Gedik savaşları efsanesi
Gedik savaşları efsanesi
Bu benim ilk başlığım galiba.
Okuyanınız vardır mutlaka.Dünyası biraz farklı. Daha çok... Orta çağı andırıyor (insanlar açısından). Okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Okuyan varsa yorumlarını alabilir miyim?
Okuyanınız vardır mutlaka.Dünyası biraz farklı. Daha çok... Orta çağı andırıyor (insanlar açısından). Okunmaya değer olduğunu düşünüyorum. Okuyan varsa yorumlarını alabilir miyim?
ben okumaktayım.. yani ilk dört kitabı okudum sadece devamına başlamadım daha.. bence kesinlikle okunmaya değer bir kitap... dediğin gibi insanlar açısından ortaçağı andırıyor... daha fazla şey söylemenin okumamış biri için fazla olacağı kanaatindeyim.. zevkini kaçırmayalım sonra
... mutlaka oku bence...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
(**dikkat spoiler**)
Gediksavaşlarının sonlarına doğru Thomas Ashen-Shugar ile Pug'ın çıktığı yolculuk ve orda öğrendikleri, kara elfler üzerinde yılanların oynadıkları oyun oldukça güzeldi. Kaplan adamlarla ilgili detay da ayrıca hoşuma gitmişti. Büyü yapma konusunu detaylıca incelemesi ve yollar üzerinde özellikle durması, sonunda en geçerli büyü teorisine ulaşılması gerçekten güzel detaylar. Stardock kurulduktan sonra yaşananları mı anlatıyor Gediksavaşları Ardından serisi? Ordaki büyücülük eğitimi almaya başlayan çocukların yetişmiş halini merak ediyordum doğrusu.
Gediksavaşlarının sonlarına doğru Thomas Ashen-Shugar ile Pug'ın çıktığı yolculuk ve orda öğrendikleri, kara elfler üzerinde yılanların oynadıkları oyun oldukça güzeldi. Kaplan adamlarla ilgili detay da ayrıca hoşuma gitmişti. Büyü yapma konusunu detaylıca incelemesi ve yollar üzerinde özellikle durması, sonunda en geçerli büyü teorisine ulaşılması gerçekten güzel detaylar. Stardock kurulduktan sonra yaşananları mı anlatıyor Gediksavaşları Ardından serisi? Ordaki büyücülük eğitimi almaya başlayan çocukların yetişmiş halini merak ediyordum doğrusu.
Taşlar unutana dek...
çünkü ilk kitaba hiç bişey bilmeden başıyosun yeni dünya yeni karakterler yeni olaylar ama ilerledikçe biraz sıkar gibi olur herkese böyle olur ama yeni karakterlerle ortam şenlenir mesela pug un oğlu ben işte çocuğun özelliği falan var ben biraz druid kaçardiye bekliyodum adam tutturdu ben asker olucam diye mesela o çocuğun gelişimi falan hoştu bence seri bozmaz tabi bunun gelicek kitaplar göstericek şimdilik ben 6 kitabı okudum bekliyorum diğerinin çıkmasını yani çıktıysa bile antalyada yok 
aslında benim bir imzam yok; çünkü beni tanıyanlar bana ihtiyacı olanlardır, bana ihtiyacı olanlar ise benim ihtiyacım olanlardır.
ilk kitabı (büyücü-çırak) okumuştum iki sene önce ama seriye devam etmedim. açıkçası konusunu iyi bulmadım ve o kadar sürükleyici de bulmadım. iyiki de devam etmemişim. çünkü seri gittikçe gidiyor(gediksavaşlarından sonra krondor başladı sanırım). raymond feist amcam hiç durmadan yazıyor galiba. ayda bir yenisi çıktığına göre..
Domine, serva animos nostros...
ama 1 . kitaptan sonrası çok daha güzel gerçekten. bence serinin en sıkıcı kitabı 1. kitaptı. şiddetle tavsiyem devam etmendir. tam serinin sırasını hatırlayamıyorum ama. gümüşdiken, sethanonda karanlık falan gerçekten süper kitaplar.
daha önceki msj da yazdığım gibi valherular gerçekten çok acaip. ve kadim.
daha önceki msj da yazdığım gibi valherular gerçekten çok acaip. ve kadim.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Sırası şöyleydi:
Büyücü;Ã?ırak
Büyücü;Usta
Gümüşdiken
Sthanonda karanlık
Korondordan bahsetmiyorum bile hiç. Onları konuşmuyoruz sanırım burada. Büyücüler bence en iyileriydi. Orada Pug(Milamber) en ön planda olduğu için sanırım...
Büyücü;Ã?ırak
Büyücü;Usta
Gümüşdiken
Sthanonda karanlık
Korondordan bahsetmiyorum bile hiç. Onları konuşmuyoruz sanırım burada. Büyücüler bence en iyileriydi. Orada Pug(Milamber) en ön planda olduğu için sanırım...
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Ben serinin şimdiye kadar çevrilen 7 kitabını da okudum ve bence mükemmel bir kurgusu var.hikaye ilerledikçe eski karakterler kenara çekilip ağırlık yeni yaratılan karakterlere aktarılıyor ki bu çok önemli. En sevdiğimk karakter ise Jimmy zeki, becerikli ve çok kurnaz bir hırsız. 8. kitabı bekliyorum ama uzun süredir çıkmadı.
-
winterwolf
- Kullanıcı

Geçen sene rezalet geçen bir tatil girşiminin tek iyi asnıydı bu seri. Ben kesinlikle okunmasını tavsiye ediyorum. Kurgusu, diyalogları falan çok hoşuma gitmişti okurken. Hele Pug'un o tuzağı etkiszi hale getirmekiçin zamanın başına dönüşü (ve bunu parken kullandığı teknik) çooook akıllıcaydı. Onun dışında elflerin ormanı savunduğu bölümler de baya güsseldi...
�nen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"
"I gave Hope to the Dúnedain, I have kept no hope for myself"