ALKOLLÖ FRP???

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

oyun oynatırken kendim de alkol içmem, oyuncularımın da içmesini istemem. Alkol içmenin oyunlarda konsantrasyonu bozduğunu, gereksiz duraklamalara neden olduğunu kendim yaşadım... :mad:

iyi rol yapmak için alkolün iyi geleceği görüşüne katılmıyorum... bu, köy düğünlerinde utangaç delikanlıların kıyıda köşede içki içip sonra dans pistini dağıtmasına benzer... aslına bakarsanız alkolün "herhangi bir şeyi iyi/rahat yapmak için iyi geleceğine inanmıyorum"... herhangi bir şeyi iyi/rahat yapabilmek için alkolün iyi geleceğini düşünen arkadaşların, bu konuyu tekrar düşünmesini ve hatta bir uzmana danışmalarını tavsiye ederim... bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum, bu konuda ciddiyim... alkol, problemlerinizi çözmez (rahat hareket edememenin ardında gizli psikolojik problemler olabilir)... neyse fazla uzatmak istemiyorum...

bu yazdıklarımdan yeşilaycı falan olduğum düşünülebilir... ben alkol kullanıyorum ama frp oynarken değil... arkadaşlarla içmek istersek soframızı kurar rakımızı içeriz, amaç muhabbetse, o zaman da gayet iyi muhabbet olur...

aslında konu sadece içki değil... yeme - içme konusu da aslında oyunları olumsuz etkileyebilir...

3 yıl önce ilk DM'lik günlerimde grubumuzun normalde en çok konuşan halfling'i çekirdek yemekten hiç konuşamamıştı... o gün oy birliği ile frp oynarken çekirdeği yasakladık... :lol:

son oynattığım bir oyunda büyücü arkadaş kendisine ikram ettiğim tahanlı pideyi geri çeviremedi... siz hiç ağzınızda tahanlı pide varken büyü sözleri söylemeyi denediniz mi... çok eğlenceli oluyor... :lol:

Oyun sırasında bilgisayarı yoğun bir şekilde kullandığım için, DM olarak da aslında pek birşey yememeye çalışıyorum... klavyemin üstünden cipslerin yağlarını temizlemek gerçekten zor oluyor... hele bir de sakar birilerinin klavyemin üstüne kola bardağını devirmesi olayından hiç bahsetmek istemiyorum... :twisted:
neyse ki Microsoft bu konuda parasının hakkını veriyor... adamlar klavyelerinin üstüne kola dökülmesi riskine karşılık bir bardak kolayı alabilecek bir havuz tasarlamışlar... 8O tek damla kola masaya dökülmedi... hepsi bu havuzun içinde toplandı... ta ki ben klavyeyi ters çevirip içini boşaltıncaya kadar... :roll:
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

akinnika wrote: :mad:

iyi rol yapmak için alkolün iyi geleceği görüşüne katılmıyorum... bu, köy düğünlerinde utangaç delikanlıların kıyıda köşede içki içip sonra dans pistini dağıtmasına benzer... aslına bakarsanız alkolün "herhangi bir şeyi iyi/rahat yapmak için iyi geleceğine inanmıyorum"... herhangi bir şeyi iyi/rahat yapabilmek için alkolün iyi geleceğini düşünen arkadaşların, bu konuyu tekrar düşünmesini ve hatta bir uzmana danışmalarını tavsiye ederim... bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum, bu konuda ciddiyim... alkol, problemlerinizi çözmez (rahat hareket edememenin ardında gizli psikolojik problemler olabilir)... neyse fazla uzatmak istemiyorum...

roll:
Bu bir zevk meselesidir, olay "rahat hareket etmek" değil, olay tamamen "inspiration" bana kalırsa. Dediğim gibi ,bu bir zevk meselesidir, neyse fazla uzatmayarak iyi etmişsin, aferin sana.
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Alkolü sevmem ben de genel olarak sevmem. Sadece içki içmek için bir araya gelinen ortamlar hariç içki içilmesine karşıyım ki frp oyunu da buna dahil.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

arkadaşlar, forumlar karşılıklı görüş alışverişi olsun diye kurulmuş platformlardır. burda ben ve bikaç arkadaş, frp ortamında alkolün bize iyi geldiğini dile getirdik ve denemeyen arkadaşların bi kere denemesini tavsiye ettik. ben alkolik diilim. site içinde tanıdığım kimse de alkolik diil. kimseyi içkiye de özendirmek gibi bi niyetim de yok. Denemeyen bi kere dener, hoşuna giderse dewam eder; gitmezse de gelir bu foruma yazar ben denedim, beğenmedim diye. Ama gelip de insanları psikolojik sorunlu, vs... diye yaftalamak hoş bi davranış diil.

