ?şMESE DE ; düzeni savunur.Yani bir Paladin,farkında olmadan bir toplumun huzurunu ve genel düzeni sağlarken hata yapabilir ve gerçekte iyi olanlar;ama toplumun geneline uymayanlara zarar verebilir...Zaten bana göre iki tür Paladin vardır. 1- Olmaması gerekirken sırf kuralları sağlamak üzere aptallıklar yapan tür. 2-Aklının ve mantığının yolunu izleyerek,tanrısının o'na armağan ettiği güçleri gerçek düzen;yani olması gereken(Aklın Yolu...vs,vb)düzen için kullananlar...Bu herkesin bildiği üzre kişiden kişiye değişmektedir... 8)
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
Tufan
Kullanıcı
Kullanıcı

...YANİ...

Post by Tufan »

Yani önemli olan toplumun düzenini sağlarken,bunu kendi fikirleriyle örtüştürüp;ama sonuçta doğruyu ve düzeni sağlamış olmasıdır...Yaman bir sınıf aslında ama esnek düşünceye açık olanlar için çok zorlayıcı olabilecek bir karakter sınıfı... 8)
Ã?ıktım açık alınla,yirmibeş yılda yirmibeşbin savaştan;
Ne bileğim,ne de ruhum,ama yüreğim burkulur insanlığın çarpıklığı ve ruhsuzluğundan.
Kendisiyle beraber insanlığÄÂ
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: ...EğER...

Post by burock »

Tufan wrote:Eğer ki paladinleri kahraman olarak algılarsak,...
bi yanlış anlaşılma olmasın arkadaşlar, ben sadece paladinler kahramandır demek istemiyorum. Demek istediğim şu ki adına efsaneler düzülen kahramanlar -ki bu kahramanlara drizzt de dahil, raist de, sizin masaüstü karakteriniz de- her sınıftan olabilir. Belirtiyim istedim
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

ya yapmayin Allah askina yahu
paladin zeki fln deildir tanrisinin emrettigini iyi olan herseyi yapar ve sonunda da ölür :?
Post Reply