kural kitapları ve zarlar...nereye kadar?
tabiki kurallar olmalı.. zar kesinlikle olmalı çünki bazen dm in ve de oyuncunun istemedii durumlar la karşılaşması ( bknz kritik miss..
) oyunu güzel hale getirebiliyo fakat erathana katılmamak mümkün deil (ki kendileri ustam sayılır..) bence oyuncunun tasviri önemlidir.. karşımdakinin zevk aldıını görmek yaşamasına yardımcı omak açısından zarı da kuralları da ikinci plana koyarım.. ( abartmamak her zaman koşuldur )
Bilinmezlik, şans faktörü, vs. olmazsa olmaz etkenler. Bunları elde etmek için zarlar yetmezse DM tarafından kuralların esnetilmesi taraftarıyım.
Bunların yanında Nadirlik - Rarity - unutulmamalı. Nadir olaylar, ismi üstünde, nadiren gerçekleşir. Üstüste iki nadir olaya mucize diyebiliriz. Üç kere olursa çok sağlam bir hikaye lazım: beyin, işkembe, k.ç gibi bütün sallama organlarının tam kapasite çalışması gerekebilir.
Yerde para buldunuz, ne kadar şanslısınız. Bir iki saat sonra başka bir yerde bir daha para buldunuz, ömür boyu anlatacak hikaye. Aynı gün başka bir yerde bir daha para buldunuz, ancak kamera şakası falan kurtarır.
Bunların yanında Nadirlik - Rarity - unutulmamalı. Nadir olaylar, ismi üstünde, nadiren gerçekleşir. Üstüste iki nadir olaya mucize diyebiliriz. Üç kere olursa çok sağlam bir hikaye lazım: beyin, işkembe, k.ç gibi bütün sallama organlarının tam kapasite çalışması gerekebilir.
Yerde para buldunuz, ne kadar şanslısınız. Bir iki saat sonra başka bir yerde bir daha para buldunuz, ömür boyu anlatacak hikaye. Aynı gün başka bir yerde bir daha para buldunuz, ancak kamera şakası falan kurtarır.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
Zarlar olmayınca role play yapılabilir. Ancak kesin olmayan olaylarda şans faktörü devreye girmelidir. 17 str ile checklerde üç kere 19 attığımı hatırlarım. Oyun sırasında oldukça bozulmuştum. (alelade bir büyücüden dayak yemiştim) Ancak hala bu olayı arkadaşlar arasında hatırlayınca hala güleriz. Saçma olaylarda FRP oyunun başka bir zevki bence.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
XtroTheArctic
- Kullanıcı

Ya abi bi halfelf bir hielfe "seni p.ç k.r.su" der ise böyle oluyor. Ama adam (aslında adam debile demem ben öylesine) hakketmişti be abi.
Zaten üç tane shokking graspte full damage ile beni 0'a düşükmüştü. Yani bu kadar olur demiştim, gözümden yaş gelmişti. Bide üstüne inventory boşalmıştı. Rangere dual ile özel düşmanı hielf olarak seçmeyi bile düşünmüştüm.
Neyse zar olmasa burada anlatılacak böyle bir anım olmayacaktı anlayacağınız.
Zaten üç tane shokking graspte full damage ile beni 0'a düşükmüştü. Yani bu kadar olur demiştim, gözümden yaş gelmişti. Bide üstüne inventory boşalmıştı. Rangere dual ile özel düşmanı hielf olarak seçmeyi bile düşünmüştüm.
Neyse zar olmasa burada anlatılacak böyle bir anım olmayacaktı anlayacağınız.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ya ben kural kitabı zar falan anlamam yaa oyunun ortasında konsantre olup kaptırmışım. Zindancı başı diyo zar atacağım. Bak sen şu işe yaa karakterim de oyunun ortasında zar mı atıyor be.. Konsantrasyonum gidiyor birden. Bence dmler bu sorunu çözsünler ya ne demek zar atmak yahu...
Yine de naapaytım atıyorum başka türlü oynanmıyormuş diyor Zindancıbaşları.
Yine de naapaytım atıyorum başka türlü oynanmıyormuş diyor Zindancıbaşları.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Belki biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz ama GURPS diye bir sistem var. 3 tane altilik zarla oynaniyor. Olasiliklar ve kombinasyonlar minimum a indirgenerek role play one cikarilmis bir sistem.Grup olarak AD&D den GURPS e gecis yaptigimiz ilk zamanlarda biz de fazlasiyla afallamistik cunku her hamlede olasilik zarinin yani sira yuzde ve ivir zivir zarlari atmamiza gerek kalmamisti. GURPS oyle guzel bir sistem ki oyundan maximum zev alip minimum zar atiyorsunuz. Yeni sistem arayanlara duyurulur.
Gittikçe uzaklaşıyorum, her şey bulanık gözüküyor, bir şey beni çekip götürüyor.....engelleyemiyorum.... sonsuzluğun içinden kısık bir ses geliyor....naber lan ?