Bursada Frp...

“şöyle güzel bir oyun oynatan olsa da oynasak” ya da "Oyun oynatacağımda adam var mıdır ki acep?"diyorsanız bu bölüm tam size göre...
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

Selam,

Bursa'da frp ve kurmayı planladığımız web sitemiz ile ilgili detayları görüşmek üzere hafta içinde bir buluşma organize etmek istiyoruz... ilgililere duyurulur...

muhtemelen Altıparmak-Ã?ekirge caddesi Park'ın kuzey çıkışı tarafındaki Ka-Pub'da buluşulacak... gün henüz belli değil... hafta içi bir akşam iş çıkışı saat 18:30 gibi falan olacak...
ejderçocuk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ejderçocuk »

Ben de Bursa'lıyım ve Bursa'da yaşıyorum. Web site için yardımcı olabilirim.
(bkz: www.yamuk.canavari.com)
-eğer link vermek yasaksa verdiğim link silinsin-
Doer ghil dos dosib elg'caress...
doer ulu streea zhah har'oloth
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

site'ye şöyle bir göz attım, tabi hemen DM'ler için ipuçlarının olduğu köşeye daldım... ilk bakışta bence güzel, sade hazırlanmış, fazla incik cincik yok...
bir ara bir yerlerde oturup tanışalım derim ben... yukarıda bahsettiğim buluşmayı maalesef henüz organize edemedik, herkese uyan bir gün ayarlamak zor oldu, sanırım herkese uymasını sağlamak da zor olacak... en temizi gün ve saat belirleyip ilgilenen herkesi davet etmek olacak sanırım...
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

bursayla ilgili baglantıda olalım.. frp oynamak, ögrenmek isteyen yada oyuncu olupta dm bulamayanlar, iyi oyuncu arayan dmler iletişime gecelim.. Kitap, senaryo vs.. hertürlü destek verilir, :) alınır..
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

bulusma olayı iyi olur , onceden haberleselim, nete girmediim bi dönemde kacırmak istemem..
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

ben de düzenli olarak bağlanamıyorum, genellikle haftada en az bir gün (cumartesi) oturup yazılanları okumaya vakit ayırabiliyorum, hafta içi ise pek belli olmuyor.
Dolayısıyla bir buluşma organize edecek olursak şöyle en az iki hafta ileriki bir tarihe randevulaşırız ki herkesin haberi olsun...
siatias
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siatias »

[quote="akinnika"]ben de düzenli olarak bağlanamıyorum, genellikle haftada en az bir gün (cumartesi) oturup yazılanları okumaya vakit ayırabiliyorum, hafta içi ise pek belli olmuyor.
Dolayısıyla bir buluşma organize edecek olursak şöyle en az iki hafta ileriki bir tarihe randevulaşırız ki herkesin haberi olsun...[/quote]

biz bu gidislebiraz zor buluscaz gibi ya neyse...
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

hm... evet öyle görünüyor... neyse çıkmadık candan umut kesilmez...

şöyle düşünelim HP < 0 olmuş, kan kaybediyoruz ama ölmedik... :lol:
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Ben Mudanyara yaşıyorum. Eğer Bursa'da bir etkinlik olursa, toplanırsanız falan ben de katılabilirim. Gerçi benim yaş problem. :(
Bu arada Bursa'da bu tür kitaplar satan yerler var mı? Ben kitapları hep alışveriş merkezlerinden alıyorum, ne istediğimi anlatana kadar canım çıkıyor.
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

selam,

yaş neden problem olsun (profilinde öğrenci yazdığına göre muhtemelen benden küçüksündür)... keşki biz de daha genç yaşlarda frp öğrenebilseydik, oynayabilseydik...

Bursa'da en çok çeşit bulabileceğin yer Altıparmak Burç Pasajında Ezgi Kitap evidir. Pasaj'dan girildiğinde çok küçük bir yer gibi görünebilir ama arka tarafta Belediyenin kütüphanesini aratmayacak kadar çok kitap var... bunlar arasında FRP kitapları, (kaldıysa) FRP oyunları ve Magic Kartları (yenileri gelmişti gördüm) da mevcut... :)
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Teşekkürler.

