heal ve harm gerçekçi büyüler mi ?

Kadim Sanatlarla uğraşanlarla tartışabilmek için…
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

dediğim gibi katliam bu büyüler yasaklıyorum abi ya yasaklıyorum 8O
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Raistlin wrote:3,5 Edition'dan alıntı:

Harm
...
Bunu 2 sayfa önce yazmıştım zaten, niye tekrar yazdın ki?
Milletin derdi kural diil, bu kesin, artık ordamı irc odasına çevirmişler.

Çok açık bir nokta var ki o da 3.5Ed daki tüm kuralların kendi içinde dengeli ve adil olduğu. Fakat hala ısrar eden birkaç kişinin ortaya süremediği verilere göre heal ve harm hala adaletsiz. Bu kişiler benim ve diğerlerinin yaptıkları açıklamalardan madem tatmin oluyolar ve bu kadar ısrarlılar, bunu Skip Williams gibi şu anki kuralların yaratıcı olan kişiye söylesin. Böylece değiştirilmesine ve doğrunun bulunmasına katkıda bulunmuş olur...

Bu arada moderatorlerden bu başlığı kitlemesini istiyorum. Konuşulacak hiçbirşey kalmadığı gibi başlık forum formatının bile dışına çıkmış durumda...
"Lovefull Evil"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Ama insanlar hala fortitude save filan diodu ben de alıntı yapmanın gerekli olduğunu düşündüm.

Peki bu wills ave'in DC'si nasil belirleniyordu?
10+spell level filan mı?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

10+spellcasters int bonus +level of spell sanırım
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Hakkaten tehlikeliymiş o zaman bu heal ve harm :)
Yani illa epic spellresistance yüzüğü ile mi gezmek zorundayız yani :mrgreen:
Oren_Dautry
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Oren_Dautry »

kim kaybettide sen buldun o yüzüğü :)
Bugün için yaşa , yarın için hayatta kal..
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bağlantılarım var :P
şaka bir yane 12. level bir cleric 12. level will save bazlı olmayan başka bir karakeri bu büyü ile kısa zamanda ham yapabilir yani...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet uzun zamandır ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama bazıları hala dengeli olduğunu savunuyor hatta heal'ın harm'ı dengelediğini savunan bile var.
bu ne mantıktır ya sanki heal'ı rakibine mi yapıyon. olayı iki kat dengesizleştşrşyop bi de heal'ın olması.
bide bunun düzeltilmemiş haline bile normal diyenler vardı.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

benim bu konuda vardığım son fikir şu :

dilbaonun ve sonra da raistlinin yazdığı 3,5 ed tanımlarına göre (hatta ben saçmalayıp will saveini fort save yapmışım, özür tekrar) heal/harm gayet uygun büyülerdir. 11. lvl bir rahibin yaptığı harmı düşünelim... wis 20 olsun +5 gelir. spell lvl 6. bu durmda save DC=10+6+5=21. 21e karşı will save atılmalı half dmg için. bu seviyede bi rahibin karşısına çıkan parti de en az 9. seviye olur ki gerek büyülü ekipmanlardan sağlayacağı korumalarla gerekse bu büyülerin touch attack gerektirmesi nedeniyle o kadar da ölümcül diildir. Ayrıca en kötü durumda bile dmg için bir üst sınır var. daha noolsun?
War, war never changes...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi gariban bi savaşçının will save'i nin 21 i geçmesi kolay mı abi ya. will den kaç artı alıyolar ki
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

11.seviye rahibin karşısına çıkan grup min 9.lvl charlardan oluşur, ok? 9.lvle gelmiş ftrnin illa ki SR sağlayan bi ekipmanı vardır (yoksa dminizi dövün, cidden). bu durumda, bahesettiğin ftra rahip önce touch attack yapıcak, sonra SRsini geçicek, eğer geçerse ftr save atacak, onu da tutturamazsa zaten üst sınırı 150 olan -ki 11.seviye rahip için bu 110-
miktarda dmg alıcak. Bu 6. seviye bi büyü için gayet uygundur.

üstelik dikkat edersen burda, bahsettiğimiz ftrnin partideki diğer arkadaşlarından hiç yardım almadığını düşünüyoruz.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi sadece 11. level bi rahiple 15. level bi fighter düşün. ilk rahip saldırır.
harm yapar. ftr nin AC= 11 maximum full plate giydiğini düşünürsek. çünkü en fazla +1 dex alabilir ve touch attack larda zırhın artısı katılmaz. yani 1-2 atmazsa geçer. yani gayet kolay. evet şimdi ftr mizin hp= 1d8.level/2+15*4=yani yaklaşık 120 olur abi. bu adamın sr si olan birisi olsun ne kadar %10 tamam o da oldu. will save atacak dc=21. bizim gariban kaç alır. anca 12 üstü atarsa.

yani burdan ne çıkarıyoruz. adam kendinden 3 ykarıda ki savaşçıyı bi anda 10 hp ye düşürür ve daha sonrada fareyle dalga geçermiş gibi öldürebilir. bunu bide eşit leveldekilerle düşünürsen valla vay haline o savaşçıların.

aslına bakarsanız şu halde eskisi kadar kötü değil ama başka büyülerle karşılaştırıldığında yine fazla gibi geliyor bana. ama her seviyede bir iki güçlü büyü vardır diyip bunu da geçebiliriz.

ama benim asıl bu başlığı açma nedenim 3rd editiondaki hali yüzünden di. düşünsenize yaptığı zaman tutmama ihtimali 1/20 idi. şimdi bu yaklaşık 15/20 gibi bir hal almış. yani nispeten kabul edilebilir.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

yaptığın hesaplara itirazım yok SR hariç. 3rdden itibaren SR de DC mekanizması kullanıyo. Bu yüzden bahsettiğin ftrnin SRsi 15 bile olsa -ki o seviyedeki bi ftr için gayet az bu SR- bu durumda ftrın bu rahibin harmna direnme şansı (sadece SRden bahsediyorum) 20%den fazla olacaktır.

Ayrıca ısrarla belitmek istiyorum ki ftrmiz hala grubundan hiçbir yardım almamış durumdadır. örneğin grubun büyücüsünün yapacağı bi katkı (spell mantledan will savei arttıran en basit büyülere kadar) ile ftrmiz daha da bi kalkınacaktır. üstelik harm tek atımlık bi silahtır, tutmazsa yenisini yapma şansı da yoktur rahibimizin.

Sonuç olarak, parti arkadaşlarını ve düşmanlarını ii seçen bi ftrnin harmdan ölesiye çekinmesinin bi manası yoktur.
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

ama sen de rahibin partisini ihmal ediyorsun. artı ben bu hesapları 15. level bi adam için yaptım. gayet rahat bi şekilde rahibin gurubundan birinin de karşıdakinin sr sini indiren bir büyü yaptığını kabul edebiliriz.
güç amacın, k
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

şimdi ben şöyle düşünüyorum. düşmanın seviyesi, parti seviyesi+2 kadar olmalı. bu zorlayıcıdır. ben öyle ayarlarım. +4 CRyi ya bi dönüm noktasında ya da yaptıkları bi hareketten dolayı cezalandırmak için kullanırım. yani 9. lvl bir partinin karşısına 11.lvl bir rahip tek başına çıkar.
Post Reply