Sanki RPG

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Post Reply
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Sanki RPG

Post by Darkgnome »

Başlık biraz saçma olabilir. Demek istediğimi burada açıklayayım. Bazı filimler ve kitaplar varki bana aynı oynadığımız oyunları hatırlatıyor. Sanırım bunun sebebi karakterlerin işlenişi.
İlk olarak üç silahşörler var. Her bir karakterin kişiliği o kadar farklıki sanki bizim oyunlarda ki karakterler gibi.
Diğer bir filimde Army of Darkness. Bir komedi filmi. Filimi seyirederken yüzüklerin efendisinden daha çok zevk aldım. Hemde bu filmi bilgisayardan VCD volarak seyretmeme rağmen. Seyretmeyenlere tavsiye ederim.
Sizede bu tip duygular yaşatan filimler var ise buraya yazarsanız çok mutlu olurum. Hemen seyretmenin bir yolunu ararım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yaa hakketen ya ne güzel olur oynattığımız oyunlar film olsa bir gün benim başıma gelmedi hiç Kara Gnom kardeşim şanslısın yahu...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
pelinpel
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by pelinpel »

ewet bazi filmler cok guzel senaryo olabiliyor. hatta bir filmi tamamen oynatmak zevkli olabilir.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Doğru ama ben filmde gnomu nasıl oynatacağım yaaa... Ben gnom oynamak istiyorum aslında saçlarım kısa sayılır kestirip kel olabilirim ama boyumu biraz daha ufaltmak gerek. Hep noyum kısa diye üzülmüştüm bugüne kadar ilk defa uzun diye üzülüyorum belki küçük bir komşu oğlu (8-9 yaşlardaki boy ideal oluyor)falan buluruz ama onu da önce kelliğe ikna etmek sonra da gnom felsefesini anlatmak gerekecek. Zor ama benle bir haftayı bir arada geçirirse sanırım anlar. Ã?ocuklar anlamaya daha müsait oluyorlar biliyor musunuz boyları da ufak ya...
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

O iş kolay filmlerde halfling bile yapılabiliyor gnomemi yapılamayacak. Alacaksın erkek gnomeu diye Brad Pitt kızıda Nikole Kidman oynamasını tercih ederim. Hiç olmadı eski arşivlerden araştırma yaptımve Küçük Hüsamattin diye bir karaktere rastladım.
Asıl zor olan dış görünüş değilde gnome gibi düşünebilme yetisi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

mad max

Star wars (gerçi onun oyunu var ama...)

Olağan şüpheliler (dikkat edilirse çok güzel olabiliryor ama bir filmi bilen 4 filmi bilmeyen oyuncu lazım).

Godfather serisi

Brazil

Starship troopers

eh az da değilmiş. daha bulursam yazarım.
yola devam...
...barış için
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Star Wars gerçekten mütiş başka hiçbir film o kadar olamadı.
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Ya ben son bır aydır oynadıgım karakterın güncesi tarızından bır kıtap gibi bir şey yazıyorum.Nassıl doğdu neler yaptı..
Yanı kısacası onun yaradılısı ve oynadıgım oyunlardakı basından gecen olaylar (hayatı) tek bır defterde yazılı..
Bunu ilerletip bir kitap yapıcam :D
Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
<u>Domains</u>:Animal,Earth,Plant,Protection
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Vaay be okumak isterinm. Karakteri biraz anlatsana. Irkı ne mesleği ne? En azından bunları bi söyle..
HARBE GİDEN
Malagar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Malagar »

Yaaaa bana kalırsa bu dedikleriniz çok güzel bu filmleri oynatmak isteyen adam oynatır ama bence bu tür filmlerin oyunlarını herhalde yapmazlar çünkü kim uğraşacak onlarla ....Ama yapsalar hem onlar için hemde bizim için iyi olur....Hatta halandaha benim aklıma takılan bir film var ki herkesin izlemesini isterim "Ocean's Eleven" gerçektende çook güzel bir film mutlaka izleyin........
Kelebek gibi uçamayıp,arı gibi sokamassam aslan gibi parçalayamassam tilki gibi kurnazlık yapamazsam işte o zaman......
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

baya güzel bi film. acaba yönetmeni uçuk level bi hırsız mı diye merak ettim valla :D
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Kirshamor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kirshamor »

Aslında her biri için ayrı oyun yapmak abes olur ama mevcut sistemlerin en uygununu uyarlamak bir yöntem olabilir. mesela Ocean's Eleven ya da Olağan şüpheliler gibi filmleri uydurmak için Fallout, Alternity, conspiracy-X (bu sistemde ölüm oranı yüksek olabilecek bir sistem ama psişik güçler en iyi burada kullanılıyor bence). Chaosium firmasının Nephilim veya Call of Cthulhu oyunlarında kullandığı sistem de denenebilir. ama sanity olmadan biraz zorluyor.

Geçmişte (Robin Hood) ya da fantastik ortamlarda (Willow) geçen oyunlar için AD&D favorimdir. ama büyü yoksa veya çok çok nadirse kitleri alabildiğine kullanın derim zira AD&D büyücü olmadan çok zorlanıyor.

eğer gelecekte geçiyorsa ben yine Alternity diyorum, eğer isterseniz Fallout veya StarWars ya da başka sistemleri deneyebilirsiniz.

Hiç değinmediğim sistemlere gelince:
- Eğer World of Darkness (d10 system) seviyorsanız günümüz ve gelecek için kullanabilirsiniz ama geçmişte çok sırıtıyor. Bir de disiplinlerin yerine uygun skiller yaratmanız faydalı olur.
- Call of Cthulhu daha çok 1930ların dünyasına uygun gidiyor.
- Nephilim işin içinde büyü olmadan nereye kadar gider bilemem.
- Cyberpunk/Shadowrun ilginç sistemler ama bilen var mı bilemiyorum.

Başka sistem biliyorsanız onları da siz anlatın.
yola devam...
...barış için
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Firble wrote:Vaay be okumak isterinm. Karakteri biraz anlatsana. Irkı ne mesleği ne? En azından bunları bi söyle..
Uzun yılar önce doğu Limerikte doğdu.Babası bir druid di ve kendiside büyüyünce druid olucağını biliyordu...
Bunun için babasından yeterli eğitimi aldıktan sonra Limerikten başlayan ve diyarın öbür ucuna kadar süren bir araştırma ve yaşama mecerasına başladı;şimdi Armonianın paralel diyarı zentten diyarından bir Elf ile evli ama hala onunla görüşemiyor çünki........... :wink:
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Anlat anlat yaaa Dragonfly merak ettiiiim şimdi yaaaaa. Demek bir elfle evli yaaa Druidler evlenmez sanırımdım ama babası da evlenmiş di mi? Bir de hangi hayvanlara dönüşebiliyor? Druidlerde bunu hep merak ederim.

Falloutla ilgili bir yazıda oyunun bir filmden çıktığını duymuştum ama unuttum şimdi adını ama yeni cennet diye bir film vardı tutuklu olanların direk salındığı bir gezegen.. Bence buradan da güzel rp çıkar izlediğim en güzel filmlerden biri idi.
HARBE GİDEN
Dragonfly
Kutsanmış Kişi

Post by Dragonfly »

Druidler genellikle ayı yada kurt formuna girerler...
Ve anlasamadığı doğal hayvan hemen hemen yoktur.
Eğer Druidin ırkı sudan geliyorsa timsah ve semender bile olabilir(Bu dm i oyundaki ırk tercihiine bağlı tabiki)
Dragonfly ;
Doğanın Tapınağı
Post Reply