Ben frp oynamayı gerçekten çok istiyorum, ama bilgisayarın başından kalktığım anda gerçek dedikleri dünyayaya geri döndüğüm için ve o dünyada frp nin f sinden anlayan olmadığı için bir türlü oynayamıyorum.
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

hm... öğrenci olduğuna göre belki senin için biraz zor olacak ama FRP oynamak istiyorsan mutlaka Zindanlar & Ejderhalar Oyuncunun El Kitabını almanı tavsiye ediyorum. Başlangıç için temel kuralları öğrenmende yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra kendine bir zar seti de almanı tavsiye ediyorum veya en iyisi Zindanlar & Ejderhalar Başlangıç Seti'ni al, hem temel kuralları öğretiyor, hem içinde zar var galiba (Türkçe'sinde var mı bilmiyorum, ingilizcesinde vardı) hem de başlangıç için hazır karakterler ve 6 maceradan oluşan bir kitapçık var. 3-4 arkadaşla bir araya gelip hemen oynayabilirsiniz... (Hatta 3-4 arkadaş aranızda para toplarsanız kitap ve oyun setini almakta zorlanmazsınız, sonuçta birlikte oynayacaksanız kitapları ortak almanızda bir sakınca yok).

Yok kitap ve oyun seti benim için çok masraflı olur dersen bu sitedeki akademi sayfalarını gez, bol bol oku ve bol bol soru sor... eminim buradaki herkes yeni başlayan ve öğrenmek isteyenlere gerekli desteği verecektir. Ancak oynamak istiyorsan temel kitabı kesinlikle almanı tavsiye ederim. Burada okudukların bir yere kadar sana yardımcı olacaktır, sonrasında mutlaka bir iki oyun oynamak isteyeceksindir.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Acaba bu setlerin yanında üç dört arkadaş da veriyorlar mı?
Kitaplar falan olayın kolay kısmı, sorun oynayacak kişi olmaması:(
akinnika
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by akinnika »

geldik asıl probleme... maalesef başlangıç seti'nin kutusu çok küçük olduğu için içine 3-4 kişi sığdıramamışlar... :(

bursa'da oyun oynayacak mekan olmadığı için ben benim grubu eve davet ediyorum, hepimiz çalıştığımız için ancak akşamları vaktimiz oluyor ve çoğumuz da evli olduğu için hafta sonlarını ailemizle geçirmek istiyoruz, dolayısıyla oyunlarımızı genellikle hafta içi akşam 19:00-24:00 arasında yapıyoruz. Grup şu anda benle birlikte 6 kişi. DM olarak aynı grup içinde daha fazla oyuncuya oyun oynatma şansım maalesef yok, zira denedim ve çok yorucu olduğunu fark ettim... :???:

ancak bu demek değildir ki başka oyuncularla oynamak istemiyorum. :) Bu yüzden önce bir buluşma ve tanışma akşamı ayarlamak, sonrasında da daha kalabalık bir grup ile oyun oynayabilecek bir mekan bulmak gerekiyor... bunun için de bursalı frp severler derneği gibi birşey kurmak gerekiyor :P ... değil tabi, yukarıda da bahsettiği gibi bir site kurmayı planlıyoruz... umarım yakın zamanda siteyi kurabiliriz zira domain'i aldık ancak 6 aydır "under construction" yazısından başka birşey yok... :oops:

Umarım önümüzdeki 1-2 hafta içinde böyle bir buluşma organize edebiliriz... oyuncu bekleme salonundaki bu konu başlığı ve agoradaki aynı isimli diğer konu başlığına gelen cevaplara bakacak olursak böyle bir buluşmada yaklaşık 10 kişi kadar olabileceğiz gibi görünüyor... ben derim ki bu buluşma olayıyla ilgilenen arkadaşlar şu önümüzdeki bir-iki hafta süresince bu iki konu başlığını sıkı takip etsinler, buluşmayı organize edebilirsek buradan duyuralım... eğer bu bir-iki hafta içinde organizasyonu yapamazsak yaz tatili dönemi başlayacak ve herkes güney sahillerindeki tatil köylerine dağılacak... dolayısıyla buluşma da şöyle tahminen Eylül sonu Ekim'e falan sarkacak... :cry:
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Neyse ben bir süre daha kitaplarla idare edebilirim sanırım :)
Post Reply