Biraz daha dikkat lütfen...
War, war never changes...
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

aslında ben alkolün tüketilmesine karşyım ama nasıl karşıyım;
bazılar içmeyi bilmez tabiri caizse b.kunu çıkarır her akşam her akşam ama arada bi içiyosan bi de içmeyi biliyosan o zaman bişi demem çünkü alkolün bilhassa şarabın kalbe iyi geldiği bilinen bi gerçek
bu arada bizim dm içince daha bi insaflı oluyo :lol:
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ya niye kızdın Burock yaa sevmiyorum işte alkolü naapayım? Ama yine de içebilirim arada. Size iyi geliyorsa öyle oynayın tabii ama ne bileyim işte ben sevemedim.
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

benim lafım alkolü sevmeyene diil. bilip bilmeden insanı yaftalamaya. zaten ne dedim bi önceki yazıda:
burda ben ve bikaç arkadaş, frp ortamında alkolün bize iyi geldiğini dile getirdik ve denemeyen arkadaşların bi kere denemesini tavsiye ettik.
ama sonra da dedim ki:
kimseyi içkiye de özendirmek gibi bi niyetim de yok. Denemeyen bi kere dener, hoşuna giderse dewam eder; gitmezse de gelir bu foruma yazar ben denedim, beğenmedim diye.
oldu mu? yani alkolü sevmeyebilirsin ama
bu, köy düğünlerinde utangaç delikanlıların kıyıda köşede içki içip sonra dans pistini dağıtmasına benzer... aslına bakarsanız alkolün "herhangi bir şeyi iyi/rahat yapmak için iyi geleceğine inanmıyorum"... herhangi bir şeyi iyi/rahat yapabilmek için alkolün iyi geleceğini düşünen arkadaşların, bu konuyu tekrar düşünmesini ve hatta bir uzmana danışmalarını tavsiye ederim... bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum, bu konuda ciddiyim... alkol, problemlerinizi çözmez (rahat hareket edememenin ardında gizli psikolojik problemler olabilir)...
diyemezsin. o zaman kızarım...

Anlaşılmayan bişiy yoktur sanırm. forum sakinlerinden d bu mesajım için özür diliyorum ama bunnar sessiz kalınacak şeyler diil, görüldüğü üzere.
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

Firble wrote:Ya niye kızdın Burock yaa sevmiyorum işte alkolü naapayım? Ama yine de içebilirim arada. Size iyi geliyorsa öyle oynayın tabii ama ne bileyim işte ben sevemedim.
Firble, sen çift nick mi kullanıyorsun? Akkinika'nın söylediğği şeye tepki verdik biz, sen neden üstüne bu kadar alınıyorsun? Bir de sitenin özel mesaj fonksiyonunu kötüye kullanmayalım lütfen, bunu da üstüne alınacak olan alınsın!
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Merhaba Arkadaşlar,

yukarıdaki maili yazarken amacım kimseyi kötülemek değildi ve bunu da belirttim.

"...bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum..."

Sadece "alkolün rahatlatıcı etkisinin" pek de iyi birşey olmadığı konusundaki fikrimi söyledim.
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Vallahi alkolsüz hayat düsünemiyorum.. :P

Cidden benim yasamimin bir parçasi, söyle iki hafta da birkaç kadeh içilip dostlarla keyif yapilmayacaksa...

Oyun sirasinda alkol kadar beni gıcık eden her halde tek sey çekirdek yenmesidir.. Abi dagatmaya meyilli olan zibidi oyuncular kendilerinden geçiyorlar.. cik cik... Onlara ölüm!!! :twisted:
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Anchorite wrote:Vallahi alkolsüz hayat düsünemiyorum.. :P

Cidden benim yasamimin bir parçasi, söyle iki hafta da birkaç kadeh içilip dostlarla keyif yapilmayacaksa...

Oyun sirasinda alkol kadar beni gıcık eden her halde tek sey çekirdek yenmesidir.. Abi dagatmaya meyilli olan zibidi oyuncular kendilerinden geçiyorlar.. cik cik... Onlara ölüm!!! :twisted:
Seni Haras DM seniiiiii
Bir sonraki oyuna 2 çuval çekirdek 4 kasa bira ile gelmeyen en adi!
(Bizim işkembeyi biliyosun içeriz valla :mrgreen:)

Sonra GORE GORE GORE nıhıhııhıhıııııııııııııııı :twisted:
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Anchorite
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Anchorite »

Bakin bu alemin krali Raistlin bey... Eger oyuna dört kasa bira bira ve çekirdekle gelirseniz, bu hem sizin, hem benim hemde okul hayirina olmaz..

Sizin hayiriniza olmaz çönkü dört kasa birayi teker teker kafaniza firlatirim caniniz yanar..

Okulun hayrina olmaz çünkü yerden bira, çekirdek ve kan temizlemek zorunda kalirlar..

Benin hayrima olmaz çünkü yerdeki her halde sana biralari firlattiktan sonra yerdeki benim kanim olur.. Koca cüsseli haras oyuncu.. :P
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
Molydeus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Molydeus »

akinnika wrote:Merhaba Arkadaşlar,

yukarıdaki maili yazarken amacım kimseyi kötülemek değildi ve bunu da belirttim.

"...bunu, kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum..."

Sadece "alkolün rahatlatıcı etkisinin" pek de iyi birşey olmadığı konusundaki fikrimi söyledim.
Sıyrıl tabii işin içinden.

Ben de hitabet tarzına biraz daha dikkat et, kızdırma insanları, akıllı ol diyorum

"bunu da kimseyi kötülemek/aşağılamak için söylemiyorum"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

molynin de dediği gibi, insanlara suçlamalarda bulunup sonra sıyrılmak hoş değil. bundan sonra daha dikkatli olalım lütfen
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa ben üstteki mewsajı görmemişim yaa üzgünüm Molydeus yaa sen de çok ters laf etmişsin ama küstüm sana senle konuşmayacağım işte.
Burock eğer kızdıoysan bana senle içki falan içebiliriz bir defadan bir şey olmaz her halde. Ama frp oynamadan içelim sonra sarhoş falan olursam oyun yarıda kesilir değil mi ama?
Locked