En Kral Tanrıların Tanrısı (Fantazi dünyasÄÂ
En Kral Tanrıların Tanrısı (Fantazi dünyasÄÂ
Arkadaşlar evet sanırım rahiplerimiz artık bunu cevaplayabilirler. Sizce fantazi dünyalarında yaratılan tanrıların tanrılarından en karizmatik, en mantıklı yaratılmış, en güçlü, en kaslı, kısaca en sevdiğiniz hangisi nedenini belirtirseniz de çok güzel olur aslında.
Ben bir fr fanatiği olarak Ao diyorum. Eru yu çok iyi bilmiyorum. Ama çok görünmemesine rağmen hele onun yarattığı tanrılar olaylara aşırı müdahale ediyor gibi geldi bana özellikle tarihin başlarında.
Kaos ise acımasız bir tanrı olarak kafamda kalmış üstelik de neden acımasız olduğunu pek çözemediğim bir tanrı. (gerçi dl i çok az biliyorum)
Kaos ise acımasız bir tanrı olarak kafamda kalmış üstelik de neden acımasız olduğunu pek çözemediğim bir tanrı. (gerçi dl i çok az biliyorum)
güç olarak diyorsanız en güçlüsü eru dur. silmarillionu okuyanların bileceği gibi eru dünya yı yaratan tanrıların(tanrı sözü dl deki mystra gibi varlıklara denk geliyor.) hepsini yaratandır. kaos gibi zayıflıkları yoktur. yani mutlak yaratıcı gücü sonsuz olan mutlak varlıktır. bu yüzden seçimim eru dur.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
ii ..de abi... kaos ta paladine, takhisis ve gilean ın babası ...yani bu grater god kaosun özünden olma... yani o da dl deki mutlak güç ...aynı şekilde fr daki ao da diğer tanrılar üstünde mutlak güç sahibi...... ki mystra, tyr vb... tanrılar bir ölümlüden tanrılığa yükselmişken ao çok daha farklı ... ....
silmarillon u okumadığım için eru hakkında yorum yapamayacağım.... ama eru nun tanrılık kavramı ile (yazından anladığım kadarıyla) kaos ve ao nun ki aynı...
bu yüzden bencede karar vermek çok zor... ama galiba bana "kaos" daha güçlü...gibi gelio....
silmarillon u okumadığım için eru hakkında yorum yapamayacağım.... ama eru nun tanrılık kavramı ile (yazından anladığım kadarıyla) kaos ve ao nun ki aynı...
bu yüzden bencede karar vermek çok zor... ama galiba bana "kaos" daha güçlü...gibi gelio....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
- Drizzt_Dourden
- Kullanıcı

bende Eru derim.
yeminer in de dedigi gibi Eru nun üzerinde mutlak güç yoktur o bir dir tektir.aynı ilahi dinlerdeki gibi.
simdi diyeceksiniz ki Kaos un üzerinede güç yok.Ama mesela Orta Dünyada bir demirci tanrının bir gricevher yaratıp Eruyu icine hapsetmesi diye birsey olamaz.Silmarillon u okuyanlar bilirler
yeminer in de dedigi gibi Eru nun üzerinde mutlak güç yoktur o bir dir tektir.aynı ilahi dinlerdeki gibi.
simdi diyeceksiniz ki Kaos un üzerinede güç yok.Ama mesela Orta Dünyada bir demirci tanrının bir gricevher yaratıp Eruyu icine hapsetmesi diye birsey olamaz.Silmarillon u okuyanlar bilirler
o demirci o tanrının özzünden olma...dediğin şey fr da olsa hakkaten çok köötü olur..ama dl de tanrılar yapı itibariyle nerdeyse tek bi kaynaktan çıkıolar... yani hepsinin kaos la genetik bağı var.. ...
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
'Hava, su, toprak ve ateş
Boydanboya ormanlar, kuşlar alabildiğine,
Neşeli rüzgarlar, yakıcı güneş yaratılmadan.
Yaratılmadan dağlar, zelzeleler ve yıldızlar.
Parlak gözleri elflerin, insanların umutları
Ve cücelerin sakalları yaratılmadan.
Henüz oluşturulmamışken dünya;
Yaratıldı Ainur, Kutsal Olanlar.
O kendi düşüncesinden doğurmuştu onları
Ve Yokolmayan Alev"le canlandırmıştı.
Kutsal Olanlar şarkı söyledi O"nun huzurunda
Ve O mutlu oldu...
O, Eru idi, Tek Olan!'
Kesinlikle Eru diyorum. Mutlak ve sınırsız güç!
Boydanboya ormanlar, kuşlar alabildiğine,
Neşeli rüzgarlar, yakıcı güneş yaratılmadan.
Yaratılmadan dağlar, zelzeleler ve yıldızlar.
Parlak gözleri elflerin, insanların umutları
Ve cücelerin sakalları yaratılmadan.
Henüz oluşturulmamışken dünya;
Yaratıldı Ainur, Kutsal Olanlar.
O kendi düşüncesinden doğurmuştu onları
Ve Yokolmayan Alev"le canlandırmıştı.
Kutsal Olanlar şarkı söyledi O"nun huzurunda
Ve O mutlu oldu...
O, Eru idi, Tek Olan!'
Kesinlikle Eru diyorum. Mutlak ve sınırsız güç!
Evet gerçi ZEUS ihtilalle iktidarı ele geçiriyor tanrıların katında yaşanan bir ihtilal Erunun ilk yaratılması bence onu yine de diğerlerinin üstüne çıkarmıyor. Eru çok geride kalan bir tanrı bu onu belki biraz daha mistik yapıyor ama en azından dolaylı olarak bir miktar olaylara müdahale etse daha iyi olurdu bence. Mitoloji tanrıları hakkında da bir oylama açılabilir hatta açacağım. Ama sadee üç tanrı biliyorum. Naapalım?
abi aç bi ansiklopedi. yaz adlarını hatta haklarında bikaç bilgi yazsan da pek kötü olmaz. zeyna ile herkülden örendiklerimiz dışında pek az biliyorum ben yunan tanrılarını gerçi haklarında bikaç kitap okudum ama hatırlatma iyi olur hem ben hem de diğer arkadaşlar için. ne dersin abi
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k