elfler, cüceler...
-
midnight_poet
- Kullanıcı

mitoloji
Arada geçen bazı sohbetlere katkıda bulunmak istedim.
İngiliz mitolojisi yok diyen bir arkadaş vardı. Bence yanlış zira Anglo saxon mitolojisi diye bir husus var.
Tolkien'e gelince; Tolkien'in eserlerinde, çok iyi bildiği Anglo-Sakson efsanelerinden izler bulmak da mümkün. Savaşlar, silahlar, giyim kuşam, mimari, Kral Arthur efsanelerini andırıyor. Arthur efsanesinin ünlü kılıcı Excalibur'un olağanüstü güçlere sahip olması gibi, Frodo'nun Sting'i ve Aragorn'un Anduril'i de sıradan silahlar değil. Eski İngilizce ile yazılmış Anglo-Sakson destanı Beowulf, yüzük taşıyıcısı Frodo'nun adının kaynağı... Bu destanda Frodo, bir İskandinav kralının adı olarak geçiyor. Frodo'nun anlamı ise"Yüzük Taşıyıcısı" için oldukça önemli: Bilge kişi... Karanlık efendi Sauron'un ülkesi Mordor, eski İngilizce'de ölümcül günah ya da cinayet anlamına gelen morthor sözcüğünden geliyor
Elbette İskandinav mitlerinden de faydalanma bu eserde de var ancak İngiliz mitolojisi yoktur demek bence yanlış.
Sevgiler saygılar.
İngiliz mitolojisi yok diyen bir arkadaş vardı. Bence yanlış zira Anglo saxon mitolojisi diye bir husus var.
Tolkien'e gelince; Tolkien'in eserlerinde, çok iyi bildiği Anglo-Sakson efsanelerinden izler bulmak da mümkün. Savaşlar, silahlar, giyim kuşam, mimari, Kral Arthur efsanelerini andırıyor. Arthur efsanesinin ünlü kılıcı Excalibur'un olağanüstü güçlere sahip olması gibi, Frodo'nun Sting'i ve Aragorn'un Anduril'i de sıradan silahlar değil. Eski İngilizce ile yazılmış Anglo-Sakson destanı Beowulf, yüzük taşıyıcısı Frodo'nun adının kaynağı... Bu destanda Frodo, bir İskandinav kralının adı olarak geçiyor. Frodo'nun anlamı ise"Yüzük Taşıyıcısı" için oldukça önemli: Bilge kişi... Karanlık efendi Sauron'un ülkesi Mordor, eski İngilizce'de ölümcül günah ya da cinayet anlamına gelen morthor sözcüğünden geliyor
Elbette İskandinav mitlerinden de faydalanma bu eserde de var ancak İngiliz mitolojisi yoktur demek bence yanlış.
Sevgiler saygılar.
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter
midnight_poet' e katılıyorum. bikaç ekleme yapacaktım ama vaz geçtim. sanırım bu konu açık.
cüceler ve elfler gelince elfleri hiç sevmem (feanor, dalamar gibi bikaçı hariç) cücelere karşıysa genelde ihtiyatlıyımdır. cüce dedinmi bi kez daha düşünmelisin bence yoksa bi kafa yemek işten bile değildir.
cüceler ve elfler gelince elfleri hiç sevmem (feanor, dalamar gibi bikaçı hariç) cücelere karşıysa genelde ihtiyatlıyımdır. cüce dedinmi bi kez daha düşünmelisin bence yoksa bi kafa yemek işten bile değildir.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Bitkileri ne kadar sevdiklerini bilemem ama buraya bi cüce uğrarsa ne olacak az çok biliyorum.Ã?enelerinden sarkan o garip çalı nedeni ile mi acaba??? O çalı hep ilgimi çekmiştir her halde bitkileri çok seviyorlar.
Gözünün senden başka bişey görmeyeceğinden emin olabilirsin.Ben de kaçarım cüceden zaten ufağım beni görmez her halde.
Sıkıntılarla dolu hayat, yer kalmıyor yaşamaya.
-
midnight_poet
- Kullanıcı

Valla cüce de severim elf de severim ama ikisini aynı anda aynı yerde sevmem
Geçmişte çok cüce dostum oldu
Testi testi şarapları boldu
Elfleri bir türlü sevemediler
Yüzyıllar düşmanlıkla kayboldu.
Ben ne bilirim, garip bir ozanım
Doğasında yok birlik; Elf ile cüce olanın
Cüce ile dost elf ile arkadaşım,
Yabana atmayın beni, gerçekten garip bir ozanım
Geçmişte çok cüce dostum oldu
Testi testi şarapları boldu
Elfleri bir türlü sevemediler
Yüzyıllar düşmanlıkla kayboldu.
Ben ne bilirim, garip bir ozanım
Doğasında yok birlik; Elf ile cüce olanın
Cüce ile dost elf ile arkadaşım,
Yabana atmayın beni, gerçekten garip bir ozanım
Midnight Poet; The Arranger Of Gatherings, The First Born Old Member, The Bounty Hunter