Batan Güneşin Ejderhaları

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Batan Güneşin Ejderhaları

Post by pyros »

Evet arkadaşlar şu anda matbaadan sıcak sıcak geldi
uuf nefis de kokuyor
bir hafta içinde kitapçılara yayılır

hayırlı uğurlu olsun
janjanlı kapağıyla
evlere neşe getirsin inşallah

PS: haydeeaa koooş koooş batan güneşin malları bunlar
Khellendros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khellendros »

:D :o
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

fingolfin'in isteği üzerine Ruhlar Savaşı Serisi'nden biraz bahsedeyim;

DİKKAT spoiler olarak algılayan çıkabilir, ben kitabı okumadan önce hiçbir ön bilgi istemiyorum diyenler aşağıda yazdıklarıma bakmasın!
spoiler sarıyla yazılmıştır ve görünmezdir okumak isteyenler metni seçip siyah yapmalıdır

Margaret Weis ve Tracy Hickman, Yaz Alevi Ejderhaları'yla değiştirdikleri dünyayı yeni kahramanlar, yeni maceralar ve yeni ejderhalarla süsleyerek bu seriye başarıyla imzalarını atmışlardır.

Her şey Ansalon'u kasıp kavuran muazzam bir fırtınayla başlar, bunu ardından Mina adındaki genç kız çocuğu ortaya çıkar. Mina, kendi deyimiyle para pul için değil, tanrısının şanı için savaşan birisidir. İsminin açıklanması yasak olan o tanrı kendisine Tek Tanrı adını takmıştır ve kendisine gözde olarak seçtiği Mina'ya büyük bir görev verir. . .
Ansalon'u fethetme görevi!
Last edited by pyros on Wed Feb 25, 2004 4:32 am, edited 1 time in total.
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

üçlemenin en sıkıcı kitabıdır bu, birde muhtemel çeviriyi düşününce zavallı türk okurları bir anda dragonlance'den nefret edebilir. Kitabı bir kaç yer dışında çoğu kişi beğenmiycek söyliyim. İkinci kitap serinin en iyisidir, üçüncü kitap ise her chapterı bir kitap doluluğunda olmasına rağmen "böh" diye bittiği için adamı sinirlendirir.

ayrıca türkçe ismine kıl oldum belirtmeliyim...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Kitap ilk yayınlandıgında dl nin sitesinde yorumları genel olarak özetleyen bi cümleyi aktarmak istiyorum.
"Hayatımda hiçbirşeyi bu kadar heycanla bekleyip böyle hayal kırıklıgına ugramamıştım."
Kitap gelir gelmez hard cover ını adeta havada kaptım ve serinin devamını hala okumadım. O gün yapılan yorumlar yüzünden wizzard 2001 de dl yi d&d de çıkartmaktan vazgeçti ancak 2003 de dl nin haklarını wotc dan satın alan Margaret Wise ve Tracy Hickman çıkarttılar dl yi d&d de seri sonrası yeni haliyle.
uzun yıllardır hem 4th ae hem de saga dm miyim bu kadar güzel bi alemle bu kadar oynanıp bozulmasını anlamış degilim.
DL fanatikleri 5th age den sonra ne oluyo merak edenler okusun ama fazla bişey beklemesin.
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

5th age oyun mantığı olarak güzel olan ancak jean rabe isimli kerestenin terbiyesizliği yüzünden tüm dragonlance'in mahvolması haline gelen bir sistem ve çağdır, fallen sun'ı okuyanlar hikayenin temelleri oluşturduğu için bu kitabı biraz fellowship of the ring'i okurkenki sabır ile okusunlar, 3. kitap ve kitabın sonu ile dünyanın aldığı durum ise gerçekten muhteşem!!...şahsen o dönemde dönücek oyunlar inanılmaz eğlenceli olur, size sadece "walking god" diyim en kaba tabiri ile...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Ya yeni setting bende var internetten 3 ay önce indirip bastırttım baştan sona okudum hatta biraz oynattım bile ama yok arkadaş yok 4th age den sonrası yalan bence. 5th age sistemi ayrı muhabbeti ayrı kart siistemi bencede iyidir ama ortam dersen 4th age.Kitap dl yi almış çorba yapmış muhabbetler çok zorlama neyse ben kitabı dl tarihi ve oyun açısından beyenmedigim için okuma zevki açısından objektif yorum yapamıyorum buda bi gerçek sanırım.
Bu arada dragonlancenexus sitesinde darklance adı altında resmi olmayan bi d&d dl setting i var gerçekten süper kaos savaşı yok olaylar farklı baya ama oldukça tad tavsiye ederim.
Antimodes the Wild
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

ben o campaign setting'i aldım işte...ben şahsen beğendim, olabildiğince iyi yapmışlar ama ben prensip olarak oyunlarda kural kitaplarına değil novellara bağlı hareket etmeyi seviyorum...yani alhana'nın charisması 16mı ne, minotaur istese 17 charisma yapıyo...oeh!...ayrıca özellikle draconianları çok kırpmışlar bu yeni settingde, bide çata çuta death knight yapabiliyosun...power playe basmışlar ağırlığı...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

KİTAPLARI OKUYACAKLAR BU YAZDIKLARIMI OKUMAYIN!!!!!

