Mahkemede savunma senaryoları

Gölgelerdeki yaşamı bilenler için...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

"AH HAYIR !!" der yeminer
"benim hakkında nasıl böyle kötü düşünebilirsin aeron. ben onlara hayatın gerçeklerini anlatıyorum. kimseyi zehirlediğim falan yok. :P
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Night şaşkın şaşkın aerona bakar.Bunu hiç düşünmemiştir.
Sonra boş verip sırıtır. Olsa olsa birbirimizi zehirliyorduruz.
Aeron
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aeron »

Aeron, görevini yapmıştır. Ne iyi, ne de kötü düşünür. Gereken uyarıyı yapmış, yeterli şansı vermiştir bu yeni yaşamlara. Bilerek seçmek herkesin hakkıdır. Bundan sonraki kaderleri kendi ellerindedir, şimdiden çizilmiş bile olsa.
Boşuna mutluluğu aramayın, ancak acılarınızı azaltabilirsiniz.
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Nerede kalmıştık?
Ya zehir mehir dağıldı konu, tam da havaya girmiştim!

Söylediğim yalanları geliştirmeye çalışıyorum. Yani laf olsun diye yalan söylemiyorum. Yalan söylemek için yalan söylüyorum. Hobi gibi bir şey.:)
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

evet bu da önemli bir adım. asla laf olsun, veya öylesine gibi saçma bahanelerle yalan söylememelisin kendini geliştirme amaçlı. ve söylediğin yalanlar dikkatle seçilmiş kişilere söylenmeli ki hatalarını denetleyebilsinler yoksa hiç bi işe yaramaz.
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

çok güzel öğütler yaa biraz örnek versene Yaminer merak ettim
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Aeron zaten konuyla ilgili bir örneği vermiş gibi hem de şırınga yöntemiyle. :lol:
yeminer'in en son dediği eğer yanlış anlamadıysam yalan söyleme konusunda kendini geliştirmek istiyorsan o yalanı yutma ihtimali daha düşük olan birisine söyle ki gerçekten düzgün bir şekilde yalan söyleyip söylemediğini denetleyebilesin. Konuyla alakasız birisine yalan söylemenin ne anlamı var ki? Büyüden hiç anlamayan birisine ateş topu büyüsünde adamantit kullanıldığı yalanını söyleyerek bir kişi kendini yalan konusunda nasıl geliştirebilir ki?
Tabii hocamız söylesin yanlış mı doğru mu anlamışım öğretilerini. :wink:
Taşlar unutana dek...
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Hayır öyle demek istememiş, hatalarını denetleyebilecek kişilere söyle demiş. Yani konuyla az çok ilgisi olan insanlara söyle ki yalanlarını özenerek söyleyesin, dikkatle planlansın ve karşındaki kişi yine de anlamasın. Yani yutmama ihtimali olan insanlara söyle, onları inandırabiliyorsan herkesi inandırabilirsin, demek istemiş.

Di mi? :P
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

Ben de aynı şeyi demişim gibi geldi. Demek ki öğretiyi ikimiz de aynı şekilde anlamışız. Muhtemelen dersin kastetmek istediği de oydu, tabii ders doğruysa. :) Bu dersin öğretisini anladığımıza göre bir sonraki aşamaya geçme zamanımız gelmiştir.
Bakalım hocamızın bir sonraki dersi de aynı şekilde anlaşılabilecek mi?
Taşlar unutana dek...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bence yalan sölüyorsak o yalana kendimizi de inandırmak çok etkili oluyor en azından bizi daha önce tanımayanlarda bizi tanımış bir insanın güven ya da güvensizliği bize yardımcı olabilir ama tanımayanda bu avantajlar yok tabii gerçeği inanılması güç bi şelerin ardına gizlesek bu güzel olabilir di mi ama???
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Yeni bir şeyler öğrenmek güzel olabilir...
Eveet yeminer, bi bir şeyler öğretebilecek misin?
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

öğretebilecek misin? bu soruyu öğrenebilecek miyim diye alıyorum. çünkü ben şu ana kadar size hiçbirşey öğretmedim. her zaman yalan söyledim ve şu anda da yalan söylüyor olabilirim. neyse bu konuyu geçelim.

asla bi konu üzerinde orta halli yalan söylemeyin. ya çok ya da az söyleyin. çünkü çok söylerseniz benim imzamda olan durum oluşur. yani yalandan bir dünya kurarsınız. yada çok az söylersiniz ve doğrular arasına iyi gizlersiniz ki dünyanın dokusunda fark edilmesin.
güç amacın, k
NIGHT
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by NIGHT »

Yalanlardan bir dünyayı tercih ederim. Tehlikeli ama eğlenceli de. Yakalanmamak için çok dikkat etmek gerekir, yakalanırsan, bütün dünya başına yıkılır (deyim tam yerine göre değil mi? :) )
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Yok yaa o kadar da abartmamak lazım üstelik birkaç kat yalan halkasını kat kat oluşturabildiysek bir yalanımızın yakalanmasından bile kurtulabiliriz.
HARBE GİDEN
Palisdan
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Palisdan »

En kolay inanılan yalanlar en inanılmaz olanlardır, buna kesinlikle katılıyorum. Ancak kelimenin tam anlamıyla "sonuna kadar" yalana gitmeye de zorluyor insanı. Bir avantaj diğer bir dezavantajı getiriyor.
Taşlar unutana dek...
Post Reply