paladin

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
Post Reply
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Birde palandiler kibar olmalidir lafina bitiyorum... Niye iyi küfreten söyle sert, yaptigi islerden emin, iyiligi kendi kafansida çözmüs, iyi bir lider, karizmatik bir paladin olamaz mi yani...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

paladinilerin kibar olması gerektiğini sanmıyorum ben de öyle oynamıyorum zaten. bu sturmdan miras kalmış bi şey olabilir bize. ama sövmek falan da olmaz. çünkü lawfulluk, içinde geleneklere bağlılığı ve kısmen tutuculuğu da içerir.
War, war never changes...
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

abi pala kibar konuşmaya uğraşmaz ama kabada konuşmaz sonuçta önemli onal seçilen sözcükler onlarda küfür fln olmayacağına göre..
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

KiNg_Of_DaMnEd wrote:abi pala kibar konuşmaya uğraşmaz ama kabada konuşmaz sonuçta önemli onal seçilen sözcükler onlarda küfür fln olmayacağına göre..
kibarlıktan derken, hani bayana saygılı olma, paralı mekanlardan çıkarken herkesin parasını ödeme gibi şeyleri kastetmiştim. yoksa kabalık ayrı şey, kibar olmamak ayrı. (p=>q ise q=>p olmayabilir ? :) )
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Kaba paladinde olur bazı paladinler barbarın şehir görmüşü gibi olabilir yani tarz oyuncuya kalmış illa soylu agzına sahip olmak zorunda degil kaba az konuşan aksiyona önem veren paladinde olabilir. Ad&d paladin's handbook da anlatıyo ayrıntılı olarak tavsiye ederim
Kargaşada doğdum...Entropi ile yoğruldum...
Kaosdur akan kanım... Karmaşadır her adımım...
Bildiğim tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Yalnız şöyle birşey var. Paldinler ve şövalyeler kaymak tabakadır ve soylu olmaları gerekir. Yani nasıl konuşması gerektiğini bilir. İyi eğitim görmüştür. ......
aslında düşününce tamam paladinler oldukça saygılı olmalıdır; ama şövalyeler için bunun geçerli oldupunu düşünmüyorum...evet kaymak tabaka ama yani şövalye rahatlıkla tebasına sert davranabilir. sonuçta bu oldukça doğal bir davranıştır o dönemler için.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

Hükümlü wrote:Yalnız şöyle birşey var. Paldinler ve şövalyeler kaymak tabakadır ve soylu olmaları gerekir. Yani nasıl konuşması gerektiğini bilir. İyi eğitim görmüştür. ......
aslında düşününce tamam paladinler oldukça saygılı olmalıdır; ama şövalyeler için bunun geçerli oldupunu düşünmüyorum...evet kaymak tabaka ama yani şövalye rahatlıkla tebasına sert davranabilir. sonuçta bu oldukça doğal bir davranıştır o dönemler için.
Bslında burda paladinleri şovalyelikle karıştırmamak gerekir çok farklı düsturları olan şovalye birlikleri olabilir ,Solemnicler ve Takhisis şovalyeleri iyi iki örnektir. Eger şovalyenin düsturu kibar olmayı içeriyorsa kibar olur.

Paldinlere gelirsek onlar bir kilisenin seçilmiş savaşcılarıdırlar ve evet kabada olabilirler bu kiliseye ve paladinin yaklaşımına baglıdır. Aynı kilisede kilisenin soylularla ilişkilerinde kulandıgı son derece kibar ve diplamot havasında paladinler olabilecegi gibi işi tamamen undead yok etmek olan kaba az konuşan paladinleride olabilir.
Antimodes the Wild
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Antimodes wrote:...Eger şovalyenin düsturu kibar olmayı içeriyorsa kibar olur...
Katılıyorum. İşte bu nedenle bi şövalye veyahut bi paladin illa ki şöyle davranır dememeliyiz. düstur ne diyosa o
Antimodes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Antimodes »

burock wrote:
Antimodes wrote:...Eger şovalyenin düsturu kibar olmayı içeriyorsa kibar olur...
Katılıyorum. İşte bu nedenle bi şövalye veyahut bi paladin illa ki şöyle davranır dememeliyiz. düstur ne diyosa o
PH da yazan paladin classını oynuyosan ve dm ek bir düstur yüklemediyse ister kaba ol ister pek bi kibar sana kalmış. Paladinler kiliselerin diplamatları degildir sonuçta çoğunluk böyle düşünüyor olsada.
Antimodes the Wild
paldyneey
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paldyneey »

selam onurlu paladinler aranızda yeni olmaktan gurur duyuyorum tanrıma ve ustalarıma saygılar
Ã?LÃ?M HEPİMİZİN YOLUNUN SONUDUR,EN IYISI ONDAN YANA OLMAK
*MAEGLİN QUEDRETH
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

kibarlıktan derken, hani bayana saygılı olma, paralı mekanlardan çıkarken herkesin parasını ödeme gibi şeyleri kastetmiştim. yoksa kabalık ayrı şey, kibar olmamak ayrı. (p=>q ise q=>p olmayabilir ? )
bunu kastediyorsan dogru tabii ama pala lar nedense (ben hep öüm) düsmana karsi da düzgün knusuyolar en kötüsöz geberin alçaklar oldu :)
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Açıkcası şövalyeyi şövalye yuapan budur. Lakin pek çok yerde görülmüştür ki şövalyeler kaba olmaktadırlar. Tabii her zaman güzel prenseslere, krallara, kraliçelere kibar davranılmalıdır. Mesela ustam saydığım Don Quijote'nin düşmanına karşı ettiği küfürleri bilirim. Yanı sıra, onurlu düşmanlarına karşı sonsuz bir saygı beslemiştir. karşındakini küçümsersen sonunu hazırlarsın.
Tabii gününüzü görün ahmaklar, veya aptallar, veya imanızlar gibi kelimeler kullanmak doğal sayılabilir.
Yinede şunu unutmamak lazım şövalyeler kültürlerini yansıtırtlar ve çevrelerinden olabilidiğince saygı görmeleri için buna dikkat etmelidirler.
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

bencede sövalye dedigin örnek insan olmalidir konusmalarina da dikat etmelidir.
bence bir oyunda sövalyenin asiri küfür etmesi eksi puan olmalidir
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

KiNg_Of_DaMnEd wrote:bencede sövalye dedigin örnek insan olmalidir konusmalarina da dikat etmelidir.
bence bir oyunda sövalyenin asiri küfür etmesi eksi puan olmalidir
paladin = şövalye demek olmadıından dolayı dediklerin doğru. şövalyelerin kendi düsturları vardır ve onnarın düsturu tam senin dediğin gibi kibarlık, bayanlara saygı içerir. ama farklı düsturları takip eden paladinler birbirine eş davranışlar sergilemek zorunda diildirler. birleştikleri tek nokta kaosa ve karanlığa karşı verdikleri amansız savaştır
Cyan Bloodbane
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Cyan Bloodbane »

Paladin kurallara bağlı kalan savaşçıdır belli olmaz ne yapacağı ..
I cry.when angels deserved to die
Post Reply