Magic the Gathering e başlamak

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Magic the Gathering e başlamak

Post by Norticus »

MtG yi kuralları falan oynamayı her şeyiyle biliyorum
tek eksiğim nası deck kuracağım?
yani hiç kendi deckim olmadı, kurmayı düşünüyorum
turnuvaya falan katılmaı düşünbmüorum, sadece öyle arkadaşlarla bazen oynayabileceğim, zevk alarak oynayabileceğim seviye bir deck oluşturacam

bunun için bir pre-constructed deck ile 3-5 booster alsam ne kadar yeter?
yani 50-60 kağıda işime yarar bir deck kurabilirmiyim?
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Norticus abi boşver Magic, gel LOTR TCG oyna sen ;)
Kral cesurdu ve öfkesiyle kudretli,
Gümüştendi parıldayan miğferi.
Ringil'di kadim kılıcının adı,
Kristallerle donanmıştı mavi kalkanı.
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

pre-costructed deck sana fazlasıyla yeter. bu bir tür starter pack olsa da herşeyi kapsıyor. Tabii expanded deckler filan da var (adını doğru yazmamış olabilirim) ama onun için karşı tarafın da aynı decke sahip olması lazım. İstediğin bir şey varsa Ankara'da pek çok yerde (hatta kırtasiyelerde) bulabilirsin. İstanbul ve İzmir'de de aynı.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

:lol: :lol: gandalf ben bide magic kardlardan anlamam dersin
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Pre-cons desteler hiçbir işine yaramaz. Her ne kadar önceden yapılmış denilse de hiçbir stratejisi olmayan desteler oluyorlar genelde.

Benim önerim, deste yapmak için bu konu üzerine uzmanlaşmış sitelere bakman. Boş yere "kendim yaparım oynarım" mantığıyla zamanını kaybetme çünkü o siteler her zaman senden kat kat ilerde oluyor. Senin yapacağın desteyi önceden bulmuş, farklı anternatiflerini düşünerek mükemmeştirmiş daha sonra da anti-destesini bile yaratmış oluyorlar.

Eğer turnuvalara katılacam sevdası ile yanıp tutuşmuyosan benim yaptığımı yap. Deste ve kart listelerini indir nette, sonra da listede yazan kartların proxylerinde (yani kartın üzerinde yazanı boş bir katıda yazıp sanki o kartmış gibi kullanma olayı) oluşan bir deste yap. canavarlar gibi oyna...
"Lovefull Evil"
gandalfoftheday
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by gandalfoftheday »

Aslında olay kartın şirinliğinde.Yoksa boş bir kağıda yazabilir, hatta bildiğimiz oyun kartlarına deck atayabilirsin (tabii aklında tutabilirsen).İyi bir öneri. Hiç düşünmemiştim. Sağol dilbao.
Ben Giderim,Adım Kalır<br>Dostlar Beni Hatırlasın...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ya dilbao iyi dion da ben gerçek kağıttan adam gibi deck istiom
yoksa bende bilgisayar oyunu var 4th edition
oradan ben de basarım, oynarım seninkinin alası olur
bir de nette güzel deck bulsam da gerçekhayatta onu toplayana kadar anam ağlar
şu world champion deckler falan nasıl?
In our life, there is if
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

bu arada nette decklerin sonunda bir de sideboard diye bişi var
bu nedir
In our life, there is if
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Eğer oyun amaçlı oynuyosan proxy destelerle oyna derim. Aksi taktirde çok pahalıya geliyor. Ama biriktirme amaçlı oynuyorsan o zmn da o desteleri almak yerine yeni kartlar alman daha mantıklı olacaktır.

O destelerin tek güzelliği elinde bir stratejisi olan deste olması. Onun haricinde hiçbir yararı yok. Ben o desteyi almaktansa proxy yapıp oynamayı tercih ederim ama sen illaki elimde reel kart olsun diyosan o zmn bu world chap. desteleri mantıklı bir tercih olacaktır.

Sideboard: Oyuncular Min 60 kartlık desteler hazırlarlar, yanlarında da 15 kartlık yedek kartlar bulunur. İşte bu 15 karta sideboard denir. Bu yedek kartların amacı rakibin üstün olduğu bir noktaya karşı yada destenin belli bir desteye karşı zayıf olduğu noktaları giderme amaçlı takviye kartları olmasıdır. Yeri gelince eklenir, oyun sonunda çıkartılır. Genelde turnuvalar haricinde herhangi bir kullanımı olmaz.
"Lovefull Evil"
The_KiRaTh
Başbüyücü

Post by The_KiRaTh »

Ben çok uzun süredir takip etmiorum magic i... O yüzden sana bir deste listesi veririm, kimse kartları hatırlamaz bile... Onun için deste konusunda yardımcı olamıyacağım...

Proxy iyi yöntemdir, ancak 1-2 taneden fazlası bence oyun zevkini baltalıor...

Dilbao güzel açıklamış sideboard u, ben daha iyi anlaman için bir örnek veriyim... Mesela elinde bir enchantment destesi var, normalde ihtiyacın olmayan bir karta, beyaz bir disenchant destesine karşı çok ihtiyaç duyabilirsin, veya tranquility bulunduran bir yeşile karşı... Bunlara karşı elinde enchantmentları koruyan bir kartın varsa bunu sideboarduna koyarsın... Normalde ihtiyacın yoktur, ancak bu destelere karşı destene eklersin... Sideboard bu işe yarar...
Tecrübe yenilen kazıkların bileşkesidir...
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

sanırım tek seferlik bir world champ. deck alcam kafama göre, booster falan almıcam
bir de bol bol proxy deste kuracam
böölece hem gerçek kartcıklarım hem de bi yığın destem olacak, gelsin manalar, gelsin sorceryler
bu arada en sonunda bilgisayar oyunu mtg me kavuştum
4th edition olsada bence hala mükemmel bir oyun
ankaraya gelmemizde bir zeval oluşmazsa cdyi getiririm çekersiniz isteyen olursa
In our life, there is if
Roth-AzaD
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Roth-AzaD »

Eğer hiç kendi deck'in yoksa kasma World Champion falan. Deneye yanıla yap, kötü olursa olsun. Kendine ait birşey olsun en azından kendi kafanda bazı startejiler kur o zaman daha iyi anlarsın. Başkasının stratejisini oynamak seni geliştirmez. Yani şöyle düşün bisiklette düşe kalka öğrenilir
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

ya iyide şu an elime geçen her deste ile belli bir düzeyde oynayacak seviyedeyim
yalnızca gerçek destem olmadı
öğrenmeye tecrübe kazanmaya ihtiyacım yok yani
In our life, there is if
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

norticus bugün ilk desteni aldın, hayırlı olsun

bu arada, bu durumda bütün kartları biliosundur
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

Küçük bir hatırlatma ; Every Friday is Magic day. Nerdemi Saklıda tabiki. Üstelik en sağlam bilgiyide oradan alabilirsin. Yusuf abiyi bul. Kendisi eski champion olurda.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Post Reply