KARANLIğIN KUşATMASI

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

bilmem ki!
zokayı yutmuş olabilirsin
sen de salvatore'un oyununa gelenlerden olabilirsin ;)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

öfffffffffffffff bea niye söylemiyorsun bari yanlış mı doğrumu söyle, hem nasıl oyuna getirebilir ki? Zaknafein olamaz..........! O MU AH O OLSUN NOOOLUR SÃ?YLE O BENİM FAVORİM LÃ?Ã?TFEN SÃ?YLE! 8O :D :lol: 8O :? bunlar bile ruh halimi yan sıtmıyor.
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

şimdi, keçi sakalımı -olmasa da- sıvazlayıp, büyük pipomu tüttürüp, koca gözlüklerimi, entel fönfönlü şapkamı yapıp ''çılgın eleştirmen'' moduna girme zamanı geldi.

Salvatore tarafından yazılan söz konusu kitap her ne kadar yine yazarın kendine özgü sürükleyiciliğini yitirmemiş olsa da, Drizzt okurlarının beklendiği teke tek savaşların bulunmaması hayal kırıklığına uğratabiliyor. Aynı zamanda meydan savaşlarının çok da iyi, hatta neredeyse iyiye bile yaklaşamamış olması tabii insanoğlunu üzüyor ve Salvatore'un bu konuda biraz... yetersiz olduğunu düşündürüyor Ademoğluna.

Yine de kitabın kötü olduğunu söylemek, su götürmez bir haksızlık örneği olacaktır. Kitap gayet iyi; ancak okurun isteğini ''gereken biçimde'' karşılamıyor, diyebilirim. Yine Miras, favori Drizzt kitabıdır benim için.
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

birebir dövüş eksikliği konusunda haklısın
entreri gitti mertlik bozuldu gibi bri durum var
ama salvatore kısa sürede bu sorunu da çözüyor merak etmeyin :)

miras benim de en sevdiğim kitaptı (rancer denilerek hem hayatım, hem de kitap mahvedilene kadar!)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

ya evet, o kitabın çevirisi biraz farklıydı, neden ki onu da sen çevirmemişmiydin pyros?
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

evet ben çevirmiştim ama kitabı "redaksyon yapacağım" diye eline alan düzeltmen şahsiyetler beni hiçe sayarak kitabın canına okudular :evil:
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

şafağa geçit için daha ne kadar bekleyeceğiz pyros?1 ay sonra çıkıyo falan demiştin planda bir değişiklik yok değil mi?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

planda değişiklik yok içiniz rahat olsun :)
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Arkadaşlar kitap btmek üzere ve biraz sertcene eleştirilerim olacak. Bir kısmını bekleteceğim. Ama ilkini en fazla dayanamadığımı yapayım. YAAAA R.A. Salvatore nasıl kargaşalar zamanında Menzoberanzanda yaşananları bu kadar kolay harcayabilmiş? Doğrusu ondan beklemezdim. Bence sırf bu konudan bir üçleme bile çıkardı adam kitabın beşte birini bu konuya ayırmakla yetinmiş. Bir de bana ne kadar ayrıntılı düşünürsem düşüneyim son kitap çok tadsız geçecek gibi geliyor Menzoberanzan yok Entreri yok düzgün düşman yok. Düzgün hikaye yaratacak sorun da göremedim. (örneğin Drittz in bir iç mücadelesi Cattie Brie nin kaidzaa ile yaptığı gibi Bu arada R A Salvatore bu konuyu da affetmeden harcamış benim görüşümce) Sonuçta ne bileyim bana Errtu yu da kolay halleder gibi geliyor Drittz tamam çok güçlü ama önceki dövüşte pek de zorlanmamıştı diye hatırlıyorum. Tabii Errtu kristal parçasını alıp bir süpriz yapar mı bilmiyorum. Doğrusu hikayenin sonrasındaki Menzoberanzanı anlatan Drow Kızı daha heyecanlı olur gibi geliyor tabii şafağa Geçidi de yine de okumak lazım. Sonuçta bir hikayenin sonu niteliğinde olacak.
Bu arada Entreri ile ilgili yakında çıkacak kitap var mı varsa bildirirseniz çok güzel olur.
pyros
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pyros »

Raini, kargaşalar zamanı dediğin, aslında sıkıntılar zamanı (time of troubles) olan konuya değineyim. Neden kitapta az yer tutuyor? Ã?ünkü zaten bu süreç hakkında yazılan bir üçleme var "Avatar Üçlemesi" diye, ki benim kişisel tahminim, bu sıkıntılar zamanı işinin Drizzt kitaplarına da yansıması için wotc'dan RAS'a baskı yapılmış olduğu yönünde, Ne diyor Drizzt "bana avatarlardan bahsetmeyin!" (dikkat ettiyseniz, Salvatore, Drizzt kitaplarına pek fazla tanrıları karıştırmak istemiyor)

büyük ölçüde artemis entreri ile ilgili olan bir kitap çıkacak, adı "the silent blade"
Shadowmaster
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Shadowmaster »

pyros wrote:Raini, kargaşalar zamanı dediğin, aslında sıkıntılar zamanı (time of troubles) olan konuya değineyim. Neden kitapta az yer tutuyor? Ã?ünkü zaten bu süreç hakkında yazılan bir üçleme var "Avatar Üçlemesi" diye, ki benim kişisel tahminim, bu sıkıntılar zamanı işinin Drizzt kitaplarına da yansıması için wotc'dan RAS'a baskı yapılmış olduğu yönünde, Ne diyor Drizzt "bana avatarlardan bahsetmeyin!" (dikkat ettiyseniz, Salvatore, Drizzt kitaplarına pek fazla tanrıları karıştırmak istemiyor)

büyük ölçüde artemis entreri ile ilgili olan bir kitap çıkacak, adı "the silent blade"
Silent Blade'in kapağı en bütün kitaplar arasında en beğendiğim kapak olmuştur hep, Entreri'nin, Drizzt'in bir de sanırım(?) Wulfgar'ın yüzleri silahlarında yansıyor. İnşallah kitap da kapak kadar güzel olacak :D
Hold me near, unravel the stars
As I speed through the heavens
Speed through the night
For you are my blade and my rope
You are my
Lethe
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

The Silent Blade kronolojik olarak Wulfgar'ın ölümünden önce mi?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

sanırım değil, errtunun işkence ettiği şey sanırım wulfgar (pyros bana işkence çektirip tahminimin doğru olup olmadığını söylemiyor!)

O kitabın kapağına ben de göz atmak istiyorum, nerde bulurum?
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ya şimdi link verecem kendi kurallarımızı çiğnemiş olacaz.... :P

ama bilirsin birçok kitap satan siteler.... var...onlara bi bak... işte ne bilim...adını mitolojiden alanlar falan...... böyle drowlar dışında kadın egemen olan toplumlardan biridir....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Ya anlayamıyorum biraz daha.........anlatma..belli etme..link de

verme....kurallarıda çiğneme.

Neyse ararım biraz daha.

Bu arada salvatore başka kitap yazıyomudur? Yani Drizztle ilgili
Post Reply