Gedik savaşları efsanesi

Kitaplar hakkındaki her türlü eleştirileriniz için…
Efla
Site Admin
Site Admin

Gedik savaşları efsanesi

Post by Efla »

Bu benim ilk başlığım galiba.

Okuyanınız vardır mutlaka.Dünyası biraz farklı. Daha çok... Orta çağı andırıyor (insanlar açısından). Okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Okuyan varsa yorumlarını alabilir miyim?
scythe
Kutsanmış Kişi

Post by scythe »

ben okumaktayım.. yani ilk dört kitabı okudum sadece devamına başlamadım daha.. bence kesinlikle okunmaya değer bir kitap... dediğin gibi insanlar açısından ortaçağı andırıyor... daha fazla şey söylemenin okumamış biri için fazla olacağı kanaatindeyim.. zevkini kaçırmayalım sonra :D ... mutlaka oku bence...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Ben okudum başka okuyanların yorumunu almak istedim. ben gedik savaşlarının ardından 2 yi okumaktayım. Aslında karakterler bayağı değişiyor
Justarius
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Justarius »

Gedik Savaşları Ardından serisinde hala aynı karakterler varsa o da Drizzt gibi olur. yani sıkmaya başlar. ama Ras gibi anlatabiliyosa sıkmayabilir de. bir de . gedik savaşları+ g.s. ardından toplam kaç kitap. hangi yayınevinden çıkıyo
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ashen-sugar... önünde saygıyla eğilirim...

valherular bence yaratılmış..en kudretli ırk... sırf onlar için bile okunur kitap....
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

kesinlikle en kudretlisi valherular.yazarın gerektiğinde Zaman ve mekanın ötesine geçebilmesi beni etkiledi thomas meselesi.
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

(**dikkat spoiler**)

Gediksavaşlarının sonlarına doğru Thomas Ashen-Shugar ile Pug'ın çıktığı yolculuk ve orda öğrendikleri, kara elfler üzerinde yılanların oynadıkları oyun oldukça güzeldi. Kaplan adamlarla ilgili detay da ayrıca hoşuma gitmişti. Büyü yapma konusunu detaylıca incelemesi ve yollar üzerinde özellikle durması, sonunda en geçerli büyü teorisine ulaşılması gerçekten güzel detaylar. Stardock kurulduktan sonra yaşananları mı anlatıyor Gediksavaşları Ardından serisi? Ordaki büyücülük eğitimi almaya başlayan çocukların yetişmiş halini merak ediyordum doğrusu.
Taşlar unutana dek...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

En iyi kitaplar ilk ikisi yani içinde Pug'ın geçtiği kitaplardı.Sonradan Jimmy geldi-klasik hırsız tipi bana göre-seri bozulmaya yüz tuttu.Açıkçası ben tüm seriyi severek okudum.Korondor serisininde sadece birincisini okudum ama hiç birisinde ilk kitaptaki zevk yok doğrusu..
porco
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by porco »

çünkü ilk kitaba hiç bişey bilmeden başıyosun yeni dünya yeni karakterler yeni olaylar ama ilerledikçe biraz sıkar gibi olur herkese böyle olur ama yeni karakterlerle ortam şenlenir mesela pug un oğlu ben işte çocuğun özelliği falan var ben biraz druid kaçardiye bekliyodum adam tutturdu ben asker olucam diye mesela o çocuğun gelişimi falan hoştu bence seri bozmaz tabi bunun gelicek kitaplar göstericek şimdilik ben 6 kitabı okudum bekliyorum diğerinin çıkmasını yani çıktıysa bile antalyada yok :)
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
sirgawain
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by sirgawain »

ilk kitabı (büyücü-çırak) okumuştum iki sene önce ama seriye devam etmedim. açıkçası konusunu iyi bulmadım ve o kadar sürükleyici de bulmadım. iyiki de devam etmemişim. çünkü seri gittikçe gidiyor(gediksavaşlarından sonra krondor başladı sanırım). raymond feist amcam hiç durmadan yazıyor galiba. ayda bir yenisi çıktığına göre..
Domine, serva animos nostros...
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

ama 1 . kitaptan sonrası çok daha güzel gerçekten. bence serinin en sıkıcı kitabı 1. kitaptı. şiddetle tavsiyem devam etmendir. tam serinin sırasını hatırlayamıyorum ama. gümüşdiken, sethanonda karanlık falan gerçekten süper kitaplar.

daha önceki msj da yazdığım gibi valherular gerçekten çok acaip. ve kadim.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Sırası şöyleydi:

Büyücü;Ã?ırak
Büyücü;Usta
Gümüşdiken
Sthanonda karanlık

Korondordan bahsetmiyorum bile hiç. Onları konuşmuyoruz sanırım burada. Büyücüler bence en iyileriydi. Orada Pug(Milamber) en ön planda olduğu için sanırım...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
CaRNeDuR
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by CaRNeDuR »

Ben serinin şimdiye kadar çevrilen 7 kitabını da okudum ve bence mükemmel bir kurgusu var.hikaye ilerledikçe eski karakterler kenara çekilip ağırlık yeni yaratılan karakterlere aktarılıyor ki bu çok önemli. En sevdiğimk karakter ise Jimmy zeki, becerikli ve çok kurnaz bir hırsız. 8. kitabı bekliyorum ama uzun süredir çıkmadı.
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

7 Kitabıda okudum. Gümüşdiken dışında hepsi güzel. Tam emin deilim ama ztn bu serinin son kitabıda çıktı. Tanrılarıngözyaşı son kitap diye biliyorum.
winterwolf
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by winterwolf »

Geçen sene rezalet geçen bir tatil girşiminin tek iyi asnıydı bu seri. Ben kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum. Kurgusu, diyalogları falan çok hoşuma gitmişti okurken. Hele Pug'un o tuzağı etkiszi hale getirmekiçin zamanın başına dönüşü (ve bunu parken kullandığı teknik) çooook akıllıcaydı. Onun dışında elflerin ormanı savunduğu bölümler de baya güsseldi...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
Post Reply