(spoiler sarıyla yazılmıştır ve görünmezdir okumak isteyenler metni seçip siyah yapmalıdır: bu mesaj 24/02/2004 20.33'te pyros tarafından düzenlenmiştir)

Herşeyi geçtim takhisis in krynn i alıp kaçırması ne ola olay baştan kopuk çok zorlama yazılmış ya biz 4th age i bozduk 5th yaptık şimdi bu tanrıları geri getirip d&d de bi setting yapalım diye yola çıkmışlar. Hadi oldu diyelim setting de fena degil diyelim ama sen şu dedigim darklance i bi bul bak elin adamı nasıl yazmış muhabbeti oda d&d ama gerçekten güzel. Kısacası 5th age de ve onun için yazılan yaz alevide d&d çıksın diye yazılan bu seride zorlama tamamen satalım para kazanalım diye yapılmış bence oysa dl bi masa üstü oynundan türetilmiş bi alem o yüzden bu kadar fanatigi var. Neyse ben dertlendim şimdi gene :) burda keseyim.
Antimodes the Wild
Skylancer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Skylancer »

..(spoiler sarıyla yazılmıştır ve görünmezdir okumak isteyenler metni seçip siyah yapmalıdır: bu mesaj 24/02/2004 20.45te pyros tarafından düzenlenmiştir)

abi ona bakarsan zilyon tane tanrının bulamadığı dünyayı dandik büyücü raistlin buluyo, hemde üç tane büyü tanrısı varken tasslehoffun büyü sözlerini bi tek o duyuyo...oeh yani...yada takhisis'in dandik silvonshei'nin mızrağı ucunda ölmesi filan çok hatalar var allah için...lance ruhu denen olay kayboldu abi, yani herşeyde para kazanma amacı vardır ama dragonlance forgotten gibi full commerce oldu yaa...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

haahh benim de dedigim o yoksa önce de dedim ben serinin devamını okumadım olayları da settingde anlatıldıgından biliyom kitabın okuma keyfine objektif yaklaşamıyorum o ayrı. Bak şu darklance e muhabbetler süper hayır ben ad&d oyuncusuyum setting d&d ama hakkaten iyi. O zaman neden bu kadar acımasız eleştirdigimi daha iyi anlarsın çünkü daha iyisi hatta çok daha iyisi yazılabilinir aha işte örnek diyo insan.
Antimodes the Wild
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Skylancer wrote:üçlemenin en sıkıcı kitabıdır bu, birde muhtemel çeviriyi düşününce zavallı türk okurları bir anda dragonlance'den nefret edebilir. Kitabı bir kaç yer dışında çoğu kişi beğenmiycek söyliyim. İkinci kitap serinin en iyisidir, üçüncü kitap ise her chapterı bir kitap doluluğunda olmasına rağmen "böh" diye bittiği için adamı sinirlendirir.

ayrıca türkçe ismine kıl oldum belirtmeliyim...
üçlemenin en iyi kitabının ikinci kitap olduğu konusunda sana katılıyorum Medan faktörü var tabii.

türkçe ismi ne olsaydı kıllanmazdın, lütfen söyler misin?
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Arkadaşlar çok güzel tartışmışsınız, ama kitabı okuyacaklara spoiler olacak bir yönde gelişmiş tartışma "her ne kadar okumayın" deseniz de

sizin yazıklarınızı okumadan bu tartışmaya dahil olmak isteyenler de çıkabilir
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

şimdş fark ettim 3 kere üst üste darklance den bahsetmişim hayır yazanlar babamın oglu degil niye bu kadar ısrar etmişim bende anlamadım neyse olmuş bi kere :)
Bu arada kitapların muhabbeti hakkında biraz fazla bilgi geçmiş hakkaten ama dedim ben okumayın diye :P :) Neyse daha dikkatli olsak iyi olurmuş.
Antimodes the Wild
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

teşekkür ederim
bundan sonra
bu konuda daha hassas olalım
ve bir kitabı başka bir kitabın başlığında tartışmak yerine
yeni topic açalım
Post Reply