Aşk Hakkında

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Aşık insanlar evlenip aile kurarlar.
Bu şart mı sizce?
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ghost_OF_A_Rose wrote:

Diyorum ya hakikaten o kadar farklı yönlerden bakıyoruz ki. Aşk mantıklı bir şey olsaydı, aşk olmazdı zaten. Hangi sevgide mantık vardır Allah aşkına! aileyi severken, dostları severken mantıklı olduğu için mi severiz? Aşk da böyle bişey işte. Kİmyasal, tamamen kimyasal bi olay de...Öle ruhun yaşadığı bi olay bu ve ruh yaşadıklarını mantığa dayandıramaz....
aileyi severken dostları severken mantıklı olduğundan mı severiz demişsin tabiki o yüzden severiz aksi düşünülebilir mi zaten. genler bencildir ve biz insanlar onların kontrolündeyiz ne kadar aksini iddia etsekte bu hiç bir şeyi değiştirmeyecektir. size yalan söyleyen birisi ile neden arkadaş olmazsınız. neden arkadaşlığınız buz gibi soğur çünkü ama ç yok olmuştur artık onun size zor zamanınızda yardım edeceğine güvenininiz azalmıştır ve bu da bir çıkar değilmidir. aileyi bizi büyüttükleri için sevmezmiyiz. aileyi değil aslında bizi büyütenleri severiz. aileniz sizi büyütenler olmasada siz sizi büyütenleri aileniz diye görmezmisiniz. hani aileyi severdik. ne yani arada manevi bir bağ mı varki yolda yürürken a ben seni sevdim demiyorsunuz sorarım. her şey çıkardır dostluk aşk vs.. şeyler hepsi. boşu boşuna altında manevi şeyler aramayalım ve bunları olduğu gibi kabul edelim lütfen.
saygılar lich
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Uzun zamandır ruhu olmayan, varken de onu satılığa çıkaran biri bu konular hakkında ne bilir ki!
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yeminerin söyledikleri yannış diil; ama dile getirme şekli bizim gibi "erdemli" kişilere ters geliyo. gerçekten, arkadaşlıklar çıkar ilişkisidir. en basidinden, birlikte hoşça vakit geçirmek bile insanın çıkarına diil midir? Bütün bunlar böyle; ama bunları dile getirmenin doğru olduğunu düşünmüyorum.

tabii "aşk"ı tüm bunnarın dışında tutuyorum ben
War, war never changes...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

arkadaşlıkla aşkı ayıran şeyi merak ediyorum. acaba ikiside beyinde olmuyor mu. ikiside birtakım düşüncelerin sonucu değil mi? arkadaşlıla aşkın arasında ki farkı bana açıklayabilirmisiniz? hatta çoğu zaman arkadaşlık bağları aşktan çok daha kuvvetli olabiliyor. bu arada fingolfin benim hakkımda bazı konularda haklısın. uzun süredir bir ruhum yok ama ben hiçbir zaman ruhumu satılığa çıkartmadım. ben çalışmalarınma devam edebilmek için, hayatımın anlamına büyüme devam edebilmek için ruhumun bir parçasını kurtardım. şu anada bu tür duygulardan yoksun bir kişiyim ve bu olaylara tamamen tarafsız yaklaşabiliyorum ve diyorum ki: çok abartıyosunuz aşkı. yok ole bi şey aşk ta nefret, kıskançlık ve diğer her şey gibi beynimizin bir oyunudur. insanlar nasıl çalıştıklarında bazı kötü huylarınıo düzeltebiliyorsa aşkı da düzeltebilir. tamam yok etmek istemeyebilirsiniz ama bari şu saçma şeyi biraz hizaya sokalım değil mi?
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

arkadaşlıkla aşkı aynı kefeye koymuyorum ben şahsen. arkadaşlıktan hazzetmediğinde alır başını gidersin. ama aşktan en ufak hazzı alabilmek için feragat etmen gereken o kadar çok şey var ki...
Ghost_OF_A_Rose
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Ghost_OF_A_Rose »

Var ya ramak kaldı kafamı duvarın tekinde parçalıycam....

Ya niye her şeyi zihne bağlıyoruz peki...ruh denen bi şey var (GENELİMİZDE) onu işlevleri yoksa biz neden oyuz? arkadaşlar aşk tek anlamlı değil bu işin bi çok yönü var...misal doğa aşkı denen bişey var...arkadaşlıkta bi tür aşk ama farklı...lakin sevgiliye duyulan aşk çok daha farklı. dostluklar mantığa bağlı olamaz ve onun üzerine aşk hiç olamaz. hissetmek ya bu bu kadar zor mu?
Yaşam; ölümle onur arasında gidip gelen ince bir çizgiden ibaret..."Toprakla birim" kabul ediyorum bu sözü...
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Ah "aşk" ah...

