Mitoloji Tanrıları

Hayatını tanrıların ışığını aramaya adamış olanlara.
Post Reply
raini
Kullanıcı
Kullanıcı

Mitoloji Tanrıları

Post by raini »

Arkadaşlar öbür anketin bir benzeri mitoloji tanrılarından sizce hangisi daha fazla etkileyicilğe sahip.
Burada sahip olduğu gücü başka bir tanımı bulamadım o nedenle direk söyleyeceğim karizmasını ve diğer tüm faktörleri katabilirsiniz.
Sonra mitoloji birincisi ile Fantazi birincisini karşılaştırırız.
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

ben zeus diyorum.. belki diğerleri hakkında fazla bilgim olmadığından.. belki fazla herkül izlediğimden olsa gerek... ama zeus gayet karizma bi eleman gibi gelir bana.. her ne kadar fazla güçlü olmadığını düşünsem de etkileyici buluyorum...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Ben ra diyorum Zeusu tanıyorum ama bildiğim kadarı ile karısına bile söz geçiremeyen yetmemiş gibi bir de hamile kalıp çocuk doğuran bir tanrı..
Ra ise çok ayak altında değil yine de olaylara müdahale ediyor zaten Mısırda gün doğumunu izleyen Ra ya inanır diye duymuştum. Tor u gerçekten bilmiyorum ama bildiğim kadarı ile norveçte barbarların inandığı bir tanrıymış klasik bir mitolojideki bir savaş tanrısından ötesini yaratamamışlardır gibi geliyor.
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

RA rulz!
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

tabii ki de amon-ra.
mısır mitolojisi çok hoşuma gider.
fingolfin
Seçilmiş Savaşçı

Post by fingolfin »

Zeus mu güçsüz ve de karısına söz geçirmekten aciz.

'Gelin tanrılar. Altın bir halat sarkıtalım gökyüzünden, toplanın hepiniz. bir ucundan siz tutun bir ucundan ben. ne kadar uğraşırsanız uğraşın indiremessiniz göklerin efendisini aşağı. Oysa ben şöyle destekli bir asılırsam, çekerim sizi de, toprağı da denizleri de yukarı! ben sizden öyle üstünüm işte.'

Tam metin bu değil kusuruma bakmayın fakat buna yakın bir şeyler. Tanrıların meclisinde Olympos'ta kararlarını sorgulayan tanrılara böyle seslernir Yüce Kronosoğlu. Ve hiçbir tanrı şüphe etmez onun sözlerinden...
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Set yada Hades aslında ama buradakilerel yetineceğimize göre...Zeus o zaman.Ben elektrikli şeyleri hep severim.
sowtim
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sowtim »

Bana Zeus her zaman bir baba gibi gelmiştir şevkatli ve yufka yürekli... (sanırım izlediğim Herkül çizgifilmlerinden dolayı) Zeus'da görmediğim karizma ise Amon-Ra'da bulunuyor... Yine söylüyorum..

"Ra RULZ!"
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

HELİOS!!

Helios herşeyi görendir. o güneşin asıl temsilcisidir! Apollon ile karıştırlmamalıdır. Helios hergün pırıltılar içersindeki şatosundan ayrılır ve gürbüz atların çektiği arabasına atlayarak gökyüzünü baştan başa kateder. ondan sonra atlarını okeanos'un suyunda yıkar ve bir kayıkla tekrar doğuya gider. BU böylece deavm eder. Helios aynı şekilde apollon gibi çok yakışıklı, kaslı bir delikanlı olarak gösterilir. saçları güneş ışınlarından oluşmuştur. o herşeyi görür. Afrodit'in Ares ile olan kaçamağını hephaistos'a söyleyen odur, demeter'in hades tarafından kaçırılan kızı persephoneyi haber veren yine odur. onuın gözündan hiçbir şey kaçamaz! o her zaman parıltılı sarayında oturur ve herkesi, herşeyi görür. Tanrılar bile onun gözündan kaçamaz. Aynı zamanda alçakgönüllüdr helios. Tanrılar, titanlar ila yapılan savaştan çıktıklarında dünyayı paylaşırken helios yanlışlıkla es geçilmiş ve ona bir yer bırakılmamıitır. bundan üzülen zeus paylaşımın tekrar yapılmasını ister ama helios her hangi bir huzursuzluğa yol açmamak için bunu kabul etmez. o sırada yeni oluşmuş bir adayı gözüne kestirir ve orayla yetinir. bu ada Rodos adasıdır. dediğim gibi helios alçakgönüllü olduğu gibi adildirde. bu görüş yetisini hiçbir zaman kendine lehine kullanmamıştır.

Aslında mitoloji karizmatik kişiler geçidirir aslında. hepsi kendine özgüdür.
Hermes, Zeus, dionysos, artemis, hera...hepsi hepsi
ama benim favorim

HELİOS'TUR! GÃ?NEşİN ASIL VE ASİL TEMSİLCİSİ:
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Drizzt_Dourden »

Mısır Mitolojisi diyorum ama Ra değil.Osiris diyorum.Osiris Firavunların Babası Ã?bür Dünyanın Bekçisi Yıldızların Işıgı.

Eski Mısırda her Firavun öncelikle Osiris e tapardı
Caradoc The DeathKnight
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by KiNg_Of_DaMnEd »

ben RA yi da Zeus u da severim ama yunan tanrilarina daha bir sempati duyarim (çünkü m1s1r tanr1larinda bitek Ra yi seviorum)
Zeus basta olmak üzere Hades Poseydon Ares .....yunan mitolojisini seveim

tabikii bide GÃ?KTANRI var taaa eskilerden...... onuda unutmamak lazim
Hükümlü
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hükümlü »

Abi Ares'in nesini seviyosunuz ya? Sadece kaba kuvvet herif başka bir işi yok! Ve aynı zamanda bir işe yarmayan biri
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Ivellius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Ivellius »

athena varken ares de neymiş ki
:evil:
Malagar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Malagar »

Bana kalırsa Zeus çünkü.......Zeus bildiğiniz gibi mitolojinin en büyük tanrısıdır benim kararım.ZEUS
Kelebek gibi uçamayıp,arı gibi sokamassam aslan gibi parçalayamassam tilki gibi kurnazlık yapamazsam işte o zaman......
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Evet ama Zeus sadece yunan mitolojisinin en büyük tanrısı değil mi? Diğer mitolojileri de düşünmek lazım bence
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Post Reply