üstüne bunca yazılan, çizilen, konuşulan bir şeysin sen.. umarım verirsin emeğimizin karşılığını. ben yine de bir insana duyulan aşkın aşka yapılan bir nevi haksızlık olduğunu düşünürüm hep. tabi bunlar benim düşüncelerim. aşk, aşk diye nice kudurduk, mecnun eylediler bizi...

:)
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

fingolfin wrote:
Aşık insanlar evlenip aile kurarlar.
Bu şart mı sizce?
abi o kadar sevdiğin bir insanla birlikte ölene kadar yaşamayı istersen en kanuni yolu evlenmek. Bencede evlenmek gerekli değildir. Ancak böyle gelmiş ve beni rahatsız etmiyor.
Belkide senin demek istediğin başka bir şeydi. eğer soruna cevap veremediysem daha bir anlayacağım gibi yazarmısın.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ghost_OF_A_Rose wrote:Var ya ramak kaldı kafamı duvarın tekinde parçalıycam....
Dur vurma parçalama. Sonara kim savunacak senin düşüncelerini. :D
Ghost_OF_A_Rose wrote:Ya niye her şeyi zihne bağlıyoruz peki...ruh denen bi şey var (GENELİMİZDE) onu işlevleri yoksa biz neden oyuz? arkadaşlar aşk tek anlamlı değil bu işin bi çok yönü var...misal doğa aşkı denen bişey var...arkadaşlıkta bi tür aşk ama farklı...lakin sevgiliye duyulan aşk çok daha farklı. dostluklar mantığa bağlı olamaz ve onun üzerine aşk hiç olamaz. hissetmek ya bu bu kadar zor mu?
Bana aşkın tanımı yap desem kimse bir tanımı yapamaz ve yapılan tanımlarır çok farklı çıkar. İnsanların yaşadıklarıyla alakalı birşey.
Asıl olan sevgidir ve aşk sevginin en yoğun hissedilenidir hatta sevgiyide aşarak bağımlılık bile yapar. Ancak sevgi ölümsüzken aşk bir süre sonra gücünü yitirir. Eğer benim dediğim gibi değil ise (Ki umarım değildir) ne mutlu gerçek aşkı bulanlara.

Son bir şey daha . Herşey çıkar için den çok iç huzur içindir.Tabi insanın iç huzuru için başkalarına yardım etmesi veya insanları sevmesini çıkar olarak görüyorsanız size karşı çıkmam. Aynı şeyi farklı renklerde gören kişiler oluruz sadece.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by raini »

Arkadaşlar aşkla ilgili bölümü bölüp konu ötesini taşıyorum sanırım biraz ilk amacından ve hırsızlıkla alakasından sapmış.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Dostu için ölüme gözü kapalın giren birinin ne gibi çıkarı olabilir sorarım size?

Darkgnome demek istediğim, olayı kağıt üzerine taşımak şart mı? Toplumun bakışı bu kadar önemli. şahsen benim için değil, fakat aşık olursam evlenirim ailem için...
rhielatheredrobe
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by rhielatheredrobe »

aşktan bahsederken nasıl da rahatız hepimiz.. ama konu evliliğe dönünce birden ciddileşiveriyoruz.o uçarı havamızdan eser kalmıyor.

bize ( çoğumuza) ne kadar korkutucu ve uzak geliyor...

ama aslında aşık olduğun insanlara evini,televizyonunu, hayatını paylaşmaktan bir farkı yok ki..

evlilikle daha çok sorumluluk yükleniceğini düşünüyoruz belki de... ama insan bu sorumluluğu evlenmeden önce de duyar duymak istediği sürece...
kısaca aşk güzeldir..
sessizliğini koru ya da ondan daha iyi bir şey söyle
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

aşık insanların evini,televizyonunu,hayatını paylaşması için evlenmesi şart değil bence...
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

evlenmek ciddi bi iştir. kadınla erkeğin eşit olmadığı ve hiçbir zaman eşit olmayacağı bu dünyada biri diğerinin yüklerini paylaşmak, sadece gösteriş olsun diye yüklenmemeleri gereken sorumluluklar yüklenmek zorunda kalınır ewlenince. sefkiliyken böyle diildir ama. o zaman da rahat olamazsın... uff, neyse..
Post Reply